Προς το περιεχόμενο

Η LG στοιχηματίζει ότι η OLED είναι η τεχνολογία του μέλλοντος στις τηλεοράσεις


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν είναι μυστικό ότι η LG έχει μία προτίμηση στις οθόνες OLED, και από ότι φαίνεται η εταιρεία σκοπεύει να αφοσιωθεί στην τεχνολογία μακροπρόθεσμα.

Η LG ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει $8,5 δισεκατομμύρια στην ανάπτυξη της τεχνολογίας OLED μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και για τα πάντα, από την εφαρμογή της τεχνολογίας σε τηλεοράσεις, έως σε αυτοκίνητα και φορετές συσκευές. Η LG χαρακτηρίζει την κίνηση της ως μία “προσπάθεια να πρωτοπορήσει στην ανέγγιχτη αγορά OLED” και να αφήσει πίσω τους ανταγωνιστές της. Δεν είναι και πολύ δύσκολο να καταλάβουμε την “αξία” αυτή της επένδυσης.

 

Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι απαραίτητη στα αυτοκίνητα και στις φορετές συσκευές, όπου υπάρχουν επιφάνειες που δεν είναι επίπεδες και που η εύκαμπτη τεχνολογία OLED μπορεί να βρει εφαρμογή και να γίνει απαραίτητη. Επιπλέον, με την τεχνολογία OLED, η LG μπορεί να αντισταθεί στην λογική του “race-to-the-bottom” στις τιμές των οθονών και ειδικά στον χώρο των τηλεοράσεων. Όπως συμβαίνει και με τις τεχνολογίες 3D και 4K, η τεχνολογία OLED δίνει την δυνατότητα στην LG να ζητήσει “περισσότερα χρήματα” για την γιγαντιαία τηλεόραση ή για το κινητό με την κυρτή σχεδίαση, και δεν χρειάζεται να ανταγωνιστεί τόσο πολύ στις τιμές. Βεβαίως, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να κρατήσει για πάντα – ήδη οι τιμές των τηλεοράσεων OLED έχει πέσει αρκετά τα τελευταία χρόνια - ωστόσο αναμένεται να κρατήσει την LG στην κορυφή ή κοντά στην κορυφή, για μεγαλύτερο διάστημα.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, περιμέναμε την LG για να το μάθουμε... Το θέμα είναι να πέσουν οι τιμές απ' τον ουρανό, ε κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι ναι τα ξαναακούσαμε το 2011 όταν είχε στοιχηματίσει στις Plasma και έβγαζε και κορυφαία μοντέλα βλέπε σειρά pz και ξαφνικά το 2014 "σταματάμε την παραγωγή plasma".

(Όπως και όλοι οι υπόλοιποι)

 

plasma ftw!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσοι λένε καληνύχτα OLED, ποιά τεχνολογία πιστεύουν οτι έχει μέλλον; Η LCD μήπως; Ρωτάω καλοπροαίρετα γιατί δεν έχω ψάξει τι τεχνολογίες παίζουν τώρα, είχα ακούσει κάτι για amoled.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η LCD έχει επικρατήσει για πολλά χρόνια. Δεν είναι μια τεχνολογία που μάχεται για να επικρατήσει και τα επόμενα χρόνια, αφού τα πλεονεκτηματά της είναι σοβαρά και άλυτα.

Χρειάζεται κάτι επαναστατικό. Το θέμα είναι ποιες επαναστατικές τεχνολογίες υπάρχουν; Μόνο οι OLED. Οι quantum είναι απλά μια βελτίωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η εικονα ειναι σιγουρα ασυναγωνιστη. Μπορει καποιος να με θεωρησει υπερβολικο, αλλα προτιμω μια 1080Ρ OLED παρά μια 4k στις 40 - 50 ιντσες. Ωστόσο, υπάρχουν ερωτήματα όσον αφορά τη διάρκεια ζωής των οθονών αυτών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα φθηνά oled, πχ του PS VITA υπάρχει πράσινο burn in.

 

uAPSf.jpg

Koίτα καμιά φορά μπορεί να φταίει και ο τύπος της οθόνης και ο κατασκευαστής.Δεν μπορείς να καταδικάσεις την τεχνολογία σαν τεχνολογία.Και στα macbook retina του 2012  όταν πρωτοχρησιμοποιήθηκαν οθόνες αυτής της ανάλυσης με την τεχνολογία ips είχαμε εκατομύρια φαινόμενα burn in που φαίνονταν σε γκρι φόντο και μάλιστα το πρόβλημα αφορούσε τις οθόνες που κατασκεύαζε η lg ενώ με αντίστοιχες της samsung που τοποθετούνταν μετά το service το burn in έφευγε αλλά πήγαινε περίπατο η ρεαλιστική απόδοση των χρωμάτων σύμφωνα με τους χρήστες.Όλα όμως είναι σχετικά και πάλι γιατί βρέθηκα και με samsung monitors με burn in.Εγώ προσωπικά θεωρώ την lg κορυφαία στις τηλεοράσεις και την επιλέγω με κλειστά μάτια.Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να ξέρεις τι προβλήματα επιφυλάσσει κάθε τεχνολογία στο μέλλον,ούτε τους λόγους κατάργησης της και υιοθέτησης μιας άλλης ούτε αν θα πέσεις σε ελλατωματική παρτίδα/μοντέλο κτλ κτλ. .Σε μερικά χρόνια θα τις αγοράζουμε για πλάκα,αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Υ.Γ Αυτό με το burn in στο πράσινο χρώμα δεν το ήξερα και ομολογώ με προβληματίζει.Όχι γιατί έχω το ps vita αλλά γιατί ενδιαφερόμουν για oled μέχρι πρότινος. Αλλά μάλλον λέω να περιμένω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...