Προς το περιεχόμενο
  • Σύνδεση

    Σύνδεση



    • Δεν συνιστάται σε δημόσιους υπολογιστές
    • Ξεχάσατε το συνθηματικό σας;

    H συνδεθείτε με μια από αυτές τις υπηρεσίες

  • Εγγραφή
  • Messages Created with Sketch.  
  • Forum
  • Reviews
  • Αγγελίες
  • Gadgets
  • Περισσότερα
    • Περισσότερα
    Smartphones
    90

    Hal9000 Κων/νος Σκιαδάς · 8 Νοεμβρίου 2017

    iPhone 8 & iPhone 8 Plus Review

    Μη γελιόμαστε, το review των iPhone 8 και iPhone 8 Plus γίνεται στη σκιά του iPhone X, το οποίο μάλιστα η εταιρεία θέλει να το αποκαλούμε όχι «εξ» αλλά “δέκα” και την παρουσίαση του οποίου θα διαβάσετε την επόμενη εβδομάδα.

    Αυτή δεν είναι η μόνη περίεργη απόφαση της Apple φέτος, με τα νέα iPhone που κυκλοφόρησαν και στην ελληνική αγορά πριν μερικές ημέρες, να μη δημιουργούν τον όλο θόρυβο γύρω από το όνομα τους όπως είχαμε συνηθίσει τα τελευταία 10 χρόνια. Ο λόγος είναι η κυκλοφορία ενός τρίτου και πολύ καλύτερου σε όλα μοντέλο, το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και όπως αναμενόταν, η αγορά του καθίσταται δύσκολη εξαιτίας των ελάχιστων αποθεμάτων που έχει διαθέσει η Apple παγκοσμίως.

    Ένα άλλο περίεργο γεγονός είναι ότι φέτος η Apple «πηδάει» μια έκδοση, και ενώ περιμέναμε τα νέα μοντέλα να ονομάζονται 7s και 7s Plus, η εταιρεία πηγαίνει απευθείας στο οκτώ, το νούμερο δηλαδή που χρησιμοποιεί και η Samsung με όλες τις ναυαρχίδες της φέτος.

    Τι θέση έχουν όμως τα iPhone 8 και 8 Plus στην αγορά ειδικά τώρα που δεν είναι η κορυφαία πρόταση της Apple;

    Ξεπερασμένη Εμφάνιση

    Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Apple επιλέγει να μην προχωρήσει σε ολική αλλαγή του σχεδιασμού και στα δύο μοντέλα, όπου στο μεγαλύτερο μέρος τους παραμένει ίδιος με αυτόν που πρωτογνωρίσαμε το 2014 με τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Σε σχέση με το iPhone 7, η αλλαγή είναι μία, η παρουσία γυαλιού στο πίσω μέρος, μια αναγκαία προσθήκη από τη στιγμή που τα νέα iPhone υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση.
     
    P1120554.JPG

    iPhone 6 - iPhone 6s - iPhone 7, iPhone 8

    Ρίχνοντας μία ματιά στις προηγούμενες τρεις γενιές, μπορώ να πούμε ότι ο σχεδιασμός των νέων iPhone έχει ξεπεραστεί, με το γυαλί να δίνει μια μικρή παράταση ζωής. Τα μεγάλα περιθώρια πάνω και κάτω από την οθόνη, δε συμβαδίζουν με την εποχή των κορυφαίων smartphone όπου η ελαχιστοποίηση των περιθωρίων δεν κάνει τη διαφορά μόνο στην εμφάνιση αλλά και στο να μπορεί ο χρήστης να έχει μια μεγάλη οθόνη σε διαστάσεις πολύ μικρότερες απ’ ότι θα περίμενε. Το πρόβλημα είναι πιο ορατό και πάλι στο Plus μοντέλο που έχει διαστάσεις αρκετά μεγαλύτερες από άλλα smartphone στις ίδιες ίντσες, κάτι που έχει άμεση επίπτωση και στο πόσο εύκολα μπορούμε να το κρατάμε με το ένα χέρι.

    Το καλό είναι ότι η Apple φέτος γνωρίζει πως έχει η κατάσταση, υιοθετώντας το νέο trend στο iPhone X το οποίο όμως είναι πολύ πιο ακριβό. Για να έχετε όμως μια εικόνα για τη σύγκριση μεγέθους, ενδεικτικό είναι ότι το iPhone X διαθέτει οθόνη 5,8 ιντσών, σε διαστάσεις αρκετά μικρότερες από αυτές του iPhone 8 Plus των 5,5 ιντσών, και ελάχιστα μεγαλύτερες με αυτές του iPhone 8 το οποίο έρχεται με οθόνη 4,7 ιντσών.

    iphone8.jpg

    iphone8plus.jpg

    Όμως αυτή είναι μια παρουσίαση των iPhone 8/8 Plus και πρέπει να εστιάσουμε σ’ αυτά, όσο και αν η Apple δε μας κάνει τη ζωή εύκολη. Όπως ίσχυε πέρσι αλλά και πρόπερσι, τα νέα iPhone δεν είναι τα πιο όμορφα smartphones της αγοράς, με εταιρείες όπως η Samsung, η LG, και η Xiaomi, να την έχουν ξεπεράσει προ πολλού.

    Μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε και πάλι το ότι η κάμερα προεξέχει από το υπόλοιπο σώμα της συσκευής, κάτι που δε μας δημιούργησε πρακτικό πρόβλημα αλλά κυρίως αισθητικό, ειδικά στο iPhone 8 Plus όπου η προεξοχή είναι μεγαλύτερη εξαιτίας της παρουσίας διπλής κάμερας.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε στην πίσω επιφάνεια ενός iPhone την παρουσία γυαλιού, αφού αυτό ίσχυε και στα iPhone 4 και iPhone 4s που είχαν κάψει καρδιές για όσους θυμούνται. Η εμφάνιση και των δύο συσκευών γίνεται πιο όμορφη αν και οι πιθανότητες για σημαντική ζημιά σε ένα πέσιμο μεγαλώνουν αρκετά αφού το γυαλί ως γνωστόν σπάει, όσο και αν η Apple θέλει να μας καθησυχάσει ότι έχει επιλέξει ένα «δυνατό» γυαλί. Δοκιμές στο YouTube από τρελούς που προχώρησαν σε σχετικές δοκιμές, έδειξαν ότι σε περίπτωση πτώσης από «κανονικό» ύψος, το αποτέλεσμα θα είναι….δάκρυα.

    Τίποτα δεν αλλάζει στο θέμα της πολύ χρήσιμης αδιαβροχοποίησης, με τα δύο μοντέλα να φέρουν την πιστοποίηση IP67 κάτι που σημαίνει ότι διαθέτουν προστασία από τη σκόνη ενώ σε πιθανή πτώση σε νερό, αντέχουν για 30 λεπτά και σε βάθος έως 1 μέτρο.

    Τεχνικά

    Όπως αναφέραμε, οι διαστάσεις των οθονών στα δύο μοντέλα δεν αλλάζουν, με το iPhone 8 να έρχεται με διαστάσεις 4,7 ιντσών, και το iPhone 8 Plus με οθόνη 5,5 ιντσών. Η ανάλυση στην πρώτη περίπτωση παραμένει λίγο πάνω από την HD (1334 x 750 pixels), ενώ είναι Full HD στο Plus μοντέλο, με τις διαφορές να μην είναι ορατές τις περισσότερες φορές. Με μεγαλύτερη φωτεινότητα από το περσινό μοντέλο, η κυριότερη διαφορά αυτή τη φορά είναι η τεχνολογία True Tone, την οποία γνωρίσαμε στο iPad Pro 9.7.

    Με το True Tone, το οποίο ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει μέσα από τις ρυθμίσεις, τα νέα iPhone χρησιμοποιούν τον ειδικό 4κάναλο αισθητήρα φωτός που βρίσκεται πάνω από την οθόνη προκειμένου να γίνει προσαρμογή της θερμοκρασίας των χρωμάτων και της έντασης της φωτεινότητας, με βάση την κατάσταση που επικρατεί στο εξωτερικό περιβάλλον. Θεωρητικά αυτό επιτρέπει να βλέπουμε πιο «ζωντανές» τις εικόνες και άλλο περιεχόμενο στην οθόνη του iPhone 8, όμως είναι καθαρά θέμα συνήθειας αν θα σας βολέψει.

    Ειδική μνεία χρειάζεται να γίνει για την καρδιά του iPhone 8, το A11 Bionic SoC που έχει σχεδιάσει η Apple και για πρώτη φορά έρχεται με εξαπύρηνο επεξεργαστή. Η μνήμη παραμένει στα 2GB για το iPhone 8 ενώ ανεβαίνει στα 3GB στο iPhone 8 Plus το οποίο έχει αυξημένες ανάγκες άλλωστε λόγω κάμερας. Και φέτος, η Apple καταφέρνει να βάλει τα γυαλιά στην Qualcomm -με την οποία βρίσκονται στα μαχαίρια-, προσφέροντας επιδόσεις πολύ ανώτερες από τo ανώτερο SoC της Qualcomm που βλέπουμε στα κορυφαία μοντέλα του Android, το Snapdragon 835. Έτσι η Apple κατασκευάζει το πιο γρήγορο smartphone της αγοράς φέρνοντας σε δύσκολη θέση ολόκληρη την Android πλευρά, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο παράλληλα και της πλατφόρμας για περαιτέρω βελτιστοποιήσεις, κάτι που της δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα.

    Το A11 Bionic όμως ξεχωρίζει επιπλέον και για τις γραφικές του δυνατότητες, με τη GPU (3 πυρήνες) να είναι και αυτή για πρώτη φορά σχεδιασμένη από την Apple, με 30% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το A10 Fusion. Η τεράστια αυτή διαφορά κρίνεται απόλυτα αναγκαία προκειμένου τα iPhone 8/8 Plus να είναι έτοιμα να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας στις οποίες θα αναφερθούμε στη συνέχεια.

    benchmarks.jpg


    Φοβερή δουλειά έχει κάνει για ακόμη μια φορά η Apple στον ήχο που προσφέρουν και τα δύο μοντέλα, που είναι στερεοφωνικός αφού το ακουστικό για τις τηλεφωνικές σας κλήσεις πάνω από την οθόνη, χρησιμοποιείται και σαν ηχείο. Η ποιότητα του ήχου είναι πολύ καλή ενώ όντως ακούγονται όλα πιο δυνατά από το iPhone 7, 25% σύμφωνα με την Apple.

    Για την απουσία θύρας ακουστικών 3,5 χιλιοστών δε χρειάζεται να πούμε κάτι αφού η όλη σχετική συζήτηση εξαντλήθηκε πέρσι πολύ γρήγορα χωρίς -όπως περιμέναμε- να υπάρχει γενικό πρόβλημα είτε για την εταιρεία είτε για τους χρήστες.

    Σε ότι αφορά τις συνδέσεις με δίκτυα 4ης γενιάς, όπως μας ενημερώνει και η Cosmote η οποία μας διέθεσε τις συσκευές για τους σκοπούς της παρουσίασης, και τα δύο iPhone υποστηρίζουν το LTE Advanced, για ταχύτητες Internet έως 500Mbps. Το LTE Advanced υποστηρίζεται στην Ελλάδα μόνο από την Cosmote με τη σχετική κάλυψη να αυξάνεται σταδιακά σε περισσότερα μέρη.

    Ασύρματη φόρτιση και αυτονομία

    Το iPhone X θα διαθέτει αρκετά νέα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε τα τελευταία χρόνια σε android smartphones. Ένα από αυτά, η ασύρματη φόρτιση, περνάει και στα iPhone 8/8 Plus, όπου είναι και ο λόγος για τον οποίο οι συσκευές διαθέτουν γυαλί στην πίσω επιφάνεια.

    Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι η Apple δεν παρουσίασε κάποιο νέο πρότυπο ασύρματης φόρτισης, επιλέγοντας να υποστηρίζει το qi, το πρότυπο που κυριαρχεί στo Android τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως μεγάλη παρουσία σε smartphones. Ανάμεσα στους κατασκευαστές που ενσωματώνουν ασύρματη φόρτιση στα ακριβά μοντέλα τους είναι η Samsung και η LG.

    wireless.jpg

    Με την υποστήριξη του συγκεκριμένου προτύπου, τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus μπορούν να τοποθετηθούν σε συμβατούς ασύρματους φορτιστές qi που υπάρχουν ήδη στην αγορά, με το κόστος τους να ξεκινά ακόμα και από τα $30. Τα πράγματα όμως απέχουν πολύ από το ιδανικό αφού με μια δοκιμή στην οποία τοποθετήσαμε το iPhone 8 Plus στον τελευταίο κορυφαίο ασύρματο φορτιστή της Samsung, τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Συγκεκριμένα για μια πλήρη φόρτιση από το 0 στο 100%, χρειάστηκαν 3 ώρες και 40 λεπτά, χρόνος υπερδιπλάσιος από αυτόν που συναντάμε με το Galaxy S8.

    Ένα ακόμη περίεργο γεγονός είναι η μείωση στη χωρητικότητα της μπαταρίας και στα δύο μοντέλα. Συγκεκριμένα το iPhone 8 διαθέτει μπαταρία 1821mAh (!) από τα 1960mAh που βρίσκουμε στο iPhone 7, ενώ στο iPhone 8 Plus κατεβαίνει στα 2675mAh από τα 2900mAh. Η αυτονομία τα τελευταία χρόνια στα iPhone δεν έβγαζε μάτια, κάτι που ισχύει και φέτος, με την τυπική μία ημέρα λειτουργίας με σχετικά έντονη χρήση. Η διαφορά φέτος είναι η υποστήριξη γρήγορης φόρτισης, χωρίς όμως να μπορούμε να το δοκιμάσουμε από τη στιγμή που ο φορτιστής που περιλαμβάνεται στη συσκευασία δεν υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση. Για το λόγο αυτό ο χρήστης θα χρειαστεί να αγοράσει εξτρά φορτιστή ο οποίος έχει υψηλό μάλιστα κόστος (€50), με κυριότερο στοιχείο την ελάχιστη διαφορά που θα δει, όπου με βάση αναφορές περιορίζονται μεταξύ 10 και 15%.

    Κάμερες

    Αν ψάχνετε έναν λόγο να αναβαθμίσετε το iPhone σας, οι βελτιώσεις στις κάμερες των νέων iPhone έδιναν πάντα μια καλή δικαιολογία. Το ίδιο ισχύει και με τη νέα γενιά iPhone, με την Apple να συνεχίζει να τα διαφοροποιεί με την παρουσία μίας κύριας κάμερας στο iPhone 8 και διπλής κάμερας στο πίσω μέρος του iPhone 8 Plus.

    Και στις δύο περιπτώσεις, η ανάλυση είναι στα 12MP όπως και πέρσι, όμως οι αισθητήρες είναι βελτιωμένοι σημαντικά αξιοποιώντας ιδανικά την αυξημένη επεξεργαστική ισχύ του A11 Bionic. Αυτό γίνεται φανερό ειδικά στην εγγραφή βίντεο, όπου το iPhone 8/8 Plus είναι μεταξύ των πρώτων smartphone που υποστηρίζουν εγγραφή βίντεο στην 4K ανάλυση και τα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι αρκετά καλό. Η λειτουργία εγγραφής βίντεο σε πολύ αργή κίνηση γίνεται καλύτερη φέτος με υποστήριξη εγγραφής στη Full HD ανάλυση και στα 240 καρέ το δευτερόλεπτο.

    Ας μιλήσουμε όμως περισσότερο για τις επιδόσεις των iPhone στον τομέα της φωτογραφίας. Η κύρια κάμερα του iPhone 8 έχει ανάλυση 12MP όπως αναφέραμε, αλλά το διάφραγμα παραμένει στο f/1.8, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο στις λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η ποιότητα των φωτογραφιών στις περισσότερες περιπτώσεις ξεχωρίζουν για τη λεπτομέρειά τους και την σωστή αποτύπωση των χρωμάτων, με χρήση οπτικού σταθεροποιητή όπου αυτή είναι αναγκαία

    20171001_153315732_iOS.jpg

    Η διπλή κάμερα στο πίσω μέρος του iPhone 8 Plus είναι πάλι μια τελείως διαφορετική περίπτωση και αυτό διότι έχουμε δύο αισθητήρες των 12MP, με τον πρώτο να είναι ίδιος με αυτόν στο iPhone 8, και τον τηλεφακό να έχει διάφραγμα f/2.8. O συνδυασμός των δύο αισθητήρων είναι όμως αυτός που κάνει τη διαφορά σε συνεργασία με τη νέα γενιά του λογισμικού Portrait Mode για bokeh λήψεις, με την ονομασία Portrait Lighting.

