dreamwebx Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Pliroforiaka gia to palikaraki sto plaisio tis kalli8eas epestrepse...Apo oti mou eipe eleipe se adia.pali kala pou den efyge.Ontws xerei pola parapanw apo oti oloi oi ypoloipoi ekei mesa...
zoomnia Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2004 Θεωρώ παράλογο να περιμένει κανείς να δει επιστήμονα να είναι πωλητής γενικότερα και πόσο μάλλον σε τέτοιες δουλειές που οι αμοιβές είναι μικρές (λόγω ανεργίας αυτό συμβαίνει συχνά, δεν μπορούμε όμως να το ζητάμε!). Από την άλλη θεωρώ τραγικό να πηγαίνω σε ένα κατάστημα να πάρω ένα UPS (Stand-by, ούτε καν line interactive) και ο πωλητής να μου λέει (πολλές φορές και με σιγουριά) ότι το UPS αυτό είναι On-line!!!! (και κάνει ?300; Να πάρω καμιά 20αριά να τα πουλήσω!!!...). 'Η να πηγαίνω να πάρω ψηφιακή βιντεοκάμερα και να μου λέει ο πωλητής "Το ΧΧΧ μοντέλο δεν έχει έρθει ακόμη στην Ελλάδα και έχει χειρότερο zoom από αυτό που σας δείχνω (100χ)" ενώ εγώ πριν από 10 λεπτά (στο διπλανό μαγαζί στη βιτρίνα!) έχω δει το ΧΧΧ μοντέλο και γράφει επάνω zoom: 640x.... Εντάξει, φυσικά να μην είναι επιστήμονας ή γκουρού της τεχνολογίας ο πωλητής αλλά όχι και εντελώς άσχετος!!! Εγώ θέλω να με πληροφορήσει ο πωλητής λίγο παραπάνω από όσα γνωρίζω όντας απλά ένας ενδιαφερόμενος καταναλωτής.... Ειδικά εφόσον ο καλός πωλητής είναι αυτός που μπορεί να πουλήσει, πείτε μου πώς μπορεί ένας άσχετος να πουλήσει όταν ένας απλός καταναλωτής (όχι ειδικός ή γκουρού της τεχνολογίας) τον "πιάνει αδιάβαστο";... Το έχουν παρακάνει τα καταστήματα με το να ψάχνουν τον πιο φθηνό εργαζόμενο.... έτσι βρίσκουν είτε άσχετους είτε απρόθυμους. ΥΓ - Για να μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω να αφήσω να εννοηθεί ότι όλοι είναι άσχετοι (αν είναι δυνατόν!). Απλά είναι συχνό φαινόμενο! Ευτυχώς υπάρχουν "μερακλήδες" και ικανοί οι οποίοι εξυπηρετούν και πολλές φορές με το παραπάνω αφού πρέπει να αντιμετωπίσουν έναν (πλέον) δύσπιστο καταναλωτή που πιστεύει ότι ξέρει περισσότερα από όλους τους πωλητές που θα συναντήσει...
1Mbitmx Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2004 logiko einai se tetoies megales alysides na yparxoun tetoioi ypalliloi gia ton aploustato logo oti to kanoun apokleistika gia ta fragka. teleutaia fora pou episkeftika to plaisio ag. paraskeuis eida mesa ena soro ypallilous me meso oro ilikias gyro sta 25. tora oloi aytoi den pisteuo oti einai apofoitoi texnologikis sxolis oste na gnorizoun ta panta apo hardware kai software kai syn tois allois den pisteuo oti oloi me to pou gyrisoun sto spiti apo tin douleia tous na kathisoun na enimerothoun meso net i periodikon gia ta texnologika nea. gnomi mou gia perissoteri texnognosia ypallilon tha prepei na pigainoume se synoikiaka magazia kai oxi se "supermarket".
tzoulis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2004 gnomi mou gia perissoteri texnognosia ypallilon tha prepei na pigainoume se synoikiaka magazia kai oxi se "supermarket". Αυτό νομίζω ότι είναι κατα μεγάλο ποσοστό σωστό. Το λάθος όμως που έχει γίνει σε αυτό το thread είναι ότι έχουμε μπερδέψει τους τεχνικούς και τους softwareάδες με τους πωλητές. Οι πωλητές είναι άλλη ράτσα ρε παιδιά, έχουν στόχο (και καλά κάνουν) να πουλήσουν όσο περισσότερο γίνεται, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και "σπουδαγμένοι".
