kabamaru21 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Υπαρχει καποιος δομικος λογος? Αντι να φτάσουμε στο σημείο να επεκτείνουμε την πόλη μέχρι τα μεσόγεια γιατί δεν κατασκευαζουμε τέτοια κτήρια? Δεν λεω 500 ορόφους αλλα σαν το agora στην κηφισιας ασπουμε. Πιστευω οτι ειναι μια πολυ καλη λυση για γραφεια, εταιρίες, δημόσιους οργανισμούς κτλ. 1
viper2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 επειδη κανεις δεν υπογραφε οτι δεν θα πεφτανε...
DrLo Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 εκτός από πολεοδομικούς λόγους πιθανότατα για τους ίδιους λόγους που δεν έχει ουρανοξύστες καμία γειτονική χώρα στα κυβικά της Ελλάδας.
kabamaru21 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 ναι αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των κτηρίων στο κέντρο (που υπάρχει αναγκη-ζητηση πχ) δεν εχει πανω απο 8 οροφους γιατι ασπουμε πολλά απο αυτά να μην ηταν 15 - 20 θα ήταν ποιο πρακτικό
ZAKKWYLDE Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Φαντάζομαι ότι είναι μια απόφαση που έχει παρθεί στα πλαίσια αποσυμφόρησης του κέντρου. Όπως επίσης και η Αττική οδός, ακριβώς με σκοπό να φύγουν οι μεγάλες επιχειρήσεις απο το Κέντρο και να πάνε κοντά σε Κόμβους όπος Κηφησίας, Μεταμόρφωση, Δ. Πλακεντίας κτλ ενώ ο κόσμος να μπορεί να μετακομίσει στα Μεσόγεια και να βολευτεί με Ατ. Οδό.
hurin Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Ένας καθηγητής μου μας έλεγε ότι το κάπου το 1955 αποφάσισαν η Αθήνα να μην έχει πολυώροφα κτήρια που θα κρύβουν την Ακρόπολη. 1
JERONIMO888 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 πολη καλη ιδεα το σκεφτομαι και εγω απο μικρος που εβλεπα τον σπαιντερμαν και σιγουρα για αυτο δεν εχει εμφανιστει ακομα γιατι απο που θα πιαστει για να κυνηγαει τους κουκουλοφορους και ολους αυτους τους αναρχικους αφου δεν εχουμε ουρανοξυστες και ετσι μειναμε μαλακες χωρις σουπερ ηρωα ενω η αμερικη τους εχει ολους μπατμαν κατγουμαν και τον καπετανιο αμερικη 1
tsifotis Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Εναν ουρανοξυστη θελουμε μονο και γιναμε Μανχαταν. Αληθεια, γιατι το εχεις καημο; Εχοντας δει απ' εξω κι απο μεσα ουρανοξυστες σε διαφορες χωρες δεν βρισκω οτι ειναι κατι τοσο ωραιο απλα εξυπηρετει, αν υπαρχει αναγκη για πολυ κοσμο στο ιδιο σημειο. Εννοειται οτι ειναι απαραιτητο να μπορεις να το υποστηριξεις σε θεματα ενεργειακα, στατικα, κινδυνου ή ακομα και στο θεμα μετακινησης δρομος, παρκινγκ, μετρο. Ακομη δεν θα ταιριαζει αισθητικα ενα θηριο με κοντα κτιρια τριγυρω του, ασε που κρυβεις τον ηλιο στους απεναντι. Τελος, οταν δεν ειμαστε σε θεση να εχουμε αποχετευτικο που πετας μεσα τα χαρτια στην λεκανη οπως στον υπολοιπο κοσμο, οι ουρανοξυστες δεν μοιαζουνε προτεραιοτητα. 1
kabamaru21 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 αυτο που σκέφτομαι ειναι το εξης: οτι εαν ηταν ασπουμε οι πολυκατοικίες μας ποιο ψηλες, τα παντα θα ηταν ποιο μαζεμενα και ποιο κοντα. Πιστευω οτι και ποιο καλο για το περιβαλλον ειναι, και ποιο σωστο συγκοινωνιακά. Βαλε και 2 - 3 μεγαλα κτηρια να εχουνε πχ υπουργεια δεκο και παρεμφερη, και θα ηταν ολη η ιστορια ποιο πρακτικη. Ενω τωρα για δεκαετίες εξαπλώνετε η πολη συνέχεια σαν σφηκοφωλιά. Αν πας σε κάποιον απο τους λοφους της αθηνας θα δεις ποσο απλωμένα ειναι τα παντα...
aris1986 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 κάποιος αρχιτέκτονας/γνώστης/που έχει ακούσει κάτι να απαντήσει καλύτερα!
V for Vagelis Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Για το κέντρο σίγουρα υπάρχουν πολεοδομικοί περιορισμοί που απαγορεύουν τέτοιες κατασκευές, σε κάποιους περιφερειακούς δήμους ενδεχομένως όχι. Εκεί υποθέτω ότι απλά δεν υπήρξαν ιδιώτες που να θέλησαν να επενδύσουν σε ιδιαίτερα ψηλά κτήρια. Τελος, οταν δεν ειμαστε σε θεση να εχουμε αποχετευτικο που πετας μεσα τα χαρτια στην λεκανη οπως στον υπολοιπο κοσμο, οι ουρανοξυστες δεν μοιαζουνε προτεραιοτητα. Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο όσον αφορά τις αρμοδιότητες, τη χρηματοδότηση και τις διαδικασίες κατασκευής.
zaccki Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι η χώρα μας είναι σεισμογενής με μεγάλα και ενεργά ρήγματα ανά την επικράτειά της. Επομένως η κατασκευή ψηλών κτιρίων είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο εγχείρημα και μάλλον απαγορευτικό. Επίσης παντού υπάρχουν συγκεκριμένοι συντελεστές δόμησης. Επομένως και εφικτή να ήταν (από πλευράς στατικής) η κατασκευή ψηλών κτιρίων, σίγουρα δε θα τα έβλεπες στο κέντρο της Αθήνας,αλλά αρκετά έξω από αυτό.
V for Vagelis Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Οχι, δεν είναι στατικά ανέφικτο, ούτε επικίνδυνο. Αλλωστε δε θα ήταν η πρώτη φορά που θα χτιζόταν ουρανοξύστης σε σεισμογενή περιοχή (Ιαπωνία, Καλιφόρνια, Νέα Ζηλανδία, Κωνσταντινούπολη κλπ). Θα έλεγα το θέμα είναι καθαρά νομικό και οικονομικό.
isay Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Οι πολυκατοικίες των 27 μέτρων φτιάχτηκαν ακριβώς με την ίδια λογική, δηλαδή την οικονομία χώρου. Βλέπεις που κατέληξε. Προφανώς ο τρόπος σκέψης είναι λάθος. Ακόμα κι αν οι πολυκατοικίες γίνουν 100 ορόφων δεν υπάρχει κανενα σοβαρό όφελος, ούτε συγκοινωνιακό. Οι 2000 εργαζόμενοι πρέπει κάθε μέρα να πηγαινοέρχονται σπίτι τους. Ένα μοντέλο κτιριου το οποίο θα εξυπηρετούσε θα ήταν ένας ουρανοξύστης με συστέγαση υπηρεσιών, των εργαζομένων τους, υποδομές (σουπερ μαρκετ, ιατρείο, φαγητό, κλπ) και περιμετρικά ένα μεγάλο πάρκο. Τότε μόνο θα είχες τεραστια οικονομία στην ενέργεια για μετακινήσεις. Για τα δεδομένα της Αθήνας, μια τέτοια επένδυση ειναι εξωπραγματικά τεράστια (απαλλοτριώσεις, χτίσιμο, κλπ).
pournaras Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Παντως με το νεο ΓΟΚ που μειωνει κατα πολυ την καλυψη και αυξανει το υψος, θα δουμε αρκετα ψηλα κτιριακια, τωρα το ποσο, θα σας γελασω. Εντιτ: http://www.rethymnoguide.gr/nea/ellada/9245-ta-basika-shmeia-tou-nok http://www.localit.gr/?p=5027
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα