Προς το περιεχόμενο

Απορία περί BackTrack 3


mihalis19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γιατί έχει έτοιμα ένα κάρο hacking tools;

 

Και τα οποία τόσος κόσμος τα χρησιμοποιεί.... πού ακριβώς;

Και ειδικά ο κόσμος που ρωτάει ο οποίος έχει ελάχιστες γνώσεις πάνω στους υπολογιστές...

Τέλος πάντων το βρίσκω λίγο ταλαιπωρία να παλεύεις με τέτοια πράγματα μόνο και μόνο για να σπάσεις το wep key από τον τύπο στη δίπλα πολυκατοικία που σε έσκισε στο lineage χθές.

Όπως βολεύεται ο καθένας. Καλησπέρα σας και καλη συνέχεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας πω την αποψη μου με ενα παραδειγμα...

 

Εστω οτι η διαδικασια του να σπασεις ενα ασυρματο δικτυο ειναι τοσο ευκολη οσο να βιδωσεις μια βιδα σε μια οπη η οποια εχει βολτες...

 

Απο το συνολο των hacker wannabes, το 75% (για να μην πω παραπανω) πανε να βιδωσουνε την βιδα με πενσα, αναζητωντας στοιχεια για το ασυρματο δικτυο στην ενσυρματη συνδεση!

 

Το υπολοιπο 25% δεν ξερουν οτι το καθε κατσαβιδι εχει συγκεκριμενες δυνατοτητες στο βιδωμα και εξακολουθουν να παιδευονται τζαμπα χωρις αποτελεσμα.

 

Οποτε, αν δεν ξερετε μερικα βασικοτατα πραγματα, οπως αν η καρτα σας κανει πραγματικα για σπασιμο, γιατι δεν εχουν ολες το ιδιο τσιπακι αρα και τον ιδιο driver, και ακομα χειροτερα οτι virtual hardware != πραγματικου, μην το προσπαθειτε καν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να πω οτι εχετε δικιο.αλλα με μια μιακρη διαφορα.προσωπικα εγω ομως μιας και εγω ανοιξα το θεμα να πω οτι εχω τρελα με τους υπολογιστες και σπουδαζω πανω στο αντικειμενο..απο την σχολη μου αν και τει μαθαινω ελαχιστα πραγματα.οτι κανω μονος μου.οποτε εμεις που ενδιαφερομαστε καπως πρεπει να ξεκινησουμε οπως ξεκινησατε και εσεις καποτε.αρα θα παθω για να μαθω.ξερω οτι το aircrack υπαρχει και αλλου προτιμησα την συγκεκριμενη εκδοση απλα γιατι εχω ακουσει τοσα για αυτη και ειμαι περιεργος να μαθω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

mihalis19, αυτό που ήθελα να πω είναι οτι αυτά τα εργαλεία δέν σου προσφέρουν τίποτα από θέμα γνώσεων ή/και κατανόησης του αντικειμένου αν δέν ξέρεις ήδη αρκετά πράγματα. Θα έλεγα οτι θα ήταν καλύτερα να ασχοληθείς με πιό βασικά πράγματα πρός το παρόν και μετά να προχωρήσεις σε βαθειά νερά όπως είναι το reverse engineering ή το penetration testing κτλ.

Χωρίς παρεξήγηση πάντα αλλά αν δεν γνωρίζεις να boot-άρεις τον δικό σου υπολογιστή από CD ή να διαγνώσεις γιατί το backtrack δέν ξεκινάει, τότε υποθέτω οτι σου λείπουν βασικές γνώσεις. Αν π.χ. μιάς και πιάσαμε το aircrack, δέν γνωρίζεις τί είναι το TCP και πώς γίνεται μιά υποτυπώδης επικοινωνία 2 συστημάτων μέσω δικτύου δέν θα σου το μάθει αυτό το να βλέπεις ατελείωτες σειρές με hexadecimal μέχρι να βρεί το aircrack το key που πάς να σπάσεις.

Πάντα φιλικά. :-)

 

EDIT: ξέχασα να προσθέσω οτι το αν σπουδάζεις πληροφορική ή οχι και πού είναι άσχετο. Στην καλύτερη σχολή του κόσμου να πάς είναι αδύνατον να σου τα μάθουν όλα, πάλι μόνος σου θα ψάξεις. Το άν έχεις διάθεση να μάθεις είναι που μετράει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε μιχαλιό τo backtrack το θες μόνο για να σπάσεις ένα ασύρματο;

το KisMAC δεν σου κάνει;

 

NullScan δεν λέω ότι έχω τις τρελές γνώσεις αλλά ότι ανέφερες το ξερω.πχ TCP ή το bootarisma.το προβλημα μου δεν ειναι απλα το bootarisma αλλα να γινει boot μεσα απο mac τα οποια τρεχουν και windows.φυσικα πριν κανω ενα θεμα googlaρω παρα πολυ.νομιζω ότι το πρωτο που πρεπει να μαθει καποιος που ασχολειται με pc ειναι να μαθει να googlarei.ομως μερικες φορες δεν εχω τον χρονο οποτε διαλεγω την λυση να κανω ενα θεμα σε περιπτωση που εχει αντιμετωπισει καποιος το ιδιο.!καταλαβαινω τι λες σχετικα με τις γνωσεις.απλα και εγω πολλες φορες παω πολυ πιο πανω απο οσα ξερω ..το αποτελεσμα --->> να εχω μαθει οσα εχω μαθει μεσα απο λαθη τρελα που εχω κανει μεσα απο τρελες βλακειες μεσα παο πολυ ψαξιμο.τελικα ομως εμαθα και μαθαινω.οποτε οσο και αν δεν ξερω θελω πολυ να δω που φτανω.να δω αν μπορω να ασχοληθω και με αυτο..εννοειται οτι καταλαβαινω οτι τα λες φιλικα.δεν χρειαζεται να το πεις καν.παρεα ειμαστε(forum)!!! :-) ..KisMac???δεν εχω ιδεα..παω για googling!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 μήνες μετά...

Ρε παιδια να ρωτησω και γω κατι σχετικα με το backtrack?

 

Που μπορω να βρω μια λιστα με τις καταλληλες wireless cards να το δουλεψω να πουμ?

 

Εχω μια wireless ψιλομουφα, τη βαζω μου την αναγνωριζει αλλα δεν εχει τοσο καλο σημα για να ολοκληρωθει η δουλεια!

 

Παω να βαλω μια TP-Linκ η οποια ειναι αρκετα καλυτερη και ποιο δυνατη, αλλα το backtrack δε μου την αναγνωριζει!!

 

Κανενα λινκ που να δουλευει και να βρω μια λιστα wireless για το backtrack? ή αν κανει η TP-LINK καποιο τροπο να την ενεργοποιησω!

 

Ευχαριστω εκ των προτερων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδω θα βρεις μια λιστα με το τι μπορει να κανει ο καθε driver, γιατι η αναγνωριση της καρτας απο το λειτουργικο και η αποδοση της σε αυτο που θες να κανεις κρινεται ΜΟΝΟ απο τον driver. Το παραπανω ειναι ανεξαρτητο απο τη διανομη, για να μην νομιζεις οτι σε bt παιζει καλυτερα απο ubuntu πχ.

http://linuxwireless.org/en/users/Drivers

 

Και εδω μια τεραστια λιστα με το τι τσιπακι φοραει η καθε καρτα, αρα και ποιος driver την χειριζεται.

http://linux-wless.passys.nl/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δε γνωριζω και πολλα απο Linux κτλ κτλ....

 

απλα εχω το backtrack και οδηγιες step by step πως να κανω τη δουλεια που θελω.

 

απ οσο θυμαμαι (γιατι δεν ειμαι στο σπιτι τωρα) o driver ειναι ο rt2800usb. Στη λιστα στο λινκ που μου δωσες εχει καποια ? ? ? ......μηπως μπορεις να με βοηθησεις να μου πεις αν κανει δουλεια ή οχι στο backtrack?

 

Κι απο κει και περα αν κανει...πως θα μπορουσα να ενεργοποιησω τη καρτα??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πες καλυτερα το μοντελο της tplink να το βρω ετσι.

Εχει τυχει σε αλλο μελος να εχει την καρτα "netgear ταδε εκδοση ταδε" η οποια εχει τσιπακι που δεν παιζει με τιποτα στο λινουξ, παρολο που η παλιοτερη εκδοση της ιδιας καρτας παιζει κανονικα, επειδη εχει διαφορετικο, λινουξοσυμβατο τσιπακι.

 

Συμβουλη μου ειναι να μαθεις 5 πραγματα για το λινουξ πριν πιασεις το bt. Το γιατι το εχω πει στα θεματα σχετικα με bt.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο που ελεγα παραπανω με την εκδοση πρεπει να συμβαινει και εδω.

 

Η wn422g σκετη ή v1 εχει τσιπακι της zydas, το οποιο ειναι πασιγνωστο και παιζει μια κι εξω εδω και καιρο.

Η wn422g v2, εχει τσιπακι της atheros που παιζει με τον ath9k_htc, δηλαδη με πυρηνα 2.6.35 και μετα, γιατι στον 2.6.35 μπηκε για πρωτη φορα ο ath9k_htc.

 

Αυτο μεταφραζεται σε bt 4 R2 που εχει τον 2.6.35.

H 4 R1 εχει τον 2.6.34 και η σκετη 4 εχει τον 2.6.30 (αν θυμαμαι καλα). Για την 3 ουτε λογος, ειναι πλεον για μουσειο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εμενα ειναι η σκετη version (οτι φαινετε απεξω δηλαδη) αρα θα πρεπε να την αναγνωριζει κανονικα.....

 

αφου ομως δεν την αναγνωριζει ισως και να ειναι η δευτερη περιπτωση, διοτι εχω το bt 4 R1.

 

 

Μαλλον πως πρεπει να βρω το bt 4 R2 να κατεβασω....εκτος κι αν εχεις να μου προτεινεις καμια αλλη σιγουρη usb wireless να χρησιμοποιησω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο μονος τροπος να εισαι σιγουρος εινια να την συνδεσεις σε ενα pc με λινουξ, να ανοιξεις ενα τερματικο και να δωσεις lsusb.

Εκει θα κανει μπαμ για το τι ειναι, μιας και θα λεει ειτε atheros ειτε zydas.

 

Συμβουλη μου ειναι να την κρατησεις και να δεις τι κανει με την R2. Οι atheros φημιζονται για τις "ικανοτητες" τους σε τετοια πραγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...