Andrikkoui Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2004 Gia na deite ti anthropous exoume e. Emena mou eipan den exei Nec 2510 stock to katastima mas ALLA mou eipan exoume ena DVD-RW BenQ poly kalitero pou grafei kai auto DL. Egw otan piga na to plirwsw eida kai anagnwrisa pisw apo to grafeio tou ipallilou ekei to Nec 2510 kai tou lew auto einai to 2510 nai mou apandaei kai ton rwtaw grafei DL mou leei oxi mono to BenQ grafei etsi to pira alla otan piga spiti to elexa kai pragmati den egrafe DL etsi tou to pira pisw kai thelondas kai mi mou to allaxe kai mou edwse 2510 pou eixan stock 20 malista. Piga omws sto afentiko.
marios1957 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2004 Το συγκεκριμμένο μοντέλλο επειδή είναι ανάρπαχτο,είναι καβάτζα για τους κολλητούς πελάτες. Και μη μου πει κάποιος του Πλαίσιου ότι κάνω λάθος και τέτοια,γιατί έχω στοιχεία,ξέρω δηλ από χέρι άτομο που το παράγγειλε τηλεφωνικά(χωρίς προκαταβολή) και του το κρατήσανε.Κάπως έτσι ήταν και αυτά που είδες πίσω απ' τον πάγκο...
sleepy_head Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2004 δεν είναι όλοι έτσι antifamous. επειδή και εγώ στην πρώτη μου δουλειά (σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ) είχα μια μαλακισμένη για υπεύθυνη δεν σημαίνει ότι σε όλα τα σούπερ μάρκετ έτσι είναι. αυτό είμαι σίγουρη συμβαίνει και στο πλαίσιο. Το θεωρώ 1 από τα χειρότερα μαγαζία πληροφορικής. Ούτε ένα καλώδιο δεν μπορούν να δώσουν σωστά ...sad but true
Hal9000 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2004 Μη γίνεστε ισοπεδωτικοί προκειμένου να στηρίξετε τις απόψεις σας.
skevo_kos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2004 Pantws kai o psagmenos pwlitis (poso mallon o aplos ) den mporei na ta kserei ola...Nomizw oti kapoioi apo edw mesa uperballoun. Den mporeis na pigaineis kai na apeteis o pwlitis na kserei apeksw ta texnika xaraktiristika enos pro'i'ontos poulwntas toy mouri (exw dei na ginetai gia ayto to lew). Bebaia oxi kai apo tin alli na einai pantelws asxetos. Gia ayto uparxei kai to internet (kai forum san to Insomnia) poy oi apories lunontai amesws. Briskeis ti thes kai pas kai tou les 'Ayto thelw, to'xeis? An oxi ANTE GEIA'
Jaco Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Είναι αστείο να περιμένει κανείς από έναν μισθωτό υπάλληλο ο οποίος βρέθηκε πωλητής από ανάγκη να βάζει κάθε μήνα στο ταμείο δυο φράγκα, να είναι ο εξειδικευμένος στο αντικειμενό του... αν έιχαν όλοι οι πωλητές τις γνώσεις για όλα τα hardware δεν θα ήταν πωλητές, θα κάναν άλλη δουλειά... Ο εξειδικευμένος είναι αυτός ο οποίος θα αποφασίσει να βάλει ένα αντικείμενο στα ράφια του μαγαζιού, αλλά φυσικά αυτόν δεν θα τον βρεις να σε εξυπηρετήσει γιατί δεν είναι πωλητής... Όσοι δουλεύουν και ξέρουν τι θα πει 8ωρο και 10+ωρο σε μια δουλειά, ξέρουν ότι δεν υπάρχουν ούτε πολλές επιλογές για καριέρα και δουλειές, αλλά ούτε σε πιάνει ο Αι-Βασίλης από το χεράκι να σε ρωτήσει τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις για να το κάνει... Συμφωνώ ότι ο καθένας πρέπει να ξέρει από μόνος του πριν πάει τι θέλει και να το έχει ήδη βρει... ο πελάτης πρέπει να είναι περισσότερο γνώστης από τον πωλητή... ο πωλητής (με κάποιες εξαιρέσεις) δεν είναι ο άνθρωπος που έχει όλες τις λύσεις, είναι αυτός που θα σε εξυπηρετήσει και θα σε πάει στο ράφι που θες, το τι θα πάρεις μετά είναι δικό σου θέμα... Εγώ αν ήμουν πωλητής με αυτά τα λίγα που ξέρω θα είχα πλακώσει μια μέρα στο ξύλο έναν ηλίθιο πελάτη ο οποίος θα είχε έρθει και θα μου είχε σπάσει τα νεύρα με την άγνοια του και την επιμονή του ότι έχει δίκιο... βίδες θα είχαμε γίνει... γι'αυτό δεν είμαι πωλητής και γι'αυτό δύσκολα κάποιος που ξέρει θα κάτσει να ασχοληθεί με τον κάθε μπαμπά που ήρθε να πάρει pc για το παιδί του και νομίζει ή του είπε ένας γνωστός ότι με 200ευρώ παίρνει το καλύτερο pc του κόσμου και βγαίνει και περισσότερο γνώστης από όλους στο μαγαζί... ρε άντε από δω... κρίμα σε ορισμένους που έχουν θέσεις εργασίας που έρχονται σε επαφή με κάθε λογής φρούτο και φρουτάκι... Edit Μεγάλο μέρος υπαλλήλων δεν έχουν καν δικό τους pc...!!! Tι θα κάνουμε...? θα τους κρεμμάσουμε...? Καλύτερα ο καθένας να ξέρει ακριβώς τι θέλει και ο πωλητής απλά να του το φέρνει...
