brickman Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Υστερα απο μια συζήτηση με τον τρια πουλια ανοιξα αυτο το θεμα.... Ομως για να σου απαντησω θα σου στηριξω την αποψη μου σε ιστορικα γεγονοτα. Ανεκαθεν οταν σε μια χωρα/πολη/χωριο/κτλ υπηρχε ενας προδοτης, η χωρα/πολη/χωριο/κτλ αναγκαζόταν να υποστει σημαντικές συνέπειες. Εμεις ως Ελλαδα της συνέπειες τις ζουμε και τις πληρωνουμε 3 χρονια τωρα, οποτε οταν συνεχιζω να βλεπω νεα παιδια να καταφευγουν στη "προδοσια" έρχεται αυτοματως στο μυαλο μου το οτι θα υποστουμε ακομα παραπανω συνέπειες. Αυτο δεν το θελω. Τωρα ομως δεν ξερω εαν η απαντηση που περιμενες εσυ και/ή καποιοι αλλοι ηταν αυτο που εγραψα ή κατι του στυλ "Ψηφίζω ταδε κόμμα". Γενικα ειμαι αρκετα αυστηρος σε καποια θεματα οπως π.χ. της προδοσίας που συζηταμε τωρα.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Προβλέπω ο τίτλος να μην ανταποκρίνεται στη ροή της συζήτησης αλλά δε βαριέσαι, φτιάχνονται αυτά. Για ευκολία παραθέτω το ποστ μου πρωτού σχολιάσω για να είναι όλα μαζεμένα. post source: http://www.insomnia.gr/topic/456843-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%89%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF/page__st__30__gopid__4925420?do=findComment&comment=4925420 Στην ελληνική κοινωνία, αρκετά χρόνια μετά τη χούντα, άρχισε να αναπτύσσεται η αξία της εκπαίδευσης και της παιδείας. Οι γονείς άρχισαν να ωθούν τα ελληνόπουλα στο πανεπιστήμιο και σε μεταπτυχιακές σπουδές. Οι κύριοι λόγοι κατατάσσονται σε δύο σκέλη, (α) μόρφωση, (β) επαγγελματικό σκοπό. Έχει γίνει αποδεκτό από την κοινωνία ότι κατά κανόνα το μορφωτικό επίπεδο ενός ανθρώπου είναι ανάλογο με τους τίτλους σπουδών του. Ένα άτομο που έχει ένα πτυχίο/μεταπτυχιακό/διδακτορικό θεωρείται ότι βρίσκεται σε ένα επίπεδο καλλιέργειας, ικανό να ασκήσει κριτική σκέψη και να δαμάσει τα ένστικτα. Η ίδια η κοινωνία είναι που πιστεύει ότι η διαδικασία του εκπαιδευτικού συστήματος μπορεί να απελευθερώσει το νου και να ανοίξει καινούριους ορίζοντες. Κατόπιν χούντας και με τόσα δεινά που υπήρξαν ιστορικά σε αυτή τη χώρα, δεν ήταν τυχαίο που σιγά σιγά αναπτύχθηκε η αξία της εκπαίδευσης για τη καθημερινή ζωή του ατόμου και που επικρατεί η αντίληψη ότι η μόρφωση περνάει κυρίως από τα θρανία. Αυτό βέβαια δεν περιορίζεται μόνο στη χώρα μας αλλά παίρνει παγκόσμια κλίμακα και φυσικά η επιρροή του διαδικτύου αναδιαμορφώνει τα δεδομένα. Με βάση την κοινωνία, η εμπειρία σπουδών (μορφωτικό επίπεδο) μπορεί να επηρεάσει τη βούληση και τη κριτική σκέψη του ατόμου. Κατά αυτόν τον πρόλογο και με δεδομένο ότι έχεις αποκτήσει ένα διδακτορικό (μία υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή επιτυχία), πλέον ονομάζεσαι "τάδε phd" και θεωρείται ότι ανέπτυξες την ικανότητα να διαμορφώνεις μια άποψη με ορθολογική μεθοδολογία. Θεωρείται ότι βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο επίπεδο που οι απόψεις σου και οι πεποιθήσεις σου στηρίζονται με μία λογική δομή και μπορείς να ξεχωρίσεις και να απορρίψεις κάθε είδους προκατάληψη. Όπως έγραψα, πλέον θεωρείσαι κάποιος που έχει ένα πιστοποιημένο ακαδημαϊκό επίτευγμα και από μόνο του αυτό σου δίνει την δυνατότητα να ασκείς επιρροή. Αυτός είναι ο σύνδεσμος του διδακτορικού με την πεποίθηση που εκφράζεις. Η κριτική μου απευθύνεται στην άποψη που έγραψες και ζητάω την ορθολογική διαδικασία που έκανες για να έρθεις σε μια τέτοια κατάληξη. Αν δεν υπήρχε αντικειμενική λογική στη σκοπιά σου και απλά το εκφράζεις επειδή έτσι απλά γουστάρεις, τότε να μου επιτρέψεις να ασκήσω επιπλέον κριτική για την επιπολαιότητα της συμπεριφοράς σου. Όμως εγώ προβληματίζομαι ακόμα παραπέρα. Σε κοινωνικό επίπεδο, αν υπάρχει αδικαιολόγητη αντίδραση σε ένα περιστατικό από πολλούς ανθρώπους υψηλής ακαδημαϊκής νοημοσύνης τότε μιλάμε για ένα κοινωνικό πρόβλημα. Πάνω σε αυτά που εμείς οι μεγαλύτεροι εκφράζουμε και συμπεριφερόμαστε, επηρεάζονται και προβληματίζονται οι νεότεροι. Σε αυτά που λέμε ή κάνουμε χωρίς να το πολυσκεφτούμε. Εδώ μέσα περνάνε εκατοντάδες νέοι και μεγαλύτεροι. Θα διαβάσουν από τη μεγαλύτερη κοτσάνα μέχρι και το πιο σοβαρό μήνυμα και θα το ενστερνιστούν σε κάποιο βαθμό. Είσαι σίγουρος ότι είναι έτσι απλά η άποψη σου/μου/του;
brickman Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Προβλέπω ο τίτλος να μην ανταποκρίνεται στη ροή της συζήτησης αλλά δε βαριέσαι, φτιάχνονται αυτά. Για ευκολία παραθέτω το ποστ"]http://www.insomnia....try4925420]ποστ[/url] μου πρωτού σχολιάσω για να είναι όλα μαζεμένα. [/font][/color] Ωραια, απάντηση στην απάντηση μου;
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Και συνεχίζω με τη δική σου απάντηση Λοιπον επειδη μου ανοιξες ορεξη για αυτο το θεμα λεω να ανοιξουμε νεο τοπικ. Ομως για να σου απαντησω θα σου στηριξω την αποψη μου σε ιστορικα γεγονοτα. Ανεκαθεν οταν σε μια χωρα/πολη/χωριο/κτλ υπηρχε ενας προδοτης, η χωρα/πολη/χωριο/κτλ αναγκαζόταν να υποστει σημαντικές συνέπειες. Εμεις ως Ελλαδα της συνέπειες τις ζουμε και τις πληρωνουμε 3 χρονια τωρα, οποτε οταν συνεχιζω να βλεπω νεα παιδια να καταφευγουν στη "προδοσια" έρχεται αυτοματως στο μυαλο μου το οτι θα υποστουμε ακομα παραπανω συνέπειες. Αυτο δεν το θελω. Τωρα ομως δεν ξερω εαν η απαντηση που περιμενες εσυ και/ή καποιοι αλλοι ηταν αυτο που εγραψα ή κατι του στυλ "Ψηφίζω ταδε κόμμα". Γενικα ειμαι αρκετα αυστηρος σε καποια θεματα οπως π.χ. της προδοσίας που συζηταμε τωρα. Ποια είναι τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί κάποιος προδότης; Στο μυαλό μου έρχονται δύο πολύ γενικευμένα περιστατικά. Η μία περίπτωση είναι να βγει κάποιος και να φωνάξει στη γειτονιά "γαμώ την ελλάδα σας με τον παραλογισμό που επικρατεί" και πιθανότατα να φύγει. Η άλλη είναι ένας άνθρωπος να μιλήσει στους γείτονες με επαγγελματισμό για να τους πείσει με τον τρόπο του να του εμπιστευτούν την ψήφο τους και ύστερα μέσω της διεύθυνσης να προτείνει έξτρα φόρο και χαμηλότερο εισόδημα για εκείνους τους ανθρώπους. Η πρότασή του γίνεται δεκτή (άσχετα με τον τρόπο) και τελικά έμμεσα έμμεσα υποννοείται ότι σκοπεύει να "μαμήσει τους γείτονες". Ποιος χαρακτηρίζεται προδότης;
brickman Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Και συνεχίζω με τη δική σου απάντηση Ποια είναι τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί κάποιος προδότης;[/font][/color] Στο μυαλό μου έρχονται δύο πολύ γενικευμένα περιστατικά. Η μία περίπτωση είναι να βγει κάποιος και να φωνάξει στη γειτονιά "γαμώ την ελλάδα σας με τον παραλογισμό που επικρατεί" και πιθανότατα να φύγει. Η άλλη είναι ένας άνθρωπος να μιλήσει στους γείτονες με επαγγελματισμό για να τους πείσει με τον τρόπο του να του εμπιστευτούν την ψήφο τους και ύστερα μέσω της διεύθυνσης να προτείνει έξτρα φόρο και χαμηλότερο εισόδημα για εκείνους τους ανθρώπους. Η πρότασή του γίνεται δεκτή (άσχετα με τον τρόπο) και τελικά έμμεσα έμμεσα υποννοείται ότι σκοπεύει να "μαμήσει τους γείτονες". Ποιος χαρακτηρίζεται προδότης; Κατα την αποψη μου προδοτης ειναι αυτος που δεν λαμβανει καθολου υπ'οψην του την χωρα του και δεν αναγνωρίζει την πατριδα του
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Κατα την αποψη μου προδοτης ειναι αυτος που δεν λαμβανει καθολου υπ'οψην του την χωρα του και δεν αναγνωρίζει την πατριδα του Διδακτορικό έχεις και δεν μπορείς να επιχειρηματολογήσεις πιο εκφραστικά; Δεν βλέπω να υπάρχει νόημα για τον αναγνώστη αν το λήξουμε από τώρα καταλήγοντας σε γούστα σου και γούστα μου. Είχαμε ένα περιστατικό καποιου που μέσα στην ορμόνη βγαίνει και λέει "μαμιέται η hellas" και κάποια σχόλια είχαν ακραία αντίδραση ενώ άλλα διέκριναν ένα troll. Έστω ότι δεν ήταν αποκλειστικά trolling αλλά εμπεριείχε δόση αλήθειας. Κανέναν δεν προβληματίζει πως έφτασε σε ένα τέτοιο σημείο να εκφραστεί κατά αυτόν τον τρόπο ένας νέος; Κανέναν δεν προβληματίζει η ακραία αντίδραση των ατόμων που διάβασαν το post; Μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία γιατί προσωπικά το έχω δει αρκετά και στο internetz αλλά και με παρέες προ πολλού. Συνεχίζω να προβληματίζομαι γιατί μέρος των ανθρώπων που αντιδράει έντονα, έχει κάποια ακαδημαϊκή κατάρτιση. Μπορείς να παραβλέψεις το γεγονός που ασκώ σε σένα κριτική αλλά όπως έγραψα, το πάω και πιο πέρα. Στο πως αυτό επηρεάζει την κοινωνία.
Cossutius. Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Ποιό ειναι το θέμα της συζήτησης? Με quote από άλλα ποστ δε θα δούμε το θέμα.. Εκτός και αν θελετε να το συζητήσετε μόνοι σας. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Ποιο είναι το θέμα μας είπαμε; Ποιό ειναι το θέμα της συζήτησης? Με quote από άλλα ποστ δε θα δούμε το θέμα.. Εκτός και αν θελετε να το συζητήσετε μόνοι σας. Σε τούτο το τρανό forum έγινε το εξής περιστατικό. Βγήκε ένα (κατά πάσα πιθανότητα) troll κι έγραψε, εν ολίγοις "ντρέπομαι που είμαι έλληνας, μαμώ την ελλάδα μπλα μπλα μπλα". Αρκετοί έπεσαν να τον φάνε ενώ άλλοι βρήκαν τον χαμμένο τους ξάδερφο (ξαδεtroll). Εκείνο το thread διαγράφτηκε και όποιος πρόλαβε το είδε. Κατόπιν σε άλλο θέμα σκόπιμα το συνέχισα. link για μια γεύση: http://www.insomnia....ο/#entry4924792 Δείτε και το άλλο link που έβαλα πιο πάνω, μαζί με τα posts για να μπείτε στο κλίμα
brickman Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Διδακτορικό έχεις και δεν μπορείς να επιχειρηματολογήσεις πιο εκφραστικά; Δεν βλέπω να υπάρχει νόημα για τον αναγνώστη αν το λήξουμε από τώρα καταλήγοντας σε γούστα σου και γούστα μου. Είχαμε ένα περιστατικό καποιου που μέσα στην ορμόνη βγαίνει και λέει "μαμιέται η hellas" και κάποια σχόλια είχαν ακραία αντίδραση ενώ άλλα διέκριναν ένα troll. Έστω ότι δεν ήταν αποκλειστικά trolling αλλά εμπεριείχε δόση αλήθειας. Κανέναν δεν προβληματίζει πως έφτασε σε ένα τέτοιο σημείο να εκφραστεί κατά αυτόν τον τρόπο ένας νέος; Κανέναν δεν προβληματίζει η ακραία αντίδραση των ατόμων που διάβασαν το post; Μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία γιατί προσωπικά το έχω δει αρκετά και στο internetz αλλά και με παρέες προ πολλού. Συνεχίζω να προβληματίζομαι γιατί μέρος των ανθρώπων που αντιδράει έντονα, έχει κάποια ακαδημαϊκή κατάρτιση. Μπορείς να παραβλέψεις το γεγονός που ασκώ σε σένα κριτική αλλά όπως έγραψα, το πάω και πιο πέρα. Στο πως αυτό επηρεάζει την κοινωνία. Μιας και μπορω να μιλησω μονο εκ μερους του εαυτου μου μπορω να σου πω οτι ειμαι ή του υψους ή του βαθους, αρα καταφευγω πολυ ευκολα σε ακραιοτητες. Οσο για την πρωτη σου προταση, πανελλήνιες εβγαλα 19.300 με 2 παραγραφους εκθεση. Αυτο τα λεει ολα.... Ποιό ειναι το θέμα της συζήτησης? Με quote από άλλα ποστ δε θα δούμε το θέμα.. Εκτός και αν θελετε να το συζητήσετε μόνοι σας. Επεσε το θεμα οτι οι πολυ μορφωμενοι δεν πρεπει να αντιδρουν καπως ακραια
NT1G Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Μιας και μπορω να μιλησω μονο εκ μερους του εαυτου μου μπορω να σου πω οτι ειμαι ή του υψους ή του βαθους, αρα καταφευγω πολυ ευκολα σε ακραιοτητες. Οσο για την πρωτη σου προταση, πανελλήνιες εβγαλα 19.300 με 2 παραγραφους εκθεση. Αυτο τα λεει ολα.... geowizard2 εσύ;
brickman Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Έστω ότι δεν ήταν αποκλειστικά trolling αλλά εμπεριείχε δόση αλήθειας. Κανέναν δεν προβληματίζει πως έφτασε σε ένα τέτοιο σημείο να εκφραστεί κατά αυτόν τον τρόπο ένας νέος; Εμενα με προβληματίζει και γι αυτον ακριβως τον λογο αντέδρασα ακραια geowizard2 εσύ; Ναι
Cossutius. Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Επεσε το θεμα οτι οι πολυ μορφωμενοι δεν πρεπει να αντιδρουν καπως ακραια Κοίτα αν θέλεις την άποψή μου, τον "μορφωμένο" που αντιδράει ακραία και ειδικά όταν χρησιμοποιεί ειρωνία τον θεωρώ χειρότερο από την κυρά Μαρίκα που δε τελείωσε ουτε το νηπιαγωγία και προσπαθεί να πείσει τους άλλους οτι γνωρίζει πυρινική φυσική. Να μου πεις, υπάρχουν ιερά τέρατα, πανεπιστημιακοί κτλ κτλ, που αντιδρούν πολύ άσχημα. Σε κοινωνικό επίπεδο, αν υπάρχει αδικαιολόγητη αντίδραση σε ένα περιστατικό από πολλούς ανθρώπους υψηλής ακαδημαϊκής νοημοσύνης τότε μιλάμε για ένα κοινωνικό πρόβλημα. Το παρατηρούμε στο ιντερνετ συνέχεια αλλά και irl. Άτομα που θεωρητικά έχουν ένα Α επίπεδο μόρφωσης και γνωρίζουν 5 πράγματα, λειτουργούν με ύφος 10 βαρόνων. Αποτέλεσμα ειναι ο εκνευρισμός των υπόλοιπων και η διαρκή αντιπαράθεση. Κάποιοι θεωρούν μάλιστα οτι αν σε μια συζήτηση ειναι επιθετικοί, ή αν χρησιμοποιήσουν τεχνασματα τύπου Σοπενχάουερ, θα "κερδίσουν" το χειροκρότημα, εξεφτελίζοντας τον "αντίπαλο" (για τέτοιο κόμπλεξ μιλάμε...θεωρουν τον συζητητή τους αντιπαλο...επίσης συνήθεια που βλέπουμε πολύ συχνά). 1
brickman Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Εγω ας πουμε το οτι εχω διδακτορικο δεν σημαινει οτι πρεπει να αλλαξω τον τροπο που αντιλαμβανομαι το τι συμβαινει γυρω μου.
tolis_01 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Βαριέμαι να διαβάσω όλα τα ποστς, μιας που αρκετά είναι "σεντόνια", αλλά νομίζω πως η αιτιολόγηση του topic title είναι προφανής. Επηρεάζει σε κάποιο βαθμό, με τον βαθμό να εξαρτάται από τον χαρακτήρα του ατόμου. Αναμένεις δηλαδή, από κάποιον που έχει μάθει να χρησιμοποιεί κριτηκή σκέψη, να είναι περισσότερο απελευθερωμένος από προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες που χαρακτηρίζουν τους μη μορφωμένους. Τα άκρα που αναφέρθηκαν, τουλάχιστον ως προς την πολιτική, δεν νομίζω ότι αναιρούνται από το επίπεδο μόρφωσης. Πολλοί υψηλά μορφωμένοι τάχθηκαν άκρα δεξιά ή άκρα αριστερά (ειδικά αριστερά, που πάντοτε ήταν πιο πολιτική κατεύθυνση που χαρακτήριζε τους πιο μορφωμένους αλλά και τους πιο εύπορους). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα