Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΟΙ αποδείξεις αγορών από το εξωτερικό, μπορούν να κατατεθούν στην εφορία;

Έχω κάνει κάτι αγορές από το ίντερνετ και ο φοροτεχνικός μου το ψάχνει αλλά δεν είναι σίγουρος.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

όχι.

απ' ότι είχα διαβάσει στο κείμενο του νόμου οι αποδείξεις αφορούν μόνο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα..

Το όλο concept έχει να κάνει με την φοροδιαφυγή του ΦΠΑ και των φόρων εισοδήματος από την έκδοση αποδείξεων , άρα δεν έχει κανένα νόημα να μετράνε αποδείξεις εταιριών του εξωτερικού .

Δημοσ.

ναι, αλλά αυτό είναι αποτρεπτικό για κάποιον να ψωνίσει από το εξωτερικό, κυρίως αντικείμενα κάποιας αξίας. Και, τουλάχιστον ως προς τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, είναι θεμιτό αυτό;

Δημοσ.

Σε εταιρείες, ξέρει κανείς αν καταχωρούνται κανονικά και αν αποτελούν παραστατικό για την εφορία; Θέλω να αγοράσω κάτι διαδραστικούς πίνακες διδασκαλίας. Εδώ μου ζητανε 1400 ευρώ μαζί με τον projector, ενώ υπάρχουν στην Κίνα με το 1/3 των χρημάτων, σύμφωνα με φίλο που το έχει ψάξει.

• Moderators
Δημοσ.
Σε εταιρείες, ξέρει κανείς αν καταχωρούνται κανονικά και αν αποτελούν παραστατικό για την εφορία; Θέλω να αγοράσω κάτι διαδραστικούς πίνακες διδασκαλίας. Εδώ μου ζητανε 1400 ευρώ μαζί με τον projector, ενώ υπάρχουν στην Κίνα με το 1/3 των χρημάτων, σύμφωνα με φίλο που το έχει ψάξει.

Όχι, δεν καταχωρούνται. Κατ' αρχάς η κάθε χώρα έχει διαφορετικό ΦΠΑ, οπότε τι επιστροφή φόρου να δικαιούσαι; Από την άλλη όταν κάνεις εταιρικές παραγγελίες (από χώρες της ΕΕ τουλάχιστον, για Κίνα δεν ξέρω) κόβεται τιμολόγιο άνευ ΦΠΑ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, κόβεις τιμολόγιο και το περνάς στα έξοδα της εταιρείας για να παρουσιάσεις μεγαλύτερες δαπάνες, ακόμα κι αν δεν γλυτώσεις τον ΦΠΑ.

Ωστόσο αν βρεις κανένα παραθυράκι στον νόμο που να λέει πως σου επιστρέφεται ΦΠΑ από χώρες του εξωτερικού, ενημέρωσέ μας. :P

Δημοσ.

Για εταιρεία φυσικά και καταχωρούνται, μιας και μπορεί να ζητήσεις να σου εκδόσουν τιμολόγιο (invoice). Εννοείται πως κατά την εισαγωγή θα χρειαστεί να πληρώσεις και το Φ.Π.Α της αξίας τους, αλλά και τυχόν δασμούς.

Από την άλλη όμως η καταχώρηση γίνεται κανονικά, γιατί αγοράζονται ως κάτι που θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία, είτε για μεταπώληση, είτε για ιδία χρήση. Το Φ.Π.Α. που θα πληρώσεις θα αφαιρεθεί από το ποσό του Φ.Π.Α που θα πρέπει να δώσεις. (ανά μήνα ή ανά τρίμηνο συνήθως, ανάλογα νομίζω τα βιβλία που τηρείς)

Ρώτα το λογιστή σου.

Δημοσ.

Όχι, δεν καταχωρούνται. Κατ' αρχάς η κάθε χώρα έχει διαφορετικό ΦΠΑ, οπότε τι επιστροφή φόρου να δικαιούσαι; Από την άλλη όταν κάνεις εταιρικές παραγγελίες (από χώρες της ΕΕ τουλάχιστον, για Κίνα δεν ξέρω) κόβεται τιμολόγιο άνευ ΦΠΑ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, κόβεις τιμολόγιο και το περνάς στα έξοδα της εταιρείας για να παρουσιάσεις μεγαλύτερες δαπάνες, ακόμα κι αν δεν γλυτώσεις τον ΦΠΑ.

Ωστόσο αν βρεις κανένα παραθυράκι στον νόμο που να λέει πως σου επιστρέφεται ΦΠΑ από χώρες του εξωτερικού, ενημέρωσέ μας. :P

Έτσι παιδιά μου. Ότι να ναι.:devil:

Φτιάξ'το μόνος σου.

Δημοσ.

Τζίφος δηλαδή. Τσάμπα τις κρατάω με τη λογική "μάζεψε όσες μπορείς" ...

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επειδή κάνω ξεκαθάρισμά αποδείξεων αυτές τις ημέρες,

Υπήρξε κάποια αλλαγή στο θέμα των αποδείξεων;

Επειδή θα πρέπει να συγκεντρώσω ένα ποσό για το αφορολόγητο όχι τίποτα άλλο.

Ευχαριστώ;

• Super Moderators
Δημοσ.

του amazon.co.uk που χρεώνει 23% ΦΠΑ λογικά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν...

Δημοσ.

δηλ ta amazon.co.uk +com στελνουν οτι παρεις στον Ελληνα και αυτος τα ξαναστελνεις με φπα?!!!

δεν νομιζω να υπαρχουν χωρες που να μαζευουν αποδειξεις...

Η ελλαδα απλα θελει εσοδα απο το φπα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...