Προς το περιεχόμενο

Επέκταση του Chrome επιτρέπει την εξαγωγή των επαφών από το Facebook και την εισαγωγή τους στο Gmail


gsarig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members

Έναν ανεπίσημο σύμμαχο στην πρόσφατη διαμάχη της με το Facebook φαίνεται πως βρήκε η Google. Ανεξάρτητος developer υλοποίησε επέκταση για τον Chrome που επιτρέπει την εύκολη και μαζική εξαγωγή των επαφών από το Facebook. Οι επαφές μπορούν να εξαχθούν σε αρχείο .cvs ή και να εισαχθούν απευθείας στο Gmail. Η επέκταση φαίνεται προς το παρόν να δουλεύει κανονικά, ενώ ακόμη αναμένεται η αντίδραση από την πλευρά του Facebook.

 

Ο δημιουργός της εφαρμογής δεν φαίνεται να έχει κάποια σχέση με τη Google, χρησιμοποιεί ωστόσο αρκετά δηκτικό ύφος εναντίον του Facebook στην εισαγωγική οθόνη της επέκτασης όπου ο χρήστης καλείται να αποδεχτεί τούς όρους χρήσης.

 

image000mw.png

 

Το TechCrunch, που δημοσίευσε πρώτο την είδηση αναφέρει ότι 10 λεπτά μετά τη δημοσίευση του άρθρου τους υπήρξαν αναφορές πως η επέκταση έπαψε να δουλεύει. Δοκιμάζοντάς την μόνος μου αρκετές ώρες αργότερα, διαπίστωσα πως εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.

 

image0010.png

 

Μπορείτε να δοκιμάσετε την επέκταση εγκαθιστώντας την από το code.google.com/p/fb-exporter, έχοντας υπόψη πως για να λειτουργήσει θα πρέπει η γλώσσα του λογαριασμού σας στο Facebook να είναι στα αγγλικά.

 

Υπενθυμίζουμε πως η διαμάχη μεταξύ Google και Facebook και το θέμα της μεταφοράς των επαφών ενός χρήστη έχει ξεκινήσει εδώ και δύο περίπου εβδομάδες. Παρόλο που το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτελεί (επίσημα τουλάχιστον) κίνηση της μιας ή της άλλης πλευράς, προσθέτει ωστόσο με τον τρόπο του ένα ακόμη επεισόδιο στο σήριαλ.

 

Update: Φαίνεται πως προς εδώ και λίγη ώρα το link που οδηγεί στην εφαρμογή έχει πέσει. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή ωστόσο κάποια επίσημη θέση από την πλευρά του Facebook ή της Google.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την στιγμή που η Microsoft και το Bing έρχεται όλο και πιο κοντά στο Facebook και από την άλλη το Facebook των 600 εκ. χρηστών μεγαλώνει όλο και περισσότερο και τα δεδομένα του δεν είναι άμεσα προσβάσιμα σε τρίτους λογικό είναι να υπάρχουν αντιδράσεις και να γίνονται οι γνωστές αναφορές σε πέτρινους κήπους σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες των χρηστών και την εκάστοτε πλατφόρμα.

 

Εξαρχής φαινόταν που οδηγείται αυτή η κόντρα μεταξύ των εκάστοτε πλατφορμών όπου η κάθε εταιρία θέλει την αποκλειστικότητα στην διαχείριση των δεδομένων των χρηστών της και γιατί όχι κατ' επέκταση αποκλειστικότητα στους ίδιους τους χρήστες αφού αν κάποιος δεν είναι εκεί μπορεί να είναι αλλού οπότε και μιλάμε για διαφυγόντα κέρδη.

 

H Google σαν μηχανή αναζήτησης μεγάλωσε έγινε γνωστή και διείσδυσε παντού στηριζόμενη σε ένα ανοικτό μοντέλο σε ότι αφορά την πληροφορία αλλά κλειστό στο κομμάτι της διαχείρισής της και γνωρίζει ότι από την στιγμή που δεν μπορεί να συσχετίσει χρήστες του Facebook και συμπεριφορές αν αυτοί δεν είναι ήδη χρήστες της και αφού από ένα σημείο και μετά το adsense θα πάψει να λειτουργεί σαν δούρειος ίππος (συσχετίζοντας ip με σελίδες) τελικά θα βρεθεί εκτός του πανηγυριού.

 

Για να δούμε τελικά το μπαλάκι θα περάσει μόνο σε ανεξάρτητους developers που τυχαίνει να δημιουργούν addons για τον browser της Google ή θα υπάρξει και μία σχετική ενημέρωση για το πόσο κακό (μεταφραζόμενο φυσικά και σε $$) κάνει σε αυτούς που διαχειρίζονται τις πληροφορίες οι πέτρινοι τοίχοι που χρίζει η κάθε πλατφόρμα γύρω της και το πόσο καλή τελικά είναι μία ανοικτή πλατφόρμα που το ανοικτό κομμάτι της το έχει πάρει έτοιμο από αλλού αλλά το δικό της κομμάτι που αποφέρει και τα $$ παραμένει επτασφράγιστο μυστικό;

 

Δεν λέω ότι δεν προσφέρει αλλά όταν προσφέρεις αυτό που έχεις πάρει δωρεάν από την κοινότητα και βγάζεις κέρδος από αυτό που κρατάς κλειστό και που είναι φυσικά δικαίωμά της αφού αποτέλεσμα δική της εργασία είναι, τελικά δεν διαφέρει και πολύ από την τακτική των υπολοίπων και οι προφάσεις και τα προσχήματα δεν αρκούν νομίζω.

 

Μία είναι η αγορά και προσπαθούν να δουν πως μπορούν να επηρεάσουν τους χρήστες και να τους φέρουν κοντά τους ώστε να κερδίζουν πουλώντας τους (άμεσα ή έμμεσα) υπηρεσίες παίρνοντας φυσικά δωρεάν την πρώτη ύλη, τα δεδομένα των χρηστών, τις συμπεριφορές τους και γενικότερα όλη την ηλεκτρονική τους δραστηριότητα.

 

Αν είναι έξυπνες θα τα βρουν κάτω από το τραπέζι και δεν θα ξεκατινιάζονται δημόσια, αν δεν τα βρουν τουλάχιστον να φτιάξουμε ποπ κορν και να βάλουμε τις μπύρες να παγώνουν, έχει να πέσει πολύ γέλιο.

Επεξ/σία από digekas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Members

Κακό αυτό που θα πω.. αλλά παίζει να βρούμε το crx από κανά θείο..;

 

Επειδή στον δικό μου Chrome έχει ξεμείνει από τη δοκιμή που του έκανα, όποιος θέλει μπορεί να μου στείλει τους κωδικούς του σε facebook και gmail για να του περάσω τις επαφές :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Επειδή στον δικό μου Chrome έχει ξεμείνει από τη δοκιμή που του έκανα, όποιος θέλει μπορεί να μου στείλει τους κωδικούς του σε facebook και gmail για να του περάσω τις επαφές
Τελικά το βρήκα ψάχνοντας για fb.exporter.crx Swyped from my HTC Desire using Tapatalk Επεξ/σία από Jastonas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...