Προς το περιεχόμενο
  • Σύνδεση

    Σύνδεση



    • Δεν συνιστάται σε δημόσιους υπολογιστές
    • Ξεχάσατε το συνθηματικό σας;

    H συνδεθείτε με μια από αυτές τις υπηρεσίες

  • Εγγραφή
  • Messages Created with Sketch.  
  • Forum
  • Reviews
  • Αγγελίες
  • Gadgets
  • Περισσότερα
    • Περισσότερα
    FRITZ!DECT 200 Review
    Powerlines
    9

    poulinos poulinos · 30 Μαΐου 2018

    FRITZ!DECT 200 Review

    Πολλοί έχουν ακούσει τον όρο smart home αλλά λίγοι έχουν ασχοληθεί παραπάνω ή έχουν στην κατοχή τους κάποια έξυπνη συσκευή. Η συσκευή που θα αναλύσουμε παρακάτω είναι μία έξυπνη πρίζα ρεύματος για το οικιακό μας δίκτυο. Πολλοί θα αναρωτηθούν και θα πουν ότι είναι απλά μια πρίζα αλλά διαβάζοντας το review θα δούμε οτι πρόκειται για κάτι πολύ παραπάνω.

    Όπως βλέπουμε και από την συσκευασία το μοντέλο είναι το FRITZ!DECT 200 από την γερμανική εταιρεία AVM.Η συσκευασία είναι με τα κλασσικά χρώματα της AVM και υπάρχουν αποτυπωμένες βασικές οδηγίες για το συγχρονισμό της συσκευής με το FRITZ!BOX όπως και μερικά χαρακτηριστικά.

    Ανοίγοντας το κουτί θα βρούμε το FRITZ!DECT 200, ένα εγχειρίδιο χρήσης και ένα declaration.

    unboxing.jpg.19ec34c693b6a767084e1b2f277b520a.jpg.6dc0174b7aa1798d825a514b3884a2b8.jpg

    Η πρίζα που θα το συνδέσουμε θα πρέπει να είναι τύπου schuko. Στο μπροστινό μέρος του FRITZ!DECT 200 υπάρχει μία schuko θηλυκή που σε αυτήν θα συνδεθεί είτε κάποια συσκευή απευθείας είτε κάποιο πολύπριζο .Διακρίνουμε ένα κουμπί/led για το on/off της συσκευής όπως και ένα κουμπί/led DECT για το συγχρονισμό με το FRITZ!BOX. Ο συγχρονισμός του FRITZ!DECT 200 με το FRITZ!BOX γίνεται σε δευτερόλεπτα απλά πατώντας το κουμπί DECT πάνω στο FRITZ!BOX.

    To FRITZ!DECT 200 είναι μία έξυπνη πρίζα με πολλές δυνατότητες. Μία από αυτές είναι η μέτρηση κατανάλωσης ρεύματος των συνδεδεμένων συσκευών. Ακόμα δια μέσω του FRITZ!BOX μπορούμε να ανοιγοκλείσουμε την πρίζα ρεύματος, είτε τοπικά είτε remotely. Σε αυτά προσθέτουμε και την λειτουργία της μέτρησης θερμοκρασίας. Ένα πρωτότυπο feature είναι ότι με ένα NFC tag και την εφαρμογή MyFRITZ!App 2 μπορούμε να το κάνουμε pair με το FRITZ!DECT 200 ώστε να γίνεται on/off  «διαβάζοντας» απλά το NFC tag. To NFC tag δεν περιλαμβάνεται στην συσκευασία.

    nfc.jpg

    Τι κάνει όμως για εμάς και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς με αυτό; Αξίζει η αγορά του;

    Αναλυτικά

    Καταρχάς η συσκευή επικοινωνεί ασύρματα με το FRITZ!BOX, όχι με την χρήση WiFi αλλά με την χρήση της τεχνολογίας DECT όπως ένα ασύρματο τηλέφωνο που μπορεί να έχετε συνδέσει στο FRITZ!BOX. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε κάποιο μοντέλο FRITZ!BOX καθώς δεν μπορεί να συνεργαστεί με άλλα Modems/Routers. Η σύνδεση είναι encrypted. H διαχείριση του FRITZ!DECT 200 γίνεται μέσα από το Interface του FRITZ!BOX και την καρτέλα SMART HOME. Το μέγεθός της είναι αρκετά μικρό και δεν δημιουργεί  πρόβλημα ακόμα και αν συνδεθεί πάνω σε κάποιο πολύπριζο. Τα updates γίνονται αυτόματα από το FRITZ!BOX όπως και με τα υπόλοιπα προϊόντα της AVM οπότε δεν χρειάζεται να επισκέπτεστε το site ανά τακτά διαστήματα για να δείτε αν υπάρχει κάποια νεότερη έκδοση firmware. Επίσης σε κάθε update μπορούν να προστεθούν νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

    Το FRITZ!DECT 200 μπορεί να δώσει ρεύμα στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες είτε χειροκίνητα πατώντας το κουμπί on/off είτε remotely από το interface, τόσο όταν βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι αλλά και μακρυά .Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα να ορίσουμε εμείς το χρονοδιάγραμμα του on/off με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους οι οποίοι είναι:

    Μία φορά, καθημερινά, τα σαββατοκύριακα(μπορούν να οριστούν χειροκίνητα 140 κανόνες), με βάση μια συγκεκριμένη σειρά, τυχαία, με αντίστροφη μέτρηση, με βάση την ανατολή και την δύση του ηλίου, με ημερολόγιο Google όπως και με το που πέσει η κατανάλωση κάτω από το όριο των watt που θα ορίσουμε εμείς. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η συσκευή μπορεί να ανοιγοκλείσει όταν ακουστεί κάποιος ήχος ή όταν η συσκευή ακούσει παλαμάκια ή κάποιο χτύπημα της πόρτας λόγω του ενσωματωμένου σένσορα ήχου.

    review.jpg.065d72e57a9dc0df436d53f5d60c8269.jpg.3e7a41bd8ca7e951e9dae90aebfad16d.jpg

    Ως μετρητής ενέργειας μας δίνει και εδώ αρκετά στοιχεία για την κατανάλωση και γενικότερα την χρήση του ρεύματος. Τα στοιχεία που μπορούμε να δούμε είναι:

    Κατανάλωση σε watt της συσκευής ή των συσκευών που έχουμε συνδέσει σε πραγματικό χρόνο, την μικρότερη αλλά και την μεγαλύτερη κατανάλωση, πόσα ampere είναι οι συσκευές στο σύνολο και πόσα volt έρχονται στο δίκτυο ρεύματος. Το γράφημα για τα volt/watt είναι σε περίοδο 10 λεπτών ή 1 ώρας.

    Επίσης μπορούμε να δούμε σε 24ώρη μορφή, εβδομαδιαία, μηνιαία και ετήσια βάση την κατανάλωση μιας συσκευής σε κιλοβατώρες , σε ευρώ όπως και σε CΟ2. Έτσι μπορούμε να υπολογίσουμε από πριν το κόστος του ρεύματος που θα πληρώσουμε για μια συσκευή. Μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε και την θερμοκρασία του χώρου σε γράφημα σε 24ώρη βάση οπότε και να μπορεί πχ κάποιος να δίνει ρεύμα σε ένα air condition όταν δεί οτί η θερμοκρασία είναι υψηλή ή να δώσει ρεύμα σε κάποιο αερόθερμο πριν φτάσει στον χώρο. Εδώ να σημειώσουμε ότι το μέγιστο ρεύμα που μπορεί να δώσει και να μετρήσει το FRITZ!DECT είναι μέχρι 2300 watts, οπότε προσοχή τι συνδέεται. Η μέγιστη απόσταση από το FRITZ!BOX μπορεί να είναι 40 μέτρα μέσα στο σπίτι, εταιρεία όπου υπάρχουν εμπόδια είτε 300 μέτρα σε χώρο χωρίς εμπόδια. Υποστηρίζει Push Service ώστε όλες αυτές τις πληροφορίες να μπορούμε να τις έχουμε αυτόματα όταν θελήσουμε με email.

    Ας δούμε το interface του FRITZ!DECT 200 μέσο του FRITZ!BOX 7590.

    Στην καρτέλα mesh του FRITZ!BOX βλέπουμε όλη την τοπολογία των περιφεριακών συσκευών FRITZ που έχουμε και το FRITZ!DECT 200 δεν αποτελεί εξαίρεση. Εμφανίζει ποιο μοντέλο έχουμε με ποια version firmware όπως και την θερμοκρασία που διαβάζει.

    Στην καρτέλα Smart home του FRITZ!BOX βλέπουμε σε τι mode είναι το FRITZ!DECT 200, το όνομα που του έχουμε δώσει σε περίπτωση που έχουμε παραπάνω από ένα, αν είναι ανοιχτό ή όχι όπως και την θερμοκρασία.

    smart home.jpg

    Κάνοντας κλικ στο μολύβι θα δούμε αναλυτικά τις καρτέλες του FRITZ!DECT 200 που είναι οι παρακάτω:

    GENERAL

    general.jpg

    Εδώ μπορούμε να ορίσουμε όνομα για την συσκευή μας, να ορίσουμε την συμπεριφορά της όταν κοπεί και επανέλθει το ρεύμα, να ορίσουμε την τιμή της κιλοβατώρας  και CO2, να έχουμε ενεργοποιημένα ή όχι τα led στο μπροστινό μέρος τους FRITZ!DECT, να ενεργοποιήσουμε /απενεργοποιήσουμε το on/off της συσκευής είτε manual είτε από το web interface, τηλέφωνο ώστε να μην μπορεί ένα παιδί να κλείσει την συσκευή καταλάθος. Ακόμα μπορεί να ρυθμιστεί το offset της θερμοκρασίας και να ορίσουμε κάθε πότε θα μας στέλνει email με τα διάφορα στοιχεία που θέλουμε.

    SWITCH AUTOMATICALLY
     

    switch automatically.jpg

     

    Εδώ ορίζουμε αν θέλουμε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ανοίγει/κλείνει το FRITZ!DECT 200, αν θέλουμε να κλείνει οταν η κατανάλωση πέσει κάτω από τα watt που θα ορίσουμε, αν θα «ακούει» τους ήχους πχ παλαμάκια ώστε να ανοίγει/κλείνει, όπως και ποιες ώρες θέλουμε να γίνεται αυτό.

    ENERGY DISPLAY

    energy display.jpg

     

    Εδώ βλέπουμε σε γράφημα την κατανάλωση σε watt των συνδεδεμένων συσκευών όπως και την τάση σε volt της γραμμής του ρεύματος.

    Από κάτω υπάρχουν κάποια στοιχεία όπως η τρέχουσα κατανάλωση σε watt, ampere που ανανεώνεται κάθε λίγα δεπτερόλεπτα, την μικρότερη και μεγαλύτερη κατανάλωση που καταγράφηκε όπως και να ορίσουμε αν το γράφημα θα είναι ανά δέκα λεπτά ή ανα μία ώρα.

    Στην υπό καρτέλα total consumption βλέπουμε σε γράφημα την κατανάλωση σε κιλοβατώρες, την χρέωση σε ευρώ όπως και το CO2 σε περίοδο 24ωρών,1 εβδομάδας, 1 μηνός ή 1 χρόνου. Επίσης μπορούμε να μετρήσουμε τις κιλοβατώρες για κάποιες συγκεκριμένες ώρες του 24ώρου. Υπάρχει πίνακας με προβλέψεις για τις συνολικές μετρήσεις για κιλοβατώρες, χρέωση και CO2 για μέρα,μήνα και χρόνο. Έτσι μπορούμε με βάση τις τρέχουσες καταναλώσεις να υπολογίσουμε πχ πόσο μας στοιχίζει το ρεύμα μίας συσκευής.

    TEMPERATURE

    temperature.jpg

     

    Εδώ βλέπουμε σε γράφημα την θερμοκρασία που μετράει το FRITZ!DECT 200 σε 24 ωρη βάση.

    Η κατανάλωση του FRITZ!DECT 200 είναι 1.1 watt σε πλήρη λειτουργία και 0.5 watt όταν είναι σε αναμονή. Η ακρίβεια της μέτρησης είναι 100mw μέχρι τα 5 watt και +- 2% από 5 watt μέχρι 2300 watt.

    Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί

    - On/off σε φώτα σε απομακρυσμένους χώρους με την ανατολή/δύση ηλίου. - Μέτρηση/επίβλεψη θερμοκρασίας χώρου για πιθανές δυσλειτουργίες.

     - Μέτρηση/κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος πχ. ένας υπολογιστής σε full load.

     - Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση με αισθητήρα ήχου πχ. άνοιγμα φώτων με την είσοδο στο σπίτι.

    - Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση συσκευών remotely πχ. ενός αφυγραντήρα.

    Τι μας άρεσε:

    • Αισθητήρας ήχου
    • Πλήθος λειτουργιών προγραμματισμού
    • Λεπτομερές και εύχρηστο web interface
    • Δυνατότητα reboot συσκευής που είναι συνδεδεμένη

    Τι δεν μας άρεσε:

    • Λειτουργεί μόνο με FRITZ!BOX μέσω DECT και όχι με WiFi.Θα πρέπει το FRITZ!BOX να υποστηρίζει λειτουργία DECT διότι δεν υποστηρίζουν όλα
    • Μη δυνατότητα προς το παρόν για προγραμματισμό εργασιών με βάση την θερμοκρασία
    • Like 1

    SHARE


    • Αναφορά

    ΣΧΟΛΙΑ (9)



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

    Δημιουργία νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα
    Επισκέπτης

    Δημοσίευση ως Επισκέπτης

    Αποσύνδεση
    Iamkontzo

    Iamkontzo

    ·

    Δημοσ. 30 Μαΐου 2018

      • Share

    Ωραίο μηχάνημα αλλά έχει ήδη αναπτυχθεί η ιδέα και υπάρχουν καλύτερα συστήματα ''έξυπνου σπιτιού''. 

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/677480-fritzdect-200-review/#findComment-56497453
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    jimmmi

    jimmmi

    ·

    Δημοσ. 30 Μαΐου 2018

      • Share

    Όλα ωραία και καλά αυτά και είμαι φουλ υπέρ. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι όλα αυτά δουλεύουν με  dect τεχνολογία όπως ασύρματα τηλέφωνα,  και οι ασύρματοι συναγερμοί και πολλά άλλα. Πόσο βλαβερά άραγε θα είναι μακροπρόθεσμα. Ξέρω όλοι θα πουν ναι αλλά μας βαρανε οι κεραίες κινητής κτλ. Υπάρχει κάποια έγκυρη μελέτη που να δείχνει ότι είναι αβλαβές? Γιατί βάλε βάλε smart things στο τέλος μήπως γίνεται το σπίτι γιγάντιος φούρνος μικροκυμάτων?

    • Like 3
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/677480-fritzdect-200-review/#findComment-56497486
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Ntouris3

    Ntouris3

    ·

    Δημοσ. 30 Μαΐου 2018

      • Share
    25 λεπτά πριν, jimmmi είπε

    Όλα ωραία και καλά αυτά και είμαι φουλ υπέρ. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι όλα αυτά δουλεύουν με  dect τεχνολογία όπως ασύρματα τηλέφωνα,  και οι ασύρματοι συναγερμοί και πολλά άλλα. Πόσο βλαβερά άραγε θα είναι μακροπρόθεσμα. Ξέρω όλοι θα πουν ναι αλλά μας βαρανε οι κεραίες κινητής κτλ. Υπάρχει κάποια έγκυρη μελέτη που να δείχνει ότι είναι αβλαβές? Γιατί βάλε βάλε smart things στο τέλος μήπως γίνεται το σπίτι γιγάντιος φούρνος μικροκυμάτων?

    Πολύ απλά πες τους ότι έτσι επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο η υγεία, άσχετα με το αν είναι πολύ ή λίγο!

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/677480-fritzdect-200-review/#findComment-56497520
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    poulinos

    poulinos

    ·

    Δημοσ. 30 Μαΐου 2018

      • Share
    1 hour ago, Iamkontzo said:

    Ωραίο μηχάνημα αλλά έχει ήδη αναπτυχθεί η ιδέα και υπάρχουν καλύτερα συστήματα ''έξυπνου σπιτιού''. 

    παντα υπαρχει κατι καλυτερο.η avm δεν βγαζει ολοκληρωμενα συστηματα smart home αφου η main δουλεια της ειναι adsl vdsl lte voip.απλα ειναι μια προσθηκη για smart home δυνατοτητες μεσα απο ενα router.ειναι αλλες εταιρειες που φτιαχνουν ολοκληρωμενα συστηματα για να ανοιγοκλεινεις ρολα να ελεγχεις φωτα κτλ.αυτο ειναι απλα μια εξυπνη πριζα για καποιον που θελει να κανει απλα πραγματα με 50 60 ευρω.

    • Like 1
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/677480-fritzdect-200-review/#findComment-56497572
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    georgepppo

    georgepppo

    ·

    Δημοσ. 30 Μαΐου 2018

      • Share
    1 ώρα πριν, jimmmi είπε

    Όλα ωραία και καλά αυτά και είμαι φουλ υπέρ. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι όλα αυτά δουλεύουν με  dect τεχνολογία όπως ασύρματα τηλέφωνα,  και οι ασύρματοι συναγερμοί και πολλά άλλα. Πόσο βλαβερά άραγε θα είναι μακροπρόθεσμα. Ξέρω όλοι θα πουν ναι αλλά μας βαρανε οι κεραίες κινητής κτλ. Υπάρχει κάποια έγκυρη μελέτη που να δείχνει ότι είναι αβλαβές? Γιατί βάλε βάλε smart things στο τέλος μήπως γίνεται το σπίτι γιγάντιος φούρνος μικροκυμάτων?

    Μεχρι σημερα δεν εχει αποδειξει πειραμα η μελετη οτι τα κινητα και τα ασυρματα κανουν κακο στον εγγεφαλο, μονο καποιες εικασιες οτι μπορει και να κανουν τουλαχιστον στην κλιμακα ενος τετοιου η ενος κινητου,δεν μιλαμε να εχεις διπλα σου δορυφορο .......ρωτα τη γρια απεναντι αυτη τα ξερει καλυτερα για τις συνομοσιες αν ειναι να πιστευουμε σε βλακιες και να ανυσηχουμε για ανυπαρκτα πραγματα

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/677480-fritzdect-200-review/#findComment-56497574
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    george1807

    george1807

    ·

    Δημοσ. 30 Μαΐου 2018

      • Share
    Στις 30/5/2018 στις 7:44 ΜΜ, jimmmi είπε

    Όλα ωραία και καλά αυτά και είμαι φουλ υπέρ. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι όλα αυτά δουλεύουν με  dect τεχνολογία όπως ασύρματα τηλέφωνα,  και οι ασύρματοι συναγερμοί και πολλά άλλα. Πόσο βλαβερά άραγε θα είναι μακροπρόθεσμα. Ξέρω όλοι θα πουν ναι αλλά μας βαρανε οι κεραίες κινητής κτλ. Υπάρχει κάποια έγκυρη μελέτη που να δείχνει ότι είναι αβλαβές? Γιατί βάλε βάλε smart things στο τέλος μήπως γίνεται το σπίτι γιγάντιος φούρνος μικροκυμάτων?

    Γνωρίζεις τον όρο μη ιοντίζουσα ακτινοβολία;

    Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2018 από george1807
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/677480-fritzdect-200-review/#findComment-56497599
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    *trinity

    *trinity

    ·

    Δημοσ. 30 Μαΐου 2018

      • Share
    18 λεπτά πριν, george1807 είπε

    Γνωρίζεις τον όρο μη ιονίζουσα ακτινοβολία;

    Ιοντίζουσα ακτινοβολία ειναι το σωστο

    • Like 1
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/677480-fritzdect-200-review/#findComment-56497642
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Agony

    Agony

    ·

    Δημοσ. 31 Μαΐου 2018

      • Share

    Back to 80s !!!

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/677480-fritzdect-200-review/#findComment-56498610
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Iamkontzo

    Iamkontzo

    ·

    Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018

      • Share
    Στις 30/5/2018 στις 8:48 ΜΜ, poulinos είπε

    παντα υπαρχει κατι καλυτερο.η avm δεν βγαζει ολοκληρωμενα συστηματα smart home αφου η main δουλεια της ειναι adsl vdsl lte voip.απλα ειναι μια προσθηκη για smart home δυνατοτητες μεσα απο ενα router.ειναι αλλες εταιρειες που φτιαχνουν ολοκληρωμενα συστηματα για να ανοιγοκλεινεις ρολα να ελεγχεις φωτα κτλ.αυτο ειναι απλα μια εξυπνη πριζα για καποιον που θελει να κανει απλα πραγματα με 50 60 ευρω.

    Συμφωνώ 

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/677480-fritzdect-200-review/#findComment-56502746
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Περί

    • Ποιοι είμαστε
    • Όροι Χρήσης
    • Πολιτική Cookies
    • Διαφήμιση
    • Επικοινωνία

    Ακολουθήστε μας

    • Dark mode
    • Γλώσσα
      • English (USA)
      • Ελληνικά (GR) (Προεπιλογή)
    • Σύνδεση



      • Δεν συνιστάται σε δημόσιους υπολογιστές
      • Ξεχάσατε το συνθηματικό σας;

      H συνδεθείτε με μια από αυτές τις υπηρεσίες

    • Πολιτική Απορρήτου
    • Επικοινωνήστε μαζί μας

    © Insomnia. All rights reserved (lefts too)

    • Εγγραφή
    • Forum
    • Reviews
    • Αγγελίες
    • Gadgets
    • Αποσύνδεση
    • Δημιουργία νέου...