Προς το περιεχόμενο

Ajx08

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    0
  • ΜΕΛΟΣ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Ajx08's Achievements

  1. Στο φυσικό εύκολα μπαίνεις δύσκολα βγαίνεις. Το θέμα είναι τι σκοπό έχεις να κάνεις το πτυχίο μόλις το πάρεις. Γιατί όπως είπαν και οι παραπάνω κυρίως καθηγητής καταλήγεις στην Ελλάδα. Που αν σε ενδιαφέρει για καθηγητής δεν αξίζει τον κόπο το φυσικό. Δεν ξέρω αν κάποιοι αξιοποιούνται και στο τμήμα R & D εταιριών με τέτοιο πτυχίο. Ακούω και ότι το γυρνάνε σε προγραμματιαμό και αναρωτιέμαι γιατί δεν πάνε εξαρχής να σπουδάσουν πληροφορική. Ενδιαφέρον συνδυασμό αποτελεί το πτυχίο φυσικής με μεταπτυχιακό στην Ιατρική Φυσική οπότε γίνεσαι Ακτινοφυσικός. Το ότι μας αρέσει ένα μάθημα στο σχολείο δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να το αγαπάμε και μέσα από τις σπουδές. Καλύτερα κοίτα κάτι εφαρμοσμένο που θα έχει και φυσικομαθηματικά που σου αρέσουν πχ τμήμα του Πολυτεχνείου.
  2. Να αλλάξεις. Αν νιώθεις ότι η κατεύθυνση των οικονομικών σου αρέσει και σου ταιριάζει περισσότερο να αλλάξεις. Με τα οικονομικά μπορείς να ασχοληθείς και από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών αλλά χρειάζεται να δώσεις και ειδικό μάθημα ξένη γλωσσα που μάλλον δεν έχεις. Στη θεωρητική πέρα απο 3-4 σχολές οι υπόλοιπες έχουν δυσκολία αποκατάστασης για αυτό όλο και λιγότεροι υποψήφιοι την προτιμούν. Είναι δεδομένο οτι θα δώσεις σπριντ για να φτάσεις τους υπόλοιπους στο φροντιστήριο, αλλά ακόμα και αν δεν το καταφέρεις με τη πρώτη και αν συνεχίζεις να θες κάποια συγκεκριμένη σχολή δώσε και μια δεύτερη φορά. Ξέρω άτομο που δεν είχε τα κότσια να αλλάξει κατεύθυνση και εγκλωβίστηκε σε ενα τμήμα και ένα επάγγελμα που σιχαίνεται.
  3. Δεν θα τον χαρακτήριζα κάπως συγκεκριμένα. Αλλά θα του έλεγα καλύτερα να κοιτάξει να φύγει εξωτερικό ειδικά τώρα που ειναι hot η κλιματική αλλαγή, η διαχείριση των αποβλήτων, η περιβαλλοντική αποκατάσταση κτλ Ευκολότερο και αποδοτικότερο θα ναι αυτό συγκριτικά με το να ξεκινήσει διδακτορικό με την ελπίδα να γίνει καθηγητής, γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος με περισσότερα τυπικά προσόντα ή μεγαλύτερο βύσμα.
  4. Σε όποια δουλειά ΔΕΝ περιλαμβάνει πωλήσεις ή εξυπηρέτηση πελατών face-to-face τουλάχιστον. Σε όποια δουλειά ΔΕΝ περιλαμβάνει επαφή με όλο το "πόπολο", αλλά συνεργασία με συνεργάτες συναφών κλάδων. Αν πιάνουν τα χέρια σου γίνεσαι επαγγελματίας-τεχνικός με την ανάλογη σωματική κούραση, αλλά καθορίζοντας εσύ τι, πότε, πώς θα το φτιάξεις. Τι πτυχίο έχεις αν επιτρέπεται;
  5. Από γνωστούς που έχω μου λένε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα για τους κοινωνικούς λειτουργούς συγκριτικά με άλλους κλάδους. Ψάχτηκες σε ΜΚΟ, οργανισμούς ή με προκηρύξεις στους δήμους ή σε ιδιωτικές κλινικές και μονάδες φροντίδας; Νομίζω ότι μπορείτε να ανοίξετε και γραφείο ως σύμβουλοι ψυχικής υγείας. Επίσης παντα υπάρχει η εκπαίδευση που τελευταία έχει καλή απορρόφηση για τους κοιν. λειτουργούς. Για τη συγκεκριμένη σχολή δεν γνωρίζω αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ εξειδικευμένη για προπτυχιακό και πως θα ήταν καλύτερα ένας πχ μηχανολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακό μιας και ασχολούνται με σχεδιαστικά προγράμματα πχ AutoCAD.
  6. Κατά τη γνώμη μου καλύτερα ψυχολογία. Μπορείς να είσαι μισθωτός συμβασιούχος σε μια ΜΚΟ ή οργανισμό ή ιδ. κλινική και να έχεις και το ιδιωτικό σου γραφείο τα απογεύματα για συνεδρίες. Περισσότερες διεξόδους καθώς κολλάει παντού ως πτυχίο από παιδιά με αυτισμό μέχρι να ασχοληθείς με HR. Βέβαια χρείαζεται κατάλληλες εξειδικεύσεις για να είσαι καλός. Για κοινωνικούς λειτουργούς πιστεύω όταν ξεφουσκώσει το προσφυγικό και σταματήσουν τα κονδύλια της ΕΕ τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα.
  7. Κύπρος όπως Ελλάδα δηλαδή στα εργασιακά; Γιατί κάτι φίλοι σκέφτονταν να μετακομίσουν εκεί..μάλλον θα το ξανασκεφτούν.
  8. Μετανάστης ανά την Ελλάδα σε χωριά και νησιά που δεν τα έχει ούτε ο χάρτης για 800 ευρώ είναι τοπ επιλογή; Σήμερα το δασκαλήκι δεν είναι όπως ήταν της γενιάς των γονιών μας που έκαναν 25 ωρίτσες max δουλειά την εβδομάδα απέναντι απο το σπίτι τους και το χιλιάρικο στη τσέπη.
  9. Από το Οικονομικό μεταξύ άλλων γίνεσαι και λογιστής, αλλά από τα πρώην Τει λογιστικής γίνεσαι μόνο λογιστής. Το Οικονομικό ως προπτυχιακό είναι πιο ευρύ και μπορείς να ασχοληθείς με marketing, HR, Management κτλ.
  10. Προσωπικά εγώ δεν θα προβληματιζόμουν για τη διαφορά ΠΑΔΑ και ΑΠΘ, αλλά για το αντικείμενο σπουδών, καθώς άλλο η λογιστική και άλλο το οικονομικών επιστημών. Ειδικά στον ιδιωτικό τομέα δεν παίζει καθόλου ρόλο το ίδρυμα ίσως μόνο στη πρώτη δουλειά καθώς όταν ξεκινάς και μαζεύεις προϋπηρεσία κανείς δεν θα κοιτάξει από πού το πήρες το πτυχίο.
  11. Είναι σύνηθες μόνιμοι υπάλληλοι ΔΕ στο δημόσιο να κάνουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΑΠ και να πετυχαίνουν μετάταξη ως ΠΕ Διοικητικού.
  12. Αποψή μου ότι από το τμήμα ΨΣ έχεις περισσότερες προοπτικές για το εργασιακό σου μέλλον, αλλά χρειάζεται και πολλή ενασχόληση προσωπική. Δυστυχώς για σένα το τμήμα της Λάρισας δεν έχει αντιστοιχία με το τμήμα ΨΣ ΠΑΠΕΙ αλλά με αυτό στη Σπάρτη. Για το τμήμα του ΠΑΔΑ το πιθανότερο να χρειαστείς ένα μεταπτυχιακό ώστε να μεταπηδήσεις σε άλλο κλάδο πχ των ΜΜΕ καθώς δεν έχω δει πια να προσλαμβάνουν απόφοιτους σε βιβλιοθήκες, μουσεία ή άλλους φορείς.
  13. Η Πάτρα έχει δηλαδή δυο ημμυ? Θα γεμίσει ο τόπος ηλεκτρολόγους μηχανικούς. Είπαμε ότι πάμε για τη 4η Βιομηχανική Επανάσταση αλλά όχι και έτσι.
  • Δημιουργία νέου...