vk13 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα! Μετά από αρκετά χρόνια, (είμαι 23 πια) αποφάσισα να φτιάξω την οδοντοστοιχία μου. Ναι μεν κάνω κάθε χρόνο τα απαραίτητα σφραγίσματα και καθαρισμό αλλά θέλω να καλύψω κάποια κενά που έχω ανάμεσα στα δόντια μου. Αυτό εδώ εννοώ. Σκεφτείτε εγώ έχω 2-3 τέτοια κενά σε κάποια δόντια μπροστινά που φαίνονται. Διαβάζω για μια μέθοδο που λέγεται bonding και πραγματικά φαίνεται εξαιρετικό το τελικό αποτέλεσμα. To έχει δοκιμάσει κανείς το συγκεκριμμένο ή κάτι παρόμοιο;; Το υλικό που χρησιμοποιείτε είναι το γνωστό που γίνονται τα σφραγίσματα απ' ότι διαβάζω ή λέγεται αλλιώς ρυτίνη (κάπως έτσι)... Βαριές μεθόδους χειρουργείου, όψεις πορσελάνης κτλπ εννοείτε πώς τις ξεχνάμε... Επίσης γνωρίζεται και για τι κόστος μιλάμε γιατί λένε ότι είναι και η πιο οικονομική μέθοδος η συγκεκριιμένη για ανάπλαση δοντιών!!
RottenLungs Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Εγω δεν είμαι οδοντίατρος αλλα επειδή στο παρελθόν έχω κάνει διάφορα, θα σου πρότινα σιδεράκια. Βέβαια είσαι λίγο μεγάλος αλλα τι να κάνεις, θα έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα και ίσως να υπάρχουν και λύσεις που να μην φαίνονται πολύ. Μία φίλη μου έβαλε μεγάλη και έκανε μία μικρή θεραπία με εξαιρετικά αποτελέσματα. Αν και εμένα μου άρεσε πιο πολυ με τα παλιά της δόντια αλλα τέσπα. Άμα έχεις τεράστια κενά, μήπως να φτιάξεις καμια κεραμική γέφυρα να τελειώνεις (στα μπροστινά καλύτερα να μην βάλεις πορσελάνι). Εγω έχω μία γιατι έχασα ένα δόντι απο το πουθενά σε κάποια φάση πέρσι και πραγματικά μ'αρέσου πιο πολυ απο τα παλιά. Αλλα βεβαια πήγα σε θεό ορθοδοντικό και ενώ θα έπρεπε να τελειώσω σε 3-4 βδομάδες κάθε φορά του έλεγα να μου αλλάξει το ένα και το άλλο και φτάσαμε τις 6-8 δεν θυμάμαι ακριβώς (γενικότερα του τα είχα κάνει τσουρέκια αλλα το αποτέλεσμα μετράει για εμένα) Σε πιο ακριβό είναι να τα βγάλεις και να βάλεις εμφυτεύματα, εγώ αυτό ήθελα να κάνω στην αρχή αλλα πολλά τα λεφτά και είχα και ένα θέμα (λεπτομέριες) Αυτό που λές είναι χτύσιμο;;;; Γιατι αν είναι αυτή η τεχνική την έχω δεί απο κοντά και το αποτέλεσμα δεν είναι πολυ ωραίο, άσε που δεν είναι και μόνιμο. Δηλαδή μετά απο 6-7 χρόνια το στρώμα που θα σου έχουν βάλει να έχει λεπτύνει και να έχει γίνει πιο διάφανο. Αλλα παίζει να λές άλλο.Αντί για χτύσιμο επίσης φθηνό είναι να βάλεις θήκες. Υ.Γ. Άμα έχω πεί καμια μ@λακία ας με διορθώσει κανένας ειδικός. Επίσης τσάμπα είναι να πάς σε έναν ορθοδοντικό και να στα πεί με λεπτομέριες.
kgian Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Να πας σε έναν οδοντίατρο που εμπιστεύεσαι (δύσκολο) και θα σου βρει την κατάλληλη λύση για την περίπτωσή σου. Θα σε εξυπηρετούσα εγώ αλλά είμαι Πάτρα.
vk13 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Εγω δεν είμαι οδοντίατρος αλλα επειδή στο παρελθόν έχω κάνει διάφορα, θα σου πρότινα σιδεράκια. Βέβαια είσαι λίγο μεγάλος αλλα τι να κάνεις, θα έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα και ίσως να υπάρχουν και λύσεις που να μην φαίνονται πολύ. Μία φίλη μου έβαλε μεγάλη και έκανε μία μικρή θεραπία με εξαιρετικά αποτελέσματα. Αν και εμένα μου άρεσε πιο πολυ με τα παλιά της δόντια αλλα τέσπα. Άμα έχεις τεράστια κενά, μήπως να φτιάξεις καμια κεραμική γέφυρα να τελειώνεις (στα μπροστινά καλύτερα να μην βάλεις πορσελάνι). Εγω έχω μία γιατι έχασα ένα δόντι απο το πουθενά σε κάποια φάση πέρσι και πραγματικά μ'αρέσου πιο πολυ απο τα παλιά. Αλλα βεβαια πήγα σε θεό ορθοδοντικό και ενώ θα έπρεπε να τελειώσω σε 3-4 βδομάδες κάθε φορά του έλεγα να μου αλλάξει το ένα και το άλλο και φτάσαμε τις 6-8 δεν θυμάμαι ακριβώς (γενικότερα του τα είχα κάνει τσουρέκια αλλα το αποτέλεσμα μετράει για εμένα) Σε πιο ακριβό είναι να τα βγάλεις και να βάλεις εμφυτεύματα, εγώ αυτό ήθελα να κάνω στην αρχή αλλα πολλά τα λεφτά και είχα και ένα θέμα (λεπτομέριες) Αυτό που λές είναι χτύσιμο;;;; Γιατι αν είναι αυτή η τεχνική την έχω δεί απο κοντά και το αποτέλεσμα δεν είναι πολυ ωραίο, άσε που δεν είναι και μόνιμο. Δηλαδή μετά απο 6-7 χρόνια το στρώμα που θα σου έχουν βάλει να έχει λεπτύνει και να έχει γίνει πιο διάφανο. Αλλα παίζει να λές άλλο.Αντί για χτύσιμο επίσης φθηνό είναι να βάλεις θήκες. Υ.Γ. Άμα έχω πεί καμια μ@λακία ας με διορθώσει κανένας ειδικός. Επίσης τσάμπα είναι να πάς σε έναν ορθοδοντικό και να στα πεί με λεπτομέριες. Σε ευχαριστώ καταρχάς για την απάντηση σου και θα παρακαλούσα εαν κάποιος γνωρίζει να γράψει. Σιδεράκια δεν πάνε νομίζω γι αυτή την ηλικία. Άσε που δεν μπορεί να γίνει θεραπεία στο σπίτι (εννοώ να τα φοράω μόνο στο σπίτι) γιατί απλά λείπως αρκετές ώρες πλέον από το σπίτι οπότε θα πρέπει να τα φοράω και έξω πράγμα που δεν παίζει να το κάνω. Πορσελάνη και γέφυρα το κόστος ξεφεύγει αρκετά απ ότι έχω διαβάσει. Για εμφυτεύματα νομίζω είναι ακόμα πιο τρελό κόστος... Το max που διαθέτω εγώ είναι 200-300 ευρώ. (κάπου τόσο πάει το bonding) Επίσης ρίξε μια ματιά εδώ στο βίντεο κάτω που έχει για να δεις τι παίζει με το bonding... http://www.dentalcenter.gr/bonding.asp
lary7 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Σιδερακια οταν πας φανταρος.Το ειχε κανει ο αδερφος μου, αλλα ηταν και δοκιμος 23 μηνες....Τα συνηθησε εκει μεσα αφου στην αρχη δεν εβγαινε και πολυ και μετα τα κρατησε και καποιους μηνες χωρις να τον ενοχλουν. Μαλακια που δεν εβαλα και εγω τοτε.
xreokopia Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Μπορουσες να αφησεις το κενο, ωστε να μοιαζεις με το Φιλιππιδη.
RottenLungs Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Σε ευχαριστώ καταρχάς για την απάντηση σου και θα παρακαλούσα εαν κάποιος γνωρίζει να γράψει. Σιδεράκια δεν πάνε νομίζω γι αυτή την ηλικία. Άσε που δεν μπορεί να γίνει θεραπεία στο σπίτι (εννοώ να τα φοράω μόνο στο σπίτι) γιατί απλά λείπως αρκετές ώρες πλέον από το σπίτι οπότε θα πρέπει να τα φοράω και έξω πράγμα που δεν παίζει να το κάνω. Πορσελάνη και γέφυρα το κόστος ξεφεύγει αρκετά απ ότι έχω διαβάσει. Για εμφυτεύματα νομίζω είναι ακόμα πιο τρελό κόστος... Το max που διαθέτω εγώ είναι 200-300 ευρώ. (κάπου τόσο πάει το bonding) Επίσης ρίξε μια ματιά εδώ στο βίντεο κάτω που έχει για να δεις τι παίζει με το bonding... http://www.dentalcenter.gr/bonding.asp Έλα ρε με το βιντεάκι σου σιγουρεύτικα. Ναι ρε αυτό είναι το λεγόμενο "χτύσιμο". Οπότε να ξέρεις οτι ισχύσει αυτό που οσυ είπα. Εμένα μου είχαν κάνει όταν ήμουν μικρός σε ένα ατροφικό δόντι. Στην αρχή ήταν τέλειο, μετά άρχισε να μην φαίνεται ωραίο (άρχισε να γίνεται διαφανή και να φεύγει σταδιακά). Τελικά το έκανα θήκη, τέλειο αποτέλεσμα. Δεν το συζητάω. Ρε σι πόσα τέτοια θές να κάνεις;;;; Μία γέφυρα με 2-3 δόντια πάει στα 700 €... Αυτό που λές οτι κάνει 300€ για πόσα δόντια;;; Επίσης για λίγη ρητίνη σου πένρουν τόσα πολλά;;; Δεν ξέρω.
athlios Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Μπορουσες να αφησεις το κενο, ωστε να μοιαζεις με το Φιλιππιδη. Ναι. Και γω περιμενω αυτο που λενε οτι ειναι τυχη αλλα @@ .
The_Judas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Με 200-300 ευρώ θα πας σε ορθοδοντικό; Αστο καλύτερα... Εύκολη λύση χωρίς σιδεράκια ή επεμβάσεις δεν υπάρχει. Αυτά που λέει ο rotten είναι σωστά. Αλλά ακόμη και ο οδοντίατρος θα προσπαθήσει να σε αποτρέψει αρχικά από το να αλλάξεις απόλυτα υγιή δόντια με γέφυρα.
fylatos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Σε ευχαριστώ καταρχάς για την απάντηση σου και θα παρακαλούσα εαν κάποιος γνωρίζει να γράψει. Σιδεράκια δεν πάνε νομίζω γι αυτή την ηλικία. Άσε που δεν μπορεί να γίνει θεραπεία στο σπίτι (εννοώ να τα φοράω μόνο στο σπίτι) γιατί απλά λείπως αρκετές ώρες πλέον από το σπίτι οπότε θα πρέπει να τα φοράω και έξω πράγμα που δεν παίζει να το κάνω. Πορσελάνη και γέφυρα το κόστος ξεφεύγει αρκετά απ ότι έχω διαβάσει. Για εμφυτεύματα νομίζω είναι ακόμα πιο τρελό κόστος... Το max που διαθέτω εγώ είναι 200-300 ευρώ. (κάπου τόσο πάει το bonding) Επίσης ρίξε μια ματιά εδώ στο βίντεο κάτω που έχει για να δεις τι παίζει με το bonding... http://www.dentalcenter.gr/bonding.asp Εγώ θα έλεγα λόγω μπατζετ αν είσαι κοντά σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη να απευθυνθείς σε μια από τις οδοντιατρικές σχολές. Θα σου βγει τόσο για όψεις πορσελάνης στο μεταπτυχιακό ή γύρω στα 160 για 2 "θήκες¨στο προπτυχιακό. Στο προπτυχιακό πληρώνεις μόνο τα νοσήλεια (5-10 ευρώ) και τον τεχνίτη (60-70 το δόντι για στεφάνες/γέφυρες και λιγότερο για όψεις, αλλά όψεις κάνεις---->), στο μεταπτυχιακό πληρώνεις μεγαλύτερα νοσήλεια, αλλά και πάλι με 300 Ε θα κάνεις όψεις σίγουρα. Αν δεν θέλεις να πας στην οδοντιατρική ή δεν μπορείς: 1) η ορθοδοντική μετακίνηση είναι εφικτή σε όλες τις ηλικίες ακόμα και σε περιοδοντικά δόντια, αν ο ασθενής προσέξει τις οδηγίες και προτίθεται να κάνει τις προθεραπείες 2)οι όψεις θα λύσουν το αισθητικό πρόβλημα αν είναι μικρό το κενό 3)το bonding λόγω του ότι γίνεται με ρητίνη μετά από λίγα χρόνια χάνει το τελείωμα του, αφού η ρητίνη προσλαμβάνει χρωστικές και μερικές φορές αποκολάται στο όριο κοντά στο δόντι. Είναι βέβαια πολύ οικονομική λύση, αλλά θα πρέπει να μπεις σε διαδικασία αλλαγής ανά 4ετία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα