Προς το περιεχόμενο

jajavax

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    18
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με jajavax

  • Ημερομηνία γέννησης 04/01/1966

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

Πρόσφατες Επισκέψεις

969 προβολές προφίλ

jajavax's Achievements

  1. jajavax

    Φίλτρα νερού

    Χαιρετώ τους αγαπητούς. Έχω 2 ερωτήσεις σχετικά με τα φίλτρα Doulton. 1η Ερώτηση Δείχνει να είναι εξαντλημένο αυτό το μεταλλικό (κάτω πάγκου). Θεωρείτε ότι είναι καλύτερα να περιμένει κάποιος, παρά να πάρει με πλαστικό περίβλημα ; 2η Ερώτηση Μήπως έχει κάποιος ένα κεραμικό φίλτρο 10" Doulton (το Ultracab ή το Supercub) έτοιμο για πέταμα ; Θέλω να δοκιμάσω τις βόλτες σε περίβλημα Olympus.
  2. jajavax

    Ναργιλές topic :)

    Όχι βρε σύ. Τα 2 αρώματα που ανέφερα ως παράδειγμα πριν, άμα κοιτάξεις προδιαγραφές, τότε θα ανακαλύψεις ότι είναι Υδατο-διαλυτά. Τα έλαια υποτίθεται ότι δεν διαλύονται στο νερό (και κατ' επέκταση στην γλυκερίνη). Άσε. Μαρτύριο. Τώρα τραβάω το γνωστό ζόρι των τελευταίων 10 ετών : Το KISS (σοκολάτα - φράουλα) που δοκίμασα (όπως κάνω πάντα) μία σταγόνα συμπυκνωμένο. Πρέπει να είναι πολύ κοντά στην πραγματική γκοφρέτα και ποιός περιμένει 1 ολόκληρο μήνα ζύμωση... Ο κατασκευαστής λέει ........ Συνιστώμενος χρόνος ωρίμανσης: Τουλάχιστον 15 ημέρες .......... αλλά γνωρίζω καλά εκ πείρας, ότι θα θέλει 1 μήνα+ προκειμένου να βγάλει όλη την γεύση. Και άλλες 15 μέρες το πούρο που θα βουτήξω μέσα τεμαχισμένο, πάμε αρχές Αυγούστου, να δούμε αν πέτυχε το πείραμα... ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ Κόστος 1€ το μέρος από το άρωμα + 0,20 € γλυκερίνη + 6 ευρώ το μεγάλο πούρο Αβάνας = 7,50 € μαζί με κάτι δοσομετρητές και μπουκαλάκι (που ξαναχρησιμοποιούνται). Πιο πολύ θα κόστιζε αν αγόραζα έτοιμο καπνό που μπορεί να πέταγα. Αν το κάνω με Backwoods, τότε το κόστος πάει στα 2 €, ενώ με δύο πουράκια Partagas Chikos, το κόστος πάει στα 3,5 €. Τώρα είμαι έτοιμος να πετάξω γύρω στα 300 γραμμάρια φρούτα Overdoze - Al Fakher (Σταφύλι με μέντα, Πορτοκάλι, δύο μήλα). Αν είστε Αθήνα Κέντρο, στείλετε μήνυμα. Τα αλλάζω με μία - δύο δόσεις άλλης γεύσης.
  3. jajavax

    Ναργιλές topic :)

    Όταν ακούς «Γλυκερίνη με Γεύση» είναι ουσιαστικά αυτό (για όποιον κυκλοφοράει με ατμοποιητή). Χωρίς να μπορώ να πω με σιγουριά (για τον κόσμο του ναργιλέ), όταν επί παραδείγματι βλέπω μία νέα γεύση τσιχλόφουσκα, ενώ στο παρελθόν είχα δοκιμάσει 3-4 τέτοιες (που λέγαμε ότι συνήθως τις δοκιμάζεις όλες), τότε το μυαλό πάει εκεί. Όλα αυτά, για να καταλάβεις, προέρχονται από τεράστιες βιομηχανίες τροφίμων (TPA Αμερικής - Flavorah Ιταλίας κλπ), που ευρίσκοντο για 10ετίες στον χώρο της αγοράς. Στα μπισκότα με γεύση λεμόνι, σοκολάτα, στα παγωτά φράουλα - φυστίκι, στους γαλλικούς καφέδες με γεύσεις φουντούκι ή αμύγδαλο κ.ο.κ Να ξέρεις όμως ότι σε κακομαθαίνει. Ενώ πριν, σου πέταγε ο Άραβας μία σοκολάτα από Al Fakher και αισθανόσουν βασιληάς, τώρα μπορεί να δοκιμάσεις 13 σοκολάτες και να λές ......πού είναι το Βελγικό Κακάο της Halo. Φυσικά, στην περίπτωση του ναργιλέ, επειδή αυτό το άρωμα κυκλοφοράει (για λίγο ακόμα) έτοιμο, πρέπει να το αγοράσεις με 0 νικοτίνη. Επειδή όπως είπαμε όμως, συνήθως ψάχνεις τα πάντα, πήρα τηλέφωνο στο Παγκράτι, για άρωμα συμπυκνωμένο (χωρίς γλυκερίνη) και είπα ...... φίλε παλιέ, είμαι πολύ κακομαθημένος με το κακάο της Hallo. Να πάρω το βέλγικο τής Flavorist ; ............. Και μου απάντησε : Σαν εκείνο, δεν γίνεται άλλο. Όμως πολλοί πελάτες βρήκαν κάποιες ομοιότητες. Για τους καπνούς, θα έλεγα ότι πρέπει να δημιουργήσει με φαντασία ο "μάγειρας". Όχι μόνο τις απλουστευμένες κατασκευές που έχει στο YouTube (κατσαρόλα - στο φούρνο με ταψί για 30 λεπτά - κάπνισμα) . Έλεος. Σκέφτομαι να τους περάσω καυτό ατμό μέσα σε σουρωτήρι, αντί για βράσιμο σε κατσαρόλα. Να δω δηλαδή, τι γίνεται με λιγότερο πλύσιμο. Και φυσικό στέγνωμα σε μπαλκόνι. Καλοκαίρι έχουμε. Από την άλλη, είδα ότι οι καπνοί της πίπας μπορεί να είναι αρκετά στιφοί στη γλώσσα για ώρες. Θέλει ψάξιμο. Ήταν η υγρασία που έβγαζε "ζουμί" ή είναι ο χαρακτήρας αυτού του καπνού ; EDIT (Συμπλήρωση) Χωρίς να αποκλείω δοκιμές και με ψιλοκομμένο καπνό στριφτού (αλλά με μικρότερα κάρβουνα) καθόσον έχω παχύ γυάλινο μπωλ της DUM που δεν αρπάζει στο 1 λεπτό όπως τα Alpaca, αλλά στα 11-12 λεπτά. Αφήνει δηλαδή πολύ χρόνο για διορθωτικές κινήσεις. Τι επιπλέον θέλει ; Λιγότερη ποσότητα, προκειμένου να μεγαλώσει η απόσταση απο τα κάρβουνα. Αυτό που θέλω να δοκιμάσω οπωσδήποτε, είναι πούρα Αβάνας και τα νέα Backwoods Purple. Λογικά, ούτε βράσιμο χρειάζονται. Τώρα κάνω 1 Purple και μου αφήνει στη γλώσσα, μία εξαιρετικά ζυγισμένη υποψία γλυκό μέλι και γλυκά μούρα. Καμία σχέση με το στιφό που αφήνει ο καπνός της πίπας. Παχύς καπνός, τον κόβεις σε ροδέλες 4-5 mm και τον μουλιάζεις με γεύση κρέμμα ή μέλι ή μούρο... Και 2 πούρα Αβάνας που μου αρέσουν πάρα πολύ και ίσως κάνουν για ναργιλέ είναι τα Partagas Super, που ζυγίζουν 8,11 gr = λίγο παραπάνω από κούπα (όταν βάλεις και γλυκερίνη) και τα Partagas Chicos, που μάλλον θέλει 2 πουράκια σε κάθε δόση. Όρεξη για δοκιμές να υπάρχει. Προσωπικά δεν παραδέχομαι την γεύση μπροστά από τον καπνό. Είμναι αναγκασμένος να φτιάξω τον δικό μου καπνό, ο οποίος να είναι μπροστά από την γεύση. Σαν τα Puple που κάνω τώρα.
  4. jajavax

    Ναργιλές topic :)

    Captain, είναι η γλυκερίνη που χρησιμοποιείται και στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Και επειδή κοντεύω τα 10 χρόνια, έχοντας δοκιμάσει αμέτρητες, πάντα καταλήγω σε αυτήν. Τα αρώματα (γεύσεις) είναι ιστορία μέχρι να βρεις το τέλειο. Όλη η δυσκολία, είναι να καταλήξεις σε κάτι που να σου αρέσει για πάντα !! Τι θέλω να πω : Όταν κάνεις φράουλα και υπάρχουν 20 φράουλες, θέλεις να τις δοκιμάσεις όλες, ακόμα και αν έχεις ήδη βρει, κάποια πολύ καλή. Εγώ ας πούμε ψάχνω την ψευτο-φράουλα που είχε παλιά το Milk Shake και όχι την ρεαλιστική. Η παρασκευή χρειάζεται μόνο υπομονή και υπομονή. Όταν ο κατασκευαστής λέει : α. Shake N' Vape (αναμιγνύεις - κουνάς - χρησιμοποιείς) τότε εννοεί 20 ημέρες. Το "αμέσως" είναι εμπορικό τρικ. β. 7 ή 15 ημέρες, τότε εννοεί 1 μήνα ή 1,5 μήνα. Πάντα οι κατασκευαστές αρωμάτων γράφουν μία αναλογία λ.χ 8% - 10% - 15% και τότε πιάνεις μία σύριγγα των 10 ml για την γλυκερίνη (πετάς τις μύτες) και μία σύριγγα του 1 ml για το άρωμα. Πάντα διαφορετική του κάθε αρώματος, προκειμένου να μην μπλέκουν. 10% άρωμα σημαίνει 9 ml γλυκερίνη + 1 ml άρωμα. 15% άρωμα σημαίνει 8,5 ml γλυκερίνη + 1,5 ml άρωμα. Αναμιγνύεις, κουνάς και περιμένεις 1 μήνα. Αν μπορείς και παραπάνω. ΣΧΟΛΙΟ Προφανώς μεγάλος χρόνος ζύμωσης ισχύει και για τον καπνό. Ας λένε 4-5 μέρες. Πάλι θυμίζει το ίδιο εμπορικό τρικ, για να μην αισθάνεται άσχημα ο πελάτης. Η γνώμη μου, είναι, ότι θα θέλει τουλάχιστον 5 περιόδους των 4-5 ημερών. Με λίγο άρωμα κάθε φορά και κάθε μέρα ανακάτεμα, προκειμένου να κυκλοφοράει το οξυγόνο ανάμεσα. Κάτι μου λέει, ότι αν το "πνίξεις" μέσα στην μαρμελάδα, τότε θα είναι κάτι σαν κενό αέρος.
  5. jajavax

    Ναργιλές topic :)

    Αδελφέ, τότε δεν υπάρχει λόγος να πληρώνω την Al Fakher στα 15€ τα 250 γραμμάρια ή στα 6 € τα 50 γραμμάρια (αυτές είναι τιμές από Άραβες σε ψιλικατζίδικα και μανάβικα. Σε τελική ό,τι φρούτο έχω δοκιμάσει, μύριζε σαν ούζο (από την ζύμωση - or something) και ήταν ενοχλητικό, ειδικά επειδή κυριαρχεί επάνω και μπροστά από την γεύση του καπνού. Ούτε υπάρχει λόγος (ενώ στις 14 και 17 Μαΐου διαφήμιζε με 25 €) να μού ζητάει 30 € τα 250 gr ο Ράμεζ επειδή άρχισε να τελειώνει και το βαφτίζει ως "δεσεύρετο". Τις μίξεις με γλυκερίνη τις γνωρίζω άριστα. Υποθέτω ότι υπάρχει λειτουργικός λόγος (και όχι οικονομικός) που αντικατέστησε την Μελάσα η οποία φαίνεται να έχει την ίδια τιμή. Η γλυκερίνη εν τω μεταξύ είναι γλυκειά από μόνη της. Η ζύμωση που κάνει με τα αρώματα μετά τις 15 μέρες, αρχίζει να αποδίδει "θαυματάκια" και μετά τον 1 έως 1,5 μήνα (αν το άρωμα είναι ιδανικό στα γούστα) αποδίδει απερίγραπτες γεύσεις. Προσωπικά, ξεκίνησα να ζυμώνω γεύση KISS (Σοκολάτα-Φράουλα), Βέλγικο Κακάο, Φράουλα Milk Shake, Καραμέλα Γάλακτος και τέλος Φουντούκι με Λικέρ από καφέ. Η αριστερή γλυκερίνη είναι όταν έχουμε ξηρότερο (στο λαρύγγι) καπνό, ενώ η δεξιά είναι εξαιρετικά γλυκόπιοτη και δοκιμασμένη πάρα πολλά χρόνια. Είναι καιρός να βγάλω τον καπνό μπροστά και όχι πίσω από την μαρμελάδα.
  6. jajavax

    Ναργιλές topic :)

    Δεν καταλαβαίνω, για ποιον λόγο αποκαλούν τον αρωματισμένο καπνό «Molasses», ενώ από την άλλη, διαβάζοντας λίγο παρατηρητικά τα "κατασκευάσματα", βλέπουμε ότι συνήθως αποτελούνται από 30 έως 40 gr ξανθού καπνού Virginia και 70 ώς 80 gr αρωματισμένης Γλυκερίνης... Άσε που είτε μιλάμε για Overdoze (ΗΠΑ), είτε μιλάμε για Al Fakher (Ντουμπάι - Αίγυπτο) η γεύση από την "μαρμελάδα" είναι μπροστά από τον ήδη αδύναμο ξανθό καπνό. Και μιλάω για γυάλινη κούπα, ρυθμιστή Kaloud, καλά πλυσίματα, νέο σωλήνα σιλικόνης. Είμαι σχεδόν βέβαιος, ότι θα φτιάξω δικό μου, σαφώς ανώτερο αποτέλεσμα, με καπνά Black Cavedish - Burley - Virginia Αργεντινής διπλής ζύμωσης και γλυκερίνη τού Συνδέσμου, διότι η Fagron έχει κάτι γλιστερό που δεν μού αρέσει και συνίσταται μόνο σε πολύ ξερές καταστάσεις...
  7. jajavax

    Ναργιλές topic :)

    Σεβόμενος τις γνώμες, πήγα και πήρα μία αραβική εστία 1000 Watt (σαν μπρίκι) από ένα μαγαζί στον Νέο Κόσμο, με 15 €. Ήταν το τελευταίο σε τόσο καλή τιμή και ρώτησα την κυρία εάν θα φέρει ξανά, προκειμένου να ενημερώσω εδώ την παρέα. Μου απάντησε «….ναι …». Φώναξε και τον γιό της, προκειμένου να μου εξηγήσει αν τα κάρβουνα τα γυρίζω -και- από την ανάποδη. Μου είπε «….Όχι. Σε 3 λεπτά είναι έτοιμα…». Ή μάλλον το είπε στα αραβικά και η μητέρα του, τα μετέφραζε. Είχαν και κάτι ναργιλέδες εντελώς ανατολίτικους στο πάνω ράφι, αλλά δεν είχαν κανέναν καπνό. Ήθελα μήπως έβρισκα τον Al Fakher σε πορτοκάλι, που διάβασα κάπου εδώ ότι είναι καλός και ιδιαίτερος (έχει και λίγο από το ξύσμα). Τώρα έχω πλύνει τον Oduman N2 και έχω βουτήξει τον πλαστικό σωλήνα σε σαπούνι τριαντάφυλλο, διότι αυτή η σιλικόνη έχει μία εντελώς "άρρωστη" μυρωδιά. Και οι μεταλλικοί σωλήνες, μυρίζουν αρκετά μέταλλο. Ο κατασκευαστής ήταν τσουρούτης. Άφησε μέχρι και γρέζι απο την μέσα πλευρά. Ευτυχώς έχω γρεζαδόρο για σωλήνες. Το άτομο τσιγγουνεύτηκε να περάσει την μέσα πλευρά με τιτάνιο (θα ήθελα να ξέρω, τι πλήρωσα 30€ παραπάνω) και έχω ρίξει το βούρτσισμα της ζωή μου. Τόσο στο λάστιχο, που μυρίζει κάτι σαν ποντικοφάρμακο από σιλικόνη , όσο και στους μεταλλικούς σωλήνες.
  8. jajavax

    Ναργιλές topic :)

    Χαιρετώ τους αγαπητούς. Μπαίνοντας στον κόσμο του ναργιλέ, περιμένω έναν Oduman N2 μαζί με το ενιαίο σύστημα καύσης Carbo-One για λόγους αρχικής ευκολίας. Επειδή τα έξοδα ξέφυγαν κάμποσο, μαζί με τις βούρτσες, κάρβουνα 26άρια, σκόνη καθαρισμού και τον καπνό, είπα να κάνω πατέντες για υπόλοιπα που σχετίζονται με τα καρβουνάκια, δηλαδή : Τσιμπίδα σιλικόνης με 1,29 € Γκαζάκι του καφέ και σχαράκι ανεμιστήρα με 1,90 €. ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥ Έχω ακούσει ότι τα καρβουνάκια δεν είναι και τόσο εύκολα στην διαδικασία του ανάμματος. Μήπως αν τους έσκαγα μία-δύο βοηθητικές με το φλόγιστρο του υδραυλικού στην πάνω πλευρά, όσο το καμινέτο θα έχει αναλάβει την κάτω πλευρά και τα πλαϊνά, θα τα βοηθούσα να ανάψουν καλύτερα ή θα τα έστελνα αδιάβαστα ;
  9. Αφού πήρες την πρωτοβουλία και έφτιαξες αυτό το υπέροχο προγραμμα, τότε συγχαρητηρια. Αν βρεις τον χρόνο, τότε πρόσθεσε σε παρακαλώ μια επιλογή να σβήνει το 2ο nameday που βγάζει όταν μπερδεύεται από το επιθετο.
  10. Ανεφέρομαι στο YouTube και παράλληλα στα πιθανά συμφέροντα, μαζί με τις αναμεμιγμένες αλήθειες. Ο δημιουργός τού Bump Key μπορεί κάλλιστα να είναι και άλλος (κάποιος συνεργάτης ή κρυμένος κατασκευαστής άλλης κλειδαριάς). Kaba ExperT και Mul-T-Lock που αναφέρει (άλλος όμως και όχι ο ίδιος) ότι καρα-δυσκολεύεται :
  11. Αγαπητέ έκανα μία αναζήτηση, προκειμένου να ενημερώνομαι και εγώ. Θέλω τη γνώμη σου, στο αν κατάλαβα καλά και εφόσον θες, με ενημερώνεις και στο τι ενδεχομένως μού διαφεύγει : Η Kaba ExperT έχει λίγη αντίσταση στο Bumb (μερικά δευτερόλεπτα) ενώ η MUL-T-Lock 5, σε αυτόν τον τομέα παραβίασης τουλάχιστον, δεν δίνει τόσο πεδίο, όσο η προηγούμενη.
  12. Μήπως τού την σκάλισε τού ανθρώπου, κάποιος απ' έξω και γυρίσαν οι συνδυασμοί σε άλλο επίπεδο ; Εάν το παρατήρησε απ' έξω, θα ήταν όταν επέστρεψε. Το λέω μήπως κάποιος τον περίμενε να βγει. Κάποιος με πειραματικό αντικλείδι, που έκανε τον συνδυασμό να πάει στο επόμενο...
  13. Βρήκα έναν ενδεικτικά και έπεσα πάνω στην αντιπάθειά μου : Τους μεντεσέδες γμτ !!! Οι συρρόμενες που ανοίγουν 180 μοίρες, φαίνεται ότι έχουν τους μεντεσέδες απ' έξω : http://www.tsianakas.com.gr/ptisomena_kagkela.html
  14. Μέχρι να απαντήσουν κάποιοι πιό έμπειροι, εκτιμώ ότι είναι σαφώς καλύτερα από το καθόλου. Αυτό που θέλω να ψάξω, είναι για τα μοντέλα που ανοίγουν κιόλας όταν ξεκλειδώσουν και μαζέψουν (σαν παντζούρια) προκειμένου να μην πιάνουν χώρο αριστερά-δεξιά, εάν θεωρούνται ίδιου βαθμού ασφαλείας με τα "Μόνο Συρρόμενα" ή εάν εξαιτίας τού πρόσθετου μηχανισμού με το άνοιγμα, έχουν γίνει πιό ευάλωτα...
  15. Μόλις τώρα έμαθα γι αυτήν την επιλογή. Μα το είχα συζητήσει με τον κλειδαρά που είμαι 30 χρόνια πελάτης και δεν τού έκοψε. Ενώ για τα παράθυρα με τις 4-5 φορές, που ξαναπήγαινα και τον ρώταγα (γνωριζόμαστε από παιδιά), εκεί είχε καλή πρόταση, στην πόρτα το έμαθα τώρα από εσένα. Κοίτα μάλλον θα αλλάξω σπίτι, οπότε καταλαβαίνεις. Δύσκολο να πω στον αγοραστή να τού πάρω την πόρτα και να βάλει άλλη... Και αφού μάλλον θα αγοράσω από την αρχή, είπα να μάθω το πώς, κατά την αγορά, να έχω κάνει μία καλή περιμετρική αναβάθμιση σε κάποια τού τύπου EXTRA-1.
  • Δημιουργία νέου...