Donacgr Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 simfono me ton GaGaS_Thess, ligo poly oloi exoume vgei apo kapoia sxoli ala gia arketo kairo miname anergoi. exo kanei kai ego ton politi gia ena mikro xroniko diastima kai afto logo anagis, den leo oti oloi einai sxetikoi me to thema ala iparxoun kai aftoi pou to kanoun apla kai mono gia na mi kathode. (perno paradigma emena) tora voleftika kapou poli kalitera ala to thema einai oti perasa kai ego apo afto to stadio. Gia afto na mi krinoume tous polites ala ta afedika pou de plironoun ta analoga gia na mi to kanoume mono kapoia stigmi pou xreiazomaste kapoia lefta ala nai einai mia kali enalaktiki lisi. Filika apo thn oraia xalkidiki...!
Αρβανιτάκης Ανδρέας Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2004 GaGaS_Thess συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Συγκεκριμένα ο ξάδερφός μου έβγαλε πληροφορική και επειδή οι μισθοί ήτανε χάλια δεν πήγαινε να δουλέψει. Όλα αυτά βέβαια για ένα διάστημα γιατί ήρθε σε φάση που δεν είχε για τσιγάρα. Τέλος πάντων με τα πολλά τον βοήθησε ο πατέρας του με κάτι δάνεια κι έτσι και άνοιξε ένα μαγαζί!!Πέρσι άνοιξε και δεύτερο!! Πάντως θέλει θράσσος και ρίσκο για όλα!!!!
kleidokratwr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2004 paw sto plaisio patras kai rwtaw an exoun tyo yuden h thats (h3era oti den exoun apla anarotiomoun an eixan ferei...) , h kopela pou htan sta dvd fwna3e enan allo pou kai kala h3ere,opote o typos mou leei : oute pou exw 3anakousei ayth thn marka!!! (btw: ton eixa 3anarwthsei prin apo dio mhnes egw o idios an eixan tyo yuden... opote thn eixe 3anakousei...) kai to provlima mou den einai oti den h3ere, mono phge na kanei kai ton e3ypno.... twra ti na tou elega dld???? mpes re stravadi internet na deis poia 8ewrei o kosmos koryfaia? 8a eprepe na to kanei. enta3ei o an8rwpos skotonetai,antimetwpizei ka8hmerina ton ka8e asxeto pou paei na tou vgei apo panw, alla ama eisai asxetos esy o idios ws poliths ti to 8eleis na vgeis kai apo panw?? kai mhn akousw oti enta3ei apla enas polhths einai... an exeis analavei mi 8esh me ta dvd sto plaisio eisai ypoxrewmenos na 3ereis thn douleia sou,alliws as ekanes ton ka8aristh sto magazi. aplo nomizw!!! epishs 8a mporouse na dikaiologh8ei kai h stash tou kai kala oti den ta fernei h etairia opote kanoume oti den ta 3eroume, alla as mhn ginesai kai romba. . sto katw katw no1 alisida einai to plaisio,den nomizw oti dikaiologeitai na exoun tetoies rombes polites. h monh dikaiologia pou mporw egw na dwsw einai oti h3ere (fadaou na ton rwtaga gia plextor kai na mou lege oti pali den thn eixe 3anakousei thn marka...) apla ekane to mlk kai malista me eirwniko yfos... ayta apo patra kai sorry gia to megalo (sxetika) post
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.