Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κι εδω ενα μικρο ον-οφ τοπικ πως θα το παρει κανεις.

ο προιστάμενός μου για 3η συνεχόμενη παρασκευή δε θα έρθει (ΔΥ).

θα μου πεις δεν ηρθε τις προηγούμενες, σήμερα που βρέχει θα ερχόταν;

Στατιστικά λείπει μια φορά τη βδομάδα.

αυτο δεν ειναι τιποτα.

γνωστος μου που δουλευει στα γκισε γνωστου νοσοκομειου,παιρνει καθε 2 βδομαδες τριημερη αδεια.

οποτε τον ρωταω για την αδεια που παιρνει,η απαντηση του καθε φορα ειναι:

"μου την χρωσταγανε απο περυσι" :mrgreen:

• Απαντ. 674
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σχετικά με τους μισθούς και τις συντάξεις δες στο προσχέδιο τρέχοντος έτους:

http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/e5/f1/82/e5f18274998812322e482acb794d2bb2c6bf1424/application/pdf/prosxedio+2011-1.pdf

στη σελίδα 51, στον πίνακα 4.4 πως οι μισθοί και οι συντάξεις ανέρχονται στο ποσό των 21.719 δις.

Στο ίδιο αρχείο στη σελίδα 50, στον πίνακα 4.3 τα (προβλεπόμενα) έσοδα ανέρχονται στο ποσό των 56.340 δις.

Μιλώντας για 20% είχα στο νου στοιχεία αναφερόμενα σε προηγούμενα έτη (πχ εδώ). Πάντως το κονδύλι για μισθούς και συντάξεις καλύπτεται χωρίς δανεισμό.

Δημοσ.

Δυστυχως ομως μιλας για προβλεπομενα εσοδα, οχι για τελικα. Διοτι ουτε τα μισα δε θα εισπραξουν (και λογω πλεον προβληματος ρευστου απο τον ιδιωτικο τομεα), και κλασσικα λογω φοροδιαφυγης, οποτε μην περιμενεις με τιποτε 56 δις.

Επισης απο τα εσοδα, βγαλε δαπανες στο δημοσιο εκτος μισθων (ρευματα, αναλωσιμα, συσκευες, μηχανηματα, οδικα μηχανηματα, συντηρησεις, ενοικια κτιριων συμβασεις εργων με ιδιωτες, και δεκαδες αλλα), και να δεις πως τα 21.700 μπορουν ανετα να διπλασιαστουν.

• Super Moderators
Δημοσ.

Snoob,

κάνε τον κόπο να διαβάσεις εδώ και συγκεκριμένα την τρίτη απόλυση. Ειλικρινά, σε παρακαλώ! Πες μου μετά πως δεν απολύθηκε γιατί απουσίασε πάνω από 22 μέρες. Μπορείς να έχεις οποιαδήποτε επιθυμία ή αισθητική προτίμηση, αλλά την πραγματικότητα μην τη βιάζεις.

Πρώτον, ευχαριστώ για το σύνδεσμο.

Δεύτερον, πουθενά δεν έγραψα για 30 συνεχόμενες ημέρες απουσίας (φυσικά, είσαι ελεύθερος να παραθέσεις το σημείο όπου έγραψα κάτι τέτοιο και να με διαψεύσεις πανηγυρικά). Οι συνεχόμενες ημέρες απουσίας είναι 22 και οι συνολικές 30. Το ακριβές κείμενο του κώδικα (προς τον οποίο έχω ήδη δώσει σύνδεσμο) έχει ως εξης:

στ) αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων πάνω από είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες συνεχώς ή πάνω από τριάντα (30)εργάσιμες ημέρες σε διάστημα ενός (1) έτους,

Επομένως, καθ' όσον μπορώ να κρίνω, καμία πραγματικότητα δε "βιάζω". Αντιθέτως, τα πράγματα που ισχυρίζομαι προσπαθώ, κατά το δυνατόν, να τα τεκμηριώνω. Αν κάποιος βιάζει κάτι, τότε σίγουρα αυτός δεν είμαι εγώ, αλλά όποιος προσπαθεί να μας πείσει ότι το να έχεις δικαίωμα αδικαιολόγητης απουσίας έως 22 ημέρες συνεχώς ή 30 συνολικά μέσα σε ένα χρόνο, χωρίς ο εργοδότης σου να μπορεί να κάνει τίποτε, συνιστά "αυστηρό κώδικα".

Προσπαθώ, ειλικρινά, να σκεφτώ σε ποια υγιή επιχείρηση θα ανεχόταν ο εργοδότης υπάλληλο να του λείπει 21 μέρες σερί (ή, ας πούμε, ένα διήμερο κάθε μήνα) και, όχι μόνο να μη χρειάζεται να εξηγήσει πού εξαφανίστηκε, αλλά να μην μπορείς να του κάνεις τίποτε.

Και, φυσικά, αν μια επιχείρηση ήταν υποχρεωμένη να πληρώνει υπαλλήλους τους οποίους αδυνατεί να συντηρήσει βάσει των εσόδων της, θα κατέληγε εκεί ακριβώς όπου κατέληξε το Ελληνικό κράτος: στη χρεοκοπία. Ευθύνεται μονάχα το εξωφρενικό πλαίσιο που διέπει τις σχέσεις των ΔΥ με τον εργοδότη τους για τη χρεοκοπία μας; Φυσικά όχι. Είναι ο μεγαλύτερος φταίχτης; Πιθανότατα όχι. Αλλά, να προσπαθεί άνθρωπος που μπορεί να το ρίξει στο σορολόπ 29 μερούλες σπαστές το χρόνο χωρίς να δώσει λόγο πουθενά, να με πείσει πως ουδεμία σχέση έχει αυτό το πλαίσιο-τσίρκο με τα χάλια μας και ότι είναι άδικο (ή "αρρωστημένα εγωιστικό") να λέω πως συνιστά πρόκληση αυτή η κατάσταση είναι, φρονώ, πέρα από κάθε λογική.

Δημοσ.

Πολύ καλά όλα αυτά που λέτε.....

Όμως το πρόβλημα ΔΕΝ είναι οι Δ.Υ.

Έχεις ένα σπίτι, στο οποίο έχεις κάποια μεγάλα έξοδα και κάθε μήνα χαλάς και 5 ευρώ για κάποια μικρά.

Όταν σου λείψουν χρήματα, είναι λογικό να κόψεις από τα μικρά ή από τα μεγάλα έξοδα;

Δεν διαφωνώ ότι οι περισσότεροι Δ.Υ. είναι άχρηστοι, βαριούνται και δεν δουλεύουν όσο θα έπρεπε βάσει του μισθού τους.

Όμως, εάν είναι να κάνει κάτι ο κόσμος σίγουρα αυτό δεν είναι να χωριστεί στα δύο και να πολεμάει μεταξύ του ενώ κάποιοι μόνο μειώσεις δεν βλέπουν στους μισθούς τους.

Φυσικά και έχουν δίκιο όσοι λένε για το πόσο άχρηστοι είναι οι περισσότεροι (και ΟΧΙ ΟΛΟΙ) οι Δ.Υ. αλλά πιο μεγάλο έξοδο είναι οι μίζες για τα υποβρύχια, τα απλήρωτα χρέη στην εφορία, οι επιδοτήσεις των κομμάτων, οι μισθοί των βουλευτών και τα αναδρομικά που ζητάνε και οι μίζες που παίζουν γενικότερα σε οτιδήποτε.

Συμπέρασμα... ας καθαρίσουμε πρώτα την κοράτσα που έχει πιάσει το πάτωμα, οι καρέκλες, οι τοίχοι, η πόρτα και όποια άλλη μεγάλη επιφάνεια στο σπίτι που λέγεται Ελληνικό Κράτος και μετά βλέπουμε για την σκόνη πάνω από τα ντουλάπια.

Δημοσ.

Snoob,

θα σου αναγνώριζα βαθύτατη οφειλή, αν μου εξηγούσες ποιος προσπαθεί να σας πείσει πως ο δημόσιος υπάλληλος έχει δικαίωμα να απουσιάζει 29 μέρες ετησίως χωρίς συνέπειες.

Σε παρακαλώ επίσης να ανασκευάσεις τον ισχυρισμό σου πως ο δημόσιος υπάλληλος μπορεί να απουσιάζει χωρίς ο εργοδότης του να μπορεί να του κάνει τίποτα. Στο άρθρο 107 του ιδίου κώδικα που παρέθεσες και στο σημείο δ ορίζεται ως πειθαρχικό αδίκημα "η αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων". Στο δε άρθρο 109 και στην παράγραφο 3 ορίζει πως

"Η ποινή της οριστικής παύσης μπορεί να επιβληθεί στον υπάλληλο για

οποιοδήποτε παράπτωμα αν: α) κατά την προηγούμενη της διάπραξης του διετία

του είχαν επιβληθεί τρεις (3) τουλάχιστον πειθαρχικές ποινές ανώτερες του

προστίμου αποδοχών ενός (1) μηνός ή β) κατά το προηγούμενο της διάπραξής του

έτος είχε τιμωρηθεί για το ίδιο αδίκημα με ποινή ανώτερη του προστίμου

αποδοχών ενός (1) μηνός."

Δημοσ.

Ρε συ, στη διατυπωση εχεις κολλησει; Οκ λοιπον εχεις δικιο, δεν ειναι αρση.

Ας πραγματοποιηθει λοιπον απολυση με ορους ιδ. τομεα, και ας μην το ξαναπουμε ποτε αρση για τα επομενα δεκα χιλιαδες χρονια.

Η απολυση ομως με ορους ιδ. τομεα, προυποθετει και απολυση αν δεν υπαρχει αντικειμενο εργασιας ή αν θεωρηθει οτι πλεον ενας αριθμος προσωπικου ειναι παραπανησιος. Το προβλεπει αυτο ο ΔΥ κωδικας, η παραμενει σε παραβασεις μονο;

Snoob, μολις προχτες ακουσα οτι τελικα θα κοψουν τον 15!!! και 16!!! μισθο απο τους υπαλληλους της βουλης... Δωσε μου στιγμα να σε βρω, να μαζευτουμε να διαδηλωσουμε υπερ των απορων της βουλης :mad:

Μα ρε συ, η παρέμβαση μου ήταν εξ αρχης για τη διατύπωση ήτανε. Το θέμα όμως είναι οτι η διατύπωση είναι μια μεγάλη παγίδα για τον κόσμο. Γιατι το λέω αυτο; Γιατί αν αύριο πάνε και άρουν τη μονιμότητα με την πραγματική της έννοια, τότε θα πανηγυρίζει όλος αυτός ο κόσμος που σήμερα έχει διαστρεβλωμένη άποψη για το τι πραγματικά σημαίνει μονιμότητα. Στην πραγματικότητα όμως το μόνο που θα σημάνει η κατάργηση της μονιμότητας (με την πραγματική εννοια ξαναλέω), είναι οτι ο καθένας θα προσλαμβάνει κάθε 4 χρόνια τους δικούς του και με τη βούλα του νομου. Και τότε είναι που αν ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας δεν εφαρμοζεται σημέρα ουτε στο 5%, τοτε δεν θα εφαρμόζεται ούτε στο 0%. Δηλαδή τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Θα έχουμε ένα δημοσιο που θα είναι στο 100% βυσματα σε σχέση με τώρα που ειναι π.χ το 50%. Και όλα αυτά χωρίς καμμια κύρωση για ότι κάνουν. Οι δημοσιογράφοι μάλιστα σιγονταρουν συνέχεια χρησιμοποιώντας τη λέξη "μονιμότητα" γιατι ακριβώς αυτό τους έχουνε πει να κάνουν.

Εν κατακλείδι λοιπόν για να μην παρεξηγιόμαστε. Αυτο που θέλουμε όλοι και είναι και το λογικό σε οποιοδήποτε τομέα εργασίας, είναι ο καθένας να κανει αυτά για τα οποία έχει προσληφθεί και πληρώνεται. Να ακολουθει τους κανόνες που έχει υπογράψει και διέπουν την εργασία του, όπου και αν είναι αυτή, με τις όποιες συνέπειες εφόσον δεν τους ακολουθει.

Πιο συγκεκριμένα για τους ΔΥ οι οποίοι πληρώνονται απο το δημόσιο χρήμα που προέρχεται άμεσα απο τη δική μου και τη δική σου τσέπη (στον ιδιωτικό τομέα είναι έμμεσα) πρέπει όλοι να έχουμε την απαίτηση να απαριθμούν στον πραγματικό αναγκαίο αριθμό ατόμων, να έχουν τις γνώσεις που χρειάζεται ο δημόσιος τομέας, να αμείβονται με διαβαθμίσεις όπως και στον ιδιωτικό τομέα και φυσικά να προσλαμβάνονται με διαφανείς διαδικασίες. Αυτό λοίπον που έχουμε να κάνουμε είναι να απαιτούμε την εφαρμογή των κανονισμών που στην προκειμένη είναι ο δημοσιουπαλληλικός κωδικας.

Άρα εκει που διαφωνω με κάποιους ειναι στη διατύπωση, η οποία ομως είναι μείζονος σημασίας όπως εξήγησα, σε δευτερη φάση με τις ευθύνες και πως αυτές διανέμονται (τα εχουμε συζητήσει 10αδες φορές), και σε τρίτη φάση για αν είναι λάθος ή όχι ο τροπος που επιδιώκεται ο "και καλα" εξορθολογισμός του δημοσίου σήμερα (που επίσης έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις).

That's All

Υ.Γ : Το έχω ξαναγράψει στο παρελθόν, αλλα γνωρίζω προσωπικα (δεν είναι φίλος μου, απλα τον ξέρω) πρώην δημόσιο υπαλληλο ο οποίος απολύθηκε απο το υπουργείο οικονομικών καθώς έκλεψε ένα μπλουζάκι απο το hondos center. Η κλοπή κοινοποιήθηκε στην υπρεσία του και απολύθηκε επειδη συμφωνα με τον δημοσιουπαληλικό κώδικα "διέσυρε την υπηρεσία του". Π.χ αν εγώ που είμαι ΙΥ παω και κλέψω κατι και το καταγράψει η αστυνομία, δεν νομιζω οτι θα το κοινοποιήσει στην εταιρία μου και θεωρω πως ούτε καν θα το μάθουν.

Μπράβο στην υπηρεσία του που δεν του χαρίστηκε. Εκτος βέβαια αν θέλανε να βολέψουν καναν άλλο στη θέση του.

Δημοσ.

ειναι.τουλαχιστον μεγαλο μερος του προβληματος.

Τα λεφτά που έχουν στο εξωτερικό οι μεγάλες οικογένειες της Ελλάδας φτάνουν για να αποπληρωθεί το χρέος.

Για ποιο πρόβλημα Δ.Υ. λες;

Σε ένα μπουρδ**λο για σπίτι δεν θα συγυρίσεις πρώτα την σκόνη που είναι πάνω από τα ντουλάπια. Θα μαζέψεις τον χαημό που υπάρχει και μετά πας και εκεί.

Μην πέφτετε σε αυτή την παγίδα. Φτάνει που μας ξεζουμίζουν ένα κάρο φεουδάρχες και κοτζαμπάσηδες χρόνια τώρα (αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, ακραίοι... όλοι τα ίδια είναι). Μην τρωγόμαστε και μεταξύ μας.

Δημοσ.

Μην πέφτετε σε αυτή την παγίδα. Φτάνει που μας ξεζουμίζουν ένα κάρο φεουδάρχες και κοτζαμπάσηδες χρόνια τώρα (αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, ακραίοι... όλοι τα ίδια είναι). Μην τρωγόμαστε και μεταξύ μας.

Ποιος τους ψηφίζει όλους αυτούς που λες; Ο Δ.Υ και ο Ι.Υ. που ελπίζει ότι θα μπει στο δημόσιο. :rolleyes:

Δημοσ.

Η τριήμερη αδικαιολόγητη απουσία στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνεται σαν εύλογο χρονικό διάστημα αδικαιολόγητης απουσίας, που δικαιολογεί την θεώρηση του ως οικειοθελή αποχώρηση του μισθωτού. Ούτε καν απόλυση δηλαδή.

*για τα πρακτικά

Δημοσ.

Τα λεφτά που έχουν στο εξωτερικό οι μεγάλες οικογένειες της Ελλάδας φτάνουν για να αποπληρωθεί το χρέος.

Και; Θα κάνεις εσύ αίτηση για κατάσχεση των περουσιακών στοιχείων κάποιου επειδή έχει λεφτά;

Με αυτή τη νοοτροπία η Ελλάδα έχει γίνει μπουρδ*λο όλα αυτά τα χρόνια.

Γι αυτό σας πατάνε τα πολιτικά κόμματα και τους λέτε και ευχαριστώ.

• Moderators
Δημοσ.

Και; Θα κάνεις εσύ αίτηση για κατάσχεση των περουσιακών στοιχείων κάποιου επειδή έχει λεφτά;

Με αυτή τη νοοτροπία η Ελλάδα έχει γίνει μπουρδ*λο όλα αυτά τα χρόνια.

Γι αυτό σας πατάνε τα πολιτικά κόμματα και τους λέτε και ευχαριστώ.

Ε ναι, δεν το ξέρεις; Είναι γνωστό ότι όποιος έχει λεφτά είναι κλέφτης. Δεν έχει σημασία πως τα έβγαλε, είναι κλέφτης και πρέπει να δημευτεί η περιουσία του.

Δημοσ.

Για ποιο πρόβλημα Δ.Υ. λες;

Σε ένα μπουρδ**λο για σπίτι δεν θα συγυρίσεις πρώτα την σκόνη που είναι πάνω από τα ντουλάπια. Θα μαζέψεις τον χαημό που υπάρχει και μετά πας και εκεί.

δεν ειναι μονο τα λεφτα, ειναι και η ηθικη του πραγματος.

Δε γινεται εν μεσω κρισης, να μιλαμε για 15ο και 160 μισθο, δε γινεται να παιρνω 700 και να πηδιεμαι ολη μερα κι ο αλλος αποδεδειγμενα να ξυνεται και να παιρνει 2 χιλιαρικα, δε γινεται να μπαινεις σε μια υπηρεσια και να μην μπορουν να σε εξυπηρετησουν γιατι λειπει ο αρμοδιος υπαλληλος... δηλαδη αν χτυπα ξυλο πεθανει η υπηρεσια πρεπει να κλεισει για κανα μηνα.

Πρεπει να μπει σε μια σειρα καποια στιγμη αυτο το μπουρδελο ειτε μας τρωει οπως λες εσυ λιγα λεφτα, ειτε οπως λεω εγω πολλα. Εστω οτι δεν εχει σημασια οικονομικα μονο, εχει ομως σημασια για δεκαδες αλλους λογους.

Λετε για εμας (που θεωρουμε οτι πρεπει να γινουν απολυσεις, μειωσεις κλπ), οτι πεφτουμε στην παγιδα, αλλα δεν κοιτατε οτι πεφτετε στην ιδια παγιδα, απλα με το αντιθετο ζητουμενο.

Δημοσ.

δεν ειναι μονο τα λεφτα, ειναι και η ηθικη του πραγματος.

Δε γινεται εν μεσω κρισης, να μιλαμε για 15ο και 160 μισθο, δε γινεται να παιρνω 700 και να πηδιεμαι ολη μερα κι ο αλλος αποδεδειγμενα να ξυνεται και να παιρνει 2 χιλιαρικα, δε γινεται να μπαινεις σε μια υπηρεσια και να μην μπορουν να σε εξυπηρετησουν γιατι λειπει ο αρμοδιος υπαλληλος... δηλαδη αν χτυπα ξυλο πεθανει η υπηρεσια πρεπει να κλεισει για κανα μηνα.

Πρεπει να μπει σε μια σειρα καποια στιγμη αυτο το μπουρδελο ειτε μας τρωει οπως λες εσυ λιγα λεφτα, ειτε οπως λεω εγω πολλα. Εστω οτι δεν εχει σημασια οικονομικα μονο, εχει ομως σημασια για δεκαδες αλλους λογους.

Λετε για εμας (που θεωρουμε οτι πρεπει να γινουν απολυσεις, μειωσεις κλπ), οτι πεφτουμε στην παγιδα, αλλα δεν κοιτατε οτι πεφτετε στην ιδια παγιδα, απλα με το αντιθετο ζητουμενο.

Ποιοι είμαστε "εμείς"; Δεν είμαι Δ.Υ. καρδιά μου...!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...