Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα σε όλους. Είμαι φοιτητής στη Θεολογική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (4ο έτος). Το πρόβλημα είναι ότι οι γονείς μου (ειδικά η μητέρα μου) είναι πολύ καταπιεστικοί όσον αφορά τις παρέες μου. Μέχρι τώρα με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν είχα παρέες ούτε βγαίνω για καφέδες και τα λοιπά. Στη σχολή μου έχω μια παρέα αλλά δεν έχουμε βγει, καθώς βρίσκω κάθε είδους γελοίες δικαιολογίες για να το αποφύγω. Γιατί θα με ρωτήσετε... Αυτό είναι το πρόβλημα. Με το που πω στη μανα μου να βγω, θα αρχίσει τα δικά της π.χ. να προσέχω με ποιους κάνω παρέα, να μη μπλέξω με ναρκωτικά και τα γνωστά. Για να καταλάβετε για τι κατάσταση μιλάμε πριν απο καιρό το λεωφορείο που μας παει στη σχολή ήταν γεμάτο και πήρα ταξί με μια κοπέλα από την παρέα μου στη σχολή για να ανεβούμε. όταν της το είπα άρχισε να μου λέει με το γνωστό παρανοίκο τρόπο να προσέχω να μην μπλέξω σε καμία "αλητοπαρέα" γιατι πολλα γίνονται στα πανεπιστήμια κτλ. Δεν ξέρω ίσως να φταίει που η μητέρα μου στο παρελθόν είχε ψυχολογικά προβλήματα. Γενικότερα αισθάνομαι ότι η μητέρα μου αποφασίζει για τη ζωή μου. Θα μου πείτε τώρα το γνωστό οτι επειδή ανησυχεί και με αγαπά τα λέει αυτά. Ισως να έχετε και δίκιο αλλά επειδή ενδιαφέρεται για μένα πρεπει να μου διαλύσει τη ζωή? Διαρκώς μου λέει ότι φοβάται και να μην μπλεχτω με κόμματα στη σχολή και τέτοια. Και άμα τυχόν αρθρώσω κι εγώ μια λέξη και ορθώσω λίγο το ανάστημα μου ή φωνάζει ή κλαίει και έρχεται ο πατέρας μου και με ρωτά αν χαίρομαι που τη βλέπω έτσι. Αισθάνομαι ότι εχει καταστραφεί η ζωή μου, ότι εχει πάει χαμένη. Έχω σκεφτεί σοβαρά και την αυτοκτονία και δεν αστειεύομαι. Και θα μου πείτε ωραία γιατί δε συνεχίζεις έτσι τη ζωή σου? Γιατί ερωτεύτηκα μια κοπέλα από τη σχολή μου και θέλω να γίνει κατι μαζι της (με τις γυναικες δεν έχω εμπειρία). Αλλα πως να γίνει κάτι με αυτή τη κατασταση? Με το που με γνωρισει θα παθει σοκ και είμαι πολύ ερωτευμένος με αυτή την κοπέλα. και σε καθε περιπτωση τι θα γίνει θα φτασω 40 χρονο και θα μαι ακομα με τους γονεις μου? Θα ηθελα τις απόψεις σας για το θέμα. Επειδή το έχω ψάξει και σε άλλα φόρουμ να ξεκαθαρίσω οτι δεν εχω δωσει ακνενα δικαίωμα για να φοβουνται οι γονεις μου και πολλες φορες εχω προσπαθησει να κανω ηρεμη κουβέντα μαζι τους αλλα τίποτα. Ανακατεύονται απίστευτα στη ζωη μου και όχι μονο αυτοί αλλά και θείοι, θείες, ξαδέρφια...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
ΥΓ. από οτι εχω καταάβει από ταλίγα που ξέρω η μανα μου εχει παράλογες φοβίες,αλλά πως αντιμετωπίζεται αυτό το θέμα?

Δημοσ.

Μίλα τους, πες τους αυτά που έγραψες εδώ, εξήγησέ τους ότι είσαι μεγάλος άνθρωπος πλέον και θέλεις να ζήσεις....αν δεν καταλαβαίνουν δυστυχώς πρέπει να πάρεις άλλο δρόμο (να κόψεις τις πολλές επαφές δηλαδή...)

Δημοσ.

Φιλε μου την λυση θα σου την δωσει μονο ο ψυχολογος. θα πρεπει να πατε οικογενειακος ομως. Δεν μπορεις να βρεις λυση σε τετοιο προβλημα μεσα απο το φορουμ.

Ισως τα υπολοιπα παιδια εχουν κατι παραπανω να σουν πουν, αλλα για εμενα θα πρεπει να δειτε ολοι μαζι καποιον ειδικο. Ο,τι και να κανεις σου ευχομαι να εχει καλη καταληξη

Δημοσ.

Όσο το νωρίτερο απογαλακτιστείς, τόσο το καλύτερο. Κάποτε θα έρθει η ρήξη, οπότε προτιμότερο τώρα που είσαι φοιτητής και οι γονείς σου νέοι, ώστε σε λίγα χρονάκια να τα ξαναβρείτε και να είστε πολύ καλύτερα.

• Like 2
Δημοσ.

Βρες δουλεια, αλλαξε πολη, κοψε επαφες με γονεις, κανε φιλους.

Αλλη μεση λυση δεν υπαρχει ετσι οπως τα περιγραφεις.

• Like 3
Δημοσ.

Ή την κοβεις ή σε κοβει. Παρε pro tip: 

Liverpool89 Δημοσίευση 26 Αύγουστος 2013 - 07:56 μμ

Και μενα με ρωτουσε η μανα μου που θα πας, με ποιον θα βγεις. 

Οταν γυρνουσα που ησουνα τι εκανες. Ε μια μερα με την βιδωσε και οταν με ρωτησε που ησουνα σημερα τι εκανε. Την πεταω ενα ' Γαμουσα' ε απο τοτε δεν με ξαναρωτησε...

Δεν ξέρω ίσως να φταίει που η μητέρα μου στο παρελθόν είχε ψυχολογικά προβλήματα.

:lol:

• Like 3
Δημοσ.

Μόνο εγώ με το που βλέπω τη φράση «έχω σκεφτεί την αυτοκτονία» προτείνω ψυχίατρο;

Δε ξέρω αν είναι trollόθεμα ή όχι, αλλά αν η ιστορία είναι αληθινή πρέπει άμεσα να μιλήσεις με κάποιον ιατρό, πριν κάνεις καμιά χαζομάρα.

• Like 5
Δημοσ.

για αρχή, χέσε την μάνα σου αν κάνει έτσι και όλα τα άλλα θα γίνουν απο μόνα τους έτσι όπως πρέπει να γίνουν

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχεις αλλη επιλογή πέρα απο το να σηκωσεις κεφάλι! Είσαι μεγαλο παιδί πια.. Ασε την μανούλα να κλαίει, θα της περάσει.. Αλλιώς κάτσε να σε χειρίζεται με τα κλάματα. Αν δεν το κάνεις τώρα δεν θα το κάνεις ποτέ και προς θεού δεν σου λέω να πλακωθεις με τους γονείς σου,αλλά να θέσεις τα όρια σου.

• Super Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν, το πράγμα πάει ως εξής:

Εάν θεωρείτε ότι κάποιος τρολάρει, στέλνετε αναφορά και δε στήνετε πάρτι. Προσπερνάμε το ότι δεν μπορεί να ξέρεις αν ο άλλος θέλει πράγματι να τρολάρει, εγώ να δεχτώ πως αυτό ακριβώς θέλει. Αναφορά και καμία άλλη απάντηση.

Μη μου δώσετε λόγο να επανέλθω, σε αυτό ή σε παραπλήσιο νήμα, παρακαλώ θερμά.

• Like 3
Δημοσ.

Ό,τι είπε, προφανώς, συν του ότι έχουμε ξαναπεί ότι αν το θέμα συζήτησης δεν είναι γτπ και οι απόψεις μπορούν να βγάλουν παραγωγική συζήτηση, χεστήκαμε αν το κίνητρο ήταν το τρόλιν.

ontopic, παραθέτω τη σοφή συμβουλή του Αλέκου Παπαδήμα στο γιο του:

"Ανάμεσα στα πόδια σου, έχεις δυο καμπάνες. Σ' αυτές τις καμπάνες να τα γράφεις όλα."

• Like 11
Δημοσ.

Kαλησπέρα σε όλους. .......

Πάρε το πτυχίο σου, πήγαινε στρατό και μετά κάνε ότι πρέπει να κάνεις.

Για την γκόμενα μη σε νοιάζει, έτσι κι αλλιώς όσο είσαι στρατό θα σε ξεχάσει.

Δημοσ.

Χτύπα το το γκομενάκι ρε και άσε την μάνα να χτυπιέται για ένα διάστημα, θα το συνηθίσει.

Προφανώς ομως υπεισέρχονται και άλλα προβλήματα όπως η χρηματοδότησή σου, που να καταλήξεις σε ρήξη με τους οικογενειακούς θεσμούς θα έχεις πρόβλημα ρευστότητας, οπότε πως θα βγαίνεις με το γκομενάκι.

Άρα σωστά σου είπαν να βρεις δουλειά. γμστ δηλαδή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...