kathytherion Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημερα σε ολους! Αν βγαλουμε στην ακρη οτι δεν παιζουν λεφτα αυτη την περιοδο, καποια στιγμη σκεφτομαστε με το φιλο μου να μεινουμε μαζι. Αυτος δουλευει Παλληνη στο αμαξοστασιο και μενει Αρτεμιδα, εγω μενω στους γονεις Αναβυσσο. Λογω του οτι μεγαλωσα εκει, σ ενα σπιτι μεσα στην ερημια, στο οποιο ακομα ζω μετα τα φοιτητικα χρονια( ουτε περιπτερο, εισαι εξαρτημενος απο αμαξι, εξω ειναι χωματοδρομοι με σκυλια καμια φορα, ακαταλληλος δρομος για περπατημα ή ποδηλατο) η επιθυμια μου ειναι να εγκατασταθω μεσα στην ευρυτερη περιοχη της Αθηνας, συμπεριλαμβανοντας τα κοντινα προαστια ( πχ Αγια παρασκευη). Θεωρω για μενα καταλληλη περιοχη μια οπου θα εχω σε ακτινα 1-1,5 χλμ ενα αξιοπιστο μεσο συγκοινωνιας( μετρο μεχρι δουκισσης κατα προτιμηση), θα εχω γυρω μου πραγματα στα οποια θα μπορω να πηγαινω με τα ποδια επισης, σηλαδη σαν περιοχη θα ειναι καταλληλη για περπατημα, και αν ψαχνω το ιδανικο, θα ηθελα να μπορω να παρκαρω το αμαξακι μου χωρις πολλη ταλαιπωρια. Επισης με γοητευει η ελευθερια επιλογων που εχω στην περιοχη της Αθηνας, ως προς τις δραστηριοτητες, το γυμναστηριο, τα παρκα και γενικοτερα το κομματι εκτος δουλειας. Σε πιο απομακρυσμενες πολεις εχεις λιγες επιλογες και δυσαναλογα ακριβες( πχ θελω να παω γυμναστηριο, εχει κανα 2 συνοικιακα που θελω αμαξι να πηγαινω και εχουν 40 το μηνα συνδρομη με ωραριο καταστηματων) Ο φιλος θελει Παλληνη-Γερακα. Διαπιστωνω πως Παλληνη-Γερακα θα πρεπει να επιλεξεις αν θες να μενεις κοντα σε μετρο προαστιακο, η κοντα στο αστικο κεντρο, οποτε για το ενα ή το αλλο θα χρειαζεσαι αμαξι. Επισης αν δεν πιανεις το δικτυο αιγαλεω-δουκισσης, εχεις δρομολογια καθε μιση ωρα και απο τις 11 πρεπει να μαζευτεις. Δεν εχω σκοπο να ξενυχταω καθε βραδυ, αλλα δεν θελω να εχω αυτο τον περιορισμο σε δρομολογια γιατι με αγχωνει. Εγω πχ προτεινα να μεινουμε πιο κοντα σε Αθηνα, δηλαδη Χολαργο, Αγια Παρασκευη κλπ γι αυτους τους λογους. Θελω να φυγω απο το πατρικο μου και να παω σ ενα σπιτι που να με βολευει με αυτο τον τροπο, να το αγαπησω και να επενδυσω σε αυτο, να γινει η εδρα μου. Θα απογοητευτω πολυ αν κανω το ανοιγμα να φυγω με την οικονομικη δαπανη που συνεπαγεται και βρεθω σε μια κατασταση σχεδον παρομοια μ αυτη που ζω τωρα. Σαν φοιτητρια εζησα Αιγαλεω και για λιγο νεα σμυρνη και κολωνο. Ειδα καποια θετικα και αρνητικα της πολης, αλλα δεν απαψα να την αγαπω και να θελω να επιστρεψω σ αυτον τον τροπο ζωης, καθως η μονιμη κατοικια σε εξοχη με οδηγει σε αποτελματωση. Ξαναλεω, οι σκεψεις μας ακομη ειναι σε πρωιμο σταδιο, γιατι δεν παιζουν ακομη λεφτα. Θα ηθελα τη γνωμη σας, αν μενετε Παλληνη και τριγυρω και αν ισχυουν οι φοβοι μου ή γινομαι παραλογη, αν μενετε Αθηνα απο επιλογη και χαιρεστε γι αυτο, και γενικα τη γνωμη σας πως να διαμορφωσω την κατασταση οταν αποκτησουμε καποια ανεση να κανουμε αυτο το βημα! Ευχαριστω! ΥΓ. Σορυ για το μεγαλο post! 1
NikosKallithea Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Οι καλύτερη περιοχή είναι ή Καλλιθέα, και για λίγο καλύτερα νέα Σμύρνη Όλες οι συγκοινωνίες κοντά σε ολα, φαγητό διασκέδαση μαγαζιά κλπ
censOred Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Για μαλάκες ψάχνεις; Δεν μπαίνουμε ανάμεσα στα ζευγάρια.. ΚαλημέρΑ!! 4
kathytherion Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Οι καλύτερη περιοχή είναι ή Καλλιθέα, και για λίγο καλύτερα νέα Σμύρνη Όλες οι συγκοινωνίες κοντά σε ολα, φαγητό διασκέδαση μαγαζιά κλπ Νεα Σμυρνη ειναι πολυ ωραια, απλα ειναι μακρια απο Παλληνη που δουλευει ο φιλος μου οποτε... Για μαλάκες ψάχνεις; Δεν μπαίνουμε ανάμεσα στα ζευγάρια.. ΚαλημέρΑ!! Καλημερα φιλε! Μην το βλεπεις ετσι, δεν τιθεται θεμα αντιπαραθεσης, προσπαθω να βρω μια μεση λυση για το μελλον απλα, και να δω την οπτικη γωνια ανθρωπων που μενουν Αθηνα και Παλληνη!
zappy Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Διάλεξε την περιοχή που σ αρέσει και βρες κάποιον να χει σπίτι εκεί
sistah Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Χολαργος και Αγια Παρασκευη να ξερεις ειναι τσιμπιμενες οι τιμες.Η Αγια δεν εχει παρα πολυ μεγαλη ποικιλια σε μικρα σπιτια, ας πουμε γκαρσονιερες εχει ελαχιστες και αυτες με κατι τιμες για γελια.Ενα 70-80τμ με 2 Υ/Δ εχει περιπου 400-500e.Καποιος που βγαζει τον κατωτατο δεν επιβιωνει εκει.Κατα τα αλλα ομορφη περιοχη, με μπολικες καφετεριες, καλουτσικα σουβλατζιδικα,πολυ κοσμο στην πλατεια τα καλοκαιρια σε σημειο αποπνικτικο μιας και εχει μια τρυπα (τρυπα ομως)που εχει 4e το ποτο σε πλαστικο ποτηρι για να το πιεις εξω.Πανικος τα καλοκαρια!Μεγαλο μερος της περπατιεται, ποδηλατο κανεις αλλα εχει αρκετουτσικες ανηφορες οποτε brace yourself.Ανοιχτα και κλειστα γηπεδα, κανα 2 γνωστα γυμναστηρια.Ολα αυτα στην πανω πλευρα της περιοχης, δηλαδη προς στον Υμηττο ή προς το Deree.H κατω πλευρα της εχει διπλα το μετρο, ειναι μικροτερη, εχει λιγοτερα πραγματα(απο σουπερ μαρκετ μεχρι καφετεριες) αλλα αν δεν κανω λαθος ειναι λιιιγο πιο φθηνα.Για τον χολαργο δεν ξερω πολλα αλλα δεν αλλαζουν δραματικα τα πραγματα.Και οι 2 ειναι αξιολογες περιοχες.Κοιτα και για Βυρωνα, ειναι κοντα στο κεντρο, εχει πρασινο και 24ωρο bus 1
Pintsie Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ μένω Ανθούσα (πολύ πιο πάνω από εκεί που δουλεύει ο φίλος σου) και παίρνω αμάξι μέχρι το αμαξοστάσιο για να πάρω λεωφορείο. Αναλόγως πού δουλεύεις κτλ είναι αυτές οι περιοχές. Έχω μείνει Κυψέλη που είχε ένα τρόλει και ένα λεωφορείο για να σε κατεβάσουν κέντρο τα οποία περνούσαν μέχρι τις 11 το βράδυ (από κέντρο προς Κυψέλη) και όταν δούλευα έπαιρνα κάθε βράδυ ταξί. Οπότε εδώ που το Α5 ξεκινάει από κέντρο γύρω στις 11.30, με βολεύει περισσότερο. Γέρακα έχω μείνει επίσης. Έχει πολλές συγκοινωνίες. Πχ, το Α5 πάει σε όλες τις στάσεις του μετρό σχεδόν (από Νομισματοκοπείο και μετά) και φτάνει Πανεπιστήμιο.Εγώ πλέον το παίρνω και δεν μπαίνω καν στο μετρό γιατί κάνω την ίδια ώρα ακριβώς. Υπάρχει ο προαστιακός και το μετρό Παλλήνη (ο προαστιακός δεν βολεύει πάντα, γιατί είναι μέχρι τις 10 περίπου), αλλά υπάρχουν και αρκετά λεωφορεία που ανεβοκατεβαίνουν από τα μετρό (Νομισματοκοπείο/Δουκ.Πλακεντία) και πάνε Γέρακα/Παλλήνη/Ανθούσα. Δεν λέω, κέντρο βολεύει πολύ περισσότερο λόγω του ότι και ταξί να χρειαστεί να πάρεις, θα πληρώσεις μέχρι 7 ευρώ. Εδώ ένα 10άρικο το θες και ανεβαίνεις. Όμως κέντρο εγώ δεν θα είχα αμάξι πχ γιατί δεν θα έβρισκα να παρκάρω και θα είχα ένα μόνιμο άγχος. Και κακά τα ψέματα, ο Γέρακας η Παλλήνη (και σιγά σιγά η Ανθούσα) δεν είναι όπως πριν 5 χρόνια. Όταν πρωτομετακόμισα, στο Γέρακα είχε 5 μαγαζιά και 1 σούπερ μάρκετ και η Ανθούσα ήταν κοινότητα. Τώρα έχουν ανοίξει πολλά μαγαζιά και στις δύο περιοχές (η Παλλήνη πάντα είχε μαγαζιά αρκετά) και η Ανθούσα ανήκει στον δήμο Παλλήνης άρα έχει μεγαλώσει και σαν περιοχή και έχει αναπτυχθεί πολύ. Επίσης, τα Σπάτα είναι πολύ κοντά (10-15 λεπτά απόσταση) οπότε έχεις κι άλλες επιλογές. Επαγγελματικά, επίσης έχεις αρκετές επιλογές εδώ τριγύρω. 1
Vassilis_24 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μην πας Παλλήνη, Χολαργός-Αγία Παρασκευή-Χαλάνδρι είναι οι καλύτερες επιλογές σου ώστε να είστε κοντά στη δουλειά του φίλου σου αλλά και δίπλα σε μετρό,μαγαζιά και διασκέδαση.Ο Γέρακας κοντά στη Δουκίσσης θα ήταν ίσως καλή επιλογή αλλά μόνο όσον αφορά τις συγκοινωνίες.Εσύ δε δουλεύεις; Ψάχνεις για δουλειά; Καλό είναι να σκεφτείς και πού είναι πιο πιθανό κοντά να βρεις κι εσύ δουλειά στο μέλλον για να ξέρεις τι θα σε καλύπτει. Αν επενδύσεις σε ένα σπίτι όπου πας να συζήσεις πάντως, σκέψου τι θα γίνει σε περίπτωση που η συγκατοίκηση δεν πάει καλά, θα βάλετε χρήματα και οι 2; Αν χωρίσετε θα κρατήσει κάποιος το σπίτι; Καλό είναι να τα έχεις και αυτά στο πίσω μέρος του μυαλού σου, αν και όταν πας να ζήσεις με κάποιον προφανώς σκέφτεσαι ότι θα είστε μαζί για πάντα...
Lucifer Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν ξέρω για κέντρο, δεν το προτιμώ, ειδικά αν ήμουν κοπέλα. Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, Αγία θα παίζεις σε ψηλότερα ενοίκια. Σε σχέση με Γέρακα (Παλλήνη την αποκλείω) δεν θα έχεις σημαντική διαφορά στις μετακινήσεις σου ούτε θα είσαι ιδιαίτερα πιο κοντά στο μετρό. Φυσικά αυτό εξαρτάται από την περιοχή που θα μείνεις, άλλο να μένεις Κοντόπευκο δίπλα στο σταθμό Αγ. Παρασκευή και άλλο να μένεις Νέα Ζωή που θα πετάς αποφάγια στους λύκους του Υμηττού. Αντίστοιχα στο Γέρακα, δόκιμο θα ήταν να προσανατολιστείς κάπου κοντά στη Μαραθώνος. Θεωρώ την καλύτερη λύση το Κοντόπευκο (αν βρεις οτιδήποτε που νοικιάζεται εκεί) από όλες τις απόψεις: είναι ήσυχη και καλή περιοχή, έχεις δίπλα το μετρό Πλακεντίας και τον Προαστιακό. Κατά την γνώμη μου, δεν υπάρχει πιο εξυπηρετικός σταθμός σε εξίσου καλή περιοχή, γιατί σε στέλνει με το εκάστοτε μέσο παντού. Ένα πρόβλημα της περιοχής είναι τα λεωφορεία, δεν είναι πολλά και δεν υπάρχει δημοτική συγκοινωνία. Ο μόνος λόγος που δεν προτείνω Γέρακα επί της Μαραθώνος (μακρύτερα από το μετρό αλλά γίνεται χαμός από λεωφορεία, μεγάλες και συχνές γραμμές, που είτε σε αφήνουν Νομισματοκοπείο, είτε Δουκίσσης, είτε κατευθείαν κέντρο το Α5) είναι ότι ο Γέρακας δεν έχει αποχέτευση. Σε περίπτωση που αρχίσεις να το ψάχνεις για όχι_κέντρο, στείλε ένα πμ, παίζει κάτι διαθέσιμο που γνωρίζω.
WorldOfGlass Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Προσωπικά επειδή έμενα μέχρι τα 18 μου Νέα Μάκρη και ήμουν κι εγώ απομακρυσμένος απο το κέντρο, ειδα μεγάλη διαφορά όταν έζησα μόνος στον Χολαργό. Αν μπορείς να αντέξεις τα ενοίκια αξίζει να μείνεις ειτε Αγιά Παρασκευή είτε Χολαργό. Στην Παλλήνη δεν θα δεις μεγάλη διαφορά. Ο προαστιακός κλείνει γύρω στις 10 το βράδυ οπότε πάλι αμάξι θα θες.
kathytherion Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Προσωπικά επειδή έμενα μέχρι τα 18 μου Νέα Μάκρη και ήμουν κι εγώ απομακρυσμένος απο το κέντρο, ειδα μεγάλη διαφορά όταν έζησα μόνος στον Χολαργό. Αν μπορείς να αντέξεις τα ενοίκια αξίζει να μείνεις ειτε Αγιά Παρασκευή είτε Χολαργό. Στην Παλλήνη δεν θα δεις μεγάλη διαφορά. Ο προαστιακός κλείνει γύρω στις 10 το βράδυ οπότε πάλι αμάξι θα θες. Αυτο που φοβομουν δηλαδη. Μπραβο που καταφερες να μεινεις μονος σου... Μην πας Παλλήνη, Χολαργός-Αγία Παρασκευή-Χαλάνδρι είναι οι καλύτερες επιλογές σου ώστε να είστε κοντά στη δουλειά του φίλου σου αλλά και δίπλα σε μετρό,μαγαζιά και διασκέδαση. Ο Γέρακας κοντά στη Δουκίσσης θα ήταν ίσως καλή επιλογή αλλά μόνο όσον αφορά τις συγκοινωνίες. Εσύ δε δουλεύεις; Ψάχνεις για δουλειά; Καλό είναι να σκεφτείς και πού είναι πιο πιθανό κοντά να βρεις κι εσύ δουλειά στο μέλλον για να ξέρεις τι θα σε καλύπτει. Αν επενδύσεις σε ένα σπίτι όπου πας να συζήσεις πάντως, σκέψου τι θα γίνει σε περίπτωση που η συγκατοίκηση δεν πάει καλά, θα βάλετε χρήματα και οι 2; Αν χωρίσετε θα κρατήσει κάποιος το σπίτι; Καλό είναι να τα έχεις και αυτά στο πίσω μέρος του μυαλού σου, αν και όταν πας να ζήσεις με κάποιον προφανώς σκέφτεσαι ότι θα είστε μαζί για πάντα... Αν ειναι δυνατον το σπιτι θα αγοραστει απο τον εναν απ τους 2 για να μην υπαρξει μπερδεμα, επειδη ολα ειναι πιθανα. Αν γινει με εξοδα και των 2 τοτε λογικα ο ενας θα κρατησει τοσ πιτι και θα πληρωσει τον αλλο την διαφορα. Ανεργη ειμαι, εχω σκοπο να βαλω μπρος για 2ο πτυχιο και δουλευω μονη μου σε σπιτια για να βγαζω τα βασικα εξοδα μου. Αν μπορεσω θα ηθελα σταθερη δουλεια οποτε οπου παω θα ψαξω στην περιοχη... 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Χολαργο κοντα στην Εθνικη Αμυνα που ειχα δει με ενα φιλο επαιζαν αρκετα υψηλες τιμες, το ιδιο και Αγια κοντα στο κεντρο της ομως και οχι κοντα στο μετρο Αγια Παρασκευη. Βεβαια αν το αντεχετε οικονομικα, τοτε ειναι πολυ καλες περιοχες και οι δυο. Επισης εμενα μ αρεσει πισω απο το μετρο Αγια Παρασκευη, ειναι πιο ησυχα απο το κεντρο της που γινεται χαμος, βεβαια δεν ξερω ποσα σπιτια ειναι διαθεσιμα εκει. Αν δεν εχεις αυτοκινητο, οποιαδηποτε αποσταση πανω απο 15' απο το μετρο ειναι απαγορευτικη κατα την αποψη μου
Pintsie Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν ξέρω για κέντρο, δεν το προτιμώ, ειδικά αν ήμουν κοπέλα. Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, Αγία θα παίζεις σε ψηλότερα ενοίκια. Σε σχέση με Γέρακα (Παλλήνη την αποκλείω) δεν θα έχεις σημαντική διαφορά στις μετακινήσεις σου ούτε θα είσαι ιδιαίτερα πιο κοντά στο μετρό. Φυσικά αυτό εξαρτάται από την περιοχή που θα μείνεις, άλλο να μένεις Κοντόπευκο δίπλα στο σταθμό Αγ. Παρασκευή και άλλο να μένεις Νέα Ζωή που θα πετάς αποφάγια στους λύκους του Υμηττού. Αντίστοιχα στο Γέρακα, δόκιμο θα ήταν να προσανατολιστείς κάπου κοντά στη Μαραθώνος. Θεωρώ την καλύτερη λύση το Κοντόπευκο (αν βρεις οτιδήποτε που νοικιάζεται εκεί) από όλες τις απόψεις: είναι ήσυχη και καλή περιοχή, έχεις δίπλα το μετρό Πλακεντίας και τον Προαστιακό. Κατά την γνώμη μου, δεν υπάρχει πιο εξυπηρετικός σταθμός σε εξίσου καλή περιοχή, γιατί σε στέλνει με το εκάστοτε μέσο παντού. Ένα πρόβλημα της περιοχής είναι τα λεωφορεία, δεν είναι πολλά και δεν υπάρχει δημοτική συγκοινωνία. Ο μόνος λόγος που δεν προτείνω Γέρακα επί της Μαραθώνος (μακρύτερα από το μετρό αλλά γίνεται χαμός από λεωφορεία, μεγάλες και συχνές γραμμές, που είτε σε αφήνουν Νομισματοκοπείο, είτε Δουκίσσης, είτε κατευθείαν κέντρο το Α5) είναι ότι ο Γέρακας δεν έχει αποχέτευση. Σε περίπτωση που αρχίσεις να το ψάχνεις για όχι_κέντρο, στείλε ένα πμ, παίζει κάτι διαθέσιμο που γνωρίζω. Σε μας εδώ πάνω (Ανθούσα) έχουν αρχίσει να βάζουν αποχέτευση! μιλάμε για πολιτισμό, όχι αηδίες! Πάντως, δεν είναι τρελό ποσό η αποχέτευση. Έχουν μειώσει και τις τιμές τώρα από ότι βλέπω. (εκτός κι αν όταν έμενα μόνη μου με έκλεβαν -πολύ πιθανό) 1
george_gr1 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Απ οτι καταλαβα ο μονος που δουλευει ειναι ο φιλος σου οποτε μαλλον πρεπει να μεινετε καπου κοντα στην δουλεια του. Λες αμαξοστασιο και το μυαλι μου παει οδηγος στα λεωφορεια και κρινω απο τον αδερφο μου παιζουν βαρβαρα μπερδεμενα ωραρια, δηλ μπορει να πιανει δουλεια 4.30 το πρωι η να σχολαει 1 το βραδυ η να εχει 8-12 και 16- 20 την ιδια μερα. Μαλλον η αποφαση ειναι του φιλου σου μεχρι να βρεις κ εσυ καποια δουλεια κ μετα το ξαναβλεπετε.
viper2005 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημερα σε ολους! Αν βγαλουμε στην ακρη οτι δεν παιζουν λεφτα αυτη την περιοδο, καποια στιγμη σκεφτομαστε με το φιλο μου να μεινουμε μαζι. Αυτος δουλευει Παλληνη στο αμαξοστασιο και μενει Αρτεμιδα, εγω μενω στους γονεις Αναβυσσο. Λογω του οτι μεγαλωσα εκει, σ ενα σπιτι μεσα στην ερημια, στο οποιο ακομα ζω μετα τα φοιτητικα χρονια( ουτε περιπτερο, εισαι εξαρτημενος απο αμαξι, εξω ειναι χωματοδρομοι με σκυλια καμια φορα, ακαταλληλος δρομος για περπατημα ή ποδηλατο) η επιθυμια μου ειναι να εγκατασταθω μεσα στην ευρυτερη περιοχη της Αθηνας, συμπεριλαμβανοντας τα κοντινα προαστια ( πχ Αγια παρασκευη). Θεωρω για μενα καταλληλη περιοχη μια οπου θα εχω σε ακτινα 1-1,5 χλμ ενα αξιοπιστο μεσο συγκοινωνιας( μετρο μεχρι δουκισσης κατα προτιμηση), θα εχω γυρω μου πραγματα στα οποια θα μπορω να πηγαινω με τα ποδια επισης, σηλαδη σαν περιοχη θα ειναι καταλληλη για περπατημα, και αν ψαχνω το ιδανικο, θα ηθελα να μπορω να παρκαρω το αμαξακι μου χωρις πολλη ταλαιπωρια. Επισης με γοητευει η ελευθερια επιλογων που εχω στην περιοχη της Αθηνας, ως προς τις δραστηριοτητες, το γυμναστηριο, τα παρκα και γενικοτερα το κομματι εκτος δουλειας. Σε πιο απομακρυσμενες πολεις εχεις λιγες επιλογες και δυσαναλογα ακριβες( πχ θελω να παω γυμναστηριο, εχει κανα 2 συνοικιακα που θελω αμαξι να πηγαινω και εχουν 40 το μηνα συνδρομη με ωραριο καταστηματων) Ο φιλος θελει Παλληνη-Γερακα. Διαπιστωνω πως Παλληνη-Γερακα θα πρεπει να επιλεξεις αν θες να μενεις κοντα σε μετρο προαστιακο, η κοντα στο αστικο κεντρο, οποτε για το ενα ή το αλλο θα χρειαζεσαι αμαξι. Επισης αν δεν πιανεις το δικτυο αιγαλεω-δουκισσης, εχεις δρομολογια καθε μιση ωρα και απο τις 11 πρεπει να μαζευτεις. Δεν εχω σκοπο να ξενυχταω καθε βραδυ, αλλα δεν θελω να εχω αυτο τον περιορισμο σε δρομολογια γιατι με αγχωνει. Εγω πχ προτεινα να μεινουμε πιο κοντα σε Αθηνα, δηλαδη Χολαργο, Αγια Παρασκευη κλπ γι αυτους τους λογους. Θελω να φυγω απο το πατρικο μου και να παω σ ενα σπιτι που να με βολευει με αυτο τον τροπο, να το αγαπησω και να επενδυσω σε αυτο, να γινει η εδρα μου. Θα απογοητευτω πολυ αν κανω το ανοιγμα να φυγω με την οικονομικη δαπανη που συνεπαγεται και βρεθω σε μια κατασταση σχεδον παρομοια μ αυτη που ζω τωρα. Σαν φοιτητρια εζησα Αιγαλεω και για λιγο νεα σμυρνη και κολωνο. Ειδα καποια θετικα και αρνητικα της πολης, αλλα δεν απαψα να την αγαπω και να θελω να επιστρεψω σ αυτον τον τροπο ζωης, καθως η μονιμη κατοικια σε εξοχη με οδηγει σε αποτελματωση. Ξαναλεω, οι σκεψεις μας ακομη ειναι σε πρωιμο σταδιο, γιατι δεν παιζουν ακομη λεφτα. Θα ηθελα τη γνωμη σας, αν μενετε Παλληνη και τριγυρω και αν ισχυουν οι φοβοι μου ή γινομαι παραλογη, αν μενετε Αθηνα απο επιλογη και χαιρεστε γι αυτο, και γενικα τη γνωμη σας πως να διαμορφωσω την κατασταση οταν αποκτησουμε καποια ανεση να κανουμε αυτο το βημα! Ευχαριστω! ΥΓ. Σορυ για το μεγαλο post! Επειδη και εγω ψάχνομαι για διαμέρισμα, το ποιο μακρυα που μπορεις να ψάξεις ειναι Γέρακα και οριακά στις αρχές της Παλλήνης (που δεν το προτείνω). Γλυκά νερά ξεχνά τα γιατι θα χρειαζεσαι αμάξι και τα ενοίκια ειναι ridiculously expensive. Γενικά αγια παρασκευη + κοντοπευκο ειναι μια καλη επιλογή μιας και θα εισαι στα metro της αγιας Παρασκευής και Χαλανδρίου αντίστοιχα. Γενικά το πρόβλημα ειναι το μεταφορικό δλδ αν δεν θες μεταφορικό τότε θα πρεπει να πας απο Santa Friday και μεςα, αν απο την άλλη μπορεις να εχεις μεταφορικό (έξοδα+parking) τότε μπορεις να πας μέχρι τα όρια Γέρακα-Παλλήνης. Αυτα και good luck
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα