dreamkiller777 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Καλημερα. Έχοντας πολλές φορές καταπατηθεί τα δικαιώματα μου απο την εργασία που κάνω τα τελευταία 5 χρόνια αλλα φτάνοντας στο αμήν θέλω να το τρέξω το θέμα.Έχουμε και λέμε η εργασία εχει να κάνει με σύμβαση 7μηνη για κάθε ετος.Υπογραφή δεν εχει πέσει ποτέ απο μένα τα τελευταία 4 χρόνια ούτε εχω κάποιο χαρτί στα χέρια μου με τους όρους.Λοιπόν τα δικαιώματα που καταπατώνται σε καθημερινή βάση ειναι τα ακόλουθα: Η μη καταβολή των νυχτερινών προσαυξήσεων .Η κλοπή υπερωριών πχ 4 ώρες να τις κάνει 2 και με προσαύξηση 20% διαβάζοντας στο ίντερνετ βλέπω πως είναι 40%Η μη καταβολή προσαύξησης κατά 75% τις Κυριακές.Και υπάρχουν και αλλα ζητήματα τόσο περί ασφάλειας κατά την εργασία οσο και συμπεριφοράς.Θα ήθελα να ξέρω αν εχει κανείς γνώση επι του θέματος και εμπειρία απο την επιθεώρηση εργασίας αν και κατα πόσο μπορώ να διεκδικήσω νόμιμα τα δικαιώματα μου και αν υπάρχει πιθανότητα να γινει καταγγελία της συμβάσεως εργασίας απο τον εργοδότη κατά την διαδικασία.Ευχαριστώ.
DrLo Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Το ότι δεν υπάρχει υπογραφή σε κάτι δε σημαίνει από μόνο του πολλά πράγματα, μπορείς να αποδείξεις ότι δουλευες εκεί με μάρτυρα. been there done that. 1
dreamkiller777 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Το ότι δεν υπάρχει υπογραφή σε κάτι δε σημαίνει από μόνο του πολλά πράγματα, μπορείς να αποδείξεις ότι δουλευες εκεί με μάρτυρα. been there done that. Moυ κολλάει ένσημα κανονικά επίσης υπάρχει βιβλίο κινήσεως μιας και είναι φορτηγό που το υπογράφω σε καθημερινή βάση. Έχεις εμπειρία πάνω στο θέμα; Ευχαριστώ.
oasisAthens Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Εαν δουλευεις σε φορτηγό αμω των 3.5 τονων το ποιο απλο να αποδείξεις το ποξες μερες και ωρες αφοραν τα λεγομενα σου ειναι βαση καρτας ταχογράφου οπου αναφερονται κανονικα ημερα ωρα ονομα ωρες εργασιας κτλ . Επισης κανονικα μεσα στο πχημα θα πρεπει να εχεις αντιγραφο της συμβασης εργασιας σου η κατασταση που εμφαινεσαι ως εργαζομενος - οδηγος 1
NikosKallithea Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Αν ζητάς να πάρεις πίσω τα χρήματα σου η επιθεώρηση δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα, το μόνο αρμόδιο αρχικά είναι το ειρηνοδικείο της έδρας της εταιρείας σου, στο οποίο πρέπει μέσω δικηγόρου να κατάθεσης αγωγή 1
logistoulis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Η επιθεώρηση γενικά είναι μία από τις πιο άχρηστες υπηρεσίες και έτσι αλλιώς αν τρέξεις το θέμα θα καταλήξεις στα δικαστήρια, οπότε πήγαινε απευθείας σε δικηγόρο αν θες να κάνεις δουλειά Επίσης έχε στο νου σου ότι όταν πεις ότι δεν υπέγραψες ποτέ τίποτα ο άλλος ενδέχεται να κατηγορηθεί για πλαστογραφία η οποία είναι σοβαρή κατηγορία και εκεί το πράγμα φεύγει από μία απλή εργατική διαφορά και γίνεται χαμός Γνώμη μου είναι ότι από τη στιγμή που δεν έχεις να κερδίσεις κάτι από το ποινικό μέρος της υπόθεσης (πράγμα το οποίο θα μπλεχτεί άμα πας στην επιθεώρηση) πήγαινε απλά σε ένα δικηγόρο και μείνε στο αστικό κομμάτι από το οποίο θα πάρεις και τα λεφτά σου. Η επιθεώρηση δε σου εξασφαλίζει τα λεφτά σου μόνο κάτι χαζοπροστιμα βάζει αν βάλει και στέλνει το θέμα στον εισαγγελέα αν κρίνει ότι πρέπει να πάει και αν κρίνει ο εισαγγελέας θα γίνει ποινικό δικαστήριο. Όμως για να πάρεις τα χρήματα σου θα πρέπει να κάνεις αγωγή μόνος σου για την αστική διαφορα Οπότε βρες δικηγόρο να σε κατευθύνει και μείνε μακριά από την επιθεώρηση προς το παρόν γιατί θα μπλεχτείς με ανούσιες βλακείες και δε θα βγει και κάτι. Και αν τελικά πας εκεί πήγαινε με δικηγόρο οπωσδήποτε ή συμβουλέψου τουλάχιστον κάποιο πριν κάνεις το οτιδήποτε Εγώ σκέψου την έχω πάθει σε επιθεώρηση γιατί όταν ζήτησα μόνος μου κατευθύνσεις από υπάλληλο (άπειρος με το θέμα τότε) δε μου τα είπε όπως έπρεπε και βρέθηκα να έχω μία όχι τελείως σωστα συμπληρωμένη καταγγελία η οποία πήγε να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια εναντίον μου (ότι πεφτω σε αντιφάσεις) Και από τη στιγμή που δεν έχεις και πλήρη εικόνα της νομοθεσίας μπορεί να σε τυλίξουν σε μία κόλλα χαρτί άμα σου έρθει κανας αρχιδαμπουρας λογιστής ή δικηγόρος. Οπότε μην πας σα το πρόβατο στη σφαγή γιατί έτσι κι αλλιώς σε αυτή την υπηρεσία δε μπορούν να κάνουν και πολλά για σένα και μπορεί και να μη θέλουν κιόλας.. Έτσι όπως έχει το θέμα αν δεν έχεις λεφτά να τρέχεις σε δικαστήρια το δίκιο σου πολύ δύσκολα το βρίσκεις 1
dreamkiller777 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δηλαδή σκούρα τα πράγματα. Αποτι κατάλαβα θα πρέπει να δαπανήσω 1000-2000ευρω για να πάρω υπερωρίες και νυχτερινά. Και λογικά μόνο τα φετινά.. Άρα δεν αξίζει να το τρέξω το θέμα. Ο πλούσιος πλουσιότερος και ο φτωχός,φτωχότερος. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.
NikosKallithea Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Η νομοθεσία επιτρέπει διεκδικήσεις σε βάθος 5ετιας 1
dreamkiller777 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Η νομοθεσία επιτρέπει διεκδικήσεις σε βάθος 5ετιας Και πως θα μπορέσω να αποδείξω σε βάθος 5ετίας τις ώρες που εργαζόμουν; Πρέπει να μιλάμε για τουλάχιστον 5000€ απο τις νυχτερινές ώρες και μόνο.
logistoulis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δηλαδή σκούρα τα πράγματα. Αποτι κατάλαβα θα πρέπει να δαπανήσω 1000-2000ευρω για να πάρω υπερωρίες και νυχτερινά. Και λογικά μόνο τα φετινά.. Άρα δεν αξίζει να το τρέξω το θέμα. Ο πλούσιος πλουσιότερος και ο φτωχός,φτωχότερος. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Για το γαμωτο μπορείς και μπορεί και να δικαιωθείς , αλλά μην περιμένεις ότι θα πας στην επιθεώρηση θα σου βγάλουν λουκουμακι και καφεδακι θα τα πείτε λίγο και μετά από μερικές μέρες θα σου βάλουν τα λεφτά και όλα καλά Θα πρέπει να τρέχεις και ίσως και για χρόνια Εγω που κυνηγάω δεδουλευμενα (κάνα 6αρι χιλιάρικα) ξέρω ότι θα μου τα πάρει ο δικηγόρος μου αν κερδίσω ή αν τελικά κερδίσω θα έχουν περάσει και χρόνια.. Μόνο και μόνο για τη τιμή των όπλων το κάνω όλο αυτό και επειδή έχω λεφτά και όρεξη, αλλά αν αξίζει; Όχι δεν αξίζει μόνο και μόνο για τη ψυχολογική ταλαιπωρία. Για μένα απλά όταν βλέπεις τη στραβή σηκώνεται και τη κάνεις για αλλού, δεν την αφήνεις να τρέχει χρόνια Και δεν είναι μόνο θέμα πλούσιου και φτωχού, αλλά ότι σε αυτή τη χώρα όσο πιο θρασύς και σάπιος είσαι, τόσο το καλύτερο για σένα. 4
dreamkiller777 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Logistoulis θα συμφωνήσω μαζι σου για τη σαπίλα που μας δέρνει. Δικαιοσύνη μηδέν σε αυτό το τόπο δυστυχώς.Θα φύγω με την λήξη τις σύμβασης μου μέχρι τοτε έχουμε καιρό.Ευχαριστώ.
Anorymous Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δηλαδή σκούρα τα πράγματα. Αποτι κατάλαβα θα πρέπει να δαπανήσω 1000-2000ευρω για να πάρω υπερωρίες και νυχτερινά. Και λογικά μόνο τα φετινά.. Άρα δεν αξίζει να το τρέξω το θέμα. Ο πλούσιος πλουσιότερος και ο φτωχός,φτωχότερος. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. πανε στο συνδικατο που ανηκεις εχω αρκετους γνωστους στους οποιους τα συνδικατα βοηθησαν μην πας μονος 1
dreamkiller777 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 πανε στο συνδικατο που ανηκεις εχω αρκετους γνωστους στους οποιους τα συνδικατα βοηθησαν μην πας μονος Θες να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες; Αν θες καν το με προσωπικό μήνυμα. Ευχαριστώ.
Anorymous Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Θες να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες; Αν θες καν το με προσωπικό μήνυμα. Ευχαριστώ. ποια ειναι η ειδηκοτητα σου και ο κλαδος σου ?
dreamkiller777 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 ποια ειναι η ειδηκοτητα σου και ο κλαδος σου ? εργάτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα