Προς το περιεχόμενο

PMS->NAT TYPE 2


Lolarikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όταν πάω να ρυθμίσω το network στο ps3, πατάω easy install και βάζει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Ενώ όλα πάνε κατευχήν στο NAT Type κάνει λίγη ώρα, μετά μου πετάει ένα ΝΑΤ Τype 2 που δεν ξέρω τί είναι και από κάτω ένα σχόλιο:

The router in use may not support ip fragments,and the communication features of some games may be restricted.

 

 Στις ταχύτητες download και upload δεν προχωράει να μου πει πόσο είναι, τις αφήνει κενές. Έχω επισυνάψει τις ρυθμίσεις που κάνει μόνο του το easy install του ps3 καθώς και το αποτέλεσμα που παίρνω. Βέβαια από ό,τι φαίνεται internet έχω και με τους media servers επικοινωνώ κανονικά.

post-374281-0-68473900-1452087001_thumb.jpg

post-374281-0-08580800-1452087029_thumb.jpg

post-374281-0-29597900-1452087057_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

συνηθως χρειαζεται να ανοιξεις ports ή να κανεις dmz οσο ξερω για να παρεις nat type open.

https://www.google.gr/?gws_rd=ssl#q=nat+type+open+insomnia

εδω πολλαθεματα του ινσομνια για nat type.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν το ps3 έχει 192.168.2.21. Βάζω on τον dmz για αυτήν την ip;

 

Untitled.jpg

 

Μόλις κλείσω και ξανανοίξω το ps3 μήπως πάρει άλλη ip και πρέπει να βάλω static; Ευχαριστώ.

 

 

Update:


Το έκανα αλλά πάλι nat type 2 παίρνω.

 

Untitled.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι εννοείς να προσέχω με το firewall; Να το κλείσω;


Βοήθεια κανείς; Έχω κάνει ό,τι λένε οι οδηγοί. Ενεργοποιώ dmz, βάζω static ip στο ps3 την ίδια διεύθυνση με τον dmz αλλά το nat type 2 παραμένει και δεν παίρνω ταχύτητες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι μηπως σε κοβει καποιο firewall.β.εχεις αλλο ρουτερ εκτος απο αυτο που εχεις ?αν εχεις οτε κλεισε και την αυξημενη ασφαλεια και μετα κανεις reboot το ρουτερ.αν ψαξεις για αυξημενη ασφαλεια θα δεις πως κλεινει.κοβει αρκετα ports για αυτο το λεω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έκλεισα και το firewall και τίποτα. Reboot το router τί εννοείς; Το κλείνω και το ξανανοίγω;

 

Untitled.jpg

 

Τίποτα. Προσπαθώ τόσες ώρες και τίποτα. DMZ, static ip στο ps3, κλείσιμο firewall, reboot στο router,....


Εδώ ένας λέει το εξής:

 

You have three choices to solve the problem.

 

1.) If your router supports ip fragments, you can turn them on.

2.) If it doesn't, you need to buy a new router that does for $50 to $100.

3.) Wait for a Sony solution.

 

Πώς βλέπω αν υποστηρίζει ip fragments;


UPDATE: Έχοντας δοκιμάσει όλες τις λύσεις και έχοντας φάει την μισή μου μέρα δεν κατέληξα κάπου. Internet στο ps3 έχω και media servers έχω, δεν ξέρω γιατί κάθομαι και σκάω. Η μόνη λύση που είδα και δεν εφάρμοσα είναι να χαμηλώσω τα MTU από το modem, αλλά δεν βρήκα τέτοια επιλογή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α,εκλεισες την αυξημενη ασφαλεια?

β.εχεις αλλο ρουτερ περα απο το zte για να δοκιμασεις.

το reboot ειπα να το κανεις αφου κλεισεις την αυξημενη ασφαλεια.

https://www.cosmote.gr/fixed/help-and-support/internet/-/support/hot-topic/1360162;jsessionid=9C55DF4170235D40C40D9128D9AEF5F4.node4_1_OTEGR

για Ip fragments δεν ξερω.καποιοι ανοιξαν Port και ανοιξε το nat type ενω αλλοι ενεργοποιησαν το cone σε technicolor/thomson.για αυτο και σου εβαλα καποια links απο παλιοτερα θεματα εκτος αν εχει αλλαξει κατι.δες στο manual αν αναφερει κατι για το mtu αν και το 1492 ειναι το default.

εδω ενα manual που λεει πως το αλλαζεις.ειναι για αλλο zte αλλα ισως να υπαρχει ιδια επιλογη και στο δικο σου.

http://www3.truecorp.co.th/assets/files/files/MTU_ZXV10W300_E.pdf

λογικα καπο θα πρεπει να εχει επιλογη.δεν βρισκω και το Manual του.εταιρεια να σου τυχει.θα το ειχα πεταξει ηδη


δες και με το Mtu αν θα παιξει αν το χαμηλωσεις σε διαφορες τιμες.σε καποιους επαιξε σε αλλους οχι.κανεις δεν δινει συγκεκριμενη λυση οσο εψαξα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνήθως η αλλαγή του mtu γίνεται στο ethernet interface από το οποίο ξεκινάει το ppp και το mtu του pppoe interface παραμένει στα 1492. Τιμή που μπορεί να παίζει στο ethernet είναι και το 1508 (αυτό το έχω δει σε OpenBSD και έχει να κάνει με το fragmentation αν θυμάμαι καλά). Αν το mtu του pppoe είναι 1500 τότε πρέπει σίγουρα το mtu του parent ethernet interface να μεγαλώσει για να το χωράει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπορει ομως στα απλα ρουτερ να αλλαξει το mtu σε ethernet interface?οσα ρουτερ εχω δει αλλαζει το mtu αν καταλαβα προς το wan interface.σε lan interface εκτος αν γινεται απο κονσολα ή δεν το εχω προσεξει εχω δει να εχει το cisco.σε αλλα ρουτερ φτηνα δεν εχω δει κατι τετοιο.δεν ξερω σε κανα technicolor τι παιζει που εχει καλο cli.το mtu σε pppoe ειναι 1492 απο default και 1500 νομιζω σε pppoe.

οποτε αν δεν μπορει να ανεβασει το mtu του ethernet τοτε να ριξει το mtu του pppoe για να παιξει αν καταλαβα σωστα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι περίπλοκο το θέμα. Αν έχω καταλάβει σωστά, το negotiation του MTU σε μία σύνδεση γίνεται μεταξύ των δύο άκρων που συνδέονται. Αυτό σημαίνει ότι ο client (το λάπτοπ ας πούμε) και ο server (το web site που βλέπουμε) κάνουν negotiate για το MTU size. Επειδή το στάνταρ μέγεθος MTU στο ethernet πρωτόκολλο είναι 1500bytes (όπου client και server τρέχουν με πιθανότητα 99.9% ethernet), προφανώς συμφωνούν και οι δύο στα 1500, που σημαίνει ότι το μέγεθος του κάθε πακέτου μπορεί να είναι μέχρι 1500 bytes. Το pppoe, όμως, όταν περνάει πάνω από ethernet (δηλ όταν το ξεκινάμε από άλλο router όπως πχ. μετά από bridged modem), από μόνο του χρειάζεται επιπλέον 8 bytes (γιατί είναι encapsulated), που σημαίνει ότι το ethernet interface πάνω από το οποίο γίνεται το pppoe (ή pppoa) θα πρέπει να έχει 8 bytes περισσότερα. 

 

Αν, λοιπόν, το συγκεκριμένο ethernet interface δεν επιτρέπει τουλάχιστο mini-jumbo frames (δηλ πακέτα με μέγεθος μεγαλύτερο από 1500bytes, άρα MTU > 1500, RFC 4638), τότε το pppoe(pppoa) interface, όταν δημιουργείται παίρνει αναγκαστικά την τιμή 1492. Αυτό όμως δεν ξέρω αν συμβαίνει στα modem που συζητάμε, διότι αυτά συνδέονται απευθείας στη γραμμή τηλεφώνου (και όχι πάνω από ethernet), οπότε ενδεχομένως να μπορούν μια χαρά να πάρουν τέτοια τιμή.

 

Όπως και να'χει, σε περίπτωση που το pppoe είναι < 1500, εδώ είναι που ξεκινάει και το πρόβλημα, όταν και μόνο όταν κάποιο πακέτο που πάει να ανταλλαχθεί είναι μεγαλύτερο από 1492. Έστω ότι ο server στέλνει ένα τέτοιο πακέτο, μόλις το παραλάβει ο router (νομίζω) και πάει να το περάσει από το μικρότερο-σε-μέγεθος-pppoe interface, στέλνει ένα κατάλληλο ICMP πακέτο στο server ότι "δε χωράει" ώστε να το επανεκπέμψει, με μικρότερο μέγεθος πακέτου αυτή τη φορά. Όμως, πολλοί servers δε δέχονται ICMP πακέτα (εσφαλμένα, λόγω firewall) και δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να το στείλουν ξανά, οπότε συνεχίζουν ακάθεκτοι. Το αποτέλεσμα είναι ότι στον client φαίνεται να χάνεται η σύνδεση (να μην ανοίγει η σελίδα πχ) και δεν ξέρει τι φταίει.

 

Η καλύτερη, λοιπόν, λύση σε αυτό το θέμα είναι να επιτραπεί με κάποιον τρόπο το pppoe interface να έχει τιμή 1500, που σε περίπτωση που μιλάμε για pppoe πάνω από ethernet (δηλ. όποτε μιλάτε για δεύτερο router πίσω από το modem που κάνει αυτο'το pppoe και το modem είναι σε bridge ή pass-through), η κάρτα δικτύου του router πρέπει να υποστηρίζει frames (πακέτα) με μέγεθος > 1500 (συγκεκριμένα τουλ. 1508, δηλ. RFC 4638), και τότε το pppoe το βάζουμε (ή μπαίνει, ανάλογα το firmware/OS) στα 1500. Τότε, δεν μπορεί να χαθεί καμία πληροφορία, γιατί όλοι που μιλάνε μεταξύ τους έχουν το ίδιο μέγεθος στο frame (1500). Αν μιλάμε για ένα μόνο modem/router, τότε πάνω στο WAN βάζουμε 1500 και ελπίζουμε να τα υποστηρίζει και ο provider (δεν είμαι σίγουρος τι παίζει με τα "καθαρά" pppoe interfaces).

 

Η δεύτερη λύση που χρησιμοποιείται κάποιες φορές, είναι η αλλαγή του MSS στο modem/router σε μικρότερη τιμή (η πράξη λέει το 1440), το οποίο μεν γλιτώνει το πρόβλημα στο TCP, όμως δε συμβαίνει το ίδιο στο ICMP και το UDP, οπότε είναι ημίμετρο.

 

Άρα: επειδή δε θυμάμαι τι setup έχει ο φίλος μας, σε περίπτωση που έχει μόνο ένα modem που μιλάει απευθείας με τον provider, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να του βάλει το MTU στα 1500 στο WAN interface. Αν έχει bridge και κάνει το pppoe από άλλο router, τότε στον άλλο router να βάλει είτε το ethernet interface που κάνει τη δουλειά του WAN να έχει MTU 1508 και το pppoe 1500, ή σε περίπτωση που μόνο ένα από τα δύο επιτρέπεται, τότε να αλλάξει μόνο αυτό που μπορεί και κάνει το σταυρό του. Βέβαια, σε περίπτωση που όλα αυτά τα συζητάμε για να βελτιώσουμε την "ταχύτητα" που έχει το δίκτυό του (γιατί όπως είπα δε θυμάμαι περί τίνος είναι το συγκεκριμένο post), τότε δεν παίζει κανένα ρόλο το MTU (με τις τιμές που αναφέρουμε) και τσάμπα το συζητάμε :).

 

Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα περισσότερο από όσο σας βοήθησα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν, στο modem δεν μπορώ να αλλάξω τα mtu. Η σύνδεση είναι modem και μετά ps3 δεν μεσολαβεί κάτι. Έκανα το test της tp-link για να βρω τα βέλτιστα mtu και πήρα το παρακάτω αποτέλεσμα:

 

Untitled.jpg

 

Δηλαδή 1464+20+8=1492

 

Προφανώς στα τόσα mtu είναι ρυθμισμένη η γραμμή μου και το router της hol δεν με αφήνει να το αλλάξω αυτό και γίνει κάτι λάθος και χάνονται πακέτα.

 

Στο ps3 από την άλλη μπορώ να ρυθμίσω τα mtu. Αν το αφήσω στο automatic πάει μόνο του και βάζει 1500. Μπορώ να το βάλω και manually όμως από 1500 μέχρι 500 και κάτι αν θυμάμαι καλά. Όσες τιμές και αν δοκίμασα εκεί το πρόβλημα παραμένει, αν και από ό,τι κατάλαβα από αυτά που γράφετε τα mtu στο ps3 πρέπει να είναι περισσότερα από αυτά του modem. Είπατε 8 bytes περισσότερα, δηλαδή 1500, που δεν διορθώνει το πρόβλημα.

 

Από ό,τι φαίνεται δεν είναι θέμα ports και dmz. Και πάλι καλά διότι με το dmz ανοιχτό στην στατική ip του ps3 192.168.2.21 είχα αποσυνδέσεις, οπότε το απενεργοποίησα. Όσο και αν ψάχνω πλάκα πλάκα δεν έχω δει κανέναν να το έχει λύσει το πρόβλημα αυτό. Δεν νομίζω να μπορεί να γίνει κάτι. Ίσως να είναι θέμα firmware του ps3.

 

Και κάτι άκυρο: τα Modem γνωστών επώνυμων εταιρειών παρέχουν περισσότερες επιλογές ρύθμισης της γραμμής από τα zte που δίνει η hol; Για παράδειγμα αν έπαιρνα tp-link ή draytek ή netgear θα μπορούσα να ρυθμίσω τα mtu της γραμμής; Ή γενικότερα θα μπορούσα να αλλάξω ρυθμίσεις που δεν μου επιτρέπει το ZTE;

 

Και μία προσωπική ερώτηση αν μου επιτρέπει ο κύριος πουλινός: γιατί είπατε σε ένα post σας ότι αν είχατε router/modem zte θα το πετάγατε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που προσπάθησα να πω, και μάλλον δεν κατάφερα, είναι ότι το mtu του pppoe του router δεν πρέπει να είναι μικρότερο από αυτό των clients του γιατί μπορεί να υπάρξουν προβλήματα. Αν λοιπόν στο modem δεν αλλάζει και το μόνο πρόβλημα σου είναι το ps3, τότε βάλε το και στο ps3 να είναι 1492. Με αυτόν τον τρόπο, όποτε το ps3 σου κάνει negotiate το mtu με κάποιο server, δε θα ξεπερνάει το 1492 και άρα δε θα υπάρχουν θέματα με fragmentation ή επανεκπομπής πακέτων. Δοκίμασέ το και πες τα αποτελέσματα.

 

Υπόψιν, προφανώς η λύση αυτή λύνει το θέμα μόνο στο ps3 και όχι σε άλλους clients του δικτύου σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...