Προς το περιεχόμενο

Master Of None


alex_000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Master Of None (2015) http://www.imdb.com/title/tt4635276/

 

Master-of-None-Poster-629x360.jpg

 

O Aziz Ansari είναι από τους αγαπημένους μου upcoming (λόγω ηλικίας, γιατι είναι ήδη πολύ επιτυχημένος) κωμικούς. Έχει φοβερό σετ και μάλιστα έχει βγάλει 3-4 special. Έχει εμφανιστεί σε κάποιες δυνατές σειρές (flight of the conchords, scrubs) αλλά ίσως τον ξέρετε περισσότερο από το parks and recreation (που δεν μπορώ να πω ότι γουστάρω) 

 

Το stand up set του έχει να κάνει τυπικά με σχέσεις, racism και thrity something humor και φυσικά την ζωή ενός Αμερικανο-Ινδού (αυτή είναι η καταγωγή του). 

 

Επειδή τον πάω πολύ περίμενα το master of none που είναι μια σειρά γραμμένη από αυτόν (είναι και executive producer και σε μερικά επεισόδια director στο δρόμο που χάραξε ο Louie), και ένα σεναριογράφο του parks and recreation. Η σειρά βγήκε "όλη μαζί" στο netflix και σήμερα τελείωσα τον 1ο κύκλο.

 

Η σειρά μου φάνηκε καταπληκτική με δυνατότερο της ατού το πολύ καλογραμμένο σενάριο. Κινείται στο στυλ των μοντέρνων 30 something commedies που λατρεύω (louie, flight of the conchords κτλ), εξετάζοντας κυρίως κοινωνικά ζητήματα, relationships, frenship με το γνωστό πλέον "αυτοτελές sequence" στυλ που έχουν αυτές οι σειρές. 

 

Το acting είναι πολύ καλό, το humor έξυπνο και deep (ακόμα και όταν είναι φαινομενικά είναι επιφανειακό), με εμφανές το material από το routine του Aziz - κάτι που είναι μόνο θετικό. Η ροή των επεισοδίων κυλάει πολύ καλά και η ώρα περνάει πολύ ευχάριστα με γέλιο αλλά και σκέψη καθώς όλοι βλέπουμε φάσεις της ζωής μας στις καταστάσεις και τα κοινωνικά ζητήματα που εξετάζει ο Aziz. 

 

Μου αρέσει πολύ που δεν κολλάει στο τυπικό problem sovling / misunderstanding / coincidence τύπου humor (το φοβερό "curb your enthousiasm" είναι το καλύτερο παράδειγμα αυτού του είδους humor, αλλά αν εξεραίσουμε το CyE συνήθως αυτό το είδος είναι "εύκολο" lower quality humor), αλλά προσπαθεί κυρίως να κρατήσει το ενδιαφέρον βασίζοντας την ροή του επεισοδίου σε κάποιο κοινωνικό ζήτημα που εξετάζει κάθε φορά, και στην εξέλιξη των ανθρώπινων σχέσεων. 

 

Ξεπέρασε τις προσδοκίες μου και όποιος γουστάρει τις σειρές που ανέφερα σε αυτό το post πρέπει να το δει οπωσδήποτε. Όσοι είναι πιο πολύ του "ha-ha" η slapstick humor ας δούνε κάνα επεισόδιο και βλέπουμε.

 

(δεν βρήκα thread αν υπάρχει ήδη, κλειδώστε το). 

 

το tailer της σειράς: 

 

 

Μερικά stand up specials του Aziz (μόνο πρόβλημα ότι η φωνή του μετά από καμιά ώρα σπάει @@):

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=WJjbJfXdRps

 

https://www.youtube.com/watch?v=zubKB-RWdGk

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γαμάτο!!

 μόλις είδα το trailer! totally my style!!

 

συγχαρητήρια στον τύπο που έγραψε κάτι τόσο καλό.

 

Φοβερή και η εισαγωγή που έκανες.

 

Ευχαριστούμε <3

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Θετικό πρόσημο τελικά για τη σειρά, περνάει όμορφα μια Κυριακή μεσημέρι πχ, τα βλέπεις και τα επεισόδδια σερί.

 

Σε ένα υπάρχει και καμεο εμφάνιση του Αντετοκούμπο :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η σειρά από τα διαμάντια του Netflix με πολλαπλά μηνύματα! Πολύ καλή η παρουσίασή σου alex_000
Την είδα από το φόρουμ και ξεκίνησα να την ακολουθώ γράφοντας τα σχόλιά μου εδώ: http://filmakias.gr/master-of-none-%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AC/

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Εχω δει τα 3 πρωτα και ειναι ολα μια χαρα. Στο τριτο γυρισε στη γνωστη του φορμα αλλα τα δυο πρωτα ξεχωρισαν για την τοποθεσια βεβαια και το στυλ. Ειχε και το συγχρονο homage στο Bicycle Thieves.  :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Πέτυχα τυχαία τη σειρά σε μια λίστα στο imdb και για κάποιο λόγο μου έκανε κλικ. Μόλις τελείωσα την πρώτη σεζόν, μετά το 5ο επεισόδιο κόλλησα και την είδα όλη σε 2 μέρες. Μ' άρεσε πάαααρα πολύ, υπήρξαν πολλές στιγμές που γελούσα δυνατά, όλοι οι χαρακτήρες εξαιρετικοί και

 η σχέση Ντεβ-Ρέιτσελ όλα τα λεφτά. Tο επεισόδιο με τη συγκατοίκηση πόσο ρεαλιστικό στις μακροχρόνιες σχέσεις;;;

Λίγο η μαύρη λεσβία της παρέας (ρατσιστικό ακούγεται αλλά δεν το γράφω με τέτοιο ύφος) δε μου κολλάει στο όλο κλίμα αλλά ΟΚ.

 

Αν κάτι με χάλασε λίγο είναι που

όλα τους είναι τόσο εύκολα ενώ θεωρητικά δεν κάνουν πολύ σοβαρές δουλειές (PR σε άγνωστες μπάντες και χαζές διαφημίσεις). Μένουν σε διαμερισματάρες στη Νέα Υόρκη (!), κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια για πλάκα... Αλλά τέλος πάντων, είναι κωμωδία και δεν είναι ανάγκη να είναι πολύ ρεαλιστική.

 

 

Ψιλό άσχετο Υ.Γ.: Το βιβλίο που αναφέρθηκε στο φινάλε της πρώτης σεζόν, το "bell jar", με έψησε πάρα πολύ και το παρήγγειλα ήδη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 8 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...