Προς το περιεχόμενο

woopsi

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    108
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

woopsi's Achievements

  1. Τα έχω παραλάβει εγώ (Αν και είμαι Ολλανδία)
  2. Το κακά για μένα είναι 2 Πρώτον, πλέον δεν μπορείς να τα πατήσεις χωρίς να βλέπεις τι πατάς και δεύτερο στα macbooks τουλάχιστον κάθε πρόγραμμα έχει διαφορετικά "πλήκτρα" ανάλογα του ποιό είναι ενεργό και έτσι υπάρχει καθυστέρηση μέχρι να αλλάξει η μπάρα, άρα πάλι πρέπει να βλέπεις τι πατάς. Έχω macbook και thinkpad, πέρα του ότι το πληκτρολόγιο του thinkpad για μένα πατάει κάθε άλλο, στο thinkpad ποτέ δε χρειάζεται να βλέπω τι πατάω γιατί τα πλήκτρα είναι φυσικά. Σε δουλειές που χρειάζεσαι τα function keys συνεχώς όπως προγραμματισμό πχ (εγώ, φαντάζομαι και photoshop κλπ τα χρειάζονται) είναι πολύ κακό να πρέπει συνεχώς να βλέπεις τι πατάς. Χάνεις υπερβολικό χρόνο.
  3. Touch function keys; skip κατευθείαν. Ρε παιδιά πως γίνεται να μην ξέρετε σε ποιούς απευθύνεστε;
  4. Δεν είναι αντίγραφο, είναι reference του object. Σου λέω με όλη τη καλή διάθεση πως υπάρχουν υπερβολικά πολλά πράγματα που δεν γνωρίζεις, οπότε καλό θα ήταν να είσαι πιο open minded όταν σου λένε κάποιοι με περισσότερη εμπειρία κάποια πράγματα. Τι πιστεύεις πως είναι το web app και γιατί πιστεύεις είναι πιο εύκολο; Υπάρχουν προφανώς domains πιο περίπλοκα από άλλα, αλλά γιατί πιστεύεις πως το web είναι εύκολο; Το να αντιμετωπίσεις πχ race conditions & deadolcks σε 1 υπολογιστή είναι ήδη δύσκολο, δοκίμασε να το κάνεις σε distributed system.
  5. Java Linked List C# Linked List Φαντάζομαι πως γνωρίζεις πως οι συνδεδεμένες λίστες δεν είναι αποδοτικές, σωστά; Προφανώς και υπάρχουν άνθρωποι που παριστάνουν τους προγραμματιστές αλλά δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα. Μπορείς να μας πεις τι είναι το S; επίσης, ``` public function a(Student s) ``` Μπορείς να μας πεις επίσης το s τι είναι εδώ; Dunning–Kruger effect, δες τι είναι αυτό το φαινόμενο γιατί νομίζω αυτό είναι το θέμα στη περίπτωση μας. Αν νομίζεις πως τα services που φτιάχνουν οι προγραμματιστές είναι το παρακάτω: τότε λυπάμαι, αλλά έχεις πολλά ακόμα να μάθεις και να δεις πόσο λάθος σκέφτεσαι. Επίσης, το software engineering είναι υποσύνολο του computer science αλλά το μεγαλύτερο μέρος που αποφοιτούν καταλήγει εκεί οπότε πίστεψε με υπάρχουν πάρα πολλοί που ξέρουν πολύ καλά απο συνδεδεμένες λίστες, γράφους και σύνολα στις εφαρμογές που βλέπεις να φτιάχνουν
  6. Ό,τι είπαν παραπάνω απλά να ενημερώσω πως το ΠΑΜΑΚ έχει αλλάξει οδηγό σπουδών (πριν 2 χρόνια) και ουσιαστικά έχουν βγάλει τα περισσότερα μαθήματα οικονομικών, λογιστικής κλπ και έχουν βάλει περισσότερα μαθήματα "αγνής πληροφορικής". Αν μιλάμε βέβαια για το τμήμα της Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών. Όπου και να πας βέβαια θα πρέπει να αφιερώνεις και προσωπικό σου χρόνο. Επίσης το ΠΑΜΑΚ δεν έχει καταλήψεις κλπ, είναι καθαρό αλλά έχει απίστευτα πολλούς δαπίτες. Καλό θα ήταν να τους αποφύγεις όλους όπου και να πας βέβαια. Ένα πρόβλημα του ΠΑΜΑΚ είναι πως μερικά μαθήματα δεν χωράνε οι φοιτητές αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλό τμήμα. Επίσης έχει διασυνδέσεις με αρκετές εταιρείες οπότε είναι πιο κοντά στη βιομηχανία, το ΑΠΘ πχ είναι πιο θεωρητικό.
  7. computer science != software engineering. Το πρώτο είναι επιστήμη, το 2ο όχι αλλά πρέπει να έχεις το υπόβαθρο του 1ου. Ο Dennis Ritchie και ο Ken Thompson για παράδειγμα έφτιαξαν την C πριν 50 χρόνια και μέχρι σήμερα κυριαρχεί σε αρκετούς τομείς. Δεν νομίζω οι γνώσεις τους να πήγαν στα σκουπίδια. Όλες οι τεχνολογίες που υπάρχουν, βασίζονται σε πολυ μικρότερο αριθμό βασικών εννοιών που αν τις ξέρεις, μπορείς να μάθεις και τις τεχνολογίες αν χρειαστεί. Μπορεί να μην μας θεωρούν (τους προγραμματιστές) επιστήμονες αλλά ντάξει, τι να κάνουμε; Δεν πειράζει. Θα συνεχίζουμε να βλέπουμε αυτά που έφτιαξαν αυτοί οι "μη επιστήμονες" να κυριαρχούν στον πλανήτη.
  8. τη γραμμή 14 (εικόνα α) δεν την χρειάζεσαι, το a σου λέει πόσους αριθμούς θα καταχωρήσει ο χρήστης, άρα δεν είναι μέρος του sum. το loop είναι σωστό, σχεδόν. Για κάθε αριθμό που διαβάζεις απ το χρήστη, θες να το προσθέτεις στο sum, αρα sum = sum + b (ή sum +=b που μάλλον δεν το μαθατε ακόμη) Μια λεπτομέρια που σου διαφέυγει είναι πως κάνεις i <= a, που είναι λάθος γιατί ξεκινάς από το 0 το i. Αυτό σημαίνει πως αν το a είναι 5, το condition θα είναι 0 <= 5 που σημαίνει θα έχεις 6 iterations. (0, 1, 2, 3, 4, 5). Χρειάζεσαι απλά να έχεις σαν condition: i < a
  9. Ναι ισχύει και αυτό, αλλά προσωπικά θέλω να δω/ζήσω έξω γιατί ξέρω πως ο τρόπος ζωής μου ταιριάζει περισσότερο από οτι εδώ. Το αποτέλεσμα όπως και να χει είναι πως η Ελλάδα σοβαρό software development δεν κάνει/θα κάνει και αυτό που μου αφήνει μια πίκρα η αλήθεια είναι το γεγονός πως αυτό δεν βλέπω να αλλάζει. Ας βολευτούν με τους "κακους" που απομένουν.
  10. Αχ πόσο μου αρέσουν αυτά τα θέματα. Η πραγματικότητα για την Ελλάδα μπορεί να αποτυπωθεί με τις 2 προτάσεις παρακάτω. Ξεκίνησα να δουλεύω ως φοιτητής σε μια εταιρεία στη Θεσσαλονίκη part time (όχι πρακτική) με 350 ευρώ. Μετά από λίγο καιρό ζήτησα να γίνω fulltime και πήρα 700. Στα 2.5 χρόνια ζήτησα αύξηση καθώς ήμουν σε μία μικρή ομάδα και το πρότζεκτ το κουβαλούσε ένας senior/lead και εγώ. Ζήτησα 1100 και μου είπαν είναι πολλά, πάρε 950. Μετά από 1 μήνα έφυγα. Δούλευα ως full stαck με διάφορες γλώσσες (laravel, react, aws μπλα μπλα) Στην εταιρεία που είμαι τώρα (Ολλανδία) 4 μήνες, ξεκίνησα με ένα σχετικό χαμηλό μισθό. Στους 3 μήνες χωρίς να πω κάτι, πήρα αύξηση 10% (που είναι περίπου 300+ ευρώ το μήνα). Δεν ξέρω ποιός φταίει και γιατί, αλλά αυτό που βλέπω είναι πως αν είσαι προγραμματιστής και σέβεσαι τον εαυτό σου, φεύγεις έξω γιατί εδώ οι εταιρείες που είναι σοβαρές, μπορεί να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
  11. Είναι "κόντρα στη λογική" να λέμε πως το redux δεν κάνει scale, ο λόγος που υπάρχει είναι γιατί σε μεγάλες εφαρμογές γίνεται πιο διαχειρήσιμο και πιο συμμαζεμένο. Αυτοί που δεν το θέλουν συνήθως θεωρούν πως το έξτρα boilerplate που χρειάζεται δεν αξίζει. Τώρα για το topic: Δουλειά: PHP, Kotlin, Vue typescript και go Προσωπικά projects: Elixir, react, kotlin, java
  12. 12 σελίδες επειδή ήρθε μία μη τεχνολογική εταιρεία και άνοιξε 500 θέσεις. Μη το κουράζουμε, κάθε dev που σέβεται τον εαυτό δεν θα σκεφτεί να πάει στην Αθήνα αν μένει στη Θεσσαλονίκη, θα φύγει κατευθείαν έξω. Και ας αναρωτιούνται μετά εδώ "γιατί δεν μας βρίσκουμε καλούς software engineers"
  13. Oχι, με τίποτα. Εκεί που εργάζεσαι, δεν φταίει η laravel που εσείς είστε στην 5.8 αλλά εσείς (γενικά) που δεν αναβαθμίσατε. Μία απ τις δουλειές των προγραμματιστών, είναι να κάνουν και keep up με τα εργαλεία που χρησιμοποιούν. Πχ στη προηγούμενη μου δουλειά πίεζα να αναβαθμίσουμε τη laravel και από 5.8 πήγαμε στην 7 και δεν με άφηναν να την πάω στην 8. Στην επόμενη μου δουλειά (τώρα), και την laravel πήγαμε στην 8 και την PHP. Δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξεις δικό σου framework και να σταθείς στα ίσα απέναντι σε Laravel, Symfony, Spring Boot κλπ. Mιλάμε για frameworks που χρησιμοποιούν εκατομμύρια και έχουν χιλιάδες contributors. Και άντε πες, είσαι τόσο καλή εταιρεία και φτιάχνεις καλύτερο framework - που δεν πρόκειται, τι θα πεις στην επόμενη δουλειά πως ξες; Το custom framework;
  14. woopsi

    Java removeIf

    Kαι τα 2 θεωρητικά δεν μπορούν να είναι; Οπότε το ίδιο ισχύει και γαι τα 2
  15. woopsi

    Java removeIf

    Αν είναι null, τότε ναι λογικά πρέπει να πετάξει NullPointerException
  • Δημιουργία νέου...