Προς το περιεχόμενο

Το VLC αποσύρθηκε από το App Store


gsarig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members

Αυτό που εδώ και καιρό ήταν γνωστό ότι θα συμβεί τελικά πραγματοποιήθηκε, με την Apple να αποσύρει το VLC από το App Store λόγω ασυμβατότητας στους όρους χρήσης των δύο πλευρών. Όσοι πρόλαβαν να κατεβάσουν την εφαρμογή μπορούν να συνεχίσουν να τη χρησιμοποιούν, δεν θα πρέπει ωστόσο να περιμένουν, προφανώς, καμία μελλοντική αναβάθμιση.

 

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει την υπόθεση, αναφέρουμε εν συντομία ότι το VLC είναι δημιούργημα της εταιρείας Videolan και αποτελεί open source πρόγραμμα που διακινείται υπό το καθεστώς του GNU General Public License (GPL). Αντίθετα, το VLC για το iOS έχει δημιουργηθεί από μια άλλη εταιρεία που ονομάζεται Applidium και ως εφαρμογή υπόκειται στους όρους χρήσης του iTunes Store (DRM).

 

Και ενώ το VLC για iPhone και iPad διατίθεται δωρεάν, η Videolan αρνήθηκε να δεχτεί τον περιορισμό του DRM, ζητώντας από την Apple την απόσυρση της εφαρμογής από το App Store, κάτι που τελικά πραγματοποιήθηκε.

 

Ο developer του VLC, Rémi Denis-Courmont, σε μήνυμά του στο Planet VideoLAN αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ασυμβατότητα μεταξύ της άδειας χρήσης της εφαρμογής και των όρων χρήσης του App Store επιλύθηκε «με τον δύσκολο τρόπο» και συνεχίζει λέγοντας ότι η έκβαση αυτή δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν, δεδομένων των όσων είχαν προηγηθεί.

 

Link.png Site: Planet VideoLAN

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Νομίζω πως καμία GNU-GPL εφαρμογή δεν μπορεί να πουληθεί μέσω του AppStore. Υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ της GPL και των όρων χρήσης των app που κατεβάζει κάποιος από το AppStore.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν πα να ..... η Apple με τα DRM της.

 

Δεν καταλαβαίνω όμως, η Applidium πήρα άδεια απο την VideoLAN να φτιάξει VLC για το iPhone; Πώς ακριβώς έφτασε το VLC στο Apple Store;

 

Παραμένω υπερ της VideoLAN και του GPL πάντως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά όλοι κάναν τα στραβά μάτια. Ούτε η Apple είχε πρόβλημα ούτε η VideoLan. Απλά βρέθηκε κάποιος (υπάλληλος της Nokia νομίζω) και επισήμανε την ασυμβατότητα. Τα υπόλοιπα ήταν απλά θέμα χρόνου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν αφαιρεί και ξανά αφαιρεί η Apple, δε βλέπω να πηγαίνει καλά στα επόμενα χρόνια. Μιλάω φυσικά λόγω του μεγάλου της αντιπάλου, του Android.

 

Το ότι αφαιρεί δεν αναιρεί ότι μπορεί και να προσθέσει όμως σωστά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

......Όσοι πρόλαβαν να κατεβάσουν την εφαρμογή μπορούν να συνεχίσουν να τη χρησιμοποιούν, δεν θα πρέπει ωστόσο να περιμένουν, προφανώς, καμία μελλοντική αναβάθμιση......

 

Καλα το αρθρο το διαβαζετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...