    Με τη συγκεκριμένη λειτουργία η οποία βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο (beta), ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να προχωρήσει σε λήψεις φωτογραφιών χρησιμοποιώντας διάφορες λειτουργίες που αλλάζουν το φωτισμό στο πρόσωπο που προορίζεται για πορτραίτο.

    Οι διαθέσιμες επιλογές είναι οι εξής:

    • Portrait Mode – Το περσινό χαρακτηριστικό που επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών με το bokeh εφέ, όπου το παρασκήνιο θαμπώνει έτσι ώστε να είναι στο επίκεντρο το πρόσωπο

    • Stage Effort – Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα λειτουργία της νέας κάμερας του iPhone 8 Plus όπου το πρόσωπο περιστοιχίζεται από μαύρο background, κάνοντάς το να ξεχωρίζει. Όπως και πέρσι με τις bokeh λήψεις, η διαφορά βρίσκεται στις λεπτομέρειες, έχοντας παρατηρήσει στις περισσότερες δοκιμές, αρκετά κενά σημεία που χαλάνε το τελικό αποτέλεσμα, ειδικά στις περιπτώσεις των μαλλιών. Ένα άλλο σημείο που το λογισμικό φαίνεται να μπερδεύεται είναι όταν το μοντέλο μας, φορά γυαλιά.

    20171003_063230058_iOS.jpg


    • Studio – Θεωρητικά προσφέρει φωτισμό που συναντάμε σε επαγγελματικό στούντιο, για το πρόσωπο που θέλετε να κάνετε λήψη φωτογραφίας. Ο ισχυρισμός αυτός της Apple είναι υπερβολικός με βάση τις δικές μας δοκιμές.

    • Contour – Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης και εκμάθησης υπολογιστικών μοντέλων, χαρίζει και πάλι θεωρητικά καλύτερο περίγραμμα προσώπου με έμφαση στα ζυγωματικά. Στις δικές μας δοκιμές, οι αλλαγές δεν έκαναν μεγάλη διαφορά.

    • Ότι ισχύει και στη Stage Effort λειτουργία αλλά για ασπρόμαυρες λήψεις που πολλές φορές είναι και πιο εντυπωσιακές. Στη λειτουργία αυτή πάντως τα λάθη αν και δεν είναι εξαφανισμένα, εντούτοις περιορίζονται δραματικά.

     

    20171003_071231107_iOS.jpg

    Σε γενικές γραμμές, η ολίγον άνοστη κάμερα του iPhone 8 σε επίπεδο λογισμικού, αντιπαρατίθεται με την πιο επαγγελματική προσέγγιση του iPhone 8 Plus, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας διαφοροποίησης. Μας άρεσε το γεγονός ότι η Apple δεν αποθηκεύει πλέον δύο εικόνες σε περιπτώσεις HDR λήψεων αλλά μόνο μία, κάτι που επηρεάζει και το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο.

    Παραμένει πάντως το θέμα με τις λήψεις που πραγματοποιούνται με ελάχιστο φως, όπου εκεί και τα νέα iPhone βρίσκονται πίσω από προτάσεις όπως το Galaxy S8 και το V30 της LG, έχοντας όμως πολύ καλά αποτελέσματα.

    iOS 11

    Γνωρίζουμε ότι το νέο iOS με το οποίο έρχονται τα iPhone, η έμφαση έχει δοθεί στη βελτίωση της παραγωγικότητας των iPad. Όμως δε λείπουν σημαντικές αλλαγές όχι μόνο σε επίπεδο εμφάνισης όπως ο ανασχεδιασμός του App Store και του Control Center, αλλά κυρίως το νέο framework, to ARKit.

    To ARKit καταφέρνει από την αρχή να εμπνεύσει τους προγραμματιστές, που ήδη έχουν δημιουργήσει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές και παιχνίδια τα οποία στηρίζονται στην επαυξημένη πραγματικότητα. Αν και οι περισσότερες εταιρείες συμφωνούν ότι ένα ζευγάρι γυαλιά θα αποτελέσει την κοινή πρακτική για χρήση AR εφαρμογών, εντούτοις μέχρι τότε, η Apple, η Google και το Facebook συμφωνούν ότι η κάμερα ενός smartphone είναι η καλύτερη λύση.

    ios11.jpg


    Όπως μπορείτε να δείτε και στη βιντεοπαρουσίαση, δοκιμάσαμε μερικές από τις εφαρμογές που ήδη ξεχωρίζουν στο χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας που διαθέτει ήδη το App Store, με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά. Η δημοφιλέστερη όλων είναι τo IKEA Place που αφού σαρώσει το χώρο μας, ζητά από τον χρήστη να επιλέξει ένα γραφείο, ένα έπιπλο ή οποιοδήποτε άλλο έπιπλο από τον κατάλογο του καταστήματος, και να το προσαρμόσει στο δικό του χώρο.

    Μία άλλη εφαρμογή είναι το ARMeasure που αναλαμβάνει να μετράει ολόκληρες επιφάνειες ή μια απόσταση μεταξύ δύο σημείων με σημαντική ευστοχία. Μου άρεσαν ακόμα το Sudoku Air Solver το οποίο σας επιτρέπει να λύσετε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ένα Sudoku, φτάνει να δει η κάμερά σας την οθόνη του κινητού.

    Συμπέρασμα

    Δεν είναι λίγες οι φορές που προχωρήσαμε σ’ αυτή την παρουσίαση σε σύγκριση των νέων iPhone 8 και 8 Plus όχι με κάποιο άλλο αντίπαλο smartphone αλλά με την τρίτη κορυφαία πρόταση της Apple για φέτος, το iPhone X. Ο ελέφαντας σ’ αυτή την παρουσίαση δεν είναι άλλος από το συγκεκριμένο μοντέλο, ένα smartphone που μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά έχοντας δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερο ντόρο, κάτι απόλυτα λογικό.

    Ίσως αυτό είναι και το λάθος της Apple φέτος που κατά την προσωπική μου άποψη δεν καταφέρνει να δημιουργήσει ενθουσιασμό γύρω από τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus, κάτι παράξενο όταν και τα δύο είναι από τα καλύτερα της αγοράς. Όσοι είναι κάτοχοι της προηγούμενης έκδοσης, πολλοί δύσκολα θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν την αναβάθμιση στη νέα γενιά αφού οι αλλαγές δε κρίνονται τόσο σημαντικές. Ακόμα και οι κάτοχοι iPhone 6s ίσως προχωρήσουν σε αντίστοιχες σκέψεις με βάση το σχεδιασμό που παραμένει στο μεγαλύτερό του μέρος ίδιος.

    both.jpg

    Όμως δε πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαφορά στην τιμή του iPhone 8 με το αρχικό μοντέλο iPhone X είναι €340, μια διαφορά αρκετά μεγάλη. Στην περίπτωση όμως του iPhone 8 Plus των 64GB με το αντίστοιχο του iPhone X, η διαφορά κυμαίνεται στα €220, κόστος που δε θα σταματήσει κάποιον να αγοράσει το X, ειδικά όταν οι διαφορές τους είναι τόσες πολλές.

     

     

    recommended.pngeditorschoice.png

    Μας άρεσαν

    - Οθόνες
    - Ασύρματη φόρτιση
    - Επιδόσεις
    - ARKit apps
    - Κάμερες

    Δε μας άρεσαν

    - Ο σχεδιασμός κούρασε
    - Μεγάλα περιθώρια γύρω από την οθόνη
    - Αυτονομία
    - Διπλό ταμπλό στις κάμερες
    - To Portrait Lighting έχει ακόμα θέματα

    • Like 1

    SHARE


    • Αναφορά

    ΣΧΟΛΙΑ (90)



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

    Δημιουργία νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα
    Επισκέπτης

    Δημοσίευση ως Επισκέπτης

    Αποσύνδεση
    • Προηγ
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • Επόμενο
    • Σελίδα 1 από 6  


    forgotten

    forgotten

    ·

    Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017

      • Share

    πολυ καλη παρουσιαση, στο τελος ομως εμενα με ξενισε το οτι το iphone 8 plus του οποιου προς το παρον ειμαι κατοχος αν και λενε το best glass ever used εχει αποδεικτει οτι εαν δεν εχεις θηκη φλερταρεις με ζημια με το παραμικρο πεσιμο ,εξ ου λοιπον και η ταση μου να το δωσω να φευγει ...

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/659886-iphone-8-iphone-8-plus-review/#findComment-56074065
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    yokki

    yokki

    ·

    Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017

      • Share

    είναι αυτά με τις φουσκωμένες μπαταρίες;

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/659886-iphone-8-iphone-8-plus-review/#findComment-56074100
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Επισκέπτης

    Επισκέπτης

    ·

    Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017

      • Share

    Όπως και να έχει μιλάμε για δυο συσκευές που για ακόμη μια φορά είναι πολλάκις μπροστά από τον ανταγωνισμό και όποιος προβεί να τα αγοράσει θα έχει σίγουρα για τα επόμενα 3 χρόνια το καλύτερο και γρηγορότερο κινητό!

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/659886-iphone-8-iphone-8-plus-review/#findComment-56074217
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Makis38

    Makis38

    ·

    Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017

      • Share

    Στο 3.30 δεν μου το βγάζεις απ᾽το μυαλό ότι αυτό που άκουσα δεν είναι μονή....Ωραίο βίντεο πάντως και παρουσίαση...εύγε...

    • Like 1
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/659886-iphone-8-iphone-8-plus-review/#findComment-56074223
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Whargoul

    Whargoul

    ·

    Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017

      • Share

    Όπως και να έχει μιλάμε για δυο συσκευές που για ακόμη μια φορά είναι πολλάκις μπροστά από τον ανταγωνισμό και όποιος προβεί να τα αγοράσει θα έχει σίγουρα για τα επόμενα 3 χρόνια το καλύτερο και γρηγορότερο κινητό!

     

    Ηλίθια overpriced καταναλωτικά προϊόντα είναι. Ούτε έργο παράγουν, ούτε σε ταΐζουν, ούτε σε μορφώνουν για να υπάρχει νόημα πίσω από το καλύτερο και γρηγορότερο.

    • Like 15
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/659886-iphone-8-iphone-8-plus-review/#findComment-56074237
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    discoboyminimal

    discoboyminimal

    ·

    Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017

      • Share

    haters και fanboys , ποτε θα καταλαβετε οτι δεν ειναι για τα δοντια ολων , ολα τα προιοντα?

    γινεται λιγο ρεαλιστες και αντικειμενικοι σε αυτα που λετε. δεν ειμαστε 15. μεγαλωσαμε πλεον και αυτα που λεμε εχουν συνεπειες.

     

    το review ωραιο !

    • Like 8
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/659886-iphone-8-iphone-8-plus-review/#findComment-56074274
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    sokinfragoul

    sokinfragoul

    ·

    Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017

      • Share

    Πολυ καλη δουλεια στο κομματι καμερας βιντεο.απεδειξαν οτι το hardware αν δεν συνεργαζεται με 5οκαλυτερο softwareδενμπορει να αποδωσει.Μπραβο τους.

    • Like 1
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/659886-iphone-8-iphone-8-plus-review/#findComment-56074279
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    butters

    butters

    ·

    Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017

      • Share

    "Η ανάλυση στην πρώτη περίπτωση παραμένει λίγο πάνω από την HD (1334 x 750 pixels)". Γιατί η Apple κρατάει την ανάλυση (σχετικά) χαμηλά; Πολύ εύκολα θα μπορούσε να έχει FHD

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/659886-iphone-8-iphone-8-plus-review/#findComment-56074323
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Panikas13

    Panikas13

    ·

    Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017

      • Share

    @butters με τίμημα την ήδη χαμηλη αυτονομια όμως.

    Στο μέγεθος της είναι μια χαρά.

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/659886-iphone-8-iphone-8-plus-review/#findComment-56074362
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    cobain_7

    cobain_7

    ·

    Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017

      • Share

    Τι λέτε ρε που θα μας πεί η Apple πως θα το λέμε κιόλας το Χ? Λατινικό νούμερο έχει, λατινικά θα το προφέρουμε. Εχω να τραβήξω κατι πλάκες σε κινητομάγαζα ρωτώντας "Το iphone το ντέκεμ θελω να δω!" και ασε τους να ψαχνουν τι είναι αυτό! :)

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/659886-iphone-8-iphone-8-plus-review/#findComment-56074453
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    ioannispa

    ioannispa

    ·

    Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017

      • Share

    Το έχω ερωτεύτη το 8plus μου σε Ροζάκη είναι αχτύπητο

    • Like 1
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/659886-iphone-8-iphone-8-plus-review/#findComment-56074471
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    intos

    intos

    ·

    Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017

      • Share

    Το πιο ανούσιο λανσάρισμα όλων των εποχών ! Το Iphone 8 !

    • Like 3
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/659886-iphone-8-iphone-8-plus-review/#findComment-56074503
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    michalis24

    michalis24

    ·

    Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017

      • Share

    Πάμε τώρα και στην πράξη από την θεωρία..... εγώ που δουλεύω σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας , από την στιγμή της κυκλοφορίας του IPhone 8 μέχρι σήμερα πουλήθηκαν 14 ( 11 plus & 3 απλά ) . Όταν είχε βγει το 7

    Στο ίδιο χρονικό διάστημα από την μέρα κυκλοφορίας 8 (7 απλά 1 plus) . Προπαραγγελίες για X .....κάθεστε ; 45! Αυτά

    • Like 3
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/659886-iphone-8-iphone-8-plus-review/#findComment-56074532
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Cowboy

    Cowboy

    ·

    Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017

      • Share

    Για τα λεφτά του ψιλομάπα, στα 250-300 ευρώ ίσως άξιζε. Εχει βγει το iphone 10 με AMOLED οθόνη της Samsung που ειναι πολυ ανωτερο και μοιάζει και με το S8 με μικρά περιθώρια και καλό screen to body ratio.

    Επίσης σε λίγους μήνες βγαίνει και το επόμενο iPhone και αυτό με AMOLED οθόνη. Γι αυτό πιστεύω ότι δεν αξίζει αυτό, είναι ήδη πολύ παλιό τεχνολογικά αλλά και από desing, χωρίς να φέρνει καμία διαφορά σε σχέση με τα παλιότερα μοντέλα τα οποία είναι και αυτά απαρχαιωμένα.

    • Like 1
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/659886-iphone-8-iphone-8-plus-review/#findComment-56074599
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Tresorikos

    Tresorikos

    ·

    Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017

      • Share

    Τραγικά ίδιο 4 χρονιές το ίδιο σχέδιο για να σπρώξουν το x. Η Samsung είναι μπροστά καλώς ή κακώς. Για κάποιον που δεν είχε iPhone θα μπορούσε να πάρει κάποιο απτό 6 μέχρι το 8. Αναβάθμιση απτό 7 γιατί να κάνεις;

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/659886-iphone-8-iphone-8-plus-review/#findComment-56074612
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


    • Προηγ
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • Επόμενο
    • Σελίδα 1 από 6  

    Περί

    • Ποιοι είμαστε
    • Όροι Χρήσης
    • Πολιτική Cookies
    • Διαφήμιση
    • Επικοινωνία

    Ακολουθήστε μας

    • Dark mode
    • Γλώσσα
      • English (USA)
      • Ελληνικά (GR) (Προεπιλογή)
    • Σύνδεση



      • Δεν συνιστάται σε δημόσιους υπολογιστές
      • Ξεχάσατε το συνθηματικό σας;

      H συνδεθείτε με μια από αυτές τις υπηρεσίες

    • Πολιτική Απορρήτου
    • Επικοινωνήστε μαζί μας

    © Insomnia. All rights reserved (lefts too)

    • Εγγραφή
    • Forum
    • Reviews
    • Αγγελίες
    • Gadgets
    • Αποσύνδεση
    • Δημιουργία νέου...