Προς το περιεχόμενο

Τι κάνω για να μπαρκάρω?


pytheas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά.

Ξέρει κανένας τι πρέπει να κάνω για να μπαρκάρω με κάποιο πλοίο? Δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς λειτουργέι το όλο θέμα. Έχω διαβάσει για την εμποροπλοιάρχων, αλλά επίσης κάπου είδα ότι δε δέχεται άτομα ηλικίας άνω των 24. Ακόμη δεν ξέρω αν ο μόνος τρόπος εισόδου στη σχολή είναι μέσω των πανελληνιών. Υπάρχει άλλος τρόπος? Αν ξέρει κάποιος να μου πεί, ή να μου δώσει κάποιο link για να με κατευθύνει θα το εκτιμούσα.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χοντρά χοντρά

 

1. Πας για λίγο σχολή σωστικών στον Ασπρόπυργο (μέσα στο χώρο της εμποροπλοιάρχων). Κάνει "τάξεις" (ο θεός να τις κάνει) σε τακτικά διαστήματα. Όταν τελιώσεις πάιρνεις ένα "πτυχίο"/πιστοποιητικό

2. Κάνεις αίτηση στο ΥΕΝ από όσο θυμάμαι για έκδοση ναυτικού φυλλαδίου

3. Περνάς κάτι εξετάσεις του στύλ "εξετάσεις στρατού".

 

από εκεί και πέρα απλά πρέπει να βρεις δουλειά. Μιλάμε πάντα για απλό πλήρωμα, πχ πλήρωμα σαλωνιού σε επιβατικά, καμαρώτοι, ναύτες κλπ.

 

Αν έχεις πτυχίο ΑΕΙ (πχ οικονομικών) αλλάζει και θεωρητικά μπορείς να γίνεις αξιωματικός (πχ Αξιωματικός οικονομικού, λογιστήριο).

 

Βέβαια όλα αυτά είναι τι μπορεί να γίνει (ή τι μπορούσε να γίνει πριν κάποια χρόνια που είχα βγάλει το δικό μου ΝΦ). Το τι μπορείς να κάνεις στην πραγματικότητα και πόσο εύκολα/δύσκολα είναι άλλο θέμα

 

Δε θυμάμαι αν απαιτείται κάτι για να πας στο 1.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

kage, ποια είναι η κανονική σχολή? Γιατί έχω βρει 5-6 σχολές εμποροπλοιάρχων στο Internet και η καθεμία έχει τις δικές της προυποθέσεις εισόδου. Άλλη λέει ότι δεν πρέπει να έχεις συμπληρώσει τα 24, άλλη λέει πως μπαίνεις μόνο με πανελλήνιες και γενικά στο internet για κάποιο λόγο δεν υππαρχει οργνώμενος τρόπος παρουσίασης αυτών των πληροφοριών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θές απλά να πας για να βγάλεις ένα χαρτζιλίκι σαν τζόβενο ή επίκουρος, δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλά πράγματα.Απλά θα πας στο ΥΕΝ τμήμα ναυτικών μητρώων στον Πειραιά (Δευτέρας Μεραρχίας) και θα κάνεις τις διαδικασίες για έκδοση ναυτικού φυλλαδίου. Μπορείς να βγάλεις φυλλάδιο και χωρίς να έχεις περάσει σωστικά (κόκκινο φυλλάδιο). Τα δικαιολογητικά θα τα βρείς εδώ...

http://www.yen.gr/wide/yen.chtm?prnbr=23886

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:42 ----------

 

Αν θες να πας για αξιωματικός τότε θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποια δημόσια σχολή εμπορικου ναυτικού (εμποροπλοιάρχων). Υπάρχουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, είναι όλες ισότιμες και τα μαθήματα είναι τα ίδια, δεν αλλάζει κάτι απλά κάποιες θεωρούνται πιο δύσκολο να τις βγάλεις λόγω καθηγητών κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

AΕΝ Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

http://www.yen.gr/yen.chtm?prnbr=28851

http://lyk-arnaias.chal.sch.gr/grasep/SXOLES/sxoles/817.htm

 

αν δεν την παλευεις με την θαλασσα και με την μοναξια μην πας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χοντρά χοντρά

Αν έχεις πτυχίο ΑΕΙ (πχ οικονομικών) αλλάζει και θεωρητικά μπορείς να γίνεις αξιωματικός (πχ Αξιωματικός οικονομικού, λογιστήριο).

 

Με πτυχίο ΑΕΙ οικονομικών δεν νομίζω να πας να κόβεις εισιτήρια σε πλοία. Στην καλύτερη περίπτωση να έχουν κανένα πτυχίο οικονομικών από ΤΕΕ. Οι Αξιωματικοί του εμπορικού ναυτικού, τουλάχιστον στα επιβατηγά πλοία που έχω κάποια εμπειρία, χρειάζονται από ελάχιστες ως καθόλου οικονομικές γνώσεις, αφού το κύριο καθήκον τους είναι να κόβουν εισιτήρια.

 

Κρίμα! Λέει πως αν έχει συμπληρώσει το 25ο έτος ηλικίας δε μπορώ να πάω! :(

 

Δεν μπορείς να μπεις σε σχολή εμπορικού ναυτικού για να γίνεις καπετάνιος ή μηχανικός. Μπορείς να μπαρκάρεις σε άλλες θέσεις, είτε απλές όπως ναύτης θαλαμηπόλος, μεταφορέας κτλ είτε και αξιωματικού που δεν απαιτεί την παρακολούθηση σχολής, πέραν κάποιων σεμιναρίων ίσως.

Αξιωματικός Οικονομικού είναι αρκετά καλά σαν δουλειά (ξεκινάς από δόκιμος οικονομικός και συνεχίζεις). Έχει καλά λεφτά, αν φυσικά αντέχεις την ζωή του ναυτικού. Πολύ καλή θέση είναι και αυτή του φροντιστή (a.k.a. τροφοδότης).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...