funbreaker Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Είδα στο site του ΕΟΠΥΥ αυτό και είπα να γραφτώ. Δοκίμασα αρχικά για μένα και μου έβγαζε μήνυμα ότι δεν έχω λογαριασμό στο taxisnet (ενώ έχω και είχα συνδεθεί κιόλας). Μετά δοκίμασα για την μάνα μου και μου έβγαζε ότι το login στο taxisnet δεν έγινε (ενώ είχε γίνει) Έχει δοκιμάσει κανείς?
funbreaker Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 ο εοπυυ δεν εχει κλεισει? XD Μπα. Τελικά ξέρει κανείς τι παίζει?
funbreaker Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δοκίμασα από 3 ενημερωμένους browsers. Το αποτέλεσμα το ίδιο:
funbreaker Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μόνος μου ρωτάω, μόνος μου απαντάω αλλά συνεχίζω ακάθεκτος, όλο και κάποιος θα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα στο μέλλον: Έστειλα mail στον ΕΟΠΥΥ και ρώτησα και ως εκ θαύματος έλαβα απάντηση και μάλιστα σε 1-2 μέρες: Ένα καλό πράμα πάει να γίνει σε αυτό το κωλοδημόσιο κι αυτό δεν παίζει να γίνει σωστό απ την αρχή.
stelakis1914 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ δοκίμασα την διαδικασία και προχώρησε η εγγραφή κανονικά. Για να μπορείς να διαχειρίζεσαι όμως την εφαρμογή υπάρχει ακόμα ένα βήμα που αναφέρεται παρακάτω: Με το παρόν αίτημα σας, κατά την πρώτη επόμενη επίσκεψη σας σε ιατρό εγγεγραμμένο στις Ιατρικές Υπηρεσίες ΕΟΠΥΥ για Παροχές ΕΚΠΥ και με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου σας, θα ζητήσετε από τον ιατρό την ενεργοποίηση του προσωπικού σας Φακέλου Ασφάλισης Υγείας. Ο ιατρός, θα συνδεθεί από το site του ΕΟΠΥΥ στη διεύθυνση: (Εφαρμογές/Ιατρικές Υπηρεσίες/Ενεργοποίηση Χρήστη ΦΑΥ) και θα καταχωρήσει τον μοναδικό κωδικό εγγραφής σας, προκειμένου να ενεργοποιήσει την υπηρεσία. Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων έχετε δυνατότητα διαχείρισης του Φακέλου σας, με τους προσωπικούς κωδικούς, που διαθέτει από την Εγγραφή σας 2
funbreaker Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Μας φώτησε ως προς το τί πρέπει να ζητήσω από την εφορία και πως θα χρησιμοποιήσω μετά αυτό που ζήτησα. Μάλλον εκνευρίστηκε που τους την είπα για το προβληματικό σύστημά τους. Τώρα το σίγουρο είναι πως αν ζητήσω κάτι τέτοιο από την εφορία και τους πω ότι είναι για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ θα με κοιτάνε σαν εξωγήινο. Ακόμα κι αν μου δώσουν κλειδάριθμο, ο τύπος δεν απάντησε τι ακριβώς θα τον κάνω για να ενεργοποιήσω την υπηρεσία. Η μετριότητα του δημοσίου σε όλο της το μεγαλείο που ακόμα κι όταν πάει αν εκσυγχρονιστοί το κάνει προβληματικά. Και κλασσικά το μπαλάκι πετάχτηκε αλλού: Βγάλε άκρη με την εφορία και στείλε email αλλού γιατί έχουμε να κάνουμε και νύχια εμείς εδώ.
stelakis1914 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δυστυχώς μπλέχτηκες στις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες του ελληνικού δημοσίου και προβλέπω ότι πολύ δύσκολα θα βγάλεις άκρη. Αν πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο η ηλεκτρονική πρόσβαση στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ, συνέχισε να το κυνηγάς.
stelakis1914 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Την προηγούμενη εβδομάδα έδωσα το χαρτί με τον κωδικό εγγραφής σε γιατρό του ΕΟΠΥΥ για να ολοκληρώσει την εγγραφή μου αλλά είχε τις επιφυλάξεις του. Ήταν εντελώς ανενημέρωτος για το θέμα και ζήτησε προθεσμία μιας ημέρας για να αναζητήσει πληροφορίες. Τελικά την επόμενη ημέρα ο γιατρός έκανε την απαραίτητη διαδικασία και η εγγραφή ολοκληρώθηκε. Η πλατφόρμα έχει αναλυτικές πληροφορίες που περιλαμβάνουν διαγνώσεις, επισκέψεις, φάρμακα κτλ. Νομίζω ότι αξίζει σε γενικές γραμμές να ολοκληρώσεις κανείς την προσπάθεια εγγραφής, αφού με μερικά clicks έχει πρόσβαση σε όλο τον φάκελο του. 1
l3ft3r1s Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) 44.JPG Μας φώτησε ως προς το τί πρέπει να ζητήσω από την εφορία και πως θα χρησιμοποιήσω μετά αυτό που ζήτησα. Μάλλον εκνευρίστηκε που τους την είπα για το προβληματικό σύστημά τους. Τώρα το σίγουρο είναι πως αν ζητήσω κάτι τέτοιο από την εφορία και τους πω ότι είναι για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ θα με κοιτάνε σαν εξωγήινο. Ακόμα κι αν μου δώσουν κλειδάριθμο, ο τύπος δεν απάντησε τι ακριβώς θα τον κάνω για να ενεργοποιήσω την υπηρεσία. Η μετριότητα του δημοσίου σε όλο της το μεγαλείο που ακόμα κι όταν πάει αν εκσυγχρονιστοί το κάνει προβληματικά. Και κλασσικά το μπαλάκι πετάχτηκε αλλού: Βγάλε άκρη με την εφορία και στείλε email αλλού γιατί έχουμε να κάνουμε και νύχια εμείς εδώ. 1) Πήγαινε στην εφορία και ζήτα να σε πιστοποιήσουν και να σου δώσουν κλειδάριθμο, γιατί είσαι παλιός χρήστης που δεν έχεις παραλάβει ποτέ κλειδάριθμο. Δε χρειάζεται να τους πεις κάτι για τον ΕΟΠΥΥ 2) Μετά πήγαινε εδώ και συμπλήρωσε τη φόρμα στο "ενεργοποίηση λογαριασμού" 3) Μετά ξαναδοκίμασε ΕΟΠΥΥ Συγκεκριμένα, η διασύνδεση taxisnet και ΕΟΠΥΥ έγινε για να μη χρειάζεται να "επαναπιστοποιηθούν" στο ΙΚΑ οι πολίτες που είχαν ήδη πιστοποιηθεί με τη διαδικασία του κλειδάριθμου της εφορίας. Επομένως σε αυτό που σου λένε έχουν δίκιο - αν δεν έχεις πιστοποιηθεί ποτέ με κλειδάριθμο από την εφορία, πρέπει να το κάνεις. Αν και πάλι δε θέλεις να πας στην εφορία αλλά θέλεις να πιστοποιηθείς μόνο στο ΙΚΑ, κάνεις αυτά που αναφέρονται εδώ στην κατηγορία Β. Τώρα κατά πόσον η όλη φάση με τους κλειδάριθμους είναι μια διαδικασία που θα μπορούσε να αντικατασταθεί με κάτι καλύτερο και αποδοτικότερο... είναι μια εντελώς ξεχωριστή κουβέντα Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2016 από l3ft3r1s
funbreaker Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 1) Πηγαινε στην εφορια και ζήτα να σε πιστοποιήσουν και να σου δώσουν κλειδάριθμο, γιατί είσαι παλιός χρήστης που δεν έχεις παραλάβει ποτέ κλειδάριθμο. Δε χρειάζεται να τους πεις κάτι για τον ΕΟΠΥΥ 2) Μετά πήγαινε εδώ και συμπλήρωσε τη φόρμα στο "ενεργοποίηση λογαριασμού" 3) Μετά ξαναδοκίμασε ΕΟΠΥΥ Συγκεκριμένα, η διασύνδεση taxisnet και ΕΟΠΥΥ έγινε για να μη χρειάζεται να "επαναπιστοποιηθούν" στοκ ΙΚΑ οι πολίτες που είχαν ήδη πιστοποιηθεί με τη διαδικασία του κλειδάριθμου της εφορίας. Επομένως σε αυτό που σου λένε έχουν δίκιο - αν δεν έχεις πιστοποιηθεί ποτέ με κλειδάριθμο από την εφορία, πρέπει να το κάνεις. Αν και πάλι δε θέλεις να πας στην εφορία αλλά θέλεις να πιστοποιηθείς μόνο στο ΙΚΑ, κάνεις αυτά που αναφέρονται εδώ στην κατηγορία Β. Τώρα κατά πόσον η όλη φάση με τους κλειδάριθμους είναι μια διαδικασία που θα μπορούσε να αντικατασταθεί με κάτι καλύτερο και αποδοτικότερο... είναι μια εντελώς ξεχωριστή κουβένται Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά η διαδικασία πιστοποίησης κλειδαρίθμου τι περιλαμβάνει? Θα μου δώσουν έναν κλειδάριθμό απλά? Στο taxisnet και τους κωδικούς μου θα αλλάξει κάτι? Επίσης πως γίνεται να έχω κωδικούς στο taxisnet χωρίς να έχω πιστοποιηθεί?
l3ft3r1s Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά η διαδικασία πιστοποίησης κλειδαρίθμου τι περιλαμβάνει? Θα μου δώσουν έναν κλειδάριθμό απλά? Στο taxisnet και τους κωδικούς μου θα αλλάξει κάτι? Επίσης πως γίνεται να έχω κωδικούς στο taxisnet χωρίς να έχω πιστοποιηθεί? Θα τσεκάρουν την ταυτότητα σου, αν είναι σωστά περασμένη στο μητρώο και κυρίως αν συμπίπτει απόλυτα με τα στοιχεία του taxisnet που δήλωσες όταν έκανες εγγραφή, και αν είναι οκ, θα σου δώσουν τον κλειδάριθμο. Δε θα αλλάξει κάτι με τους κωδικούς σου στο taxisnet, ο κλειδάριθμος είναι μιας χρήσης, για την ενεργοποίηση του λογαριασμού. Όταν πρωτοξεκίνησε το taxisnet δεν υπήρχε η διαδικασία του κλειδάριθμου. Επομένως αρκετοί χρήστες γράφτηκαν χωρίς να πιστοποιηθούν... Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2016 από l3ft3r1s
l3ft3r1s Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Update / διόρθωση σε όσα είπα παραπάνω Κατόπιν μελέτης της εν λόγω λειτουργίας της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ, προκύπτει πως, ενώ η υπηρεσία τρέχει στο domain του ΙΚΑ, και λειτουργεί με ίδιο τρόπο που λειτουργούν και οι υπηρεσίες προς ασφαλισμένους του ΙΚΑ, και μάλιστα στην ίδια βάση δεδομένων, τα ίδια API, και παρόμοιες φόρμες / interface, οι οδηγίες αναφέρουν πως αν είσαι ήδη πιστοποιημένος στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, θα πρέπει για τον ΕΟΠΥΥ να φτιάξεις νέο λογαριασμό με διαφορετικό username, μέσω φυσικά της διαδικασίας της πιστοποίησης από taxis. Επομένως, μάλλον δεν υπάρχει η δυνατότητα πιστοποίησης με επίσκεψη στο ΙΚΑ (β τρόπος που ανέφερα παραπάνω), ΕΙΔΙΚΑ για την εγγραφή στον φάκελο υγείας ΕΟΠΥΥ. Ως εκ τούτου, ο πιστοποιημένος με κλειδάριθμο taxis λογαριασμός μάλλον είναι μονόδρομος.
funbreaker Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Update / διόρθωση σε όσα είπα παραπάνω Κατόπιν μελέτης της εν λόγω λειτουργίας της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ, προκύπτει πως, ενώ η υπηρεσία τρέχει στο domain του ΙΚΑ, και λειτουργεί με ίδιο τρόπο που λειτουργούν και οι υπηρεσίες προς ασφαλισμένους του ΙΚΑ, και μάλιστα στην ίδια βάση δεδομένων, τα ίδια API, και παρόμοιες φόρμες / interface, οι οδηγίες αναφέρουν πως αν είσαι ήδη πιστοποιημένος στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, θα πρέπει για τον ΕΟΠΥΥ να φτιάξεις νέο λογαριασμό με διαφορετικό username, μέσω φυσικά της διαδικασίας της πιστοποίησης από taxis. Επομένως, μάλλον δεν υπάρχει η δυνατότητα πιστοποίησης με επίσκεψη στο ΙΚΑ (β τρόπος που ανέφερα παραπάνω), ΕΙΔΙΚΑ για την εγγραφή στον φάκελο υγείας ΕΟΠΥΥ. Ως εκ τούτου, ο πιστοποιημένος με κλειδάριθμο taxis λογαριασμός μάλλον είναι μονόδρομος. Εγώ έχω λογαριασμό στο ΙΚΑ που όταν τον έφτιαχνα είχα το ίδιο πρόβλημα. Έτσι αναγκάστηκα να πάω να πάρω κλειδάριθμο από το ΙΚΑ. Μπορεί αυτό να βοηθήσει ώστε να μην τρέχω στην εφορία για κλειδάριθμο για να γραφτώ και στου ΕΟΠΥΥ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα