Προς το περιεχόμενο

afm

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    737
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

3.943 προβολές προφίλ
  1. Ανάλογα με το χρώμα που έχει η θύρα usb του Αποκωδικοποιητή σου είναι και οι ταχύτητες διασύνδεσης. Αν η θύρα σου είναι άσπρη usb1.0 (θεωρώ πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση) πετάς τον αποκωδικοποιητή όπως είναι. Η ταχύτητα είναι μέχρι 12 Mbit/s που είναι πολύ, πολύ λίγη για εγγραφή. Αν η θύρα σου είναι μαύρη ή γκρι (usb 2.0) ή ταχύτητα είναι μέχρι 480Mbit/s. Είναι μία τίμια λύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εγγραφή αρκεί το stick-άκι να είναι και αυτό γρήγορο. Η δοκιμή με ένα γρηγορότερο stick-άκι (πχ usb 3.0) όπως σου γράφει και ο kallair ίσως είναι η λύση. Αν η θύρα είναι μπλε (usb 3.0) είναι η καλύτερη περίπτωση. Απλά δοκιμάζεις ένα άλλο stick-άκι ή σκληρό δίσκο. Αν η θύρα είναι usb 2.0 μπορεί απλά να μην φτάνει το ρεύμα που δίνει η θύρα. Οπότε δοκίμασε με ένα σκληρό με δική του τροφοδοσία.
  2. Αποφασίστε τελικά ποιος την έχει πιο μεγάλη (... την γνώση) γιατί αρχίσατε να μας κουράζετε. Και οι δύο σας όπως και ο JPaxilleas και ο lewis68 έχετε προτείνει laptop στον νηματοθέτη που καλύπτει τις ανάγκες του (άλλος λίγο φθηνότερο άλλος λίγο ακριβότερο). Αφήστε λοιπόν τον matias να αποφασίσει μόνος του τι θα τον καλύψει καλύτερα.
  3. afm

    Κεραία τηλεόρασης

    Καλησπέρα. Αν μιλάμε για τα επίγεια κανάλια η λύση είναι μία επίγεια κεραία εξωτερική (μέσω ταυ όπως λες) ή εσωτερική (με προϋποθέσεις). Ακόμα και επίγειο αποκωδικοποιητή mpeg4 να βάλεις πάλι χρειάζεσαι κεραία η οποία θα συνδεθεί στον αποκωδικοποιητή. Αν η τηλεόραση σου είναι smart μπορείς να κατεβάσεις σε αυτήν κάποια εφαρμογή με ελληνικά κανάλια ώστε να μην χρησιμοποιήσεις την επίγεια λήψη. Αν δεν είναι smart μπορείς να αγοράσεις ένα android box και να το συνδέσεις στην τηλεόραση. Στο android box θα κατεβάσεις από το google play store μία εφαρμογή με Ελληνικά κανάλια και θα βλέπεις από εκεί. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις θα συνδέσεις την tv ή το box ασύρματα (μέσω wi-fi ή ενσύρματα με το router και θα βλέπεις τα κανάλια διαδικτυακά και όχι μέσω επίγειας μετάδοσης. Φυσικά, προϋπόθεση για αυτό είναι μία καλή ευρυζωνική σύνδεση.
  4. Ναι, αν γνωρίζεις πως αποσυναρμολογείς τα monitors μπορείς να πάρεις το δεύτερο panel και να το βάλεις στο άλλο monitor. Με μεγάλη προσοχή βέβαια γιατί τα panels είναι πολύ ευαίσθητα και σπάνε εύκολα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τα ανταλλακτικά από το πρώτο monitor για να επισκευάσεις το άλλο. Θα πρέπει όμως να σιγουρευτείς ότι το panel από το δεύτερο monitor είναι λειτουργικό γιατί το "ανοίγει κανονικά και μετά από ένα δεύτερο γρήγορα κλείνει" μπορεί να είναι πρόβλημα οπίσθιου φωτισμού (backlight) και να χρειάζεται επισκευή. Για να δεις λοιπόν αν το πρόβλημα είναι ο οπίσθιος φωτισμός, δώσε σήμα στο monitor και δες αν έχει εικόνα φωτίζοντας λοξά την οθόνη με ένα φακό. Αν βλέπεις αμυδρά εικόνα τότε το πρόβλημα είναι στον οπίσθιο φωτισμό και το panel θέλει επισκευή. Αν όχι τότε πρέπει να βρεις την αιτία που κλείνει το monitor και να το επισκευάσεις.
  5. Αν έχεις στο σύστημα σου έστω και ένα δίσκο της western digital μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν από εδώ το Acronis True Image WD Edition.
  6. Ότι και να κάνεις ένα είναι το σημαντικό: Τ_Ι_Μ_Ο_Λ_Ο_Γ_Ι_Ο. Κάθε έλλειψη τιμολογίου σε ενδεχόμενο έλεγχο είναι τουλάχιστον ένα χιλιάρικο πρόστιμο. Αν οι υπολογιστές ήρθαν έτοιμοι με τα win τότε όλα καλά (αρκεί να αναφέρεται το λογισμικό στο τιμολόγιο αγοράς). Αν έβαλες εσύ τα win με φθηνά κλειδιά ή σκέφτεσαι να βάλεις νέο (έστω και με νόμιμη απόδειξη) θα έχεις πρόβλημα. Δεν παίζει ρόλο το ποσό αγοράς των win. Το μόνο που παίζει ρόλο είναι να έχουν αγοραστεί με τιμολόγιο. Αν λοιπόν όλα είναι νόμιμα ακολούθησε αυτό που σου λέει ο adi32 ή ο 1ns0mn1a για να βρεις το κλειδί. Αν και τα windows αποθηκεύουν τα κλειδιά στους server τους και θα έπρεπε αν ήταν νόμιμα να τα ενεργοποιήσεις αυτόματα.
  7. Τελικά και οι νέες TurboX πρέπει να είναι τελικά Τούρκικες αφού η vestel ξεκίνησε από το 2023 να κατασκευάζει τηλεοράσεις (αρχικά με το brand Toshiba) με λογισμικό vidaa μετά από συμφωνία με την VIDAA USA Inc.
  8. Τα προϊόντα TurboX του Πλαισίου δεν έχουν σταθερή χώρα προέλευσης. Ανάλογα το προϊόν είναι και η προέλευση. Πχ. Τα πρώτα PC κατασκευάστηκαν (=συναρμολογήθηκαν) στην Ελλάδα το 1986. Η συναρμολόγηση τους έγινε αρχικά στην Μεταμόρφωση και μετά στο καινούριο "εργοστάσιο" στη Μαγούλα. Συνεχίζουν να συναρμολογούνται στην Ελλάδα. Τα πρώτα turboX laprops κατασκευάστηκαν στην Κίνα ενώ από το 2003 συναρμολογούνται στην Ελλάδα. Κάποια μοντέλα (συνήθως οι ναυαρχίδες) κατασκευάστηκαν ή κατασκευάζονται στην Κίνα από τις clevo, pegatron (τους δύο μεγαλύτερους κατασκευαστές laptop) που κατασκευάζουν στα ίδια εργοστάσια και τα dell, hp, lenovo κλπ laptop. Τα περισσότερα μικροπράγματα turboX είναι κατασκευασμένα στην Κίνα. Σχετικά με τις τηλεοράσεις αρχικά ακολούθησαν την πεπατημένη. Κίνα και λογότυπο turboX. Αργότερα και για πολλά χρόνια οι turboX τηλεοράσεις κατασκευάζονταν από την Τουρκική vestel (τον μεγαλύτερο κατασκευαστή τηλεοράσεων στην Ευρώπη). Μεταξύ Κίνας και Τουρκίας υπάρχει μία εποχή που δεν μπορούσες να ξέρεις την προέλευση τους αφού το Πλαίσιο αγόραζε και "έβαζε" το λογότυπο του από όποιο εργοστάσιο ήταν φθηνότερο. Έτσι υπήρχαν turboX τηλεοράσεις από μικροκατασκευαστές στην Κίνα, από εργοστάσια στην Ινδία, την Πολωνία, την Βουλγαρία ακόμα και το Μαρόκο (ή την Αλγερία, δεν θυμάμαι καλά). Από την στιγμή που οι νέες TurboX έχουν λογισμικό vidaa "βρωμάει" πολύ Κίνα και Hisense. H VIDAA USA, Inc. είναι θυγατρική της Hisense και είναι η εταιρία πίσω από το λογισμικό vidaa που "φοράνε" οι smart τηλεοράσεις της hisense στην Ευρώπη. Η πλάκα είναι ότι αν και η VIDAA USA, Inc. εδρεύει στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών, οι τηλεοράσεις hisense στις Η.Π.Α. κυκλοφορούν με android tv και όχι λειτουργικό vidaa. Υπάρχει μία περίπτωση οι TurboX να συνεχίζουν να είναι vestel (Τούρκικες) αφού είχε ακουστεί παλαιότερα ότι η vestel θα έκανε συμφωνία με την hisense ώστε να χρησιμοποιήσει το λογισμικό vidaa στις τηλεοράσεις της.
  9. Ναι, θα πρέπει το πρόγραμμα (σειρά , ταινία κλπ) να είναι κωδικοποιημένο σε surround. Οι περισσότερες ταινίες πχ στο star είναι κωδικοποιημένες σε surround με καταπληκτικό ήχο. Καλή πηγή είναι πχ και το netflix ή άλλες τέτοιες συνδρομητικές υπηρεσίες (οι οποίες έχουν ήχο surround) και τις οποίες όπως είδα υποστηρίζει η τηλεόραση σου. Προγράμματα που ο ήχος τους είναι απλά stereo θα ακούγονται μόνο από τα δύο μπροστά ηχεία ή θα ακούγονται surround με την χρήση προγραμμάτων dsp στον ενισχυτή σου. Από ότι είδα ο ενισχυτής σου υποστηρίζει το παλιό αλλά πολύ καλό dolby prologic 2 το οποίο δημιουργεί μία εκπληκτική αίσθηση surround από ένα stereo-φωνικό σήμα. Για να αποφύγεις τα πολλά καλώδια η μόνη λύση είναι η σύνδεση μίας μπάρας με την τηλεόραση με ένα καλώδιο οπτικής ίνας. Θα έχει σαφώς καλύτερη απόδοση - ήχο από την τηλεόραση σου αλλά χειρότερη από το σύστημα surround (αν βέβαια αυτό στηθεί σωστά).
  10. Ο ενισχυτής σου (Sony STR-DE595) έχει και optical in και ψηφιακή coaxial και multi chanel in (6 x rca). Οπότε μπορείς να τον συνδέσεις με την τηλεόραση σου είτε με ένα απλό καλώδιο οπτικής, είτε όπως σου είπα παραπάνω με αυτό και 6 καλώδια rca to rca. Φυσικά, η πιο οικονομική λύση για να έχεις 5.1 surround είναι να συνδέσεις την τηλεόραση με τον ενισχυτή σου με ένα optical καλώδιο.
  11. Και στην vodafone και στην nova θα δεις στο site τους διαθεσιμότητα vdsl και στο φεγγάρι. Δυστυχώς όμως όταν τσιμπήσεις και κάνεις συμβόλαιο προσγειώνεσαι πολύ απότομα στην πραγματικότητα.
  12. Καμία (μα καμία) μπάρα δεν μπορεί να συγκριθεί έστω και με αυτό το παλιό συστηματάκι, πάντα βέβαια με κάποιες προϋποθέσεις α. Να έχει το σύστημα μία οπτική είσοδο (ή και coaxial), ώστε να περάσεις το surround 5.1 μέσω της optical out της τηλεόρασης. Ναι αν υπάρχει optical in θα ακούς 5.1 και όχι δύο κανάλια - stereo. β. Εναλλακτικά αν το σύστημα σου έχει 6 x rca in όπως τα περισσότερα συστήματα εκείνης της εποχής θέλεις απλά αυτό και 6 x rca καλώδια. γ. Να έχει ένα υποφερτό subwoofer για τις χαμηλές. δ. Απλά να λειτουργούν όλα τα ηχεία . ε. Να στηθεί σωστά. Δες λοιπόν αν το σύστημα σου έχει τα παραπάνω και ανάλογα αποφασίζεις. Η μπάρα το καλό που έχει είναι ότι είναι μαζεμένη, δεν έχει καλώδια και δεν πιάνει χώρο. Και φυσικά απλά έχει καλύτερο ήχο από την τηλεόραση. Υ.Γ. : Πες μας ποιο είναι τα σύστημα για να σου πούμε αν όντως μπορεί να παίξει surround. Ακόμα και αν το συνδέσεις με 2 x rca αν το σύστημα σου έχει προγράμματα dsp (prologic2 κλπ) θα σου δώσει surround 5.1 . Υ.Γ. 2: Βασική προϋπόθεση το πρόγραμμα στην τηλεόραση να έχει ήχο 5.1 γιατί αλλιώς ότι και να έχεις, ότι και να αγοράσεις μόνο stereo θα ακούς.
  13. Για την sony θα συμφωνήσω αλλά για lg και samsung θα διαφωνήσω από προσωπική πείρα. Η εμπειρία μου με την sony: Lcd 40 - άρα. Το καλύτερο μαύρο που έχω δει ποτέ στην ζωή μου. Αγοράστηκε το 2008 και ακόμη παίζει καθημερινά πολλές - πολλές ώρες. Έχει πάνω ένα ψηφιακό αποκωδικοποιητή για tv, ένα htpc για ταινίες και ένα ps4. Δεν έχει παρουσιάσει ποτέ κανένα πρόβλημα στα 16 χρόνια ζωής της, διατηρεί αναλλοίωτα τα χρώματα και τα μαύρα της ενώ και οι ccfl είναι μία χαρά. Θα χρησιμοποιήσω μία έκφραση που έχω χρησιμοποιήσει για ένα παλιό τηλέφωνο μου: αρνείται να πεθάνει. Η εμπειρία μου με την lg: α. Πρώτη εμπειρία μία 32-άρα led. Όσο ήταν στην εγγύηση όλα καλά. Στα δύο χρόνια και δύο μήνες ξαφνικά μόνο ήχος, εικόνα γιοκ. Στο επίσημο Service κόστος ανταλλακτικών 75 ευρώ συν άλλα τόσα η εργασία. Για μία τηλεόραση των 200 ευρώ τα λες λίγο ακριβά τα 150 ευρώ. Εγώ βέβαια την έφτιαξα μόνος μου με 25 ευρώ παίρνοντας τις led ταινίες από τον Γκάγκα. Η τηλεόραση παρουσίασε ξανά το ίδιο πρόβλημα καθώς επίσης και το γνωστό πρόβλημα στους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές του τροφοδοτικού που έχουν οι lg. Επισκευάσθηκε με led από τις παλιές ταινίες και χαρίστηκε. β. Δεύτερη εμπειρία με μία 42-άρα led lg. Αγοράστηκε για αντικατάσταση της προηγούμενης. Στους 16 μήνες παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα ευτυχώς μέσα στην εγγύηση. Αντικατάσταση χωρίς χρέωση. Στα τρία χρόνια (36 μήνες) πάλι τα ίδια. Ξανά μανά στο service. Μου ζητούσαν 220 ευρώ γιατί έλεγαν πως είναι εκτός εγγύησης. Αναγκάστηκαν να τις αλλάξουν δωρεάν όταν τους ζήτησα να μου το δώσουν γραπτά ώστε να προβώ στα περαιτέρω (κάθε επισκευή έχει εγγύηση όση και η αρχική με αποτέλεσμα οι μπάρες οριακά να είναι σε εγγύηση). Φυσικά μετά την επισκευή πουλήθηκε στα γρήγορα πριν παρουσιάσει τίποτε άλλο. Η εμπειρία μου με την samsung: Samsung 50-άρα. Με το καλημέρα πρόβλημα στο flex του panel. Αλλαγή τηλεόρασης. Δύο μήνες μετά σταματάει να λειτουργεί. Στο service για firmware update μητρικής. Τρεις μήνες μετά σταματάει ξανά να λειτουργεί. Αυτή τη φορά νεκρή. Ούτε led-άκι να αναβοσβήνει ούτε τίποτα. Service διάγνωση καμμένη μητρική - αλλαγή μητρικής. Η τηλεόραση επιστράφηκε κακήν-κακώς και πήρα τα χρήματα πίσω. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για την αντιμετώπιση των service. Θα μείνω απλά εδώ. Θα συμφωνήσω απόλυτα. Πλέον οι oled τηλεοράσεις έχουν δικλείδες ασφαλείας και πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να καταφέρεις να κάνεις burn in.
  14. afm

    Κεραία τηλεόρασης

    Όπως σου γράφει και ο Petros Electron παραπάνω είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο ώστε να έχεις μία αξιοπρεπή λήψη με εσωτερική κεραία. Σε ποια περιοχή είσαι; Είσαι Αθήνα , Θεσσαλονίκη, σε κάποια πόλη με ισχυρούς πομπούς ή είσαι σε κανένα χωριό στη μέση του πουθενά και πιάνεις από κάποιο τοπικό "αδύναμο" Κέντρο Εκπομπής. Είσαι κοντά ή μακριά στο Κέντρο Εκπομπής; Σε περιοχές της Αθήνας κοντά στον Υμηττό μπορείς να κάνεις λήψη χωρίς καν κεραία, απλά με ένα κομμάτι καλώδιο. Έχεις οπτική επαφή με το Κ.Ε. ή όχι; Το δωμάτιο που θα μπει η εσωτερική κεραία τι προσανατολισμό έχει; "Κοιτάει" προς το Κ.Ε. ή όχι; Υπάρχουν εμπόδια μεταξύ του σπιτιού και του Κ.Ε.; Το σπίτι είναι μονοκατοικία ή πολυκατοικία; Αν είναι πολυκατοικία είσαι ισόγειο, 1ο όροφο ή είσαι ψηλά (ρετιρέ κλπ); Κατά σειρά προτεραιότητας οι λύσεις είναι: α. εξωτερική κεραία στην ταράτσα. Η σωστή και σίγουρη λύση. Σημειωτέον υπάρχει περίπτωση αν είσαι σε πολυκατοικία να μην επιτρέπεται η εγκατάσταση κεραίας στην ταράτσα από τον κανονισμό της. β. εξωτερική κεραία στο μπαλκόνι όπως σου γράφει και ο Petros Electron παραπάνω. Καλή λύση ειδικά αν δεν υπάρχουν εμπόδια προς το Κ.Ε. γ. εσωτερική κεραία. Λύση ανάγκης με πολλές προϋποθέσεις. Πιθανό πρόβλημα στη λήψη αφού και μόνο να περπατάς μπροστά στην κεραία μπορεί να προκαλέσει σπασίματα στην εικόνα και απώλεια λήψης. Μία κεραία τύπου panel (επειδή δεν έχει μεγάλη απολαβή) είναι ιδανική για μέρη που υπάρχει δυνατό σήμα (πχ Αθήνα) έτσι ώστε να μην μπουκώνει ο δέκτης.
  15. afm

    Περίεργο θεμα με home cinema

    Από την στιγμή που αφαίρεσες τα πλήκτρα καθάρισε καλά τις επαφές τους με ισοπροπυλική αλκοόλη (ή έστω οινόπνευμα). Συνέδεσε τα πλήκτρα ξανά και δοκίμασε το αν λειτουργεί. Λογικά όλα θα είναι μία χαρά.
  • Δημιουργία νέου...