Προς το περιεχόμενο

Αναγνώριση προσώπου και εκφράσεων


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το ινστιτούτο της Fraunhofer πάντα παρουσιάζει ενδιαφέρουσες τεχνολογίες και η φετινή CeBIT δεν αποτελεί εξαίρεση. Υπενθυμίζουμε ότι η Fraunhofer είναι η κατασκευάστρια του αλγόριθμου mp3 που έχει δημιουργήσει επανάσταση σε αρκετούς τομείς.

 

Αρκετά ενδιαφέρον λογισμικό που παρουσιάστηκε ήταν η αναγνώριση εκφράσεων προσώπου σε πραγματικό χρόνο. Το λογισμικό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε έγχρωμα είτε σε ασπρόμαυρα βίντεο η φωτογραφίες ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ατόμων που μπορεί να περιέχονται σε αυτά. 'Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, το πρόγραμμα της Fraunhofer μπορεί να "καταλάβει" το φύλο του ανθρώπου καθώς και τις διάφορες εκφράσεις που μπορεί να έχει όπως το αν είναι θυμωμένος, χαρούμενος, λυπημένος η δυσαρεστημένος. Η ευστοχία των αποτελεσμάτων είναι περίπου στο 95% ενώ δε προϋποθέτει την αγορά τεράστιων δυνατοτήτων υπολογιστή.

 

post-331-129063060924_thumb.jpgpost-331-129063060941_thumb.jpg

 

Σε επίπεδο hardware, η Fraunhofer παρουσίασε τη μικρότερη κάμερα υψηλής ευκρίνειας με δυνατότητα εγγραφής ακόμα και σε 1080p ανάλυση. Η λιλιπούτεια αυτή HDTV κάμερα των 200 γραμμαρίων δε χρειάζεται καμία εξωτερική μονάδα για επεξεργασία της εικόνας ενώ μπορεί να ρυθμιστεί και διαχειριστεί μέσω δικτύου η εσωτερικών ιστοσελίδων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...