Προς το περιεχόμενο

Αναλυτική παρουσίαση icoo d70 pro 2


sintalkas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά είμαι  ο sintalkas και θα προσπαθήσω να κάνω μια εκτενής παρουσίαση για το πολύ προσιτό και  πολύ δυνατό (πάντα για τα λεφτά του ) icoo d70 pro 2.To πήρα με την υπερπροσφορά του dealextreme στα 40 ευρώ περίπου .Οι πρώτες εντυπώσεις είναι αρκετά καλές και δείχνουν πως το icoo είναι ένα πολύ τίμιο ταμπλετάκι σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό αλλά φυσικά δεν συγκρίνεται με πολύ μεγαλύτερης αξίας  tablets ,όπως το nexus 7.

 

Χαρακτηριστικά :Το icoo d70 pro 2 διαθέτει ένα διπύρηνο επεξεργαστή στα 1,6 ghz  Α9 (ARM) σε υλοποίηση της Rockchip με την κωδική ονομασία RK3066,επίσης έχει ενσωματωμένη στο τσιπ μια τετρά  πύρηνη έκδοση της γνωστής mali 400 καθώς και 1gb ddr3 για ram ,ο χώρος αποθήκευσης είναι 8  gb ,εκ των οποίων μόνο τα 5,99 είναι κανονικός χώρος αποθήκευσης ,ενώ το υπόλοιπο το διαχειρίζεται το λειτουργικό σύστημα και οι εγκατεστημένες εφαρμογές ,επίσης διαθέτει και υποδοχή κάρτας μνήμης εώς 32 gb ,τέλος η οθόνη του είναι μέτριας απόδοσης στα 1024x600 με ικανοποιητικά χρώματα και φωτεινότητα ,επίσης φέρνει και ένα ενσωματωμένο ηχείο και αυτό μέτριας απόδοσης στο πίσω μέρος .Σε σχέση με to icoo d70 pro  το icoo d70 pro 2 διαθέτει μια μόνο κάμερα κακής απόδοσης προφανώς στα 0.3 megapixels.Φυσικά διαθέτει και micro usb και mini hdmi θύρα

 

 

Διαδικασία unboxing :όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που αναπαριστούν το κανονικό unboxing που έγινε μέρες νωρίτερα, με το που ανοίγουμε την ταχυδρομική σακούλα συναντάμε ένα λιτό κουτάκι με κινέζικα γράμματα σε χρώμα άσπρο -γαλάζιο που δεν μας προδιαθέτει καθόλου για το τι θα ακολουθήσει ,μέσα βρίσκεται το ταμπλέτ ,τα προστατευτικά πλαστικά και αφρολέξ ,2 βιβλιαράκια ,δυστυχώς στα κινέζικα και 1 καλώδιο για να φορτίζουμε το τάμπλετ και να το συνδέουμε με τον υπολογιστή μας ,ενώ απουσιάζουν παντελώς κανονικός φορτιστής και ακουστικά. Το tablet έχει προεγακτεστημένη γλώσσα τα Αγγλικά και κινέζικη ώρα, επίσης διαθέτει κάποιες εφαρμογές στα κινέζικα και 1 βίντεο στα 1080p κάποιου κινέζικου κοριτσίστικου συγκροτήματος και 1 mp3 κινέζικης μπαλάντας !!!!Όπως καταλαβαίνετε διαθέτει πολύ bloatware ,το οποίο είναι άχρηστο και κουραστικό.

 

post-105515-0-41940200-1359725407_thumb.jpg

post-105515-0-43945100-1359725432_thumb.jpg

post-105515-0-54961900-1359725471_thumb.jpg

 

 

Ποιότητα κατασκευής: Η ποιότητα κατασκευής είναι καλή σε γενικά επίπεδα αν και τα υλικά κατασκευής του είναι μέτριας υφής ,αλλά και ποιότητας, χωρίς όμως να δημιουργούν πρόβλημα. Όμως δεν έχει αυτή την αίσθηση της ακριβής και καλοφτιαγμένης συσκευής ,όπως έχουν τα προιόντα  γνωστών επώνυμων εταιρειών .

 

post-105515-0-80332200-1359725492_thumb.jpg

post-105515-0-04001000-1359725515_thumb.jpg

post-105515-0-98873200-1359725536_thumb.jpg

 

 

Οθόνη: Η οθόνη του είναι μέτρια με καλή όμως χρωματική απόδοση και ικανοποιητική φωτεινότητα. Δυστυχώς όμως δεν έχει καλή απόδοση στο λευκό που φέρνει περισσότερο στο μπεζ πάρα στο άσπρο και τουλάχιστον στο δικό μου υπάρχουν μόνιμα χνούδια που κάνουν την οθόνη να φαίνεται σαν βρώμικη μόνιμα ,προφανώς λόγω κακής κατασκευής .Η αίσθηση αφής είναι καλή και αναγνωρίζει ως 5 δάχτυλά ταυτόχρονα αλλά το γυροσκόπιο είναι μέτριας απόδοσης και θα σας δυσκολέψει αρκετά μέχρι να το συνηθίσετε, για αυτό αν σκέφτεστε να παίζετε  πολλά racing games,καλύτερα να κοιτάξετε αλλού. 

 

post-105515-0-79645100-1359725560_thumb.jpg

 

 

Ήχος: Ο ήχος του πάλι είναι μέτριας απόδοσης αν και δεν θα αφήσει κανένα παραπονεμένο και το ηχείο του είναι αρκετά μεγάλης έντασης. Γενικά μια χαρά για τα λεφτά του...

 

 

Επεξεργαστής - Γραφικά: Με διπύρηνο επεξεργαστή A9 στα 1.6 ghz και 4 πύρηνο τσιπ γραφικών της Mali την Mali 400 πραγματικά δεν κολλάει πουθενά ,ούτε αργεί σε κανένα πρόγραμμα ή παιχνίδι και φυσικά είναι ταχύτατο και στο browsing. Παρόλα αυτά με την στοκ ρομ διαθέτει πολλές ασυμβατότητες με γνωστά παιχνίδια όπως το N.O.V.A 3 και το asphalt 7 ,με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε πως αποδίδει στα ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια.(Για αυτό αν ξέρει κάποιος ας ποστάρει στα σχόλια.)Επίσης παίζει νεράκι όλα τα 1080p βιντεάκια που

του έβαλα.Γενικά οι επιδόσεις του τάμπλετ είναι πάρα πολύ καλές για τα λεφτά του αφού μπορεί να συγκριθεί σε αυτές με πολύ καλά μηχανήματα επώνυμα και πολλαπλάσιας αξίας αφού σκοράρει στο quadrant standard edition το εκπληκτικό νούμερο των 4107 ,και κατατάσσεται κάτω από το htc One X και πάνω από το Samsung Galaxy Note 1 ,αλλά και στο antutu τα πάει πολύ καλά με σκορ 11045 και πάλι πάνω από το galaxy note και υπολείπεται ελάχιστα από το Asus Transformer prime (2x έκδοση).

 

Μπαταρία:Πάμε τώρα σε ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά σε ένα τάμπλετ, την μπαταρία και εδώ τα πράγματα δεν είναι καλά με την φωτεινότητα στο φουλ και ανοιχτό το wifi και μάλιστα με μέτρια χρήση ,θα είσαστε πολύ τυχεροί αν καταφέρετε να βγάλετε 1:30 ώρα. Όμως αν ρίξετε την φωτεινότητα στο 40% και κάτω μπορείτε να φτάσετε περίπου τις 3 ώρες σερφάροντας και παίζοντας.Γενικά η μπαταρία του είναι από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του και πως να μην είναι αφού σύμφωνα με άλλα φόρουμ η πραγματική χωρητικότητα της μπαταρίας είναι μόλις 2500 mah ,κάτι που εξηγεί την πολύ χαμηλή διάρκεια της μπαταρίας που ενσωματώνει το τάμπλετ. 

 

Ελαττώματα-προβλήματα

 

Δυστυχώς υπάρχουν πολλά προβλήματα αλλά και ελαττώματα με το συγκεκριμένο τάμπλετ εδώ θα συνοψίσουμε τα σημαντικότερα.

 

-Προβληματική μπαταρία:Μην αφήσετε ποτέ να μείνει από μπαταρία το τάμπλετ γιατί μπορεί μετά να μην ανοίγει  και να μην φορτίζει και να πρέπει να το ανοίξετε για να φτάσετε στην μπαταρία.

-Προβληματική οθόνη:Στο δικό μου έχει μόνιμα χνούδια λόγω κακής συναρμολόγησης

-Προβληματική υποδοχή ακουστικών:Θέλει κόλπο για να δουλέψουν σωστά

-Μάπα rom:Απλά βγάλτε την και βάλτε custom rom να βρείτε την υγεία σας

-Πολύ αργή φόρτιση ιδίως μετά το 80% πάει σαν χελώνα 

 

 

Ασυμβατότητες : Με την στοκ ρομ δυστυχώς υπάρχουν πολλές ασυμβατότητες ,οι πιο τρανταχτές που θυμάμαι δεν τρέχει το insomnia.app ,σχεδόν όλα τα καλά παιχνίδια της Gameloft είναι μη συμβατά ,ενώ αν και τρέχει το bsplayer στα 1080p αρχεία κολλά και χρειάζεται επανεκίνηση

 

Επίλογος: Γενικά στα λεφτά του είναι ένα αρκετά καλό τάμπλετ και τα αξίζει. Αν το βρείτε εώς 65 ευρώ μην διστάσετε να το αγοράσετε αλλά στην κανονική του τιμή θα σας πρότεινα να πάρετε ένα ainol,onda ή ένα pipo s2 που είναι καλύτερα από αυτό. Επίσης το pro 1 είναι καλύτερο από το pro 2, αφού διαθέτει 2 κάμερες και μεγαλύτερη μπαταρία από το icoo d70 pro 2.. 

 

Αξιολόγηση -> 6.8/10

Επεξ/σία από sintalkas
  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ενα προβλημα που παρατηρησα στο δικο μου ειναι οτι την ωρα που το φορτιζω δεν μπορω να το χρησιμοποιησω αφου οποτε ψιλοακουμπαω την οθονη "καταλαβαινει" 4-5 χτυπηματα και δεν μπορεις να γραψεις τιποτα ουτε να κανεις αναζητηση κλπ κλπ. δεν εχω δοκιμασει με αλλο φορτιστη να δω αν εχει αλλη συμπεριφορα.

μολις βγαλω το φορτιστη δουλευει κανονικα.

επισης με usb hub της πλακας που το δοκιμασα δεν το εβλεπε και για την ωρα δεν μπορω να συνδεσω ταυτοχρονα φορτιστη, το εξωτερικο πληκτρολογιο που εχει η θηκη που αγορασα, και usb stick (το καθενα μονο του δουλευει).

αν καποιος εχει λυσει τετοιου ειδους προβληματα ας το ποσταρει.

Υ.Γ. ολα αυτα με την κανονικη ρομ, δεν δοκιμασα να βαλω κατι αλλο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ενα προβλημα που παρατηρησα στο δικο μου ειναι οτι την ωρα που το φορτιζω δεν μπορω να το χρησιμοποιησω αφου οποτε ψιλοακουμπαω την οθονη "καταλαβαινει" 4-5 χτυπηματα και δεν μπορεις να γραψεις τιποτα ουτε να κανεις αναζητηση κλπ κλπ. δεν εχω δοκιμασει με αλλο φορτιστη να δω αν εχει αλλη συμπεριφορα.μολις βγαλω το φορτιστη δουλευει κανονικα.επισης με usb hub της πλακας που το δοκιμασα δεν το εβλεπε και για την ωρα δεν μπορω να συνδεσω ταυτοχρονα φορτιστη, το εξωτερικο πληκτρολογιο που εχει η θηκη που αγορασα, και usb stick (το καθενα μονο του δουλευει).αν καποιος εχει λυσει τετοιου ειδους προβληματα ας το ποσταρει.Υ.Γ. ολα αυτα με την κανονικη ρομ, δεν δοκιμασα να βαλω κατι αλλο

Μου ακούγεται γγια ελαττωματικό μιας και τέτοια συμπεριφορά δεν εχω εγώ.

 

Όσο για το review. Η οθόνη γενικά σε χαμηλό φωτισμό είναι για τα μπάζα. Αποδίδει καλά σε τέρμα φωτισμό αλλά η μπαταρία θα τελειώσει αμέσως. Η μπαταρία γενικά είναι πολύ μικρή ευτυχώς υπάρχουν εναλλακτικές των 5000mah και αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου την αλλάζεις. Δυναμικά οπως είπες πετάει το μηχάνημα. Για 70 ευρώ που κοστίζει κανονικά δε θα τα έδινα και θα πήγαινα σε κάτι κοντά στα 100 με IPS και περισσότερη μπαταρία. Για τα μισά που δώσαμε στο dx απλά είναι ληστεία :Ρ

Επεξ/σία από kamui
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αν τρεχει το insomnia app ή οχι, εχει να κανει με το πως ειναι δηλωμενο το tablet στην ρομ του, πχ στο ainol aurora II με 2 ρομς που εχω δοκιμασει, τρεχει μια χαρα. Με την τρεχουσα ρομ φαινεται το μηχανημα σαν nexus 7.

(και το google play και το αμαζον το "βλεπουν" σαν nexus 7 και ετσι αναφερουν συμβατοτητα συσκευης).

 

Το ιδιο ισχυει κ για πολλες αλλες εφαρμογες.

 

---

 

Μπραβο sintalkas που ξεκινησες αυτο το θεμα, θα εχετε να μοιραστειτε πολλα!

(εγω παρηγγειλα το pipo, μακαρι να ξεκινησει καποιος κατι αντιστοιχο).

Επεξ/σία από nek4d
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπόν παιδιά μετά από 3 μέρες συμβίωσης μαζί του ,ένα έχω να πω το μηχανάκι είναι πολύ καλό αλλά έχει τελείως μάπα ρομ.

 

Αναμένεται να προσθέσω και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες στην παρουσίαση μου,αναμένετε ποστς μου.

 

Η μπαταρία του κρατά 3 ώρες περίπου με μέση χρήση.Και φορτίζει απελπιστικά αργά,ιδίως μετά από το 70% .....

 

Παιδιά προτείνετε μου ρομ,να εγκαταστήσω μήπως δω άσπρη μέρα !!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

άσε είναι πολύ δύσκολο ,άμα τα καταφέρω ποτέ θα το προσθέσω στην παρουσίαση...

 

 

επίσης υπάρχει και θέμα και με το wifi ,αφού όταν είναι χωρίς κωδικό δεν το βλέπει καν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω να κανω μια ερωτηση. Χθες εδωσα και εγω παραγγελια στο dealextreme http://dx.com/p/icoo-d70proii-7-capacitive-screen-android-4-1-1-dual-core-tablet-pc-w-tf-wi-fi-hdmi-white-164481 Δυστυχως ομως δεν προσεξα οτι στις υποστηριζομενες γλωσσες δεν συμπεριλαμβανει τα ελληνικα. Σε αλλα sites που το πουλανε τα ελληνικα τα αναφερει στις γλωσσες.. Αν πραγματι απο το συγκεκριμενο site δεν εχει να αλλαξω τη γλωσσα των menu στα ελληνικα μηπως θα μπορεσω να τα εμφανισω μεσω της εφαρμογης του morelocale 2 ? Σε ενα HTC android που εχω και δεν ειχε ελληνικα ειχα χρησιμοποιησει αυτη την εφαρμογη και δουλεψε περιφημα..

Επεξ/σία από Alkis29
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αντροιντ 4.1.1 που φοραει υποστηριζει ελληνικα δεν θα εχεις προβλημα μην κοιτας οτι δεν το γραφει στην περιγραφη ειναι τοσες πολλες οι γλωσσες που θα ηταν αδυνατο να τις γραφει ολες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...