nurse Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 ΟΙ αποδείξεις αγορών από το εξωτερικό, μπορούν να κατατεθούν στην εφορία; Έχω κάνει κάτι αγορές από το ίντερνετ και ο φοροτεχνικός μου το ψάχνει αλλά δεν είναι σίγουρος.
kfyros Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 όχι. απ' ότι είχα διαβάσει στο κείμενο του νόμου οι αποδείξεις αφορούν μόνο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.. Το όλο concept έχει να κάνει με την φοροδιαφυγή του ΦΠΑ και των φόρων εισοδήματος από την έκδοση αποδείξεων , άρα δεν έχει κανένα νόημα να μετράνε αποδείξεις εταιριών του εξωτερικού .
leftermann Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 ναι, αλλά αυτό είναι αποτρεπτικό για κάποιον να ψωνίσει από το εξωτερικό, κυρίως αντικείμενα κάποιας αξίας. Και, τουλάχιστον ως προς τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, είναι θεμιτό αυτό;
BritGreek Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Σε εταιρείες, ξέρει κανείς αν καταχωρούνται κανονικά και αν αποτελούν παραστατικό για την εφορία; Θέλω να αγοράσω κάτι διαδραστικούς πίνακες διδασκαλίας. Εδώ μου ζητανε 1400 ευρώ μαζί με τον projector, ενώ υπάρχουν στην Κίνα με το 1/3 των χρημάτων, σύμφωνα με φίλο που το έχει ψάξει.
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Σε εταιρείες, ξέρει κανείς αν καταχωρούνται κανονικά και αν αποτελούν παραστατικό για την εφορία; Θέλω να αγοράσω κάτι διαδραστικούς πίνακες διδασκαλίας. Εδώ μου ζητανε 1400 ευρώ μαζί με τον projector, ενώ υπάρχουν στην Κίνα με το 1/3 των χρημάτων, σύμφωνα με φίλο που το έχει ψάξει. Όχι, δεν καταχωρούνται. Κατ' αρχάς η κάθε χώρα έχει διαφορετικό ΦΠΑ, οπότε τι επιστροφή φόρου να δικαιούσαι; Από την άλλη όταν κάνεις εταιρικές παραγγελίες (από χώρες της ΕΕ τουλάχιστον, για Κίνα δεν ξέρω) κόβεται τιμολόγιο άνευ ΦΠΑ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, κόβεις τιμολόγιο και το περνάς στα έξοδα της εταιρείας για να παρουσιάσεις μεγαλύτερες δαπάνες, ακόμα κι αν δεν γλυτώσεις τον ΦΠΑ. Ωστόσο αν βρεις κανένα παραθυράκι στον νόμο που να λέει πως σου επιστρέφεται ΦΠΑ από χώρες του εξωτερικού, ενημέρωσέ μας.
Whiteyez Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Σε χώρες του εξωτερικού τι γίνεται όμως; Τις δέχονται τις αποδείξεις από άλλες χώρες ;
sugata Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Για εταιρεία φυσικά και καταχωρούνται, μιας και μπορεί να ζητήσεις να σου εκδόσουν τιμολόγιο (invoice). Εννοείται πως κατά την εισαγωγή θα χρειαστεί να πληρώσεις και το Φ.Π.Α της αξίας τους, αλλά και τυχόν δασμούς. Από την άλλη όμως η καταχώρηση γίνεται κανονικά, γιατί αγοράζονται ως κάτι που θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία, είτε για μεταπώληση, είτε για ιδία χρήση. Το Φ.Π.Α. που θα πληρώσεις θα αφαιρεθεί από το ποσό του Φ.Π.Α που θα πρέπει να δώσεις. (ανά μήνα ή ανά τρίμηνο συνήθως, ανάλογα νομίζω τα βιβλία που τηρείς) Ρώτα το λογιστή σου.
Physics_Rulez Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Σε εταιρείες, ξέρει κανείς αν καταχωρούνται κανονικά και αν αποτελούν παραστατικό για την εφορία; Θέλω να αγοράσω κάτι διαδραστικούς πίνακες διδασκαλίας. Εδώ μου ζητανε 1400 ευρώ μαζί με τον projector, ενώ υπάρχουν στην Κίνα με το 1/3 των χρημάτων, σύμφωνα με φίλο που το έχει ψάξει. Όχι, δεν καταχωρούνται. Κατ' αρχάς η κάθε χώρα έχει διαφορετικό ΦΠΑ, οπότε τι επιστροφή φόρου να δικαιούσαι; Από την άλλη όταν κάνεις εταιρικές παραγγελίες (από χώρες της ΕΕ τουλάχιστον, για Κίνα δεν ξέρω) κόβεται τιμολόγιο άνευ ΦΠΑ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, κόβεις τιμολόγιο και το περνάς στα έξοδα της εταιρείας για να παρουσιάσεις μεγαλύτερες δαπάνες, ακόμα κι αν δεν γλυτώσεις τον ΦΠΑ. Ωστόσο αν βρεις κανένα παραθυράκι στον νόμο που να λέει πως σου επιστρέφεται ΦΠΑ από χώρες του εξωτερικού, ενημέρωσέ μας. Έτσι παιδιά μου. Ότι να ναι. Φτιάξ'το μόνος σου.
nurse Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Τζίφος δηλαδή. Τσάμπα τις κρατάω με τη λογική "μάζεψε όσες μπορείς" ... Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
nurse Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Επειδή κάνω ξεκαθάρισμά αποδείξεων αυτές τις ημέρες, Υπήρξε κάποια αλλαγή στο θέμα των αποδείξεων; Επειδή θα πρέπει να συγκεντρώσω ένα ποσό για το αφορολόγητο όχι τίποτα άλλο. Ευχαριστώ;
cb_papi Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Όχι, οι αποδείξεις εξωτερικού δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 του amazon.co.uk που χρεώνει 23% ΦΠΑ λογικά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν...
Physics_Rulez Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Το amazon έχει εμπορικό αντιπρόσωπο φορολογικό εκπρόσωπο στην Ελλάδα με ελληνικό ΑΦΜ, γι αυτό χρεώνει 23% ΦΠΑ.
nurse Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Καλά που το επισημάνατε. Αφορά και προϊόντα τρίτων στο amazon ή τα προϊόντα αυτά καθαυτά του amazon;
kage Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 δηλ ta amazon.co.uk +com στελνουν οτι παρεις στον Ελληνα και αυτος τα ξαναστελνεις με φπα?!!! δεν νομιζω να υπαρχουν χωρες που να μαζευουν αποδειξεις... Η ελλαδα απλα θελει εσοδα απο το φπα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα