Προς το περιεχόμενο

Wi fi Απορίες


wilmott

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα λαπτοπ με κάρτα ασύρματου δικτύου και βλέπει κάθε μέρα ένα δίκτυο ονόματι bridge, τέλος πάντων συνδέομαι με αυτό καθώς δεν απαιτεί κωδικό αλλά μετά δεν βλέπω κανέναν ούτε και έχει σύνδεση στο ιντερνετ (κάτι που θα το ήθελα πολύ!!!!). Πώς γίνεται να μάθω τις ακριβείς δυνατότητες του δικτύου? (Μένω στην πλατεία Μαβίλη στην Αθήνα)

Επίσης με κίνδυνο να πω μεγάλη κοτσάνα ρωτάω αν η κάρτα δικτύου που έχω τώρα αρκεί για να συνδεθώ με το awmn ή χρειάζεται να αγοράσω τον εξοπλισμό που αναφέρεται στα διάφορα posts ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να τους δείς πρέπει να έχεις ρυθμίσει το ίδιο workgroup με αυτούς (εκτός αν είσαι άτυχος και έχουν domain οπότε άσ'το καλύτερα, εκτός αν τους ξέρεις και σου επιτρέψουν την πρόσβαση)

 

Για να το αλλάξεις, στα Windows XP κάνε δεξί κλικ στο my computer-->properties-->computer name-->change--> και άλλαξε το workgroup

Τα πιο κοινά ονόματα είναι το Workgroup και το MSHome

 

Όσο για το AWMN, αν έχεις εξτρά κάρτα δικτύου η οποία έχει εξωτερική κεραία, το πιθανότερο είναι να κάνεις την δουλειά σου συνδέοντας απλά μια εξωτερική κεραία στην θέση της υπάρχουσας, διαφορετικά χρειάζεσαι τον εξοπλισμό που αναφέρεται στα posts.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έπίσης από την στιγμή που το δίκτυο που βλέπεις λέγεται bridge λογικά θα είναι bridge μεταξύ 2 σημείων. Ακόμα συνδέεσαι σε link κάποιων άλλων (προσωπικά δεν θα μου άρεσε καθόλου να μου το κάνουνε), το ότι δεν έχει wep δεν σημαίνει είναι open. Δοκίμασε πάντως ips στο 192.168.1.χ. Το ότι βλέπεις το σήμα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι συνδέεσαι κιόλας ή αν συνδέεσαι δεν είναι απαραίτητο ότι παίζει :wink:

 

Τώρα για το AWMN, όχι δεν παίζει με τις εσωτερικές κάρτες των laptop ούτε με ενσωματομένες κεραίες από τις κάρτες που κυκλοφορούνε. Θέλει, ΚΑΛΗ κάρτα, καλώδια και ΚΑΛΗ κεραία...

 

Υ.Γ Το καλό δεν είναι απαραίτητα το ακριβό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...