Προς το περιεχόμενο

The Tunnel: Η πρώτη ταινία που θα διανεμηθεί ταυτόχρονα μέσω BitTorrent και DVD


gsarig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members

Ένα νέο μοντέλο διανομής επιχειρεί να δοκιμάσει η αυστραλέζικη ταινία The Tunnel της Paramount, που θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα μέσω BitTorrent και DVD. Το Torrent θα είναι διαθέσιμο για δωρεάν λήψη ενώ οι φίλοι της ταινίας που επιθυμούν να αγοράσουν το DVD θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν εκεί επιπλέον υλικό και εναλλακτικά φινάλε.

 

Η συγκεκριμένη ταινία είχε απασχολήσει και παλιότερα τη δημοσιότητα, λόγω του πρωτότυπου μοντέλου χρηματοδότησης που ακολούθησε. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το 135K Project, σύμφωνα με το οποίο κάθε ένα από τα 135.000 frames της ταινίας (που αντιστοιχούν σε 90 λεπτά) κοστολογείται ένα δολάριο. Όποιος επιθυμεί μπορεί να «αγοράσει» ένα ή περισσότερα frames, χρηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο την ταινία.

 

Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση κατά την οποία θα επιλεγεί ένα συγκεκριμένο frame ο ιδιοκτήτης του οποίου θα αποκτήσει το 1% των κερδών της ταινίας.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σοφή κίνηση... αυτοί που ήταν να το κατεβάσουν θα το κατέβαζαν έτσι κι αλλιώς, ενώ οι νόμιμοι θα το αγόραζαν έτσι κι αλλιώς. Χτυπώντας στο φιλότιμο μπορεί και να κερδίσει και από τη πρώτη ομάδα το κάτι τις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καταπληκτικό είναι ότι στην ουσία δεν αγοράζεις απλά την ταινία αλλά στην ουσία επενδύεις σε αυτή οπότε αν αυτή πχ μαζέψει $135,000 κέρδος τότε στην ουσία σου δίνουν πίσω το ποσό που πλήρωσες!!! Δλδ η λογική είναι: επενδύστε σε εμάς για να παράγουμε και τα κέρδη δικά σας!!! Το budget είναι αρκετά χαμηλό οπότε από θέμα ποιότητας δεν ξέρω τι θα λέει η ταινία αλλά πιστεύω ότι σαν μοντέλο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκεί που κάποιες πχ σειρές κόβονται ενώ έχουν μεγάλη τηλεθέαση (έστω και πειρατικά), αν εφάρμοζαν ένα αντίστοιχο μοντέλο και οι fan τις χρηματοδοτούσαν θα μπορούσαν να συνεχίσουν να προβάλλονται ακόμα και αν δεν τις ήθελαν τα κανάλια, δλδ μέσω δικτύου. :-)

 

Edit: Μακάρι να είχαν έτσι τα πράγματα, αλλά δε σφάξανε από ότι φαίνεται!!! Διαβάστε παρακάτω πως έχουν στην πραγματικότητα. Το παρόν το διαγράφω μην τυχόν και μείνει κάποιος με αυτή την εντύπωση. :-)

Επεξ/σία από digekas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολυ εξυπνη κινηση αν και θα δείξει τι θα γίνει (ελπίζω οι απανταχου torrentαδες να το παραδεχτουν και να την αγορασουν ) εγω παντως αν αξίζει θα την αγορασω την ταιναι ^_^ .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέμα παιδείας είναι και να γνωρίζεις τι αξίζει και που πρέπει να επενδύσεις τα χρήματά σου. Που νομίζεις ότι τα βρήκε τα κέρδη που έβγαλε το avatar;;; Εμείς το πληρώσαμε. :-)

 

Τώρα το αν ο κόσμος θα εμπιστευόταν εκ των προτέρων τον Cameron ή τον Spielberg και θα μάζευε πχ $1,000,000 (που είναι εξαιρετικά μικρό ποσό για τις παραγωγές τους, παρά ταύτα είναι $10 για 100,000 άτομα!!!) για να γυρίσει την επόμενη ταινία του και αν έκανε άλλα τόσα ή και παραπάνω κέρδη, θα σου επέστρεφε το ποσό που του έδωσες για να την γυρίσει, ναι πιστεύω ότι θα έβρισκε αρκετούς μικρούς επενδυτές και θα γύριζε την ταινία του που τώρα με το θέμα της πειρατείας ως έχει, οι μεγάλοι επενδυτές δεν ρίχνουν λεφτά στο χώρο και στο κάτω κάτω της γραφής και οι δυο που προανέφερα έχουν δικά τους χρήματα για να γυρίσουν αρκετές ταινίες, ποιος ο λόγος όμως να διακινδυνεύσουν τα δικά τους χρήματα και γιατί αυτό το ρίσκο να μην το μοιραστούμε όλοι μας, δλδ έδωσες πχ $20 και πήρες πίσω $10 ή $5.

 

Παιδιά δεν μπορείτε να φανταστείτε για τι ποσά μιλάμε, τι πόσα δλδ κερδίζουν οι παραγωγοί, τι νταβατζιλίκι πέφτει και γιατί έχουν λυσσάξει με το θέμα του copyright και της πειρατείας. Κυβερνήσεις ανεβάζουν και κατεβάζουν, δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το θεωρούν το πετρέλαιο του 21ου αιώνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

oκ. οταν φτιαξεις και προωθησεις το Αβαταρ με το συγκεκριμενο μοντελο χρηματοδοτησης,τα λεμε. :mrgreen:

Το θέμα αγαπητέ φίλε είναι να φτιάχνεις τελικά καλές ταινίες.

 

Τι να το κάνεις αν δαπανήσεις τα περισσότερα χρήματα όλων των εποχών, έναν ολόκληρο κρατικό προϋπολογισμό, για να κάνεις όλα αυτά που λες και όχι μόνο να μην έχεις φτιάξει την ταινία της χρονιάς, αλλά να καταλήγεις στο #157 του imdb πίσω από western, ταινίες (ή μάλλον ταινιάρες) του '40-'50-'60-'70, και άλλες με το 1/1000 του budget σου.

 

too much trouble for nothing λοιπόν ή, αλλιώς, η επιτυχία μιας ταινίας δεν είναι αυθέως ανάλογη του κόστους παραγωγής και προώθησης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το καταπληκτικό είναι ότι στην ουσία δεν αγοράζεις απλά την ταινία αλλά στην ουσία επενδύεις σε αυτή οπότε αν αυτή πχ μαζέψει $135,000 κέρδος τότε στην ουσία σου δίνουν πίσω το ποσό που πλήρωσες!!!

 

Θα κλειρωθεί και ένας θα κερδίσει το 1%. Δε το λες ακριβός επένδυση αλλά λοταρία :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ έξυπνη κίνηση αυτή που έκαναν και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι... Μακάρι παρόλο το μικρό budget να είναι και καλή ταινία...

ΥΓ: Το 1% του 135.000$ είναι 1.350$ και όχι 1$...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όντως δεν το αναφέρει το downloadsquad αλλά αναφέρεται ξεκάθαρα στο site της ταινίας http://www.thetunnelmovie.net/Buyout.php

 

Ένας (1) θα κερδίσει το 1% των κερδών μετά από κλήρωση, μου έκανε και εμένα εντύπωση πόσο εύκολα θα έδιναν τα κέρδη τους στον κόσμο!!! :lol:

 

Παρά ταύτα, πιστεύω ότι η ιδέα να δοθούν τα κέρδη πίσω στον κόσμο ή τουλάχιστον το ποσό που έδωσε ο κόσμος και το υπόλοιπο κέρδος να το κρατήσουν θα ήταν ακόμα καλύτερη ιδέα αν η ταινία άξιζε και δεν ήταν τύπου blair witch project, ή για λόγους promotion και μόνο πχ να έλεγαν ότι αν τα κέρδη υπερβαίνουν το budget της ταινίας όσοι αγόρασαν frames θα πάρουν τα χρήματά τους εξολοκλήρου πίσω (+ το 1% των υπόλοιπων κερδών) οπότε και θα γινόταν διαφήμιση από τους ίδιους που αγόρασαν τα frames οπότε και η πιθανότητα τα κέρδη να πιάσουν το budget θα μεγάλωνε.

 

Προς το παρόν έχουν μαζέψει $30,500, ενώ με αντίστοιχη λογική (υποστήριξη από τον κόσμο) τρέχει και το Pioneer One http://vodo.net/pioneerone :-)

 

Και μια και συζητάμε για το θέμα της εναλλακτικής διάθεσης copyrighted υλικού, δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο που οι δικοί μας καλλιτέχνες επέλεξαν ως μέσο διάθεσης πριν μερικούς μήνες τις εφημερίδες και τα περιοδικά. Θέλω να πω ότι γενικά ψάχνουν να βρουν κάποια λύση που αφενός να επιτρέψει την διάδοση του έργου τους και αφετέρου να έχουν κάποια έσοδα που ειδικά στον χώρο της μουσικής τα πράγματα χρόνο με τον χρόνο γίνονται όλο και πιο δύσκολα σε ότι αφορά τις πωλήσεις και για αυτό σίγουρα δεν φταίει ο κόσμος.

 

Το παράλογο-catchy της ιστορίας είναι ότι σου πουλάνε frames τα οποία όμως τελικά δεν είναι δικά σου, δλδ δεν σου παραχωρείται το δικαίωμα εκμετάλλευσης ή δεν μπορείς να ζητήσεις ποσοστά επί των κερδών οπότε δεν ξέρω καν αν μπορεί να χαρακτηριστεί πώληση και όχι πχ αφιέρωση επί πληρωμή.

 

TERMS AND CONDITIONS:

 

 

TERMS AND CONDITIONS:

 

Use of www.thetunnelmovie.net and its related blogs and materials is subject to the following terms and conditions:

 

The 135K Project, www.thetunnelmovie.net and any intellectual property related to the movie are owned by The Tunnel Project Pty Ltd and it’s associated parties. While the project encourages the dissemination of the official versions of the movie, and any related publicity materials in the spirit of supporting the project, all rights and copyright remain with these parties.

 

You acknowledge that while every effort is made to ensure the accuracy of the information on the website, that any information is subject to amendment and change without official notification. The Tunnel Project Pty Ltd or any other party associated with the project shall not in any way be liable for any information on the website, nor any information posted by members of the public through blog posts, comments, videos or any other means. Every effort will be made to correct erroneous information, or to remove information deemed inappropriate or in breach of copyright by the Producers, but no responsibility is accepted for any material posted or supplied by third parties or users.

 

By purchasing a frame of “The Tunnel” movie, you agree to these terms and conditions:

Your purchase of a frame or frames entitles you to receive a digital copy of your unique frame(s) from the finished movie. You acknowledge that every frame in the finished movie will be numbered, and that upon purchase, a number corresponding to a frame of the finished movie will be assigned to your name and that number will be emailed you. The frames from the finished movie will be made available via online download, email or any other avenue chosen at the Producers discretion only when the movie is deemed to be complete by the Producers. The actual release date for the frames will also be decided at the sole discretion of the Producers, and will be announced via email and on the movie’s blog at www.thetunnelmovie.net.

 

Your purchase entitles you to no rights of any kind to the image embedded in the copy of the movie frame, but does give permission for you to use the copy of the frame for any non-commercial purposes. We reserve the right to use any frames from the movie for any commercial or non-commercial purpose, including distribution and exploitation of the movie.

 

On a date yet to be determined by the Producers, one of these frames will be selected at the sole discretion of the Producers to receive a 1% profit share in the movie. The 1% profit share will only produce revenue once the project is deemed to be in profit. Profit occurs after the US$135,000 to complete production has been recouped and all costs associated with further exploitation of the movie and other elements of the project have been reimbursed. The recipient of the 1% share will be contacted via email or telephone.

 

It is the sole responsibility of the purchaser to ensure that any email address or contact information provided at the time of purchase is still valid at the time that the frames are released. The Tunnel Project Pty Ltd accepts no responsibility for any erroneous information provided by the purchaser, or change of contact information that results in the frame not being delivered.

 

You acknowledge that the project is speculative, and in the event that not enough money is raised to complete the movie, any proceeds raised via the selling of frames will be donated to a registered charity to be selected at the sole discretion of The Producers. In this event, anyone who has purchased any number of frames will be notified.

 

If you have agreed at the time or purchasing your frame(s) that your name, country of origin and total number of frames purchased by you may be published, these details may be published at the Producers’ discretion on the website as part of a running tally of how many frames of the movie have been sold, or on any merchandise sold. This may include, but is not exclusive to, the use of names in the movie as credits, on printed materials related to the movie, mugs or apparel. No other personal information such as email or any other contact information will be published or disseminated in any way.

 

The Tunnel Project Pty Ltd has no obligation whatsoever to publish your name in any way, including as credits in the movie. Any such decision regarding this is at the sole discretion of the Producers.

 

Any purchase on the website, including frames or any other kind of merchandise either existing or to be created, in no way entitles you to any legal rights (including copyright and intellectual property) or moral rights to the project. This includes the website, the movie, its soundtrack, merchandising and any other materials related to the project either existing or yet to be created on any platforms exisiting or those yet to be invented. This includes the intellectual property content of your purchased frame(s).

 

You acknowledge that the any initial teasers, posters and marketing materials used to promote the project on www.thetunnelmovie.net have been produced in advance of the actual movie going into production, and therefore are exemplary of the style of the movie, and may not be actual excerpts from the finished movie. We don’t want to mislead you, though, and we believe that what you will see in the finished movie will be very close in look and tone to this material, only better!

 

You agree that we can contact you via any personal details that you may have provided to us in the course of purchasing your frame(s) or otherwise interacting with the website for the purposes of keeping you informed about the movie’s progress. Your personal details will not be sold or otherwise divulged to any third-party not involved with the production or marketing of the movie.

 

The Tunnel Project Pty Ltd is totally and solely responsible for the project and movie, and performing or adhering to these terms and conditions. Any other parties named or associated with the movie have no responsibility in performing or adhering to these terms and conditions.

 

 

Δλδ Sitios δεν είναι το 1% των $135,000 αλλά ούτε γίνεται αναφορά για κλήρωση, για επιλογή ενός frame μιλάνε και μπορεί να είναι αυτό που έχουν κρατήσει για την πάρτη τους... :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...