Προς το περιεχόμενο

Tι Antivirus προτείνεται?


crazypsymon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Thanks isay! Υπάρχει κάτι καλύτερο δωρεάν; Τσιγκουνεύομαι να πληρώνω antivirus

Δεν τίθεται θέμα thanks, αλλά διασπορά γνώσης και εμπειρίας. Στο post #4 ο Gi0 πρότεινε αυτό το Link που περιέχει αρκετό υλικό καθώς και links για διάβασμα.

 

Η τελική επιλογή έγκειται στον τελικό χρήστη και τη χρήση που κάνει στον υπολογιστή του. Η πρόσφατη προσωπική μου εμπειρία απο δωρεάν atnivirus ειναι στα avast και avira και θεωρώ οτι και τα δυο κάνουν καλή δουλειά. Προτείνω το πρώτο λόγω οτι ειναι λίγο ελαφρύτερο στη μνήμη.

 

Μια παρατήρηση που ταιριάζει και με τον τρόπο σκέψης του mchls (αν και διαφωνώ κάθετα με την παντελή έλλειψη antivirus):

Η καλύτερη προστασία απο ιους ειναι η αλλαγή συμπεριφοράς του χρήστη.

Άμα o χρήστης κάνει κλικ σε οτιδήποτε βρίσκει μπροστά του, κατεβάζει και τρέχει οτιδήποτε πρόγραμμα/crack/keygen (μερικοί κάνουν disable το antivirus αν τσιρίξει για δούρειο ίππο - απορώ γιατί εχουν antivirus), όποιο antivirus κι αν έχεις, θα την πατήσεις την μπανανόφλουδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως πιστεύω, πως για πολύ έμπειρους χρήστες και γνώστες του πως λειτουργούν τα κακόβουλα αρχεία, το antivirus είναι περιττό, ειδικά αν έχει αρκετά παλιό υπολογιστή και τραβάει λίγο ram, λίγο χρήση δίσκου και λίγο cpu.

Με την έννοια οτι αν γνωρίζεις αρκετά πραγματάκια, ενεργό uac, και γενικά έχεις ενημεώσεις αυτόματες, καινούριο λειτουργικό, γνήσια προγράμματα, ελέγχεις ότι κατεβάζεις, autoplay απενεργοποιημένο κτλ, αν είναι να ξεφύγει κάτι απο όλα αυτά και της εμπειρίας σου κιόλας, τότε κατα 99% ούτε το antivirus θα έκανε κάτι.

Είναι φυσικά ένα layer προστασίας παραπάνω, αλλά δεν είναι απο τα πιο σημαντικά.

Όπως έχετε πει άλλα μετράνε περισσότερο. Και κλαίνε μετά πολλοί τα λεφτά τους για τα paid antivirus τους ή κράζουν τα δωρεάν προγράμματα αντίστοιχα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως, έχω να πω πως όποτε ανοίχτηκε παρόμοιο θέμα του τύπου ποιο είναι το καλύτερο __________ (βάλτε ότι θέλετε εδώ) εμφανίζεται ένα συγκεκριμένο μοτίβο.

 

α) οι διαφορετικές απαντήσεις ήταν τόσες όσες και οι μάρκες των προφυλακτικών... μαζί με τα διαφορετικά μοντέλα τους (για να μην ξεφεύγουμε από το πνεύμα)!

 

β) ο δημιουργός του θέματος δεν συμμετέχει ή συμμετέχει ελάχιστα, λες και δεν τον ενδιαφέρει το θέμα μετά τις απαντήσεις της 1ης σελίδας

 

γ) κάπου θα υπάρξει διάσταση απόψεων (λογικό) που θα τραβήξει 1 με 2 σελίδες, θα επαναληφθεί τουλάχιστον μια φορά ακόμα

 

δ) θα φτάσουν οι απαντήσεις πάνω από 100 σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν θα έχει βγει κανένα συμπέρασμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειδικά στο θέμα των antivirus, το 90% των απαντήσεων μου φαίνονται σαν «άχρηστες» πληροφορίες. Δηλ. το να βγω εγώ και να πω «το Χ είναι το καλύτερο» έχοντας δοκιμάσει μόνο 1-2 για αρκετό διάστημα και με τη δικαιολογία ότι όσο το χα δεν πέρασε τίποτα στο σύστημά μου, ε δε λέει κάτι. Επίσης το να πω «το Kasperky είναι θεόβαρο» επειδή ήταν έτσι πριν 6 χρόνια που το χα δοκιμάσει ή «το Norton είναι σουρωτήρι» επειδή κάποτε δεν τα πήγαινε καλά, δεν προσφέρει κάτι. Με τις νεότερες εκδόσεις μπορεί να χουν αλλάξει δραματικά τα πράγματα. Αλλά ακόμα και να πέρασε κάτι και να βγάλω άχρηστο, πάλι ίσως δε λέει κάτι. Μπορεί να ταν κάποιο ζωύφιο που το 99% των antivirus δε θα το περναν μυρωδιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμπληρώνοντας το post του micos000, οι χρήστες έχουν την τάση να υποστηρίζουν πάρα πολύ το δικό τους πρόγραμμα, επειδή το έχουν. Είναι η ψυχολογία τέτοια. Και άντε όταν το έχεις πληρώσει, θέλεις να πιστεύεις οτι είναι το καλύτερο και να το διατυμπανίζεις, αλλά ισχύει εξίσου και στα δωρεάν προγράμματα.

Γι' αυτό ακούς βάλε αυτό, αυτό έχω κι εγώ και σώθηκα κτλ.

Έχει πλάκα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...