Προς το περιεχόμενο

Δεν clockaretai to rimadi...!!!


Fonias A.E

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Hi guys!!!παρολο που ειμαι σχετικα νεος στο forum του insomnia προσπαθησα ο καημενος να πουσαρω λιγο το pc μου(βλεπε υπογραφη) χωρις αποτελεσμα.

 

Πιστευω πως το κυριως προβλημα μου ειναι οτι εχω χαλια τροφοδοτικο(400W no name=για κλωτσιες!).Μετα απο μερικες προσπαθειες να φτιαξω τα timings της μνημης κατεληξα στο 2,5-3-3-5 με 2,70V(default settings στην cpu).Μετα απο αυτο και λιγο διαβασμα δοκιμασα να πουσαρω την cpu.Με ΗΤ 5x μεχρι 11x206=2266!!!Απο κει κ πανω δεν ποσταρε το μηχανημα.Δοκιμασα να ανεβασω το vcore στα 1,55V, να κατεβασω το multiplier στα 10->9->8,ανεβασα το vdimm αλλα το θεμα ειναι οτι το FSB δεν ανεβαινε πανω απο 206.

Αλλαζω το ΗΤ σε 4x και ανεβαζω το FSB σε βηματα των 5ΜΗΖ κ το συστημα ποσταρε μεχρι και 11x235ΜΗΖ.Τρεχω το Sandra 2005 με FSB 215->220->230->...->235 τα τεστ Cpu Arithmetic,Multimedia και memory bandwidth χωρις παραδοξα κ με καλα αποτελεσματα.Οταν ομως ετρεχα το memtest μου πεταγε συνεχως λαθη.Ανεβασα το vdimm sta 2,85(τερμα) αλλα παλι τα ιδια. Τελικα, νομιζα... οτι το συστημα ηταν stable στα 11χ214. Αλλα μετα απο λιγη ωρα WarcraftIII ξαφνικο reboot!

Ε, μετα απο αυτο τσατιστηκα κ το αφησα στις παλιες ρυθμισεις δηλαδη 11x206 με ΗΤ 5x.

Προβληματα με θερμοκρασιες δεν εχω (idle 37oC,full load για ωρα βαρια 49oC με stock ψυκτρα)

Κατα την ταπεινη μου γνωμη, πιστευω πως πρεπει οπωσδηποτε να αλλαξω το @#$@$#&%# PSU μου με ενα Enermax.

 

Θα ηθελα να μου πειτε αν κανω καποιο λαθος στη μεθοδολογια μου για o/c ή αν χρειαζεται να αλλαξω καποιο αλλο περιφερειακο (π.χ μνημη) ή αν το pc μου δεν παιρνει ο/c...

 

Thnx guys....!!!!!!!!!:shock:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικά φταίνε οι μνήμες σου. Βάλε κανένα διαιρέτη στις μνήμες να δουλεύουν σε χαμηλότερες συχνότητες για να μην τις ζορίζεις και ξαναδοκίμασε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ή χαλάρωσε κιάλλο τα timmings στις μνήμες. Vcore και 1.65 να δώσεις εντάξει θα είσαι.

Επίσης τσέκαρε τα βόλτς με κάποιο διαγνωστικό να δεις που βρίσκονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kata tin apoyi mou to pc sou den pairnei o/c.Na to petaxeis kai na pareis ena kainourgio...Elpizo na kaneis plaka file mou,exeis tetoio pc kai thes na to peiraxeis...I eisai polu apaititikos i kati allo den paei kala...Telos panton kalutera na min to peiraxeis giati me no name trofodotiko den prokeitai na deis kati pou tha se enthousiasei,pio pithano einai na xeneroseis kai na skaseis kana 100ariko gia kalo psu.Pantos thavmazo to kouragio sou...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τελικα καταφερα με divider να ανεβασω το FSB μεχρι τα 265mhz! με stable κατασταση στα 10x255Mhz και μνημες στα 212Mhz 2.5-3-3-8@2,8V. Το θεμα ειναι οτι σε full load ανεβαζει θερμοκρασιες μεχρι κ 55οC.Δεν ειναι normal αυτο ετσι?οποτε πρεπει να αλλαξω κ ψυκτρα.Μηπως χρειαζεται κ αλλη ψυκτρα για το Northbridge σε μεγαλα fsb?

Με 11 multiplier καταφερα να το παω ως και 11x240=2640.Βεβαια δεν το τεσταρα λογω θερμοκρασιων!!!Την τεταρτη παω για PSU(μαλλον OCZ Modstream 450W ή Fortron Bluestrorm 500) και 2 fans της Thermaltake(X-blower).Για cpu cooler τι μου προτεινετε?Ελεγα να παρω την Thermalright XP-90(η XP-120 δεν χωραει στο mobo μου απ' οτι εχω ακουσει ,σωστα?) με ενα καλο fan, αλλα εχω δει οτι κ η Thermaltake Polo 735 Extreme εχει καλα χαρακτηριστικα.Plz αν καποιος εχει περιπου ιδιο συστημα ας μου πει τι PSU-Cpu cooler χρησιμοποιει.

Α, κ για να απαντησω στον kkarab:Δεν ειμαι πολυ απαιτητικος απλα ειμαι περιεργος και βγαζω το αχτι μου ρε φιλαρακι γιατι στο προηγουμενο pc μου (AMD Tbird 1GHz,QDI Kinetiz 7B,512MB SDRAM,GeForce2 Ultra) ουτε 20MHz παραπανω δεν μπορουσα να το παω κ μου ειχε σπασει τα νευρα για 5 χρονια.Ασε που το ψαξιμο στο φορουμ του insomnia σε προκαλει να "πειραξεις"!!!

 

Sorry για το πρηξιμο παιδια αλλα ειμαι NOOOOOOB...!!!!!

AMD Junkie!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Gigabyte rocket...Thermaltake 480w....αλλά και αυτά που λες είναι μπάνικα......το rocket δεν είναι ότι καλύτερο αλλά είναι το πιο μουράτο αν έχεις plexy.........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι 55 βαθμοί σε full load δεν είναι τραγικοί. Πάντως, αν θέλεις να βάλεις νέα ψύκτρα, οι Thermalright (XP...) είναι όντως από τις καλύτερες, αλλά λίγο ακριβές.

 

Ο memory controller είναι μέσα στον επεξεργαστή και όχι στο chipset, οπότε αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ψύξη. Θα μπορούσες ίσως να βγάλεις τη σταγόνα θερμοαγώγιμης σιλικόνης που έχει κάτω από την ψύκτρα του και να βάλεις καλύτερη (πχ Arctic Silver Ceramique).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...