Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα γιά εκτύπωση φυλλαδίου?


katidis21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά θέλω να φτιάξω ένα φυλλάδιο προσφορών γιά ένα Mini Market που έχω,ξέρετε γιά Τρόφιμα,Απορρυπαντικά κλπ.,έχω κατεβάσει τις φωτογραφίες των προιόντων και θέλω να το στήσω,πείτε μου ένα πρόγραμμα εύκολο στη χρήση του(υπάρχει κάτι με ελληνικό Menu?).Πώς μικραίνω ή μεγαλώνω τις φωτογραφίες,πως τις καθαρίζω επίσης κάτω από τις φωτό θέλω να γράφω περιγραφή προιόντος και τιμή και να το εκτυπώνω σε A4 χαρτί,μπορείτε να με βοηθήσει κάποιος βήμα-βήμα γιατί μου φαίνεται βουνό,υπάρχει πρόγραμμα απλό στη χρήση και free?Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις το Word αν έχεις στον υπολογιστή σου εγκατεστημένο το Microsoft Office κάνοντας εισαγωγή αρχείου εικόνας (έχεις δυνατότητα να την μετακινήσεις ή να αυξομειώσεις το μέγεθός της).

Αν δεν έχεις το Microsoft Office μπορείς να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το LibreOffice που είναι free και έχει τις ίδιες δυνατότητες.

Την αυξομείωση μεγέθους στις φωτογραφίες μπορείς να την κάνεις και με επεξεργασία στο πρόγραμμα ζωγραφικής των Windows πριν κάνεις την εισαγωγή στο Word.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε νομίζω! Και θα σου πω γιατί.

Για αρχή, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι η παραγωγή εντύπων όπως flyers, brochures κλπ δεν είναι επεξεργασία κειμένου. Προγράμματα επεξεργασίας κειμένου όπως αυτά που πρότεινες είναι παντελώς ακατάλληλα για τέτοια δουλειά. Είναι άλλη η φιλοσοφία της σχεδίασης ενός εντύπου σε πρόγραμμα στοιχειοθεσίας/DTP και άλλη η λογική λειτουργίας ενός επεξεργαστή κειμένου που αντιμετωπίζει ένα έγγραφο ως ρέον κείμενο.

Δύσκολο δεν είναι να αφιερώσεις ένα ή δύο απογευματάκια για να μάθεις ένα ικανοποιητικό ποσοστό των δυνατοτήτων του δωρεάν Scribus π.χ. Δύσκολο είναι να παράγεις ένα καλαίσθητο και πρωτότυπο flyer αν δεν «το 'χεις», όπως δεν το 'χουμε αρκετοί που πάμε να κάνουμε δουλειά γραφίστα χωρίς να είμαστε τέτοιοι. Ναι, ξέρω ότι υπάρχουν και γραφίστες που δεν «το 'χουν». Αλλά αυτοί τουλάχιστον το σώζουν λιγάκι γιατί μπορούν να παράγουν άρτιο από τεχνικής άποψης αποτέλεσμα, έστω και ανέμπνευστο... ;)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ θα συμφωνήσω με το σκεπτικό του parsifal.

Από την στιγμή που katidis δεν ξέρει τι να κάνει και προφανώς θα επαναλάβει την διαδικασία και άλλες φορές στο μέλλον ας ασχοληθεί με ένα σωστό πρόγραμμα το οποίο και θα μάθει να χειρίζεται παρά να παιδεύεται με μη εξειδικευμένα προγράμματα.

Η λογική είναι ότι μετά από δύο-τρεις φορές που θα το κάνει θα αρχίσει να μαθαίνει και το πρόγραμμα καλύτερα και θα μπορεί να κάνει περισσότερα και πιο όμορφα και σωστά φυλλάδια.

Ενώ με το word κάποια στιγμή θα μπλοκάρει σε αυτό που έκανε την 1η φορά χωρίς να μπορεί να το βελτιώσει αρκετά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω κανένα λόγο να μη συμφωνήσω και με τους δυο σας!

Ασχολούμενος με υπολογιστές (ως αυτοδίδακτος) από το 1985 και κρίνοντας (κακώς φυσικά) εξ ιδίων τα αλλότρια, μου δημιουργήθηκε η αίσθηση που προανέφερα.

 

Μακάρι να «το 'χει» ο φίλος και να δημιουργήσει αξιόλογα φυλλάδια και όχι να φερθεί όπως εγώ, που δεν έχω χρησιμοποιήσει παρά ελάχιστα και μόνο το Word για παρόμοιες εργασίες, έχοντας πείσει τον εαυτό μου ότι δεν πρόκειται ποτέ να κατορθώσω να κάνω κάτι τέτοιο μιας και δεν «το 'χω»!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...