Προς το περιεχόμενο

Fable III


kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

έχω παίξει όλα τα fable αλλά τα βαρέθηκα, αυτό μου φαίνεται πιο ενδιαφέρον από τα άλλα ίσως καλύτερα γραφικά πιο δεμένο σενάριο είτε εισαγωγή? δεν ξέρω αλλά είναι καλό παιχνίδι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Μόλις το τέλειωσα και μέσες άκρες ισχύει αυτό που είπε ο Sir Pretender. Έχει κάποια RPG στοιχεία αλλά δεν παίζουν μεγάλο ρόλο (έως καθόλου). Το παιχνίδι είναι κατά βάση action όμως οι μάχες είναι αρκετά απλές, τα potions ελάχιστα, τα ξόρκια λίγα (όπως και στα προηγούμενα fable άλλωστε) ενώ ανά πάσα στιγμή μπορείς να χρησιμοποιείς μόνο δύο από αυτά. Είναι δε σχεδόν αδύνατον να μαξάρεις τα όπλα σου, εκτός αν αναλωθείς σε ατέλειωτο grinding (που δεν ξέρω καν αν γίνεται, καθώς τα respawn φαίνεται να σπανίζουν).

 

Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ μειονέκτημα του παιχνιδιού είναι το μέγεθός του. Ο Molyneux μπορεί να έκανε απίστευτη δουλειά στο σχεδιασμό και την λεπτομέρεια του κόσμου, όμως τελικά δεν είναι καθόλου μεγάλος. Τα σπίτια και οι επιχειρήσεις είναι σχετικά λίγα (πρόλαβα και αγόρασα τα πάντα στο χαλαρό πολύ πριν τελειώσω το main story). Οι μεγάλες πόλεις ελάχιστες. Δεν νομίζω να υπάρχουν πάνω από 5-6 demon gates και οι μισές ανοίγουν πανεύκολα.

 

Η έννοια της οικογένειας (γυναίκα και παιδιά) εξακολουθεί να είναι μάλλον ανούσια. Τα emotions δεν είναι αρκετά και θα προτιμούσα να τα επέλεγα χειροκίνητα. Τα side quests είναι λίγα και ως επί το πλείστον βαρετά. Αλλά και τα quests που προχωράνε την ιστορία δεν είναι αρκετά. Όπως και με το Fable 2, αν κάποιος αποφασίσει να ασχοληθεί μόνο με το main story ζήτημα να χρειαστεί πάνω από 10 ώρες για να τελειώσει το παιχνίδι.

 

Φυσικά όταν νικηθεί ο τελευταίος κακός*

 

*

ο οποιος μόνο δύσκολος δεν είναι...

 

 

μπορείς να συνεχίσεις το παιχνίδι αλλά δεν έχει κανένα ιδιαίτερο νόημα, εκτός αν κυνηγάς achievements.

 

Τελοσπάντων, δεν ήταν άσχημο αλλά δεν μου έμειναν πολλά πράγματα. Πολύ περισσότερο θυμάμαι το Fable 1 στο Xbox One. Ακόμα και το 2, που εισήγαγε αρκετές καινοτομίες στο παιχνίδι. Το τελευταίο Fable όμως ώρες ώρες μοιάζει περισσότερο με DLC του 2 παρά με standalone παιχνίδι.

 

Αξίζει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να το δει κάποιος που δεν έχει ξαναπαίξει Fable. Όσοι όμως πρωτοπαίξαμε το πρώτο Fable εκείνο το φθινόπωρο του 2004, νομίζω ότι έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις. Το 80-82% που παίρνει στα περισσότερα review sites είναι μάλλον δίκαιο, δεν αξίζει παραπάνω.

 

Σχετικά με το τέλος (spoiler alert!):

 

Το χειρότερο όλων ήταν ίσως ο τρόπος που τελειώνει. Οι 365 μέρες περνάνε πάρα πολύ γρήγορα. Απ' ότι κατάλαβα ο απομένων χρόνος δεν προχωράει γραμμικά.

 

Για παράδειγμα αν πάρεις τα βουνά ψάχνοντας για gnomes και γενικά το κωλοβαράς ώστε να περνάει η ώρα (και να παίρνεις τα νοίκια!), ο χρόνος πρακτικά δεν θα προχωρήσει καθόλου. Φαίνεται ότι προχωράει μόνο αν κάνεις το εκάστοτε τελευταίο objective από τη λίστα που σου δίνει ο υπηρέτης σου.

 

Δεν υπάρχει όμως καμία προειδοποίηση για το απολύτως τελευταίο objective και το παιχνίδι σε ρίχνει από το πουθενά στην τελική μάχη. Χωρίς φυσικά να μπορείς να γυρίσεις πίσω. Θεωρητικά θα έπρεπε να έχω τουλάχιστον άλλες 120 μέρες αλλά δεν με άφησε να κάνω τίποτα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι αν δεν έχεις προλάβεις να μαζέψεις τα 6,500,000 φράγκα που χρειάζονται για να σώσεις όλους τους υπηκόους σου, την έχεις βάψει.

 

Συν τοις άλλοις η τελική μάχη δεν κρατάει ούτε 10 λεπτά, με το τελευταίο εξ' αυτών να χρειάζεται για τον μεγάλο αρχικακό.

 

Έτσι την έπαθα εγώ που έπαιζα στο χαλαρό και είχα κάπου 5 μύρια στο λογαριασμό μου συν 3 μύρια σε ακίνητα (με το treasury άδειο βέβαια). Είχα σκοπό να τα μεταφέρω στο treasury λίγο πριν το τέλος, αλλά πιάστηκα απροετοίμαστος και το παιχνίδι δεν με άφησε να φτάσω τα 6,5 μύρια ή έστω να πουλήσω σπίτια για να ρεφάρω.

 

Από την άλλη δεν κατάλαβα αν έχασα κάτι, γιατί η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αναφορά στα σχεδόν 2 εκατομμύρια των ανθρώπων που υποτίθεται ότι χάθηκαν ήταν ένα μήνυμα 2 γραμμών στο τέλος! Ούτε καν μια κουβέντα από τους NPC χαρακτήρες.

 

Ξενέρωσα τη ζωή μου στο τέλος, γι' αυτό και κράζω τόσο.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...