Προς το περιεχόμενο

Εξοπλισμός ADSL & Wireless


UserX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

Λοιπόν ας κάνω μια μικρή εισαγωγούλα γιατί θα βοηθήσει:

Έχω στήσει ένα μικρό pc με linux το οποίο το προορίζω για server. Πάνω σε αυτό το pc θέλω να κάνω τις εξής συνδέσεις: 1 pc το οποίο θα βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το server, και αλλα 2 pcs τα οποία θα βρίσκονται σε αλλο κτίριο σε απόσταση 20 μέτρων.

 

Επίσης χτές ενεργοποιήθηκε η ADSL γραμμή και η σύνδεση που έκανα με HOL. Παράλληλα όμως με το ADSL θέλω να βάλω και εξοπλισμό wireless.

 

Ακόμη δεν έχω αγοράσει τίποτα από εξοπλισμό (εκτός από ένα ADSL modem που μου δάνεισε ένας φίλος για δοκιμές - SpeedTouch Alcatel USB) και θέλω να συγκεντρώσω κάποιες πληροφορίες για να μην κάνω βιαστικές κινήσεις και λανθασμένες αγορές.

 

Αυτό που θέλω να κάνω είναι: να στήσω στο 1ο κτήριο τον server, στον οποίο θα συνδεθεί το ADSL modem, όπως επίσης και η κεραία για το wireless και το 1 PC. Από το κτήριο 2 θα φέρω 2 καλώδια UDP τα οποία θα συνδέονται και πάλι στον server. Τα καλώδια θα καταλήγουν στα 2 pcs που βρίσκονται σε διαφορετικό κτίριο.

 

Τι ακριβός εξοπλισμό θα χρειαστώ για να επιτύχω τις συνδέσεις; Προς το παρόν αυτά που διαθέτω είναι κάρτες δικτύου απλές για τα 3 pcs, και το modemaki και 1 HUB.

 

Υπάρχει κάποιο ADSL modem που να δουλείει και ώς rooter και access point ώστε να τα "ρίξω" όλα πάνω στο modem και όλα οκ?

 

Ας με διαφωτίσει κάποιος που γνωρίζει στα σίγουρα please!!

 

Ευχαριστώ και σόρυ για το μεγάλο ποστ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι υπαρχει απο την LinkSys WAG54G(θυγατρικη της cisco) και το usr 9106 .

To τελευταιο το εχω παραγγειλει και γω αλλα επειδη υπαρχει ελλειψη πανευρωπαικα ελπιζω απο την αλλη βδομαδα να το εχω στα χερια μου.

Τιμες περιπου 175€ και 100€ αντιστοιχα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωραία, εκτός από τo modem, τι άλλο θα χρειαστώ (π.χ. ασύρματες κάρτες δικτύου)??

 

και επιπλέον, ας πάρουμε την περίπτωση των 175 ευρώ. Με λίγα λόγια με 175 ευρώ θα έχω rooter & access point & modem???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσον αφορά το WAG54G, έχεις access point, adsl modem και router. Για το usr 9106 δεν γνωρίζω να σου πω, αλλά φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για αυτό. Ακόμα θα χρειαστείς ασύρματες κάρτες δικτύου , οι οποίες κοστίζουν περίπου 40? η μία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ενδιαφερόταν κανείς για το Linksys WAG54G στα 110 ευρα? Δεν το έχω ακόμη στα χέρια μου αλλά θα το έχω σε 1 βδομάδα και ίσως να μην το χρειάζομαι τελικα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...