tomzaribo21 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Γειά σου φίλε, Ειλικρινά χαίρομαι να διαβάζω τις απαντήσεις που δίνεις στα εκάστοτε topic! Δείχνουν άνθρωπο αρκετά "ψαγμένο" σε drivers και hardware ενώ το σημαντικότερο είναι οτι απαντάς ολοκληρωμένα και με σαφήνεια. Μου θυμίζεις τον Σωτηρακόπουλο που του κάνουν τις πιο δύσκολες ερωτήσεις σε αθλητικά και αυτός έχει τις απαντήσεις για το 99% των περιπτώσεων! Μια τέτοια ερώτηση έχω να σου κάνω και εγώ.Άκουσε ,μάλλον διάβασε, προσεχτικά! "Τρέχουμε" ένα 3D παιχνίδι τελευταίας γενιάς (DX9) που υποστηρίζει SM 3.0 με όλα τα καλούδια ενεργοποιημένα σε 2 υπολογιστές. ΑΑ & ΑF είναι στο maximum και στα 2 pc. Oι 2 Η\Υ έχουν ακριβώς το ίδιο hardware ΕΚΤΟΣ απο τη κάρτα γραφικών. Το ένα έχει την 6800 (όχι Ultra ή GT) και το άλλο την Χ800 της ΑΤΙ. Τρέχουν σε ανάλυση 1024χ768 και τα 2 ενώ σε κανένα δεν εμφανίζονται τα FPS αλλά και ούτε το λογότυπο της κάθε εταιρίας. Η ερώτηση! Αν κοιτάξεις μόνο τις οθόνες που τρέχουν εκείνη τη στιγμή το παιχνίδι ,χωρίς να ακουμπήσεις mouse η το πληκτρολόγιο,απλά σα θεατής ππαρακολουθείς μόνο, πώς μπορείς να ξεχωρίσεις ποιό pc έχει την κάρτα της ΑΤΙ και ποιό της Nvidia? Ηδη σε έχω ψηλά στην εκτίμηση μου και αν απαντήσεις μπορεί να σου στήσω και άγαλμα οπου θα είσαι πάνω σε άλογο και θα "κραδαίνεις" ένα laptop στο αριστερό χέρι και με το δεξί θα δείχνεις τον ορίζοντα (Εμπευσμένο απο τον Βενιζέλο)!
MY80- Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Elpizw na mh se enoxlei pou tha apanthsw xwris na me lene ailouro, an kai logo xronikwn piesewn, tha afhsw xwro gia ena makry post se auton Anyway, efoson tha exoume afhsei texnologies oxi kai toso sxetikes me 3d (opws to digital vibrance) kai tha exoume kanei swsta calibrate ta monitor kai stis 2 periptwseis, to pio eukolo shmeio gia na vrw diafora tha exartwntan apo thn exhs grammh ΑΑ & ΑF είναι στο maximum και στα 2 pc. Apo th stigmh pou to "maximum" AA sthn 6800 einai mia mixh supersampling kai multisampling, voithaei kai me to texture aliasing, ektws apo to edge aliasing. Apo thn allh, an h sygekrimenh efarmogh kanei xrhsh alpha textures/render to texture, tha einai pali eukolo na vroume thn 6800 kathws h x800 de tha borei na kanei AA merika shmeia ths skhnhs. Apo kei kai pera, oi kartes tha exoun kai diaforetiko AA (kai AF) sampling pattern, alla einai kapws pio dyskolo na ths diakrineis me vash auto apo oti me ta prohgoumena paradeigmata (ektws fysika an exeis kana ergaleio pou kanei zoom).
Ailuros Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 ΜΥ80$, Ηybrid AA modes will show a difference in performance :wink: tomzaribo21, I'm answering all questions w/o the obligatory sucking up (σαφέστατα αστειεύομαι) Η ερώτηση! Αν κοιτάξεις μόνο τις οθόνες που τρέχουν εκείνη τη στιγμή το παιχνίδι ,χωρίς να ακουμπήσεις mouse η το πληκτρολόγιο,απλά σα θεατής ππαρακολουθείς μόνο, πώς μπορείς να ξεχωρίσεις ποιό pc έχει την κάρτα της ΑΤΙ και ποιό της Nvidia? Αν τρέξεις και τις δύο με 4xAA/8xAF και έχεις φροντίσει να είναι και σε όλα τα άλλα σημεία (φωτεινότητα, γάμμα κλπ.) η ποιότητα απεικόνισης ίδια, είναι από πολύ δύσκολο εώς αδύνατο να εντοπίσεις διαφορές. Το έχω κάνει και όσοι απάντησαν σωστά ήταν καθαρά θέμα τύχης. Αν σου δώσω screenshots από αμφότερες χωρίς ενδείξεις πουθενά θα αντιμετωπίσεις την ίδια δυσκολία. Μέγιστες ρυθμίσεις κανονικά όμως περιλαμβάνουν 6xAA στην ΑΤΙ και 8xS στην NVIDIA. ΄Ενα έμπειρο μάτι θα δει την διαφορά του 6*6 στην πρώτη περίπτωση όσων αφορά τα polygon edges/intersections και τις καθαρότερες υφές και χαμηλότερες επιδόσεις για την δεύτερη. Το κάναμε και αυτό το πείραμα και με βάλανε 10 ολόκληρα μέτρα μακριά από δύο 19" οθόνες. ΄Ενα λάθος έκανα μόνο να αναγνωρίσω την μέθοδο εξομάλυνσης αλλά το παιχνίδι ήταν και κάπως περίεργο για να δικαιολογηθώ κάπως. Χωρίς να ανοίξω κάποιο πίνακα ελέγχου είτε του λειτουργικού είτε των οδηγών της κάρτας γραφικών, η διαφορά φαίνεται και στην ανταπόκριση του δισδιάστατου, αλλά μόνο σε έμπειρους χρήστες. Γενικώς η ΑΤΙ έχει κάνει τρομερή πρόοδο τα τελευταία χρόνια και από αυτά που μαθαίνω από τον Εric που σχεδιάζουν να κάνουν η ποιότητα και σταθερότητα διαρκώς θα ενισχύεται. Θέλουν λίγη δουλίτσα ακόμα να φτάσουν την σταθερότητα και ταχύτητα του δισδιάστατου οδηγού του ανταγωνισμού, όπως και κάποια σημειάκια που αφορούν το ΑGP texturing. Eντελώς εκτός θέματος είχα σκοπό να γράψω ένα άρθρο για μια Χ800, αλλά θα σήμαινε ότι θα θυσίαζα τον χρόνο της άδειάς μου. Ι have a life too you know... :wink:
MY80- Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 ΜΥ80$, Ηybrid AA modes will show a difference in performance Den diafwnw, apla ypethesa oti o tomzaribo stoxeye mono se diafores sto IQ efoson anaferei oti den tha exoume prosvash sta fps (ti stigmh pou den einai tromera dyskolo na mantepseis me kapoia apokleish ta fps me to mati, efoson milame gia logikes times).
Ailuros Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 ΄Ηταν σαφέστατος: είπε dx9.0 game + SM3.0. Εδώ δεν μου κατεβαίνει τίποτε άλλο από Far Cry αυτή την στιγμή. Και framecounter να μην ενεργοποιήσεις η διαφορά στις επιδόσεις μεταξύ 6xAA & 8xS θα είναι πασιφανής. Αν με ρώταγε για κάποιο CPU limited παιχνίδι στα 1024*768 θα ήταν αρκετά δυσκολότερο να φανούν οι διαφορές στις επιδόσεις. :wink:
KWSN_Men Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Μου θυμίζεις τον Σωτηρακόπουλο που του κάνουν τις πιο δύσκολες ερωτήσεις σε αθλητικά και αυτός έχει τις απαντήσεις για το 99% των περιπτώσεων! Προτείνω λοιπόν να θεσπιστεί ο αντίστοιχος διαγωνισμός. Θα κάνουμε ερωτήσεις σχετικά με κάρτες γραφικών και άμα πετυχαίνουμε κάτι που δε ξέρει θα μας δίνει μια κάρτα γραφικών.
tomzaribo21 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Μπράβο Ailuros Mπράβο σου παλίκαρε! ΔΕΝ γίνεται να εντοπίσεις που είναι η ΑΤΙ και που η Nvidia εκτός εαν είσαι ...τυχερός! Γιατί σου έκανα αυτή την ερώτηση? Διοτι γίνεται μεγάλη φασαρία για το ποιά εταιρία είναι η καλύτερη ,ποόί drivers είναι οι καλύτεροι ΑΛΛΑ όλοι ξεχνάμε οτι ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ. Και ποιό ειναι αυτό?Οτι και οι 2 εταιρίες είναι κορυφαίες και όποιο μοντέλο κάρτας διαλέξεις σε ανάλογη κατηγορία(Δηλ. High end της Nvidia με High End της ΑΤΙ) θα μείνεις εξισου ευχαριστημένος γιατί τις διαφορές στην πραγματική gaming ζωή ΔΕΝ πρόκειτε να τις καταλάβεις. Τι σημασία έχει για εμάς αν η μια σου δίνει FPS 100 και η άλλη FPS 98?Kαμία!!! Πιστεύω οτι η επιλογή vga γίνεται απο τον εκάστοτε άτομο για καθαρά ψυχολογικούς λόγους! ΑΠΛΑ αν το έγραφα εγώ σε κάποιο topic δε θα έδιναν και μεγάλη σημασία,ενώ τώρα που θα διαβάσουν οτι το "είπε και ο Ailuros" πιστεύω να καταλάβουν το ρόλο του marketing και το σκοπό που γίνονται όλες οι λεπτομερείς αναλύσεις για το ποιά εταιρία είναι η κορυφαία!
tomzaribo21 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 ΑΑΑ ξέχασα, Πηγαίνω να πάρω τηλέφωνο το γλύπτη.
Aias Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 αι εγω που νομιζα οτι ειχες βαλει στοιχημα και το κερδισες
theobabis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 η απαντηση δεν αποκλειει αυτη τη πιθανοτητα :wink:
tomzaribo21 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Ailuros Αν τρέξεις και τις δύο με 4xAA/8xAF και έχεις φροντίσει να είναι και σε όλα τα άλλα σημεία (φωτεινότητα, γάμμα κλπ.) η ποιότητα απεικόνισης ίδια, είναι από πολύ δύσκολο εώς αδύνατο να εντοπίσεις διαφορές. Το έχω κάνει και όσοι απάντησαν σωστά ήταν καθαρά θέμα τύχης Σαφώς και το έχασα το στοιχημα. Επισης Το κάναμε και αυτό το πείραμα και με βάλανε 10 ολόκληρα μέτρα μακριά από δύο 19" οθόνες. ΄Ενα λάθος έκανα μόνο Πιστεύω οτι μόνο ο Ailuros θα μπορο'υσε να ξεχωρίσει τις διαφορές και κανένας άλλος μας! Και...προσέξτε κάτι!Την ερώτηση μπορεί να την έκανα στον Ailuro με σκοπό η απάντηση του να αφορά το σύνολο και όχι μόνο αυτόν(Άσχετα αν χρησιμοποίησα 1ο πρόσωπο) Και κάτι άλλο. Βρε Ailuros πως μπόρεσες ρε θηρίο όχι να ξεχωρίσεις τη διαφορά με 6xAA για ΑΤΙ και 8χS της Nvidia αλλά απο 10 μέτρα μακριά? Τι βιονικό μάτι είναι αυτό!
