Προς το περιεχόμενο

Avatar


jacknut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προκειται για το μεγαλυτερο αμερικανο σκηνοθετη των τελευταιων 30 ετων.

Καθε φορα που ο Καμερον βγαζει ταινια, προκειται για το κινηματογραφικο γεγονος της χρονιας.

ειχε την εφυια και την εξυπναδα να μην κανει ταινιες καθε χρονο ,απλα για να δειξει οτι υπαρχει και να ειναι μετριες,αλλα να κανει ταινιες οποτε αυτος νιωθει οτι εχει να πει κατι καινουργιο στο κοινο,να δειξει κατι που δεν εχει ξαναδει ο κοσμος και γι αυτο ειναι ο μοναδικος σκηνοθετης που ολες του οι ταινιες ειναι απο πολυ καλες εως αριστουργηματα

Καθε ταινια του πηγαινε το σινεμα ενα βημα μπροστα.

Ετσι και τωρα περιπου 6-7 μηνες προτου βγει η ενατη ταινια του στις αιθουσες ,το Avatar, θεωρειται ηδη ως η πιο πολυαναμενομενη ταινια ολων των εποχων.

Οι τεχνικες που χρησιμοποιησε ο Καμερον γι αυτη την ταινια ειναι τρομακτικες.ειδικες 3 D καμερες,φωτορεαλιστικα οπτικα εφε,τρισδιαστατοι 3 D animation χαρακτηρες, πρωτογνωρες μεθοδοι σκηνοθεσις απο εναν πραγματικο καινοτομο δημιουργο.

Το ότι οι λέξεις "δαπανηρή" και "φιλόδοξη" δεν είναι αρκετές για να περιγράψουν την 3-D υπερπαραγωγή του Τζέιμς Κάμερον, Avatar, το ξέραμε. Ότι μάλλον θα μιλάμε για το ακριβότερο έργο όλων των εποχών το μάθαμε από δημοσίευμα του περιοδικού Time (το οποίο βέβαια διαδόθηκε αμέσως στο ιντερνετικό cine-χωριό), που ούτε λίγο ούτε πολύ υπολόγισε το μέχρι στιγμής κόστος του πολυαναμενόμενου sci-fi φιλμ σε κάτι περισσότερο από 300 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς προφανώς να περιλαμβάνεται στο ποσό το «τσουχτερό» χάδι των διαφημιστικών εταιρειών που θα αναλάβουν την προώθηση της ταινίας. Αν αυτές οι εκτιμήσεις δε διαψευστούν, το Avatar θα σπάσει το ρεκόρ των Πειρατών της Καραϊβικής (αναφερόμαστε στο At World’s End του 2007), την πιο πολυδάπανη μέχρι σήμερα παραγωγή που είδαμε στη μεγάλη οθόνη (300 εκατομμύρια στοίχισαν οι περιπέτειες του Σπάροου).

 

Το αρχικό budget του Avatar, είχε ήδη «πονέσει» την τσέπη της Fox, αφού με το καλημέρα (πριν από σχεδόν δύο χρόνια) ο Καναδός σκηνοθέτης είχε αναλάβει για 200 εκατομμύρια να φέρει με το επικών διαστάσεων νέο του πόνημα την επανάσταση στις 3-D τεχνολογίες. Και ακόμα κι αν η παραγωγή επιμένει να διαψεύδει φήμες που θέλουν την ταινία να «καταπίνει» πάνω από 350 συνολικά, όλοι ξέρουν ότι ανάμεσα σε προϋπολογισμούς και στον απολογισμούς μεσολαβεί το χάος.

 

Το Time επίσης καταγράφει μεταξύ άλλων σχολίων την πρόβλεψη του Σπίλμπεργκ ότι το Avatar θα είναι η μεγαλύτερης κλίμακας 3-D live action ταινία που έγινε ποτέ, τη δήλωση του Κάμερον ότι στο εξής κάθε του μελλοντικό εγχείρημα θα είναι τρισδιάστατο, αλλά και την άποψη του Πίτερ Τζάκσον ότι σχεδόν κάθε είδους ταινία μπορεί να επωφεληθεί και να αναδειχθεί από τη 3-D τεχνολογία. Κοινώς, εδώ είναι το μέλλον (-παλιότερη δήλωση του Γιον Φαβρό για το Avatar)!

 

Το σενάριο της ταινίας (όπου πρωταγωνιστούν οι Σαμ Γουόρδιγκτον και Σίγκουρνι Γουίβερ) είναι επίσης του Κάμερον ο οποίος βασίστηκε σε μία ιδέα που υπήρχε στο μυαλό του εδώ και μία δεκαετία περίπου, για έναν πρώην πεζοναύτη που μεταφέρεται σε έναν μακρινό πλανήτη πλούσιο σε κάθε είδους χλωρίδα και πανίδα, όπου ως Avatar -με ανθρώπινο εγκέφαλο μέσα σε εξωγήινο σώμα- βρίσκεται στο επίκεντρο της μάχης των ιθαγενών του πλανήτη για επιβίωση απέναντι στην απειλή των γήινων εισβολέων.

 

Τα περίπου οκτάμηνα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν σε Λος Άντζελες και Νέα Ζηλανδία, ενώ το project διανύει πλέον ένα μαραθώνιο post-production, καθώς οι παραδοσιακές τεχνικές κινηματογράφησης συνδυάζονται με ό,τι πιο σύγχρονο στον τομέα της φωτογραφίας και των ψηφιακών τεχνολογιών, ώστε το κοινό να απολαύσει ένα υπερσύγχρονο και μοναδικό φουτουριστικό θέαμα. Ρεπόρτερς πάντως στις ΗΠΑ, στους οποίους επιτράπηκε να πάρουν μια γεύση από το τι θα δούμε στις αίθουσες στο τέλος του χρόνου, αναφέρουν ότι με δυσκολία ξεχωρίζεις την πραγματικότητα από τα εφέ, σε σκηνές που ξαφνιάζουν όσο και μαγνητίζουν το μάτι σε ένα μοναδικό πινγκ-πονγκ οπτικής ψευδαίσθησης και αληθινής εικόνας!

 

Δώδεκα χρόνια μετά τον «Τιτανικό», ο τελειομανής Κάμερον ετοιμάζεται να ξαναγράψει Ιστορία. Για την ακρίβεια, αυτός φιλοδοξεί να τη δημιουργήσει κι εμείς εδώ θα είμαστε να τη γράφουμε.

 

Η ταινια αναμενεται να βγει στις αμερικανικες αιθουσες το Δεκεμβρη,κλασικη περιοδος για τις οσκαρικες ταινιες, ο ντορος που γινεται στο εξωτερικο για το Αvatar δεν εχει προηγουμενο και αναμενεται η ταινια να προκαλεσει παλι παταγο και στα οσκαρ και στα ταμεια.

 

james-cameron-avatar-01.jpg

 

Avatar%20poster.jpg

 

avatar-james-cameron.jpg

 

Avatar_game_screenshot3-thumb-550x310-19554.jpg

 

504x_Avatar_James_Cameron__heavy_equipment_from_E3_2009__1_.jpg

 

custom_1244007010244_avatar_james_cameron__heavy_equipment_from_e3_2009.jpg

 

 

 

http://new.e-go.gr/cinemag/printcin.asp?catid=10167&subid=20110&tag=7826&pubid=1863448

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

To άρθρο, το έγραψες μόνος σου ή το βρήκες αλλού. Αν ισχύει το δεύτερο πρέπει να μας πεις την πηγή. Επίσης ιδέα μου, είναι ή πρέπει να πεσε πολύ χρήμα, σε αυτόν που έγραψε το άρθρο? Ο Κάμερον, λιγότερο θα περιαυτολογούσε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή τυχαίνει να έχω κάποια ενημέρωση (θα αποκρύψω τα ονόματα των 3000 sites όπου βρίσκονται οι πληροφορίες που θα σας διαβιβάσω), ένα μικρό μέρος του Avatar παίχτηκε σε ένα σαν φεστιβάλ (ή ακριβώς αυτό, δεν είμαι σίγουρος) και όσοι το παρακολούθησαν έμειναν πολύ ευχαριστημένοι (και δεν εννοώ επειδή δεν έδειξε όλη την ταινία :P). Ο Cameron ανακοίνωσε ότι ένα 15λεπτο μέρος της ταινίας θα παιχτεί σε κατάλληλα σινεμά σε όλο τον κόσμο στις 21 Αυγούστου και δωρεάν. Ελπίζω και στην Ελλάδα. Δεν ξέρω κατι σχετικό. Πάντως διάβασα ότι αν και ενυπωσιασμένοι, δεν είδαν κάτι το τόσο πρωτοποριακό όσο είχαν αναγγείλει. Anyway, προσωπικά ανυπομονώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
Ο Cameron ανακοίνωσε ότι ένα 15λεπτο μέρος της ταινίας θα παιχτεί σε κατάλληλα σινεμά σε όλο τον κόσμο στις 21 Αυγούστου και δωρεάν.

 

http://www.imdb.com/title/tt0499549/

 

19 Δεκεμβρίου η πρεμιέρα, άρα ο Αύγουστος δεν ισχύει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν παιχτεί δωρεάν και εδώ θα υπάρξουν θύματα.

 

Αυτά τα δωρεάν είναι συνήθως πριν ξεκινήσουν κανονικότατα πληρωμένες ταινίες.

Σε φάση διαφήμισης.

 

;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια μεταφορά anime, δεν μου φαίνεται και τόσο πια σπουδαίο, ναι θα το δω, ως πιο αναμενόμενη ταινία όλων τον εποχών ? μα με την καμια :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειναι anime. Ειναι αμερικάνικο ψευδο-anime.

Και αυτο το avatar δεν εχει καμια σχεση.

Αυτο που λες εσυ βγενει Αύγουστο και λέγετε the last airbender

 

Βεβαια μπορεί να εχει βγει και αλλο, οποτε σε αυτη την περίπτωση εχεις δικιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...