Προς το περιεχόμενο

Canon A95 εντυπώσεις αλλά και απορίες


Yannis1976

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

 

Εδώ και δύο μέρες έχω την Α95 και είμαι πολύ ευχαριστημένος εκτός από δύο προβλήματα, το ένα σοβαρό. Το ένα πρόβλημα είναι ότι η οθόνη είναι λίγο σκοτεινή και ειδικά σε νυχτερινές ή εσωτερικές φωτογραφήσεις δεν μπορείς να διακρίνεις και πολλά. Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι ότι η μηχανή είναι λίγο αργή. Προσπαθώντας να τραβήξω την ανηψούλα μου που έπαιζε με το σκύλο, ποτέ δεν την πετύχαινα στην αρχική πόζα, πάντα λίγα δέκατα του δευτερολέπτου μετά. Κάνω κάτι λάθος; Είναι χαρακτηριστικό της μηχανής ή μήπως ελαττωματική;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Γιάννης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για την οθόνη μπορείς να ρυθμίσεις μέσα από τα menu τη φωτεινότητα κτλ. Σε αρκετά σκοτεινές συνθήκες πάντως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς το οπτικό σκόπευτρο.

Όταν πατάμε το κουμπί σε όλες τις ψηφιακές μηχανές μέχρι την πραγματική λήψη της φωτογραφίας μεσολαβεί ο χρόνος αυτόματης εστίασης+το shutter lag. Ανάλογα με το επίπεδο φωτός οι χρόνοι ποικίλουν. Σε καλό φωτισμό 0,3-0,5δλ είναι καλοί χρόνοι, ενώ σε σχετικά σκοτεινές συνθήκες 1δλ είναι συνηθισμένοι χρόνοι.

Γενικά το shutter lag δεν μπορείς να το αποφύγεις αλλά μπορείς να μειώσεις κατα πολύ αυτό το χρόνο αν κάνεις από πριν χειροκίνητη εστίαση στην ανιψούλα σου , οπότε η απόκριση στο πάτημα του κουμπιού θα είναι άμεση. Για αυτό όμως θα χρειαστεί το θέμα σου να μην μεταβάλλει κατά πολύ την απόσταση του από τη μηχανή αλλιώς η χειροκίνητη εστίαση δεν θα ισχύει με τη νέα θέση και θα σου βγει θολή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...