Ailuros Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Γιατί σου έκανα αυτή την ερώτηση?Διοτι γίνεται μεγάλη φασαρία για το ποιά εταιρία είναι η καλύτερη ' date='ποόί drivers είναι οι καλύτεροι ΑΛΛΑ όλοι ξεχνάμε οτι [b']ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ.[/b] To κατάλαβα αυτό από την στιγμή που διάβασα την ερώτησή σου. Και ποιό ειναι αυτό?Οτι και οι 2 εταιρίες είναι κορυφαίες και όποιο μοντέλο κάρτας διαλέξεις σε ανάλογη κατηγορία(Δηλ. High end της Nvidia με High End της ΑΤΙ) θα μείνεις εξισου ευχαριστημένος γιατί τις διαφορές στην πραγματική gaming ζωή ΔΕΝ πρόκειτε να τις καταλάβεις.Τι σημασία έχει για εμάς αν η μια σου δίνει FPS 100 και η άλλη FPS 98?Kαμία!!! Πιστεύω οτι η επιλογή vga γίνεται απο τον εκάστοτε άτομο για καθαρά ψυχολογικούς λόγους! Ψυχολογικούς λόγους σαφώς. Είναι απόλυτα φυσιολογικό ο κάθε καταναλωτής να υπερασπίζεται τις επιλογές του. ΄Οταν αγόρασες εσύ μια τοστιέρα Παπαριόνε (λέμε τώρα) και δεν αντιμετώπισες ποτέ πρόβλημα με αυτήν και έρχεται ο άλλος και σου λέει πόσο μπουρούχα είναι, λογικό είναι να εκθέσεις τις δικές σου εμπειρίες και να υπερασπιστείς έστω και έμμεσα το προιόν. ΄Οταν όμως φτάνει σε επίπεδα φανατισμού τότε μιλάμε πλέον για ψυχοπαθητικές καταστάσεις, όπως το να αγοράζεις αποκλειστικά και μόνο συσκευές Παπαριόνε, άσχετα αν υπάρχουν καλύτερα προιόντα σε κάθε δεδομένη στιγμή. Το παραφιλοσοφήσαμε νομίζω.... :wink: ΑΠΛΑ αν το έγραφα εγώ σε κάποιο topic δε θα έδιναν και μεγάλη σημασία,ενώ τώρα που θα διαβάσουν οτι το "είπε και ο Ailuros" πιστεύω να καταλάβουν το ρόλο του marketing και το σκοπό που γίνονται όλες οι λεπτομερείς αναλύσεις για το ποιά εταιρία είναι η κορυφαία! Αρνούμαι μέτα βδεληγμίας τον τίτλο του "ειδήμωνα". Είμαι και εγώ ένας μέσος χρήστης όπως όλοι σας απλά έχω σε ορισμένες περιπτώσεις και μόνο ένα ελαφρό προβάδισμα όσον αφορά την εμπειρία. Στα 35 μου δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς. Και όχι δεν είμαι κάνα φυτό με καράφλα, κοιλάρα και γιαλούμπες χαχαχαχαχα 8)
Ailuros Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Μου θυμίζεις τον Σωτηρακόπουλο που του κάνουν τις πιο δύσκολες ερωτήσεις σε αθλητικά και αυτός έχει τις απαντήσεις για το 99% των περιπτώσεων! Προτείνω λοιπόν να θεσπιστεί ο αντίστοιχος διαγωνισμός. Θα κάνουμε ερωτήσεις σχετικά με κάρτες γραφικών και άμα πετυχαίνουμε κάτι που δε ξέρει θα μας δίνει μια κάρτα γραφικών. Δεν έχω πρόθεση να πτωχεύσω. Ακόμα και έναν πραγματικό επαγγελματία μπορείς να το πιάσεις "αδιάβαστο". Γενικά δεν μου αρέσουν τα στοιχήματα, ειδικά όταν ξέρω πολύ καλά το επίπεδο των γνώσεών μου.
Ailuros Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Πιστεύω οτι μόνο ο Ailuros θα μπορο'υσε να ξεχωρίσει τις διαφορές και κανένας άλλος μας!Και...προσέξτε κάτι!Την ερώτηση μπορεί να την έκανα στον Ailuro με σκοπό η απάντηση του να αφορά το σύνολο και όχι μόνο αυτόν(Άσχετα αν χρησιμοποίησα 1ο πρόσωπο) ΄Οταν αποκτήσει την ανάλογη εμπειρία ή εξάσκηση αν θέλεις το μάτι σου είναι πανεύκολο. Πρέπει να ξέρεις που να κοιτάξεις αυτό είναι όλο. Και κάτι άλλο.Βρε Ailuros πως μπόρεσες ρε θηρίο όχι να ξεχωρίσεις τη διαφορά με 6xAA για ΑΤΙ και 8χS της Nvidia αλλά απο 10 μέτρα μακριά? Τι βιονικό μάτι είναι αυτό! Από τις επιδόσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.