Basilhs23___ Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Το ότι ανοίγει τέτοιο τόπικ στις 4 τα ξημερώματα από άτομο που δεν έχει ούτε ένα ποστάρισμα ως τώρα μόνο εμένα με προδιαθέτει για τρόλινγκ? Έχεις δίκιο μάλλον. Εμένα μου έκανε κάτι άλλο εντύπωση που αν και το πρόσεξα εξ' αρχής δεν μου πέρασε από το μυαλό η περίπτωση του τρόλινγκ. Στην αρχή λέει ο ts οτι εγώ έχω προβλήματα οικονομικά και είμαι μέσα στην ανασφάλεια και οι γονείς των άλλων συμμαθητών μου είναι με τις επιχειρήσεις και μέσα στα λεφτά. Για να έχεις συμμαθητές με τέτοιους γονείς πάει να πεί οτι πηγαίνεις σε ιδιωτικό σχολείο και σε κολλέγιο, άρα αυτό αντικρούει την αρχική υπόθεση οτι έχει οικονομικά προβλήματα, αν δεν έχεις φράγκα φεύγεις από το ιδιωτικό και πάς σε δημόσιο. Ακόμα και έτσι να είναι όμως δεν μπορείς να ξέρεις την πραγματική οικονομική κατάσταση του κάθε γονέα και της κάθε οικογένειας των συμμαθητών σου, πολλές φορές η συμπεριφορά/χαρακτήρας των μαθητών στο σχολείο δεν συνεπάγει οτι επειδή π.χ φαίνονται καλά ή δηλώνουν πως είναι καλά πάει να πεί πως και οι γονείς τους έχουν λεφτά. Άρα λοιπόν αυξάνεται θεαματικά η πιθανότητα για troll.
Dreamer-GR Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Δεν είμαι τρολλ παιδιά απλά στο κείμενο εξέφρασα κάποιες απόψεις μου που δεν αφορούν το κυρίως θέμα και αυτό ήταν λάθος. Ο κοινωνικός μου περίγυρος έτσι είναι είτε το πιστεύεται είτε όχι. Οι απαντήσεις σας με βοήθησαν πολύ καθώς κάποια πράγματα δεν τα ήξερα και δεν τα είχα σκεφτεί έτσι. Σας ευχαριστώ και πάλι για την ανταπόκριση! Πως γίνεται όλη τη χρονιά να μην διάβασες και τώρα να αγχώθηκες δεν καταλαβαίνω. Λάθος και αυτό που το ανέφερα, δεν ξέρω γιατί εξέφρασα τα συναίσθηματα μου στο κείμενο συγγνώμη, μάλλον λόγω απειρίας που έχω με τα forum Το ότι ανοίγει τέτοιο τόπικ στις 4 τα ξημερώματα από άτομο που δεν έχει ούτε ένα ποστάρισμα ως τώρα μόνο εμένα με προδιαθέτει για τρόλινγκ? Καλά αυτά με το δεν κατάφερες να βγάλεις ούτε 10.000 μόρια και μου σνομπάρεις και τα ΤΕΙ από πάνω δεν ξέρω καν πως να τα περιγράψω. Και σε ΤΕΙ πληροφορικής να μπεις εσύ έτσι όπως σε κόβω δεν το βγάζεις ούτε σε 6 χρόνια...εκεί θέλει διάβασμα..μαθηματικά πολλά και προγραμματισμό και φυσικά να έχεις την καύλα να δουλεύεις πολύ μόνος στο σπίτι γιατί αλλιώς δεν κάνεις τίποτα και πτυχίο απ'το ΕΜΠ να πάρεις. Ναι οι θέσεις στα λιμάνια εσένα περιμένουν από την σχολή εμποροπλοιάρχων...αν βρεις καράβι να μπαρκάρεις για να κάνεις την πρακτική σου είσαι τυχερός και εσύ μου θες και λιμάνι...αν πας ναυτικό πας ξέροντας ότι θα ζήσεις μια δύσκολη ζωή αλλά με πολύ καλά λεφτά! ΥΓ Για ναυτικός δεν κάνεις ξέχνα το...