Προς το περιεχόμενο

Τέλος τα ισόβια προγράμματα υγείας από τις ασφαλιστικές


kage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

«Το νέο καθεστώς δίνει το δικαίωμα στις ασφαλιστικές να αλλάζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή τους όρους ασφάλισης», τονίζει έμπειρο στέλεχος μεγάλης ασφαλιστικής. «Οι ασφαλιστικές θα έχουν την ευχέρεια να καταργούν ζημιογόνα προγράμματα και να λανσάρουν νέα, με διαφορετικούς όρους, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς», συνθηκες αγορας=κερδη vs ζημιες

οι αλλαγες δεν θα γινονται μεμονωμενα για το καθε ατομο αλλα για το συνολο που εχει γραφτει στο προγραμμα.
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3454331
http://www.in2life.gr/wellbeing/health/articles/252540/article.aspx

κατι που σκοπιμως δεν 'ακουστηκε'!
που και που κοιταω να δω τι παιζει με τις ασφαλειες,γιατι πληρωνω αρκετα για 3 συμβολαια.μεχρι που ειδα το παραπανω.
το εψαξα και ειδα οτι οι περισσοτερες εταιρειες το πραγματοποιησαν Δεκεμβρη του 12(αφου μονο κερδισμενοι βγαινουν)

Βρηκα 2 εταιρειες που προσφερουν ακομη ισοβια(απο την αρχη ή μετα απο χ ανανεωσεις)ασφαλιση!γνωμη μου αν εχετε ~30ε τον μηνα να τις κανετε οσο προλαβαινετε!αν θελετε ινφο στειλτε μου πμ.δεν ειμαι ασφαλιστης αλλα εχω επικοινωνια με δαυτους.

 

υ.γ. δεν γραφω public τα ονοματα απο τις ασφαλιστικες γιατι πιθανον να υπαρχουν και αλλες ασφαλιστικες με τυπου ισοβια

Επεξ/σία από kage
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κοινώς, όσο είσαι υγιής και πληρώνεις όλα μια χαρά. Αν πάθεις κάτι, δηλαδή έρθει η ώρα να κάνεις χρήση αυτού που πληρώνεις, μπορούν να σου πουν "Ευχαριστούμε, γεια σας". Μάλιστα! Και ρωτάω εγώ ο αφελής τώρα, για ποιο λόγο να πληρώσω εφόσον υπάρχει πιθανότητα να μην έχω ασφάλεια όταν θα την έχω ανάγκη. Τροφή για σκέψη για τις ασφαλιστικές.

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδω οπου ναναι θεσμοθετειται η κλοπη καταθεσεων απο τις τραπεζες (αν αυτες δημιουργησουν χρεη απο μονες τους) κι εσεις αναρωτιεστε για το κατα ποσο οι ασφαλισιτκες μπορουν να ειναι αξιοπιστες?

 

Περα απο το γεγονος οτι υπαρχουν προσφατα κανονια ασφαλιστικων , οπου ο κοσμακης εχασε τα λεφτα του (κι αυτα ειναι πραδειγματα που θα επρεπε να σας θορυβησουν για την αξιοπιστια του κλαδου γενικοτερα).

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι αλλαγες δεν θα γινονται μεμονωμενα δηλ.για το καθε ατομο ξεχωριστα αλλα για το συνολο που εχει γραφτει στο προγραμμα.

αλλα γενικοτερα υπαρχει ρισκο γιατι αν καταργησουν το προγραμμα και συ εχεις παθει ηδη κατι τοτε θα φας ακυρο απο τις υπολοιπες ή θα βαλουν εξαιρεση στους ορους για την χ κατηγορια ασθενειων δεν καλυπτεσαι...

 

ο κυριοτερος λογος που επιλεγεις τα ιδιωτικα ειναι για καλυτερες συνθηκες διαβιωσης...γιατρους παιζει να βρεις καλυτερους στα δημοσια(γιατι εχουν περισσοτερες εμπειριες).2ος λογος οτι δεν θα πας για χ προβλημα και θα φυγεις με αλλα 2-3 γιατι εισαι σε δωματιο με 6ατομα και πολλες φορες χωρις καν τουαλετα μεσα στο δωματιο.Τελος στα δημοσια θα αντιμετωπισεις προβληματα στην εκτέλεση πράξεων/εξετάσεων λόγω έλλειψης υποδοµής

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 6 μήνες μετά...

Ο κυριότερος λόγος που κάνει κανείς ένα πρόγραμμα υγείας ότι δεν έχει τα ενδεχομένως απαιτούμενα κεφάλαια για να μπορέσει να  ανταπεξέλθει σε ένα σοβαρό περιστατικό. Τα περισσότερα προγράμματα δίνουν όρια εκατομμυρίων, τα οποία δε θα δούμε δουλεύοντας μια ζωή. Ακόμα και να τα έχει όμως κάποιος, γιατί να τα χαλάσει; Και πώς θα αναπληρώσει αυτά που έδωσε; Με ένα πρόγραμμα υγείας τα προστατεύει.

 

Οι συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία μπορεί να είναι άθλιες, αλλά μέσα υπάρχουν ιατροί διαμάντια. Δηλαδή αν κάποιος πληρώνει ιδιωτική ασφάλιση και ο καλύτερος ιατρός για το πρόβλημα του βρίσκετε σε δημόσιο, θα πάει ντε και καλά σε ιδιωτικό; Η απάντηση είναι όχι. Υπάρχουν προγράμματα που δίνουν επίδομα (χρήματα στο χέρι δηλαδή) για κάθε μέρα που νοσηλεύεται κανείς σε δημόσιο νοσοκομείο. Στα ιδιωτικά βέβαια οι συνθήκες είναι αλλιώς.

 

Όσων αφορά την ισοβιότητα των νοσοκομειακών προγραμμάτων, είναι αλήθεια ότι θα πάψει να υπάρχει. Σχεδόν όλες οι εταιρείες δίνουν πλέον ετησίως ανανεούμενα προγράμματα, κάτι που με λίγα λόγια σημαίνει το εξής:

 

Έστω ότι κάποιος πληρώνει ένα νοσοκομειακό πρόγραμμα δέκα χρόνια. Στο εντέκατο έτος παθαίνει ένα έμφραγμα και βάζει την εταιρεία μέσα για τα καλά. Στην επόμενη ανανέωση του ασφαλιστηρίου η εταιρεία (επειδή διατηρεί φυσικά το δικαίωμα να αλλάζει τους όρους σε κάθε ανανέωση) μπορεί να βάλει πλέον εξαίρεση για καρδιολογικά! Και ο μ@λ@κας πλήρωνε δέκα χρόνια (η και πενήντα χρόνια θα μπορούσε)! Είσαι λοιπόν ασφαλισμένος για ένα χρόνο. Ά! Και φυσικά δεν σε δέχεται καμία άλλη εταιρεία μετά από έμφραγμα αν νευριάσεις και θέλεις να πας αλλού, ε! Είναι αργά.. Άρα μένεις στον αέρα…

 

Στα ισόβια ότι υπογράφεις σήμερα, σε ακολουθεί μέχρι να πεθάνεις. Δεν λήγει, δεν ανανεώνεται. Όσο το πληρώνεις θα το ‘χεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

<<Στα ετησίως ανανεούμενα δεν μπορεί μια εταιρεία να αλλάξει κάτι επιλεκτικά πάνω σε σένα, θα πρέπει να αλλάξει ή να σταματήσει όλο το πρόγραμμα για όλους τους πελάτες που το έχουν αγοράσει. Βέβαια υπάρχει το θέμα των ψιλών γραμμάτων που σε μερικά συμβόλαια δεν τα αναφέρουν ως ετησίως ανανεώμενα αλλά σαν ετησίως καταγγελλόμενα και εκεί είναι η παγίδα γιατί εκεί μπορούν να σου κάνουν εσένα προσωπικά ότι θέλουν και όχι γενικά σε όλους όσους αγοράσει το ίδιο πρόγραμμα με εσένα.>>
εννοειται πως συμφωνω οτι ειναι fail να παρεις ετησιως ανανεωμενο-καταγγελλομενο οταν υπαρχουν ακομη ισοβια προγραμματα.(pm για εταιρειες που ειχα ρωτησει)
 
το ολο σκηνικο προεκυψε απο μια οδηγία ε.ε. για μετοχικο-αποθεματικο vs ρισκο . Δεν ξερω αν εγινε νομος/διαταγμα στην ελλαδα!!http://el.wikipedia.org/wiki/Ευρωπαϊκό_Δίκαιο
υ.γ. κοιτατε παντα εξαιρεσεις/ειδος συμβολαιου και με τι οριζουν για την http://www.nextdeal.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%99%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%91%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7/item/13409-pote-einai-kataxrhstikos-o-oros-anaprosarmogis.htmlαναπροσαρμογη τιμης καθε χρονο!

Επεξ/σία από kage
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για κακη μου τυχη δεν το κατεχω τοσο και θα αδικησω τις αλλες που εχουν και δεν το ξερω.
http://www.eaee.gr/eaee_members/default.aspx
http://www.eaee.gr/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=249&Itemid=245&lang=el

901b02032f3126fb2569a902a9ddf4be.jpg

http://www.euro2day.gr/specials/topics/article/1121110/oratos-o-afellhnismos-ths-asfalistikhs-agoras.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...
  • 5 εβδομάδες αργότερα...

Μιας που ψάχνομαι τον τελευταίο καιρό για να κάνω ασφάλεια υγείας και έψαξα αρκετές εταιρίες, είδα πως η Groupama Φοίνιξ παρέχει ακόμη κάποια ισόβια προγράμματα υγείας. Πάντως, επειδή δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη είναι η εταιρία, σκοπεύω να τους επισκεφθώ σύντομα για να δω τι παίζει με τους όρους, κλπ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 11 μήνες μετά...

Έχει κάνει κανείς τα προγράμματα που αναφέρει η τράπεζα Πειραιώς στο SITE της να μας πεί καμία εμπειρία?

 

Συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι για αυτό (νοσοκομειακό, ισόβιο) http://www.piraeusba...s-hospital-care  περίπου 688€/χρόνο (για ισόβια ασφάλιση)

 

(Γενικά τα προγράμματα που έχει είναι αυτά: http://www.piraeusba...asfaleia-ygeias )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Οι Αλήθεια είναι ότι τα ισόβια είναι πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για κάποιον που ενδιαφέρεται. Είναι τα ισόβια όπως  ήταν κάποτε τα προγράμματα που σου κάλυπταν τοκετό ενώ τώρα δεν καλύπτει κανένα νέο πρόγραμμα, η όπως leaser για μιοποια που πάλι κανένα πρόγραμμα πλέον δεν καλύπτει.

Στις εποχές που ζούμε πραγματικά αξίζει κάποιος να διάθεση ένα ποσό για μια αξιοπρεπείς υγεία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...