Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν εχω να δηλωσω ουτε ενα εισοδημα στην εφορια γιατι ειμαι ανεργος ολο το χρόνο και το μονο που εχω ειναι το σπιτι που ζω το οποιο το πηρα με γονικη παροχη περισυ και εχει ήδη δηλωθει..

Πρεπει να ξαναδηλωσω το σπιτι με Ε2 και Ε9 παλι για να βαλω τον αριθμο παροχής ρευματος?

Τις αποδειξεις που ζητανε 700 Ευρω τις κραταω σε περιπτωση που μου κανουν ελεγχο και τους τις παω τοτε? 

Τι αλλο πρεπει να προσεξω για να μην με βαλουν και πληρωνω φόρους? - Δεν υπάρχει μία..

Δημοσ.

ε2 δηλώνεις μόνο αν εισπράττεις ενοίκια !

Το σπίτι πρέπει να το έχεις δηλώσεις σαν κύρια κατοικία νομίζω (στο Ε1 αν θυμάμαι καλά).

Ε9 δεν υποβάλλεις αν δεν έχει αλλάξει η ακίνητη περιουσία σου από την τελευταία φορά που υπέβαλλες.

Θα έχεις τεκμήριο διαβίωσης 3500 (αν είσαι άγαμος) ακόμα και αν είσαι άστεγος,
προστίθεται τεκμήριο ανάλογα με τα τετραγωνικά του σπιτιού και την αντικειμενική και την παλαιότητα,
και από αυτοκίνητο (ανάλογα με τους φορ. ίππους και την παλαιότητα).

Όλα αυτά είναι μαχητά βέβαια, γιατί θεωρούν ότι αν έχεις σπίτι και αμάξι πρέπει να δηλώνεις πάνω απο 11 χιλιάρικα χοντρικά το χρόνο.

Το επίδομα ανεργίας το δηλώνεις (σε κάποιο ειδικό κωδικό γιατί δεν φορολογείται).

Από εκεί και πέρα σου λένε ότι δεν ζεις με αέρα, και θα σε ψάξουν να δουν τι δεν δήλωσες.

Συνήθης τακτική είναι να υπολογίσεις το διαθέσιμο εισόδημα που σου έμενε κάθε χρόνο με βάση τις δηλώσεις σου (εμένα ο λογιστής μου το ξεκίνησε από το 2000 σχεδόν), και πόσο μένει διαθέσιμο για ανάλωση με βάση τις δηλώσεις και τα τεκμήρια διαβίωσης που ίσχυαν σε κάθε χρονιά.

Με βάση αυτά εμένα μου έβγαλε πέρσυ ότι είχα ακόμα διαθέσιμο προς ανάλωση εισόδημα κάπου 200 χιλιάρικα (!!!!) και έβαλα κάποιο ποσό στον κωδικό για τα αναλωθέντα εισοδήματα προηγούμενων ετών για να καλύψω πέρσυ τα τεκμήρια γιατί ήταν σχεδόν μηδενική η δήλωση μου..

Κάτι τέτοιο θα κάνουν όλοι φέτος αφού φυσικά υπάρχουν 1,5 εκατομύρια άνεργοι και το κράτος θα εισπράξει τρία αρχ...
, δηλαδή όσα ακριβώς υπολογίζει.

τις αποδείξεις τις κρατάς και θα τις πας ΜΟΝΟ αν στις ζητήσουν δειγματοληπτικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ , τις κρατάς για πάντα, γιατί μπορεί τα επόμενα χρόνια να στις ζητήσουν.

Είχε τύχει σε εμένα να μου ζητήσουν μετά από 4 χρόνια αποδείξεις της πρώτης ηλεκτρονικής δήλωσης που είχα υποβάλλει που ίσχυσε αυτό, και τους τις πήγα ..

Δημοσ.

Πρέπει να κάνεις δήλωση συμπληρώνοντας το Ε1 και γιαυτό πρέπει να έχεις κωδικό και κλειδάριθμο.

Εάν εισπράττεις επίδομα ανεργίας, θα το συμπληρώσεις στο ειδικό κουτάκι.

Το σπίτι δηλώνεται στην 3η σελίδα και με βάση την αντικειμενική του αξία υπολογίζεται το τεκμήριο διαβίωσης. Εκεί θα συμπληρώσεις και τον αριθμό παροχής του ρεύματος.

Εάν είσαι άγαμος έχεις τεκμήριο διαβίωσης 3000 ευρώ νομίζω

Οι αποδείξεις πρέπει να είναι το 25% του συνολικού ποσού που θα φορολογηθείς.

Επειδή η συμπλήρωση της δήλωσης δεν είναι εύκολη υπόθεση και δεν γίνεται μέσα από ένα forum νομίζω ότι πρέπει να συμβουλευτείς ένα λογιστή.

Δημοσ.

Θα έχεις τεκμήριο διαβίωσης 3500 (αν είσαι άγαμος) ακόμα και αν είσαι άστεγος,

. Tο ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ για άγαμο και των 5.000 ευρώ για συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση υπολογίζεται μόνο εφόσον δηλώνεται πραγματικό ή προκύπτει τεκμαρτό εισόδημα:

Για άνεργο, χωρίς περιουσιακά στοιχεία φιλοξενούμενο από τους γονείς του δεν θα υπολογισθεί ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης 3.000 ευρώ.

Το αστειο ειναι οτι πηγε κ ρωτησε σημερα η αδερφη μου στην εφορια κ της ειπανε αφου ειναι ανεργη με μηδενικο εισοδημα θα γραψει 0,00 στο εισοδημα κ στις αποδειξεις 750 ευρω.

Οτι να ναι.

Δημοσ.

Για άνεργο, χωρίς περιουσιακά στοιχεία φιλοξενούμενο από τους γονείς του δεν θα υπολογισθεί ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης 3.000 ευρώ.

Το αστειο ειναι οτι πηγε κ ρωτησε σημερα η αδερφη μου στην εφορια κ της ειπανε αφου ειναι ανεργη με μηδενικο εισοδημα θα γραψει 0,00 στο εισοδημα κ στις αποδειξεις 750 ευρω.

Οτι να ναι.

Πέρυσι για άνεργο, χωρίς περιουσιακά στοιχεία και φιλοξενούμενο απο γονείς, το τεκμήριο διαβιωσης ήταν 3000..δεν νομίζω να άλλαξε κάτι φέτος.

Δηλώνοντας 0.00 στο εισόδημα, θεωρείται 3000 και για να μη πληρώσει φόρο πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις 750 ευρώ.

Δημοσ.

Δηλώνοντας 0.00 στο εισόδημα, θεωρείται 3000 και για να μη πληρώσει φόρο πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις 750 ευρώ.

Το καταλαβα αυτο αλλα με δεδομενο οτι για ανεργο, χωρις περιουσιακα στοιχεια φιλοξενουμενο απο τους γονεις του δεν θα υπολογισθει ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης 3.000 ευρω.ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ 750;;;

Αυτο δε το εβγαλα εγω.Δες εδω http://www.fimes.gr/2013/06/tekmiria-diaviosis-4/

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113056117

Δημοσ.

Το ποσό των 750 ευρώ (το 25% των 3.000) χρειάζεται για να μην φορολογηθούν οι 3.000

Οι αποδείξεις χρειάζονται μόνον εάν και εφόσον σου ζητηθούν σε ενδεχόμενο έλεγχο.

Δημοσ.

Παράλογα πράγματα εντελώς...

Μπορεί να προσκομίσει αποδείξεις απο τους γονείς.Αποδείξεις πέρα του υποχρεωτικού 25%,τις οποίες δέν "αναγνωρίζει" το κράτος.

Βολικά όμως,το κράτος έχει ήδη εισπράξει τον ΦΠΑ απο τις επιπλέον αποδείξεις (αυτές που δέν αναγνωρίζει ντέ) και ακόμα πιο βολικά σε φορολογεί εκ νέου (πάντα αν μιλάμε βάση εισοδήματος και όχι τεκμηρίων) επειδή,άκουσον-άκουσον,θεωρούν οτι τα χρήματα αυτά τα έχεις ακόμα...

Πέρυσι είχα αποδείξεις ~8Κ για εισόδημα 12,5Κ ευρώ!

Δημοσ.

Βολικά όμως,το κράτος έχει ήδη εισπράξει τον ΦΠΑ απο τις επιπλέον αποδείξεις (αυτές που δέν αναγνωρίζει ντέ) και ακόμα πιο βολικά σε φορολογεί εκ νέου (πάντα αν μιλάμε βάση εισοδήματος και όχι τεκμηρίων) επειδή,άκουσον-άκουσον,θεωρούν οτι τα χρήματα αυτά τα έχεις ακόμα...

Θεωρητικά, έτσι έπρεπε να ήταν αλλά στην πράξη αυτό δεν συμβαίνει για πάρα πολύ καιρό ...

Δημοσ.

Θεωρητικά, έτσι έπρεπε να ήταν αλλά στην πράξη αυτό δεν συμβαίνει για πάρα πολύ καιρό ...

Εχω ένα Χ budget και κάνω αγορές,είτε αυτό είναι αγαθά,είτε υπηρεσίες και παίρνω αποδείξεις,σωστά;

Φτάνω το πλαφόν λοιπόν των (ας πούμε) 3500 ευρώ και οτιδήποτε δηλωθεί πέρα απο αυτό το ποσό κρίνεται μή λογίσιμο.

Άλλα είμαστε Ιούνιο μήνα και μέχρι τον Δεκέμβρη θα συνεχίσω να ψωνίζω απο τα ίδια καταστήματα,τα ίδια πράγματα και να λαμβάνω την ίδια απόδειξη που με επιβαρύνει με 23% ΦΠΑ,το οποίο (όπως και με τις αποδείξεις περιόδου Ιανουαρίου-Ιουνίου) το κράτος θα λάβει απο το κατάστημα με τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.Τι ακριβώς δέν πάει καλά στην συγκεκριμένη εικόνα ή τι δέν καταλαβαίνω;

Δημοσ.

Προφανώς, δεν έγινε κατανοητό το σχόλιό μου, το οποίο, φυσικά, δεν έχει σχέση με το δικό σου.

Απλά, ήθελα να επισημάνω ότι το κράτος έχει πάψει να εισπράτει τον ΦΠΑ εδώ και πολύ καιρό γιατί οι υπόχρεοι δεν τον καταβάλουν, πλέον, με τις περιοδικές δηλώσεις, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας. Αυτό, άλλωστε, φαίνεται από τη σημαντική μείωση των εσόδων του κράτους.

Δημοσ.

Θεωρώ ότι τα έσοδα έχουν μειωθεί περισσότερο λόγω πτώσης των πωλήσεων, παρά λόγω μη απόδοσης φπα. Η μεταβλητή που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια είναι το διαθέσιμο εισόδημα, άρα οι πωλήσεις.

Δημοσ.

Off topic

Μερικά πρόσφατα δημοσιεύματα για τα έσοδα από ΦΠΑ

Εκτός στόχων τα έσοδα από ΦΠΑ

http://eleutherifoni.blogspot.gr/2013/05/306.html

Σοβαρή τρύπα στα έσοδα από ΦΠΑ, ΕΦΚ κλπ

http://www.lykavitos.gr/archives/18652

Η ύφεση εξαφάνισε έσοδα 16 δισ από τον ΦΠΑ

http://troktiko.eu/2013/05/h-ufesh-exafanise-esoda-16-dis-apo-ton-fpa/

και πολλά άλλα ...

On topic

Δημοσ.

Καλημέρα, τα άρθρα που παραθέτεις στηρίζουν την άποψη μου λοιπόν. Εντελώς μάλιστα. Δε λέει πουθενά ότι ο φπα δεν αποδίδεται, λέει ότι λόγω μείωσης της κατανάλωσης (μείωσης εισοδημάτων/ύφεσης) και στροφής σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως και λόγω μείωσης της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, δεν εισέπραξαν τον αναμενόμενο φπα. Ο άλλος λόγος που είδα να αναφέρουν είναι η φοροδιαφυγή ακα δεν κόβουν αποδείξεις.

/offtopic συνεχίστε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...