ούτε για φοιτητής σε πόλη μακριά από την δική σου δεν σε κόβω να την παλεύεις να είμαι ειλικρινής.. (γιατί είδα ένα παιδί που σου είπε για την πληροφορική στην Σάμο που είναι καλή σχολή) ΥΓ 2 Όταν με πόσα φροντιστήρια όπως λες βγάζεις 9,500 μόρια τι περιμένεις να κάνεις χωρίς αυτά? Στοίχημα δεν πολυπαίζω αλλά δεν θα πόνταρα ότι θα πας καλύτερα.Σχολές υπάρχουν και με 9.500 αλλά προφανώς της σνομπάρεις είτε από άγνοια είτε και γω δεν ξέρω από τι άλλο γιατί είναι ΤΕΙ. ΥΓ 3 Επίσης Mathrule δεν δουλεύεις 40 χρόνια ναυτικός χαλάρωσε..για αυτό πάει ναυτικός ο κόσμος για να δουλέψει καλά 10-15 χρόνια να μαζέψει λεφτά να κάνει κάτι στην στεριά..άμα έχεις μυαλό και δεν είσαι κάνας τζογαδόρος ή κωλομπαράς να το ξεφτιλίζεις στα λιμάνια κάθε φορά τότε στα 35 σου έχεις κάνει μια πολύ καλή περιουσία στην άκρη για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση στην στεριά. Αν καταφέρεις και χωθείς σε καράβι και κάνεις καλό όνομα και δουλεύεις συχνά και παίρνεις από 3.500 και σιγά σιγά σταδιάκα με τα χρόνια εώς και 5-6 χιλιάδες τον μήνα φαντάσου τι λεφτά μπορείς να έχεις μαζεμένα στα 30κάτι σου...αρκεί να μην το ξεφτιλίσεις το θέμα με τις σπατάλες. Θέλει αυτοπειθαρχία βέβαια και προσήλωση η ναυτική ζωή...είναι δουλειά που θέλει μεγάλα αρχίδια! Ούτως η άλλως και η πλειοψηφία όλων όσων τελειώνουν τις σπουδές τους πλέον μέχρι να έχουν μια δουλειά με έναν αξιοπρεπή μισθό που να σου επιτρέπει να πεις ότι ξεκινάς να κάνεις οικογένεια στην ίδια ηλικία θα έχουν φτάσει περίπου..στα 32-35. Εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω άτομα άντρες που να έχουν πει ότι ξεκινάν οικογένεια και είναι έτοιμοι (οικονομικά) να κάνουν παιδί πριν τα 30 τους. Καλησπέρα, Δεν σνομπάρω τα ΤΕΙ απλά εξαρχής ήθελα ΑΕΙ και πιστεύω ότι είναι ανώτερα και κατά την προσωπική μου γνώμη κάποιος θα επιλέξει έναν τον όποιο έχει πτυχίο ΑΕΙ και όχι ΤΕΙ (αυτός είναι και ο λόγος που ήθελα ΑΕΙ) Το ότι δεν διάβαζα για κάποιους μήνες δεν σημαίνει ότι δεν έχω ανοίξει βιβλίο στην ζωή μου. Σ'εχαριστώ για την άποψη σου αλλά έτσι όπως τα λες αυτό που που μου λες είναι ότι είμαι ένα σκουπίδι και δεν έχω στον ήλιο μοίρα? Και για ποιον λόγω με κόβεις να μην την παλεύω φοιτητής μακριά από την πόλη μου? Φοβάμαι να απομακρυνθώ από την οικογένεια μου ή είμαι αντικοινωνικός? Τις δυνατότητες μου τις ξέρω και αν αποφασίσω να κάνω κάτι τα καταφέρνω όπως (proficency,zertifikat,ecdl). Το ότι δεν τα πήγα καλά οφείλετε σε κάποιος λόγους και δεν είναι μόνο το στρώσιμο στο διάβασμα είναι άλλος προσωπικώς που δεν θέλω να τον αναφέρω. Φίλε για να βγάζεις τόσο κόμπλεξ κάτι δεν κάνεις καλά στην ζωή σου και ζορίζεσαι ή διδάσκεις σε ΤΕΙ ή είσαι απόφοιτος ΤΕΙ και είσαι άνεργος. Γενικά το ύφος σου είναι πολύ επιθετικό και δεν βρίσκω τον λόγω οι "σουμβουλές" σου να μου φανούν χρήσιμες.... και δεν τις λαμβάνω καθόλου υπόψη αντίο.
kage Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) http://www.yen.gr/wide/yen.chtm?prnbr=37171 http://www.news.gr/ellada/ekpaidefsh/article/71756/ta-kleidia-gia-eisagogh-stis-sholes-emporikoy.html λογικα μπαινεις μεσω πανελληνιων(~10-12) μονο με απολυτηριο το θεωρω χλωμο γιατι περισυ διαβασα οτι περναν με 19+ (χωρις ή με εξτρα μορια πτυχιων δεν κοιταξα) Διαβαζω οτι τελικα το πτυχιο αγγλικων δεν το καναν υποχρεωτικο(κακως). ----------------------------------------------- 1.Προφανως και δεν βγαινουν οσα ατομα μπαινουν(~1000) απο τις αεν... 2.οταν τελειωσεις αεν ή αει/τει μπορεις να πας για λιμενικο τωρα για θεση σε λιμανι μονο για κανα draft survey, για πιλοτος ξεχνα το.τσεκαρε για δουλεια αν παρεις certificate για surveyor κλασης/ασφαλειας π.χ. lloyds,abs κτλ. 3.μετα απο χ χρονια μπορεις να κανεις αιτηση σε ναυτιλιακο γραφειο (brokering,chartering,claims,managment,τροφοδοσια,crew department,μηχανικων-πλοιαρχων ktl.) ή να φτιαξεις εταιρια σχετικα με ναυτιλια(spares,τεχνικους,προμηθειες-ship chandler,καυσιμα-χημικα-λαδια ,τηλ/νιες ,crew managment-crewing κτλ) ή να παρεις εσπα και να φτιαξεις βιλλα/rooms to let σε καποιο τουριστικο μερος ;P 4.ξεχνα οτι σου λενε για σημαιες(κυριως την μλκ με την gr σημαια) και για αμοιβες(παιζουν πολλα και στα 2) 5.κανενα καραβι+εταιρια δεν θα διακινδυνεψει το φορτιο/καυσιμα/καραβι/προσωπικο για να μπλεχτει σε καιρους με τοσα μποφορ οπως στα βιντεακια(γι αυτο και ειναι λιγα βιντεακια) 6.το ποσους μηνες καθεσαι μεσα σε καραβι ή ποσες εκτος ειναι αναλογα με την εταιρεια ή μετα απο συζητηση.Παλια καθοσους αρκετους μηνες πλεον απ οτι ακουω 6-3,9-6,6-6 ακομη και αρπαχτες 4μηνο ανα ετος... για βιογραφικα μπαινεις σε http://www.e-nautilia.gr/companies/ http://ship.gr/offices/index.htm http://el.science.wikia.com/wiki/%CE%9D%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%95%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82 http://el.science.wikia.com/wiki/%CE%95%CF%86%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82 http://maritime-connector.com/ http://www.piraeusmarineservices.gr/crew_application.php poseidonia ποιοι συμμετεχουν σε ποσειδωνια και αν σ αρεσει κατι σε καποια εταιρια.. Τελος κοιτας σε εταιριες με επιβατηγα ή κρουαζεροπλοια (ανετη ζωη θα κανεις σε κρουαζεροπλοιο για διαφορους λογους αλλα λιγοτερα λεφτα) Σε ολα τα παραπανω στελνεις μειλ ή κυριως περνας απο εκει να σε δουνε οταν δεινεις βιογραφικο (καθε καραβι θελει καμια 50αρια ατομα ανα ετος.1-2 πειραματα μπορουν να κανουν για νεους) http://www.insomnia.gr/topic/481803-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82/ υ.γ. τσεκαρε αρθρα απο e-nautilia(κ οτι σχετικο βρεις) και απο αυτον που βρηκα στο ινετ που περιγραφει ταξιδια κτλ http://captain-christos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_29.html#.U7sJ8EC5xw0http://captain-christos.blogspot.gr/2013/04/blog-post_15.html για να σχηματισεις μια πρωτη αποψη Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2014 από kage 1
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα, Δεν σνομπάρω τα ΤΕΙ απλά εξαρχής ήθελα ΑΕΙ και πιστεύω ότι είναι ανώτερα και κατά την προσωπική μου γνώμη κάποιος θα επιλέξει έναν τον όποιο έχει πτυχίο ΑΕΙ και όχι ΤΕΙ (αυτός είναι και ο λόγος που ήθελα ΑΕΙ) Δεν θέλω να ανοίξω συζήτηση ΑΕΙ vs TEI. Η άποψή σου έτσι όπως την λές είναι λάθος. Αν κάποιος θέλει απόφοιτο ΑΕΙ θα βάλει αγγελία και θα γράφει μόνο ΑΕΙ ή απόφοιτος πανεπιστημίου, υπάρχουν και αγγελίες που ζητάνε μόνο αποφοίτους ΤΕΙ και υπάρχουν αγγελίες που ζητάνε αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ μαζί. Αριθμητικά δεν θα δείς κάπου πλεονέκτημα του ενός ή του άλλου στις αγγελίες. Τώρα σε αντικείμενα τα οποία δεν υπάρχουν στα ΤΕΙ π.χ γιατρός ή δικηγόρος εκεί εννοείται πως μονόδρομος είναι να είσαι από ΑΕΙ. Για το αντικείμενο πληροφορικης που θές μπορείς να δείς και περίπτωση σε εταιρεία απόφοιτος ΙΕΚ να είναι προϊστάμενος και να έχει υπαλλήλους τους ΑΕΙ (τουλάχιστον στην εταιρεία που εργαζόταν μια φίλη μου αυτό γινόταν). Στην ερώτηση "και τότε γιατι να δηλώνουμε ΑΕΙ ως πρώτη επιλογή και όχι ΤΕΙ" η απάντηση είναι οτι τα δηλώνουμε περισσότερο για το θέμα του prestige και γιατί σε πολλά τμήματα ΤΕΙ υπάρχει πρόβλημα με την επαγγελματική τους κατοχύρωση και δεν έχει οριστικοποιηθεί από την νομοθεσία τι μπορεί να κάνει ο απόφοιτος και τι όχι. Έτσι όταν κάποιος πιάνει τα μόρια δεν είναι χαζός να μην επιλέξει το ΑΕΙ που πιάνει. 1
Backpacker Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Δεν είμαι τρολλ παιδιά απλά στο κείμενο εξέφρασα κάποιες απόψεις μου που δεν αφορούν το κυρίως θέμα και αυτό ήταν λάθος. Ο κοινωνικός μου περίγυρος έτσι είναι είτε το πιστεύεται είτε όχι. Οι απαντήσεις σας με βοήθησαν πολύ καθώς κάποια πράγματα δεν τα ήξερα και δεν τα είχα σκεφτεί έτσι. Σας ευχαριστώ και πάλι για την ανταπόκριση! Λάθος και αυτό που το ανέφερα, δεν ξέρω γιατί εξέφρασα τα συναίσθηματα μου στο κείμενο συγγνώμη, μάλλον λόγω απειρίας που έχω με τα forum Καλησπέρα, Δεν σνομπάρω τα ΤΕΙ απλά εξαρχής ήθελα ΑΕΙ και πιστεύω ότι είναι ανώτερα και κατά την προσωπική μου γνώμη κάποιος θα επιλέξει έναν τον όποιο έχει πτυχίο ΑΕΙ και όχι ΤΕΙ (αυτός είναι και ο λόγος που ήθελα ΑΕΙ) Το ότι δεν διάβαζα για κάποιους μήνες δεν σημαίνει ότι δεν έχω ανοίξει βιβλίο στην ζωή μου. Σ'εχαριστώ για την άποψη σου αλλά έτσι όπως τα λες αυτό που που μου λες είναι ότι είμαι ένα σκουπίδι και δεν έχω στον ήλιο μοίρα? Και για ποιον λόγω με κόβεις να μην την παλεύω φοιτητής μακριά από την πόλη μου? Φοβάμαι να απομακρυνθώ από την οικογένεια μου ή είμαι αντικοινωνικός? Τις δυνατότητες μου τις ξέρω και αν αποφασίσω να κάνω κάτι τα καταφέρνω όπως (proficency,zertifikat,ecdl). Το ότι δεν τα πήγα καλά οφείλετε σε κάποιος λόγους και δεν είναι μόνο το στρώσιμο στο διάβασμα είναι άλλος προσωπικώς που δεν θέλω να τον αναφέρω. Φίλε για να βγάζεις τόσο κόμπλεξ κάτι δεν κάνεις καλά στην ζωή σου και ζορίζεσαι ή διδάσκεις σε ΤΕΙ ή είσαι απόφοιτος ΤΕΙ και είσαι άνεργος. Γενικά το ύφος σου είναι πολύ επιθετικό και δεν βρίσκω τον λόγω οι "σουμβουλές" σου να μου φανούν χρήσιμες.... και δεν τις λαμβάνω καθόλου υπόψη αντίο. Κόμπλεξ έχεις εσύ με τις προκαταλήψεις σου και τα κοινωνικά στερεότυπα για ΤΕΙ και ΑΕΙ...εγώ και ελλάδα σπούδασα και εξωτερικό και έξω δουλεύω και ξέρω. Επίσης όταν μου λες ότι θέλω να πάω ΑΕΝ αλλά δεν θέλω να δουλέψω σε καράβι τότε πως περιμένεις να σου απαντήσει ο άλλος? Δεν θέλει και πολύ να βγει ο σαρκασμός μετά...είναι σαν σου πει γυναίκα θέλω να δουλέψω σε μπουρδέλο αλλά δεν θέλω να με μαμάνε!! Στην άποψη σου για ΤΕΙ με τους βαθμούς που έβγαλες είναι σαν είμαι εγώ σαν τον Κουασιμόδο και να το παίζω μετά σνομπ και εκλεκτικός και ότι δεν θέλω να πάω με γκόμενα που έχει τα κιλάκια της. Ξέχνα την ΑΕΝ δεν είναι για σένα...μιλάμε για ένα απίστευτα δύσκολο επάγγελμα που κιότεψαν άτομα που νόμιζαν και ότι το είχανε...εσύ που ξέρεις ότι δεν το έχεις και το λες τι θα πας να κάνεις εκει? Ψάξε ένα ΤΕΙ με τα μόρια που έχεις βγάλει..βρες ένα αντικείμενο που να σε ενδιαφέρει και πήγαινε και σπούδασε. Στην Ελλάδα σήμερα δουλειά δεν σου εξασφαλίζει κανένα πτυχίο (εκτός από στρατό-αστυνομία) είτε από ΑΕΙ είτε από ΤΕΙ. Σπόυδασε δούλεψε με μεράκι πάνω στο αντικείμενο που θα διαλέξεις να το μάθεις καλά και όταν αποφοιτήσεις βλέπεις. 2
paylidis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δε χρειάζεται να παει σε τει, ετσι οπως εγινε η κατασταση μια χαρά ΑΕΙ μπορεί να βρεί...
chill Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Ωραία η ΑΕΝ αλλα δύσκολη. Ξέρω τουλάχιστον 3 άτομα που την παρατησαν ή τουσ εδιωξαν στη μέση (αν κόπεις 2 φορές στο ίδιο μάθημα έφυγες). Εμένα πάλι οι εντυπώσεις μου ειναι όλος διόλου αντίθετες. Θα έλεγα ότι σε δυσκολία συγκρίνεται ίσως με το παιδαγωγικό. Εχω φίλους και γνωστούς που στράφηκαν σε αυτόν τον κλάδο αφού απέτυχαν παταγωδώς τρεις σερί χρονιές στις Πανελλαδικές. Και αν αποτυγχανεις τρεις χρονιές με δεσμες να μπεις έστω σε ένα ΤΕΙ και μετα βγάζεις ΑΕΝ αέρα.....Ε τι συζητάμε για δυσκολία;
zio10 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Επειδη εχω κάνει ταξιδι με εμπορικο πλοιο και ειχαμε να πιάσουμε λιμάνι 9 μέρες .... το καλοκαιρι ειναι καλά. Και τα λεφτα ειναι πολυ καλά... αναλογα την εταιρεια που θα δουλέψεις βεβαια το φαγητο μεσα ειναι πολυ σημαντικο αλλα με μετρο μη γινεις βουβάλι. Σκεψου να παιρνεις το μηνα 6000 ευρω. Ακομα και εμενα με δελέασε που έχω βγαλει ΑΕΙ ... κακα τα ψέμματα με τα λεφτα εχεις επιλογες μπορεις να κανεις πράγματα η επαγγελματικη αποκατασταση ειναι το Α και το Ω. Τα λεφτα δεν ειναι το πάν αλλα αν τα έχεις ειναι αλλιώς. Το χειμώνα που το βαπορι μπορει να πέσει και σε καταιγιδια ειναι δυσκολα εκει πρεπει να έχεις στομάχι και ψυχή. Επισης να ξέρεις οτι ειναι δυσκολο επαγγελμα γενικα διοτι αν παθεις κατι ιατρικο εχεις μονο τον Ανθυποπλοιαρχο να μιλάει με τον ερυθρο σταυρο να του δινει οδηγιες τι μπορει να σου κανει. Αν εισαι πχ μέσα στον Ειρηνικο και η ξηρά απέχει εβδομάδες. ΥΓ Να σου μεινει οτι ειναι δυσκολο επάγγελμα αλλα γενικά πληρώνει καλά. Αυτό μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση όταν το έμαθα! Μιλάμε για καράβια που ταξιδεύουν μέρες ή μήνες, με τόσο κόσμο μέσα και δεν υπάρχει γιατρός! Αν πάθεις κάτι σοβαρό την πάτησες, σε πετάνε στη θάλασσα! Ιδιαίτερη δουλειά, για λίγους.
kage Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) βλακειες αν χρειαστει παει ελικοπτερο...ποσες φορες να εισαι στην μεση του πουθενα?πουθενα=η αποσταση που δεν καλυπτεται απο βενζινη ελικοπτερου.Παρολ αυτα υπαρχει το λιμενικο... εδω ολοκληρα νησια-περιοχες δεν εχουν γιατρους θα ειχαν 30 ατομα? Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2014 από kage
zio10 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 βλακειες αν χρειαστει παει ελικοπτερο...ποσες φορες να εισαι στην μεση του πουθενα? εδω ολοκληρα νησια-περιοχες δεν εχουν γιατρους θα ειχαν 30 ατομα? Αυτοί που κάνουν μεγάλα ταξίδια είναι συχνά στη μέση του πουθενά και σε δύσκολες συνθήκες! Δε λέω να βάλει το κράτος ή κάτι τέτοιο, να έχουν από την εταιρεία κάποιον στο πλήρωμα
Valerie_ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 έχει κάποια βιβλία ιατρικά,θάλαμο νοσοκομειακό και φάρμακα που τα έχει κλειδωμένα συνήθως ο υποπλοίαρχος. αν συμβεί κάτι δίνονται οι πρώτες βοήθειες και σηκώνεται ελικοπτερο το ταχύτερο. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 βλακειες αν χρειαστει παει ελικοπτερο...ποσες φορες να εισαι στην μεση του πουθενα? εδω ολοκληρα νησια-περιοχες δεν εχουν γιατρους θα ειχαν 30 ατομα? Καλά εντάξει, πόσα πλοία έχουν βάση για προσγείωση ελικοπτέρου επάνω; Νομίζω όχι όλα και εξαρτάται από το μέγεθός τους. Επίσης το πλοίο έχει μια διαφορά, οτι είναι στόχος κινούμενος και όχι σταθερός όπως το νησί και το έδαφος. Σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία προσέγγισης σε ένα κινούμενο μέσο μέσα στην θάλασσα σε σύγκριση με μια στάνταρ βασή στην ξηρά που είναι γνωστή. Και δεν παίζει ρόλο αν είσαι στην μέση του πουθενά, η ουσία είναι οτι το πλοίο δεν είναι σε θέση να αγκυροβολήσει μετά από κάποιο βάθος ή στην μέση του δρομολογίου, οπότε δεν μπορεί και να σταματήσει το ταξίδι στην μέση μέχρι να έρθει το ελικόπτερο.
Valerie_ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Βασίλη θα σε πει κανένας ότι τα βγάζεις από το κεφάλι σου και θα έχει και δίκιο.
mathsrule Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 σηκώνεται ελικοπτερο το ταχύτερο. Και αμέσως να σηκωθεί, υπολόγισε στο περίπου πόσες ώρες θα χρειαστεί για να φτάσει από την Αμερική (υπόψιν ότι πρέπει να συνεργάζονται οι "σημαίες" όπως λένε οι Ναυτικοί) στη μέση του Βόρειου Ατλαντικού. Επίσης, εάν έχει τίποτα έξαλλους ανέμους με τρικυμίες και καταιγίδες (δηλαδή μια νορμάλ ημέρα στον Βόρειο Ατλαντικό), το ελικόπτερο δεν σηκώνεται, συνεπώς θα πρέπει να περιμένουν να κοπάσει η κακοκαιρία. Είναι σαν να λέμε "Έχω γαμάτο συναγερμό και με το που μπουν στο σπίτι ειδοποιείται η Αστυνομία απευθείας και έφυγε περιπολικό!" όταν το πιο κοντινό Αστυνομικό Τμήμα βρίσκεται 300 χιλιόμετρα μακρυά. 1
mclein7 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 σαν τα ελικόπτερα που καταφθάνουν να σκοτώσουν τους κακούς Σομαλούς....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα