Προς το περιεχόμενο

filipN

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    881
  • ΜΕΛΟΣ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από filipN

  1. - Υπάρχουν χιλιάδες που θα το καταλάβουν (ανά τον κόσμο). - Όσον αφορά την Ελλάδα, υπάρχουν δεκάδες σπουδαστές φωτογραφίας και ικανοί ερασιτέχνες φωτογράφου που θα έβλεπαν με μια ματιά αυτή τη διαφορά, αν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες θέασης της φωτογραφίας.
  2. Αποτελεί προσωπική εκτίμηση. - Και στην ιστοσελίδα που παραθέτεις, και σε πολλές άλλες τα τελευταία χρόνια-όχι από το Μάρτιο του 2024 και μετά- αναφέρεται ρητά ότι οι περιοχές που αναπτύσσεται το δίκτυο της ΔΕΗ επιλέγονται “με βάση, μεταξύ άλλων, την πληθυσμιακή κάλυψη και την έλλειψη υποδομών FTTH.” Σε άλλα ΜΜΕ, και σε συνεντεύξεις διαφορετικών στελεχών της ΔΕΗ (Γιώργος Στάσσης, Αλέξανδρος Πατεράκης κλπ) αναφέρεται μόνο το “έχουν επιλεγεί με βάση την πληθυσμιακή κάλυψη και την έλλειψη υποδομών FTTH” κάτι που αποδεικνύει και η επιλογή ορισμένων περιοχών στον τομέα της Δυτικής Αθήνας που κατοικώ. - Για να μην μπούμε σε άγονες αντιπαραθέσεις, θέλω και εγώ να υπάρχουν περισσότερα του ενός δίκτυα FTTH στην περιοχή της κατοικίας μου, και όχι μόνο του ΟΤΕ που υπάρχει τώρα, αν αυτό ευνοεί τον υγιή ανταγωνισμό και την πτώση των τιμών.
  3. - Δεν ξέρω αν πρόλαβαν άλλοι και δεν το πρόσεξα, αλλά εδώ ξεχνάς μια πολύ βασική λεπτομέρεια. - Η ΔΕΗ δεν θα «απλώσει» οπτική ίνα στις περιοχές που υπάρχει ήδη δίκτυο FTTH άλλου παρόχου. Οπότε μάλλον θα μείνεις “στο περίμενε”.
  4. - Δεν υπάρχουν «ασφαλή μαγαζιά» για την αγορά Refurbished. Γιατί τα περισσότερα από αυτά δεν τηρούν τους κανόνες που υπάρχουν στα καταστήματα του εξωτερικού. Υπάρχει γνωστή εταιρία, που συνήθως το προτείνουν οι περισσότεροι, που σχετικά πρόσφατα παρέδιδε προβληματικές οθόνες EIZO και που μερικές από αυτές ήταν ακόμα και μη λειτουργικές. - Ασφάλεια υπάρχει μόνο αν έχεις τη δυνατότητα-και τις γνώσεις-να ελέγξεις λεπτομερειακά αυτό που αγοράζεις.
  5. filipN

    Πόσo να πουλήσω..?

    - Ο «μερακλής, λάτρης του αναλογικού ήχου» δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για πολλούς λόγους. Θα ενδιαφερθεί «το ψώνιο» ή αυτός που λατρεύει αυτό το είδος αλλά δεν έχει και τον ανάλογο προϋπολογισμό (budget). Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελείται από ένα πικάπ και μια κεφαλή που ήταν απλά best buy στην εποχή τους λόγω της χαμηλής τους τιμής σε σχέση με τον ανταγωνισμό και φυσικά δεν είχαν τις επιδόσεις των κορυφαίων τότε συστημάτων και υποσυστημάτων. Ο βραχίονας ανήκε, τότε, σε άλλη υψηλότερη κατηγορία (τιμής και ποιότητας). - Τέλος η τιμή που έβαλες είναι υπερβολικά υψηλή.
  6. - Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί γίνονται μόνο όσοι έχουν προσόντα ανάλογα με των Μονίμων Αξιωματικών και όσον αφορά το μορφωτικό επίπεδο οι απόφοιτοι Λυκείου και άνω.
  7. Μερικοί υποστηρίζουν πως: «Το άμεσο οικονομικό όφελος της μικρότερης αρχικής δαπάνης πολλές φορές το πληρώνεις πολλαπλάσια σε βάθος χρόνου.»
  8. - Η απάντηση που έδωσε ο tzitzikas2 είναι ικανή να βοηθήσει στο 99,9% των περιπτώσεων που υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα, γιατί «το κουράζετε»; - Αν υπάρχει διαρροή νερού (από οποιαδήποτε πηγή), ξεκινάμε από την αναγκαία επισκευή και μετά ακολουθεί ο καθαρισμός. Αν δεν υπάρχει διαρροή, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι ο καθαρισμός με ένα από τα ειδικά καθαριστικά. Υπάρχουν πολλά και όχι ένα και θαυματουργό. - Ακολουθεί η χρήση του αφυγραντήρα για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαία η λειτουργία του. Παρακαλώ, όχι άλλες «θεωρίες» περί αφυγραντήρων…
  9. - Αυτό εξαρτάται, εκτός από τη θερμοκρασία και από το ύψος της σχετικής υγρασίας του χώρου και, κυρίως, το πόσο χαμηλά θέλεις να ρίξεις την τελευταία. Αν για παράδειγμα θέλεις με 16 °C να την ρίξεις στο 45% με αφυγραντήρα συμπιεστή, ζητάς το ανέφικτο. - Αν με την ίδια θερμοκρασία σου αρκεί να πέσει από το 72% στο 52% θα τα καταφέρεις μετά από τουλάχιστον 11-12 ώρες συνεχούς λειτουργίας σε ένα κλειστό χώρο 11-12 τμ και όχι ψηλότερο από 3 μέτρα. - Για να μην κάνεις άλμα στο κενό, ίσως είναι καλύτερα να πάρεις πρώτα ένα φτηνό αλλά ακριβές επιτραπέζιο Θερμόμετρo & Υγρασιόμετρo (πχ Xiaomi Monitor 2) για να δεις την ακριβή θερμοκρασία και το ύψος της υγρασίας στα διαφορετικά δωμάτια. Μετά δανείσου αν σου είναι εύκολο για μια-δυο μέρες έναν αφυγραντήρα με συμπιεστή και δες ποιες είναι οι επιδόσεις του στην πραγματική ζωή.
  10. - Αν πάρεις αφυγραντήρα με Συμπιεστή, όποιον και να πάρεις, εάν η υγρασία είναι υψηλή και η θερμοκρασία γύρω στους 19 θα έχει κάποια αποδοτικότητα. Πιθανόν να συλλέγει 3-4 λίτρα νερό αν λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Όταν όμως η θερμοκρασία είναι γύρω στους 16 θα καταναλώνει απλώς ρεύμα και θα μαζεύει ελάχιστο νερό ακόμα και αν ο χώρος έχει υψηλή υγρασία. Εκεί χρειάζεσαι αφυγραντήρα με Ζεόλιθο που κοστίζει τα διπλάσια από όσα θέλεις να διαθέσεις. - Το πρόβλημά δεν είναι ποιος αφυγραντήρας με συμπιεστή γύρω στα 100 ευρώ είναι η καλύτερη αγορά αλλά τι αφυγραντήρα χρειάζεται ο χώρος σου, με Συμπιεστή ή με Ζεόλιθο και αυτό μόνο εσύ μπορείς να το καταλάβεις.
  11. Όχι, δεν είναι «μια χαρά»! Κατανάλωση 4 lit/h είναι υπερβολική με τα σημερινά δεδομένα. Χρειάζεται να δοθεί προσοχή σε όλα όσα λέει παραπάνω ο hp8 και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και εργασίες.
  12. - Το πρώτο που έπρεπε να πεις απαρχής είναι πόσες φορές την ημέρα λειτουργεί ο καυστήρας και πόσες συνεχόμενες ώρες κάθε φορά που ενεργοποιείται. Επίσης ποια είναι η θερμοκρασία του χώρου πριν τη λειτουργία του καλοριφέρ και ποια η ζητούμενη θερμοκρασία στον ηλεκτρονικό θερμοστάτη. Όλα τα παλιά συστήματα κεντρικής θέρμανσης με πετρέλαιο μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να είναι πολύ περισσότερο αποδοτικά από ότι ήταν πριν 20-30 χρόνια. Αυτά τα περί άλλης ποιότητας πετρελαίου και έμπιστου προμηθευτή δεν θα σε βοηθήσουν στη λύση του προβλήματος. - Γενικά όμως με τις σημερινές τιμές του πετρελαίου η θέρμανση με τα κλιματιστικά είναι μάλλον μονόδρομος. Τα υπάρχοντα συστήματα κεντρικής θέρμανσης με πετρέλαιο συμφέρει να χρησιμοποιούνται μόνο ως συμπληρωματική θέρμανση σε συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες (πολύ κρύο) και για μερικές ώρες κάθε μέρα, αφού προηγουμένως γίνουν επεμβάσεις που θα μειώσουν αισθητά την κατανάλωση του καυσίμου.
  13. - Στην ηλικία που βρίσκεσαι είναι πολύ φυσικό να μην ξέρεις με το τι ακριβώς θέλεις (και μπορείς) να ασχοληθείς, όπως είπες είσαι στην Α΄ Λυκείου. - Ο τρόπος που θέτεις τα πράγματα εδώ, όπως και στο προηγούμενο θέμα που άνοιξες τον Ιούνιο δείχνουν ότι δεν είσαι ακόμα σε θέση να πάρεις αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον σου και αυτό δεν είναι κακό, είναι μάλλον φυσικό. Μπορείς για ένα ακόμα χρόνο ή έως το τέλος της Β΄ Λυκείου να κάνεις όνειρα που σε ευχαριστούν. Μετά θα είναι μάλλον «επικίνδυνο». - Εφόσον ο πατέρας σου είναι Μαθηματικός, όπως λες, νομίζω ότι θα είναι ο καλύτερος σύμβουλος που μπορείς να βρεις. Όχι για να σε βοηθάει στα Μαθηματικά αλλά στις δυσκολότερες επιλογές που αφορούν τις επερχόμενες σπουδές.
  14. - Για να επιτραπεί η συμμετοχή κάποιου στρατεύσιμου σε αυτό το σχολείο θα πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο υπόλοιπο θητείας κατά τη στιγμή της εισόδου σε αυτό. Οπότε αυτό που υπέθεσες και θεώρησες ενδιαφέρον δεν θα συμβεί ποτέ. Ελπίδες έχουν μόνο οι Ο.Β.Α, και αυτοί μόνο εάν προταθούν και όχι μόνο επειδή το επιθυμούν.
  15. - Η απουσία «επαρκούς θερμομόνωσης», δεν ανεβάζει την εσωτερική υγρασία σε καμία περίπτωση. - Η υγροποίηση των υδρατμών του αέρα στις ψυχρότερες επιφάνειες του εσωτερικού χώρου, μας δείχνει απλώς ότι η σχετική υγρασία εντός αυτού έχει ξεπεράσει τα αποδεκτά για μια υγιεινή ζωή όρια και ότι συγχρόνως δεν γίνεται ορθολογική χρήση της θέρμανσης και της αφύγρανσης από τους χρήστες του χώρου.
  16. Διαφορά θα δει, όχι όμως του επιπέδου που υποστηρίζεις, αν μεταφράζω σωστά το «Θα πάθεις πλάκα».
  17. 1. Το πιθανότερο είναι να συμβαίνει αποκλειστικά και μόνο στα δικά σου σώματα ΑΚΑΝ, και να είναι αποτέλεσμα σειράς κακών επιλογών στην αγορά και, κυρίως, στην τοποθέτηση, τον τρόπο λειτουργίας και τη συντήρησή τους. Έχω διπλοκατοικία όπου κάθε όροφο-διαμέρισμα έχει 8 και 9 τρίστηλα σώματα ΑΚΑΝ από το 1972. Δεν τρύπησε ποτέ κανένα. Το ίδιο και σε όλα τα σπίτια των συγγενών μου (πάνω από 10 διαφορετικά σπίτια) που υπάρχουν στην ίδια περιοχή της Δυτικής Αθήνας. Επίσης επί 20 χρόνια είχα γραφείο σε μεγάλη πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας όπου το σύστημα κεντρικής θέρμανσης είχε τοποθετηθεί στη δεκαετία του 1950 και δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ κανένα πρόβλημα στα σώματα ΑΚΑΝ. 2. Αν τη σχεδίαση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης την έχει κάνει Μηχανολόγος, και όχι σκιτζής, μπορούν και τα παλαιότερα συστήματα κεντρικής θέρμανσης με σώματα ΑΚΑΝ να λειτουργήσουν με νερό χαμηλότερης θερμοκρασίας και με καλύτερη αποδοτικότητα με μερικές απλές ρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας τους. Στο σπίτι μου την τελευταία δεκαετία με μερικές απλές και χαμηλού κόστους παρεμβάσεις ρίξαμε την κατανάλωση ανά ώρα περίπου στο μισό.
  18. - Και όχι μόνο προβλήματα ψυχικής υγείας. - Οι γιατροί αποτελούν μια επαγγελματική ομάδα που παρουσιάζει υψηλούς δείκτες αυτοκτονίας. Ενώ οι δείκτες αυτοκτονίας για τις γυναίκες ιατρούς, σε μερικά κράτη τουλάχιστον, είναι διπλάσιοι σε σχέση με τους δείκτες του υπόλοιπου γυναικείου πληθυσμού.
  19. - Δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες Σχολές στο ΕΑΠ, ούτε έχουν καμία σχέση τα επαγγελματικά δικαιώματα με την επιστημονική κατάρτιση. Αυτό το ξέρουν καλά όσοι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, πήραν στο παρελθόν ανεξάρτητες ΘΕ (Θεματικές Ενότητες) από διαφορετικές Σχολές του ΕΑΠ. Υπάρχουν και μέλη του insomnia που το έχουν κάνει. Τουλάχιστον 2 από αυτούς έχουν εργαστεί στο χώρο της εκπαίδευσης και στη μια περίπτωση πολλά χρόνια πριν τη φοίτηση στο ΕΑΠ. Όσον αφορά τις Σχολές ΕΛΠ-ΕΠΟ, δεν υπάρχουν μόνο οι πτυχιούχοι τους που είναι για παράδειγμα εργαζόμενοι σε σχολή οδηγών ή σε super market και ονειρεύονται να «διδάξουν» στη Μ.Ε. μαθήματα που δεν γνωρίζουν. Υπάρχουν και οι πτυχιούχοι τους που έκαναν μεταπτυχιακό στο ΕΚΠΑ ή το Πάντειο, ενώ μερικοί από αυτούς συνέχισαν με διδακτορικό σε Πανεπιστήμιο της Γαλλίας ή του UK. Επίσης, υπάρχουν σήμερα και πτυχιούχοι των παραπάνω Σχολών που εργάζονται στα Μ.Μ.Ε ή τη Διαφήμιση με μισθούς που μπορούν μόνο να ονειρευτούν εκατοντάδες πτυχιούχοι των «καλύτερων» Σχολών του ΕΑΠ και όχι μόνο.
  20. - Σε ένα εσωτερικό χώρο που έχει γύρω στο 60% σχετική υγρασία δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να παρουσιαστεί το φαινόμενο της «μούχλας». Όχι μόνο σε χώρο με «εσωτερική θερμομόνωση» αλλά και στο ταβάνι του τελευταίου ορόφου κατοικίας με ταράτσα χωρίς θερμομόνωση.
  21. Είναι απαραίτητο. Καθώς με την ηλεκτρονική επισημείωση της Σύμβασης της Χάγης (e-apostille), το έγγραφο φέρει νέο μοναδικό αριθμό, με τον οποίο γίνεται η επαλήθευση της εγκυρότητάς του.
  22. - Με τέτοια νούμερα υγρασίας τον αφήνεις να λειτουργεί σε 24ωρη βάση και να κλείνει μόνος του όταν πιάσει την επιθυμητή υγρασία. Δεν υπάρχει «λογικός χρόνος λειτουργίας». - Μπορεί να συλλέξει και τη διπλάσια ποσότητα αν υπάρχει εσωτερική θερμοκρασία γύρω στους 20-22 βαθμούς.
  23. - Εάν στο εσωτερικό ενός κτίσματος-και για πολλούς λόγους-υπάρχει κατά εποχές υψηλή υγρασία τα κουφώματα και τα τζάμια, όπως και η μόνωση των υπόλοιπων δομικών στοιχείων, θα λύσουν μόνο το αισθητικό πρόβλημα και αυτοί που κατοικούν θα συνεχίσουν να ζουν σε ένα κακό έως επικίνδυνο εσωτερικό περιβάλλον το οποίο θα επηρεάζει αρνητικά και τα άψυχα αντικείμενα του χώρου. - Η χρήση του αφυγραντήρα σε διαμερίσματα που έχουν υψηλή υγρασία είναι αναγκαία, είτε αυτά έχουν τα κατάλληλα κουφώματα και τζάμια είτε όχι. Ο εξαερισμός, ειδικά το Χειμώνα, μπορεί να βοηθήσει μόνο σε περιοχές με χαμηλή υγρασία κατά τη χειμερινή περίοδο. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιοχές στη χώρα μας;
  24. - Το κλιματιστικό στη θέρμανση δεν μπορεί να μειώσει την υγρασία. Όπως σωστά σου είπαν, είναι ένα φυσικό φαινόμενο που μπορείς να το περιορίσεις μόνο με αφυγραντήρα (ες). - Ο υπερβολικός εξαερισμός το χειμώνα, το μόνο που μπορεί να πετύχει στα σίγουρα είναι η αύξηση του κόστους της θέρμανσης του χώρου. Η αγορά αφυγραντήρα είναι η μοναδική λύση με σχετικά χαμηλό κόστος.
  25. Είναι καλύτερο να κάνεις και στεγανοποίηση του «τσιμεντένιου τοίχου» με κάποιο ειδικό τσιμεντοειδές υλικό (στεγανοποίησης υπογείων εσωτερικά) αν θέλεις να μην έχεις εκπλήξεις και ξηλώματα στο μέλλον. Υπάρχουν αρκετά και διαφορετικών εταιριών ενώ μερικά από αυτά είναι μάλλον φτηνά και εφαρμόζονται εύκολα.
  • Δημιουργία νέου...