Επισκέπτης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Κλασσική ελληναράδικη ημιμάθεια και ισοπεδωτισμός σε όλο του το μεγαλείο. Τεχνολογίας ποτών λέγεται η σχολή του και οχι κρασοποιία, που σημαίνει οτι δεν ασχολείσαι μόνο με το κρασί αλλά με μια ευρεία γκάμα ποτών και ροφημάτων, τώρα ποια και πόσα είναι αυτά δεν ξέρω αλλά σίγουρα πολλά. Και ναι σπουδή θεωρείται γιατί σπούδασε 4 χρόνια, τώρα αν εσύ δεν μπορείς να το εκτιμήσεις ή σου φαίνεται γελοίο είναι δικό σου θέμα. Τα ίδια έλεγα και εγώ παλιά για ένα τμήμα κλωστοϋφαντουργίας στο ΤΕΙ Πειραιά αλλά όταν έκατσα να δώ τι μαθήματα έχουν και τι κάνουν στο πρόγραμμα σπουδών έμεινα, φυσικές μαθηματικά χημείες κτλ. Δεν είπα οτι δεν βρήκε επιχείρηση να δουλέψει είπα οτι δεν τον έπαιρναν. Εδώ είσαι Master of Wine
ProponitisTouKanape Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Τα υπόλοιπα περίπου τα ίδια. Γενικά η Αγγλία είναι αραιοκατοικημένη σαν χώρα. Το Ηνωμενο Βασιλειο ειναι απο τις πιο πυκνοκατοικημενες ανεπτυγμενες χωρες του κοσμου με 262 κατοικους/km^2. Η Αγγλια μονη της ειναι η πιο πυκνοκατοικημενη στην Ευρωπη με 407 κατοικους/km^2 μαζι με τον θρυλο της κατηγοριας, την Ολλανδια. Για να κανουμε μια συγκριση εχουμε (σε κατοικους ανα τετρ. χμ) Ολλανδια 407,4 Αγγλια 407 Βελγιο 368 ΗΒ 262 Γερμανια 226 Ιταλια 202 Ελβετια 198 Γαλλια 118 Ελλαδα 84
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Το Ηνωμενο Βασιλειο ειναι απο τις πιο πυκνοκατοικημενες ανεπτυγμενες χωρες του κοσμου με 262 κατοικους/km^2. Η Αγγλια μονη της ειναι η πιο πυκνοκατοικημενη στην Ευρωπη με 407 κατοικους/km^2 μαζι με τον θρυλο της κατηγοριας, την Ολλανδια. Για να κανουμε μια συγκριση εχουμε (σε κατοικους ανα τετρ. χμ) Ολλανδια 407,4 Αγγλια 407 Βελγιο 368 ΗΒ 262 Γερμανια 226 Ιταλια 202 Ελβετια 198 Γαλλια 118 Ελλαδα 84 Εκεί που η εντύπωση αναιρείται από τους υπολογισμούς Πάω να το διορθώσω
apple3 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 α) Προς TS. Σε ευρώ δεν πληρώνει κανείς εδώ. Για απάτη δουλειά μου φαίνεται γιατί ο ελάχιστος νόμιμος μισθός είναι £6.7/h από 1/10 (9.2 ευρώ) και δουλειές που πληρώνουν με την ώρα είναι επικύνδυνες γιατί έχει και τα zero hour contracts. Για Λονδίνο αυτό είναι μισθός που μένεις άστεγος στο δρόμο, χειρότερος από 500 ευρώ στην Ελλάδα. Για να ζήσεις αξιοπρεπρεπώς Λονδίνο χρειάζεσαι αν όχι 6ψήφιο μισθό τουλάχιστον 80Κ το χρόνο μικτά. Όποιος πει ότι την βγάζει με λιγότερα θα συζεί με καμμιά ντουζίνα νοματέους σε ένα δωματιάκι. Αυτό δεν είναι "αξιοπρεπώς" β) Διαβάζω ανακρίβειες και ένα σορώ άλλα παραπάνω. Είμαι εδώ 13 χρόνια. Ναι δεν έχει σχέση με Ελλάδα. Ο Άγγλος δεν είναι Έλληνας να βγει μεσοβδόμαδα μέχρι τα μεσάνυχτα/ξημερώματα. Θέλετε τέτοια ζωή γυρίστε Ελλάδα....... Στις 6-7 ξεκινά για δουλειά κάποιος και επιστρέφει στις 6-7 το βράδυ. Αρκετοί που δουλεύουν Λονδίνο μένουν σε ξενοδοχεία κλπ γιατί το σπίτι τους είναι Βόρεια Αγγλία ή Σκωτία. Κατεβαίνουν μερικές μέρες Νότια. Χτυπάνε 40 ωρες εργασίας σε 3 μέρες και την κάνουν πίσω. Ενώ εργολάβοι/contractors, φεύγουν από Λονδίνο Δευτέρα ξημερώματα, πάνε στις δουλειές τους και γυρνάνε Παρασκευή βράδυ για να περάσουν ένα ΣΚ με την οικογένειά τους. Εγώ μένω στην μέση του πουθενά στο NE Linconlnshire, αλλά δεν μου έχει λείψει κάτι. Αντίθετα έχω μακράν καλύτερη κοινωνική ζωή απ' οτι στην Ελλάδα. Μην είστε τεμπέληδες. Αποκτείστε χόμπυ και θα δείτε η ζωη είναι διαφορετική κάτω από την επίστρωση. Είτε λέγεται γκολφ, minature gaming (infinity, warhammer), snooker, μηχανοκίνητος αθλητισμός, αστρονομία κλπ. γ) Κάποιος είπε δεν είδε κανέναν που πρόκοψε στο εξωτερικό χωρίς τίποτα. Εγώ τον βλέπω κάθε μέρα στον καθρέφτη. Σκληρή δουλειά χρειάζεται, υπομονή και να μπορείς να αλλάξεις ανάλογα με το περιβάλλον που βρίσκεσαι. Ούτε πτυχίο έχω, ούτε κάποια βεβαίωση γνώσεων της γλώσσας, και με 300 ευρώ ήρθα πριν 13 χρόνια για ένα Σαββατοκύριακο. 6.7 θα γίνει τον Οκτώβρη ο κατώτατος
Lanike71 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Διαβάζω κάτι ποστ εδώ μέσα περί επιπέδου ζωής, βιοτικό επίπεδο και κολλάνε κάτι για μπαράκια μεταμεσονύχτιες ώρες, 4g κλπ. Ξεκολλάτε με τη νεοελληνική νοοτροπία. Επίπεδο ζωής σημαίνει να έχεις ωράριο της προκοπής, που σημαίνει σου μένει χρόνος και για τον εαυτό σου. Έχεις σοβαρή εκπαίδευση για τα παιδιά σου από το κράτος. Έχεις νοσοκομεία της προκοπής από το κράτος που σε περιθάλπτουν σωστά και άμεσα. Έχεις ΟΑΕΔ της προκοπής που σε παίρνει αυτός τηλέφωνο ότι σου βρήκε δουλειά και όσο είσαι άνεργος ζεις χωρίς το άγχος των λογαριασμών. Έχεις σώματα ασφαλείας που σε σέβονται και σε προστατεύουν. Έχεις μισθό που σου δίνει το δικαίωμα να ζεις αξιοπρεπώς και μέσα σε αυτά τα δικαιώματα είναι και το να πας διακοπές κάπου για να ξεκουραστείς. Πώς μας έχουν κάνει έτσι ρε φίλε, αρχίζω να πιστεύω ότι μας ψέκαζαν τόσα χρόνια... Να υποθέσω ότι εκεί δεν υπάρχει η πτυχιολαγνεία της Ελλάδας; Έχω ακούσει και για ζευγάρι ανειδίκευτων που πήγε Αγγλία, πέρασε κόλαση την πρώτη βδομάδα μόνο και πλέον βγάζουν 60K/χρόνο σαν ζευγάρι... εδώ ακόμα άνεργοι θα ήταν. Για αυτό αξίζει να φύγεις.Γιατί βλέπεις ένα αχνό φως, ειδικά αν είσαι ορεξάτος.Κάνένας ορεξάτος δε "χάθηκε" στο εξωτερικό, απλά γιατί δεν τον αφήνουν. 1
Unabomber Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 6.7 θα γίνει τον Οκτώβρη ο κατώτατος Kαι £7.20 απο τον Απριλιo του '16
zio10 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Σχετικό είναι το "πέτυχε" πάντως... Το έχω γράψει και άλλες 2-3 φορές στο παρελθόν, ναι υπάρχουν τέτοια άτομα. Έχω φίλο μου χωρίς ιδιαίτερα προσόντα (πτυχίο ΑΕΙ και μέτριες γνώσεις αγγλικών ούτε το lower έχει), με λεφτά κάπου 1000-1500ευρώ ή μπορεί και λιγότερα έφυγε για Λονδίνο εντελώς σε χύμα κατάσταση, έμεινε αρχικά σε ξενοδοχείο, μετά από 2-3 ημέρες έψαχνε δουλειά οτι να ναι από κάτι αγγελίες σε τοίχους και βρήκε δουλειά σε ινδικό μαγαζί. Πέρασε κόλαση τους πρώτους μήνες, μετά μετατέθηκε σε ένα άλλο μαγαζί με κινέζικα φαγητά και τώρα έχει βρεί σταθερή δουλειά σε super market, 2.5 χρόνια πλεον στο Λονδίνο. Στην αρχή φιλοξενούταν σε κατοικία και συγκατοικούσε μαζί με ινδούς σε βρώμικα διαμερίσματα με ποντίκια τον χειμώνα, στο τέλος της δουλειάς κάθε μέρα του έλεγαν μπορείς να φας από αυτά τζαμπέ, είχε γλυτώσει έξοδα σίτισης και ενοικίου, αργότερα πήγε σε άλλο σπίτι μόνο με ένα άτομο συγκάτοικο και μετά έμεινε ανεξάρτητος. Περπατούσε κάθε μέρα χιλιόμετρα με τα πόδια και απέφυγε έξοδα μετακίνησης και μηνιαίες κάρτες μέσων μεταφοράς. Πιθανόν θα μείνει εκεί για πολλά χρόνια. Οι λόγοι που πέτυχε είναι οτι είχε μεγαλώσει πολύ φτωχικά και δύσκολα στην Ελλάδα με πολλές στερήσεις, είχε ένα αρχαίο μεταχειρισμένο laptop χωρίς internet, έτρωγε μακαρόνια και ρύζια και είχε πολλές αντοχές, δεν ήξερε τι σημαίνει γκόμενα και τι σημαίνει διακοπές. Οι γονείς του είχαν θέματα υγείας και αυτός μαζί με τα αδέλφια του ψώνιζε έκανε δουλειές σπιτιού και μαγείρευε. Ο λόγος που αηδίασε με την όλη κστάσταση και έφυγε ήταν οτι ήθελε να εργαστεί σερβιτόρος εδώ για να βγάλει λεφτά και να πληρώσουν οι γονείς του φόρους και οφειλές στην εφορία για να μην τους κατασχέσουν το σπίτι που είχαν αλλά τον έκραζαν οι γονείς του επειδή δεν μπορούσε να βρει δουλειά στο αντικείμενο σπουδών και του έλεγαν να μην εργαστεί σε άλλη δουλειά. Έτσι τα παράτησε όλα και πήγε έξω. Τώρα το παραπάνω παράδειγμα σε καμιά περίπτωση δεν το θεωρώ ως κανόνα και οτι μπορεί να το πετύχει ο καθένας. Όπως είπε ο Unabomber σε αρκετές περιπτώσεις όποιος πάει έτσι χύμα έξω θα φύγει τρέχοντας. Απλά ο κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του. Γιατί δεν τα καταφέρνουν; Αναλογικά, μια χαρά τα καταφέρνουν Οποτε μην αποπαιρνετε κανεναν που θελει να παει στο εξωτερικο να βρει δουλεια.Αμα θελει θα τα καταφερει ακομη κι αν χρειαστει να μενει οπως οι πακιστανοι στην Αθηνα.Αληθεια οι Πακιστανοι γιατι δεν τα καταφερνουν στην Ελλαδα;
apple3 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Kαι £7.20 απο τον Απριλιo του '16 δε νομίζω να πάει από τα 6.5 καρφί στα 7.2 σίγουρα θα υπάρχει κάτι ενδοιάμεσο και εννοείτε πως υπάρχει ζωή εδώ και τις καθημερινές (Εξαρτάται τη πόλη). Αρκεί να έχεις τη δύναμη να πας την επόμενη μέρα δουλειά
Unabomber Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 δε νομίζω να πάει από τα 6.5 καρφί στα 7.2 σίγουρα θα υπάρχει κάτι ενδοιάμεσο και εννοείτε πως υπάρχει ζωή εδώ και τις καθημερινές (Εξαρτάται τη πόλη). Αρκεί να έχεις τη δύναμη να πας την επόμενη μέρα δουλειά https://www.gov.uk/national-minimum-wage-rates Στο δευτερο θα συμφωνησω απολυτα, ως προς το οτι υπαρχει ζωη…… Δεν λεω καλη η NY, αλλα τα ξενυχτια που κανω στα clubaκια του Λονδινου, δεν υπαρχουν…..
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Διαβάζω κάτι ποστ εδώ μέσα περί επιπέδου ζωής, βιοτικό επίπεδο και κολλάνε κάτι για μπαράκια μεταμεσονύχτιες ώρες, 4g κλπ. Ξεκολλάτε με τη νεοελληνική νοοτροπία. Μεγάλη πόλη και αργό κινητό/σύνδεση είναι καταστροφή Σε περίπτωση που χαθώ ή χρειάζεται να βρω μαγαζί σε περιοχή που δεν πατάω συχνά, ανοίγω το 4G και το ψάχνω σε λίγα δευτερόλεπτα. Το έχω κάνει αρκετές φορές και το θεωρώ βασική ανάγκη Από το να χαθώ στον δρόμο για προγραμματισμένο ραντεβού, ή ακόμα να βρω συγκεκριμένη κουζίνα εστιατορίου στα κοντινά τετράγωνα. Δεν πρόκειται να ψάχνω 1-2 ώρες με το ρίσκο να ξοδευτεί άδικα ο χρόνος μου (πόσο μάλλον η άσκοπη κούραση) Αν εσύ το βρίσκεις περιττό, be my guest με τον ταξιδιωτικό χάρτη https://www.gov.uk/national-minimum-wage-rates Στο δευτερο θα συμφωνησω απολυτα, ως προς το οτι υπαρχει ζωη…… Δεν λεω καλη η NY, αλλα τα ξενυχτια που κανω στα clubaκια του Λονδινου, δεν υπαρχουν….. 7.2 living wage λέει βρε 7.2 living wage λέει βρε Άκυρο Από ότι φαίνεται αλλάζουν τους όρους minimum σε living wage In the UK, some organisations voluntarily pay a living wage to their staff, at a level somewhat higher than the existing statutory minimum wage. From April 2016 a National Living Wage will be obligatory for workers over 25, implemented as a significantly higher minimum wage rate, expected to rise to at least £9 per hour by 2020.
Unabomber Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 7.2 living wage λέει βρε Aιντεεεεε, οτι να ναι βλεπω….. παω να βρω τα γυαλια μου asap Μy bad mate….. Εdit: Eμ καλα το θυμομουν, οτι διαβασα καλα…. Δεν γερασα τοσο πολυ ακομα….. tip: Μονο για τους 25+ θα ειναι
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Aιντεεεεε, οτι να ναι βλεπω….. παω να βρω τα γυαλια μου asap Μy bad mate….. Εdit: Eμ καλα το θυμομουν, οτι διαβασα καλα…. Δεν γερασα τοσο πολυ ακομα….. tip: Μονο για τους 25+ θα ειναι Καλά το έγραψες τελικά Παίρνουν το living wage της πρωτεύουσας και το μετατρέπουν ως minimum (αλλάζοντας και τον όρο από minimum σε living) για όλη τη χώρα Για αυτό πάει από 6.7 στα 7.2 κατευθείαν
apple3 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Καλά το έγραψες τελικά Παίρνουν το living wage της πρωτεύουσας και το μετατρέπουν ως minimum (αλλάζοντας και τον όρο από minimum σε living) για όλη τη χώρα Για αυτό πάει από 6.5 στα 7.2 κατευθείαν παει και στα 6.7 το ξέχασα αν δε σας αρέσει το Βρετανικό στυλ να κάνετε παρέα μόνο με Έλληνες που είναι σε όλες τις μεγάλες πόλεις, οπότε δε θα νιώθετε τόσο άσχημα Και ο γύρος όσο περνάει ο καιρός βελτιώνεται
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 παει και στα 6.7 το ξέχασα Σωστά Τυπογραφικό λάθος το παραπάνω
bedazzled Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Έχεις ΟΑΕΔ της προκοπής που σε παίρνει αυτός τηλέφωνο ότι σου βρήκε δουλειά και όσο είσαι άνεργος ζεις χωρίς το άγχος των λογαριασμών. Για εξήγησέ το αυτό αν θες. Αν μείνεις άνεργος στην Αγγλία, σου πληρώνουν το (πανάκριβο) ενοίκιο; Και φαντάζομαι τέτοιες παροχές δεν θα δίνονται στους μετανάστες... π.χ. πας εκεί, δουλεύεις 6 μήνες και μετά μένεις άνεργος (δεν εννοώ να το κάνεις επίτηδες, αλλά μπορεί να τύχει).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα