Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είμαι καθόλου δυσαρεστημένη από το Amsterdam. Απλά λέω το αυτονόητο: Κάθε μέρος έχει τα καλά και τα κακά του, και η Ελλάδα δεν είναι εξαίρεση.

Έτσι είναι, ζυγίζεις θετικά με αρνητικά. Προφανώς με την κρίση στην Ελλάδα η ζυγαριά γέρνει προς τα αρνητικά, γι' αυτό και η αυξημένη μετανάστευση...

• Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σε παρόμοια φάση με εσένα έφυγα για την μέση του πουθενά το Σηατλ είναι πανέμορφο πάνε και μην φοβάσαι . Δεν μασάνε τα κομάντα

έχει πολύ καλό Industry στον τομέα σου και φανταστικη ζωή. 

• Like 2
Δημοσ.

btw ξερω οτι θα βρισκεσαι υπο καθεστως εργασιακης βιζας αλλα σκεψου και το annual DV lottery. μπορει να σου κατσει και μετα να μην εχεις αναγκη κανεναν...

Δημοσ.

ακολουθεί σεντονάκι τριαπουλακιατικο

Πω. Ολοι οι πετυχημενοι εδω μαζευτήκαμε.

Και ναι. Απο Ελλάδα δε μας λείπει τίποτα. Ουτε καν το στοιχείο της επαφής. Γι αυτο ολοι οι γαματοι που προλαβαμε και την καναμε μπαινουμε σε ελληνικό φορουμ. Για να πουμε οτι δε μας καίγεται καρφί. Και για να μη ξεχνάμε βεβαιως ποσο γαματοι ειμαστε σε σχεση με τα κοροιδα που μειναν πισω.

Ρε αντε απο δω!

Οπότε η αντίδραση υπερβολικής αγανάκτησης δικαιολογεί το νέο κύμα νεοκαγκουρικων τρολλς που αποσκοπεύουν να υπονομεύσουν επίμονα τη "ζωή στα ξένα" και να γελάσουν εις βάρος τις επιθυμίες των συνανθρώπων/συνελλήνων τους;

και όλα αυτά με τις ευλογίες του βροχοκαταιγίδα (μομφή αυτό); Ρητορική η παραπάνω ερώτηση

@livefreeordie

Γυναίκα είσαι εσύ; Θυμάμαι μια φορά που είχαμε κάνει flame και είχα πει ότι θα βρεθείς Τσεχία. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν ήξερα τότε ότι ήσουν θυληκό, θα σε προέτρεπα κάπου αλλού (σκεπτόμενος πάντα τις σεξουαλικές σου ανάγκες).

Τόσες χώρες έχουν όμορφους άνδρες (πχ Ρωσσία) αν δεν σου κάθεται καλά η Ελλάδα.

Ευχαρίστως

• Πολύ όμορφη χώρα από άποψη φυσικής ομορφιάς, φοβερό κλίμα
  • Πολιτισμένοι πολίτες που μπορείς να κάνεις μια συζήτηση με νόημα (αν εξαιρεθεί αυτό το ουγκ πάθος μας για Πολιτικά και Ποδόσφαιρο)
  • Υψηλή μόρφωση ως ποσοστιαίο penetration στον πληθυσμό 
  • Αληθινοί άνθρωποι που δεν υποκρίνονται συνεχώς
  • Σχετικά ευγενική χώρα (αν εξαιρέσουμε την οδήγηση)
  • 24ωρη διασκέδαση (δεν φαντάζεστε πόσο σπάνιο είναι αυτό), και καφεδάκι κάθε μεσημέρι - μάλιστα όχι μόνος σε Starbucks franchise αλλά με παρέα σε unique καφετέρια- 
  • Ασφάλεις πόλεις αν και μεγάλες (Θεσσαλονίκη πχ, οι Αθηναίοι το γάμησαν λίγο τελευταία χρόνια δυστυχώς)
  • Κοινωνικός λαός με ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς
  • Ανοχή σε διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, απόψεις και κουλτούρες

Συμφωνώ στα μισά ενώ στα άλλα μισά συμφωνώ λιγότερο. Όχι ότι είναι λάθος, αλλά από την έννοια ότι είναι σχετικά αναλόγως που θα πας και τι ανθρώπους θα πετύχεις.

Για παράδειγμα, ασφαλείς πόλεις και περιοχές. Μπορεί να σου κάτσει τρομοκρατικό σε συναυλία, μπορεί ξώφαλτση από όπλο σε ανθρωποκυνηγητό, μπορεί να συγκρουστεί το τραίνο (Ιταλία), μπορεί επίσης να σε κάψει μολότοφ (Αθήνα), ή αν πας σε πιο μικρές πόλεις/χωριά θα ανακαλύψεις τις σφαγές των σφαγών (παρότι στην ίδια χώρα σε άλλη πόλη, επικρατεί μεγαλύτερη ασφάλεια).

Θέλω να πω ότι η ασφάλεια εκτός από το να μην σε σφάξουν (βλέπε τι γίνεται στη Ν. Αφρική) περιλαμβάνει επίσης το πόσο γρήγορα ανταποκρίνονται οι υπηρεσίες (αστυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρο), τι θα σου τύχει και πως συμπεριφέρονται οι άνθρωποι στη τάδε περιοχή (αυτό συμπεριλαμβάνει ΚΑΙ την οδήγηση, ΚΑΙ το βαθμό φανατισμού ειδικά όταν καταλήγει σε ξυλοδαρμό).

Όπως σχετικό είναι και το τελευταίο με την ανοχή σε διαφορετικές πεποιθήσεις, απόψεις ή κουλτούρες. Γιατί ναι μεν μπορεί κάποιος να κατανοεί τον αθεϊσμό του Σουηδού αλλά να απορρίπτει τον Ιρακινό που πιστεύει στο Ισλαμ. Όπως επίσης 50 χιλιομετρα πιο πέρα, κάποιος άλλος να έχει διαφορετικές ανοχές.

Αλλά και το θέμα της αυθεντικότητας ειναι σχετικό. Παράδειγμα προσωπικό (και όχι μόνο), θυμάμαι αρκετούς που έλεγαν "ναι, ναι θα πάμε για καφέ" (ποτέ δεν πήγαμε), "έλα και βλέπουμε" (τίποτα δεν κάναμε), ή "θα σε πάρω τηλέφωνο" (ακόμα περιμένω και να πεις ότι δεν υπάρχουν δωρεάν επικοινωνίες).

Και ειλικρινά δεν πιστεύω ότι είμαι ο μόνος που τα ακούει αυτά. Έχω γνωρίσει και πιο ειλικρινείς ανθρώπους αλλά στη προσωπική μου εμπειρία (το σχετικό που λέγαμε) οι άλλοι ήταν περισσότεροι.

Οικογενειακούς δεσμούς, κλίμα, τοπία, κοινωνικότητα, 24ωρη διασκέδαση, φιλοξενία, άπειρες συζητήσεις (με ή χωρίς νόημα), κτλ συμφωνώ ότι ανήκουν στα θετικά.

Αλλά δεν σημαίνει ότι δεν τα βλέπει κάποιος και αλλού. Απλά αλλάζουν στο βαθμό που γίνονται. Παράδειγμα το 24ωρη διασκέδαση γίνεται 12ωρη όσο ανεβαίνεις, μέχρι που γίνεται 2λεπτη στο βορειότερο άκρο της Σκωτίας. Παράλληλα εκεί έχει κάτι τοπία που σου κόβουν την ανάσα ενώ σε άλλα μέρη η κοινωνικότητα συμβαδίζει με αλκοόλ αντί καφέ.

Για την ιστορία, έχω ταξιδέψει αρκετά. Είμαι της άποψης ότι η Ελλάδα δεν είναι τόσο πίσω. Σε γενικές γραμμές αρκετά πράγματα που συμβαίνουν έξω, υπάρχουν και εκεί. Αλλά στην κλασική ερώτηση "αν σου έδιναν τα ίδια λεφτά και τις ίδιες εργασιακές συνθήκες, θα γυρνούσες;" κάποιοι δεν λένε να καταλάβουν ότι ΔΕΝ υπάρχουν οι ίδιοι μισθοί, ΟΥΤΕ οι ίδιες εργασιακές συνθήκες (κατά γενικό κανόνα) και αυτός είναι ένας παράγοντας αμετάβλητος. Εξαιρέσεις και μαλακιες δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα.

Επίσης συμφωνώ απόλυτα με την προηγούμενη παράγραφο που έγραψες

Μην παρεξηγείτε όσους λένε ότι "δεν δίνουν δεκάρα" για την χώρα. Είναι φυσιολογική αντίδραση οποιουδήποτε έχει κάνει μια Α προσπάθεια, έχει κάποια όνειρα τα οποία γκρεμίζονται η έχει κάποια παραπάνω αξία η οποία ισοπεδώνεται σε αυτή την χώρα. Στην χώρα που για χρόνια τώρα ο άχρηστος, ο αχρείος και ο υπάνθρωπος ζει στην πλάτη του σοβαρού και του επιστήμονα.

Δηλαδή οι υπόλοιποι έχετε cc πολύ πριν από μας ε; :P :D

Δεν υπάρχουν capital controls όπως ακριβώς εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Υπάρχουν όρια ανάληψης ανά ημέρα και ανά τράπεζα αλλά ισχύουν για να τραβήξεις μεγάλο ρευστό. Δεν θυμάμαι ποσό, νομίζω 500 λίρες ήταν εκτός αν το άλλαξαν.

Όλα τα υπόλοιπα (πληρωμές με κάρτα, πληρωμές με e-banking, άνοιγμα λογαριασμών, άλλες τραπεζικές υπηρεσίες, κτλ) κινούνται άφθονα με δωρέαν ή μικρο-ανάλογο κόστος.

Ή εγώ ζούσα τόσο χρόνια σε άλλη χώρα που την έλεγαν επίσης Ελλάδα ή  εσύ τρολλάρεις.

Με τέτοια σχόλια, φαντάζομαι δεν περιμένεις σοβαρή απάντηση.

Δημοσ.

Όπως σχετικό είναι και το τελευταίο με την ανοχή σε διαφορετικές πεποιθήσεις, απόψεις ή κουλτούρες. Γιατί ναι μεν μπορεί κάποιος να κατανοεί τον αθεϊσμό του Σουηδού αλλά να απορρίπτει τον Ιρακινό που πιστεύει στο Ισλαμ. Όπως επίσης 50 χιλιομετρα πιο πέρα, κάποιος άλλος να έχει διαφορετικές ανοχές.

Αλλά και το θέμα της αυθεντικότητας ειναι σχετικό. Παράδειγμα προσωπικό (και όχι μόνο), θυμάμαι αρκετούς που έλεγαν "ναι, ναι θα πάμε για καφέ" (ποτέ δεν πήγαμε), "έλα και βλέπουμε" (τίποτα δεν κάναμε), ή "θα σε πάρω τηλέφωνο" (ακόμα περιμένω και να πεις ότι δεν υπάρχουν δωρεάν επικοινωνίες).

Ανοχή δεν σημαίνει κατανόηση ούτε μη-απόρριψη. Ανοχή σε διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις και κουλτούρες σημαίνει ότι δεν θα σε πετροβολήσουν γιατί είπες ότι είσαι άθεος, η δεν θα καταλήξεις στην φυλακή γιατί βρήκαν στο αμάξι σου ένα μπουκάλι κρασί. Στην Ελλάδα ακόμα και σατανιστής να δηλώσεις εφόσον δεν έχεις κάνει κάτι παράνομο δεν υπάρχει πρόβλημα. 

Όσον αφορά την αυθεντικότητα, άγιοι δεν υπάρχουν σε κανένα λαό πάνω στην Γη. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλοί λαοί που απλά αποφεύγουν να επικοινωνούν εκτός πλαισίων small talk. Στην Ελλάδα θα μπεις σε ένα ταξί και θα ο ταρίφας σου μιλάει λες και σε ξέρει όλη την ζωή του. 

Ακόμα χειρότερα υπάρχουν λαοί που η υποκρισία είναι ριζωμένη μέσα στην κουλτούρα. Οι Κινέζοι πχ ειδικά στα ψηλά κοινωνικά στρώματα δεν δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Το να λένε ψέματα στα μούτρα σου κοιτώντας σε στα μάτια και χαμογελώντας είναι normal και δεν είναι καν μεμπτό. 

Οι Έλληνες φυσικά δεν είμαστε έτσι -χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν υπάρχουν διπρόσωποι η ότι κανείς δεν λέει ψέματα. H κουλτούρα μας είναι πιο "έξω καρδιά" και πιο "έτσι είμαι και σε όποιον αρέσω" δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. 

• Like 6
Δημοσ.

Ανοχή δεν σημαίνει κατανόηση ούτε μη-απόρριψη. Ανοχή σε διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις και κουλτούρες σημαίνει ότι δεν θα σε πετροβολήσουν γιατί είπες ότι είσαι άθεος, η δεν θα καταλήξεις στην φυλακή γιατί βρήκαν στο αμάξι σου ένα μπουκάλι κρασί. Στην Ελλάδα ακόμα και σατανιστής να δηλώσεις εφόσον δεν έχεις κάνει κάτι παράνομο δεν υπάρχει πρόβλημα. 

Όσον αφορά την αυθεντικότητα, άγιοι δεν υπάρχουν σε κανένα λαό πάνω στην Γη. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλοί λαοί που απλά αποφεύγουν να επικοινωνούν εκτός πλαισίων small talk. Στην Ελλάδα θα μπεις σε ένα ταξί και θα ο ταρίφας σου μιλάει λες και σε ξέρει όλη την ζωή του. 

Ακόμα χειρότερα υπάρχουν λαοί που η υποκρισία είναι ριζωμένη μέσα στην κουλτούρα. Οι Κινέζοι πχ ειδικά στα ψηλά κοινωνικά στρώματα δεν δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Το να λένε ψέματα στα μούτρα σου κοιτώντας σε στα μάτια και χαμογελώντας είναι normal και δεν είναι καν μεμπτό. 

Οι Έλληνες φυσικά δεν είμαστε έτσι -χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν υπάρχουν διπρόσωποι η ότι κανείς δεν λέει ψέματα. H κουλτούρα μας είναι πιο "έξω καρδιά" και πιο "έτσι είμαι και σε όποιον αρέσω" δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Σωστότατος ο Alex. Και αυτό με τους Κινέζους θα συμπλήρωνα και τους Ιάπωνες. Διπρόσωποι όσο δεν πάει άλλο.

ΑΛΛΑ έχουν αυτό που λέμε αίσθηση της συλλογικής κοινωνικής ευθύνης.

Για αυτό προοδεύουν.

• Like 1
Δημοσ.

Γειά σε όλους

Θα ήθελα να σας περιγράψω την επιλογή μου για να φύγω στο εξωτερικό και παρόλο την εξαιρετική προσφορά που έχω πόσο απογοητευμένος είμαι που θα φύγω.

Είμαι 25 ετών και το background μου είναι από cs. Πρόσφατα πέρασα από συνέντευξη για μια εξαιρετική δουλειά σε μια από τις καλύτερες εταιρείες στον κόσμο με *πάρα* πολύ καλά λεφτά για το Σιατλ. 

Παρόλα αυτά είμαι πολύ στεναχωρημένος γιατί θα φύγω σε μια πολιτεία πολύ μακρια απο την Ελλάδα με όχι αρκετούς Έλληνες όπως π.χ Ανατολική ακτή, κάπου που δεν γνωρίζω άτομα, δεν έχω φίλους κτλ νιώθω  κοινωνικά θα ξεκινήσω απο το μηδέν.

Για το τελευταίο στάδιο της συνέντευξης επισκέφτηκα το μέρος και εντυπωσιάστηκα μου άρεσε πάρα πολύ η πόλη, η αγορά το φαγητό κτλ αλλά οταν έμπαινa π.χ στο facebook και έβλεπα τους φίλους μου, την *πρώην* κοπέλα  στο facebook να είναι έξω  να ανεβάζουν φωτογραφίες κλτ (να περνάνε καλά) κάτι με έπιασε... σαν ζήλια οτι θα τα χάσω όλα αυτά. 

Δεν μπορώ να πάω κάπου που θα νιώθω στεναχωρημένος αλλά δεν θέλω να κάτσω και κάπου που θα παίρνω όσα θα παίρνω εκεί σε 1.5 μέρα (καλά αλλα και τα έξοδα βεβαια) είναι λογικό; θα περάσει με το καιρό; έχει κανεις καμια παρόμοια εμπειρία. Η ιδέα να κοιτάξω αλλη δουλειά π.χ Βοστόνη, ΝΥ είναι καλή; και  ας μην εχω κατι σίγουρο σε τόσο καλή επιλογή;

Δηλαδη. εισαι 25(τελεια ηλικια), σε πηραν σε τοπ εταιρεια στην γη της επαγγελιας, που για να σε παρουν σημαινει 1ον εισαι τρομερος σε αυτο που κανεις, 2ον εχεις ριξει τρελο διαβασμα 3ον γουσταρεις καριερα σε αυτο που κανεις 4ον ηδη εκανες συνεντευξη. Και σκεφτεσαι οτι περναν καλα οι φιλοι σου εδω?? Δηλαδη εσυ περνουσες τοσο καλα?? Και πως 25 ετων σε πηραν με τοσο πολλα λεφτα στην αλλη ακρη του κοσμου. Μου θυμιζει τους τυπους στις πανελληνιες που βγαινουν πρωτοι και λενε "τιποτα μωρε δεν διαβαζα, και τις βολτες μου εκανα και ολα". 

Στην τελικη αν οντως ισχυουν αυτα που λες, δεν χανεις και τιποτα να πας. Και αν δεν σου αρεσει γυρνας πισω. 25 εισαι οχι 40

Δημοσ.

Πολύ όμορφη χώρα από άποψη φυσικής ομορφιάς, φοβερό κλίμα

Ρε παιδιά αυτό ας μου το εξηγήσει κάποιος.

Πως το εννοείται το φοβερό κλίμα;

Εμείς στην Αθήνα λιώνουμε όλο το χρόνο και ζήτημα να έχουμε 10 μέρες βροχών.

Το καλοκαίρι δε ούτε από το σπίτι σου δεν τολμάς να βγεις.

Τον Ιανουάριο, στην καρδιά του χειμώνα φέτος την βγάλαμε με λιακάδα λες και βρισκόμαστε στο Μιαμι.

Ε τι το ωραίο έχουν όλα αυτά; Εσείς μήπως τα βλέπετε από άλλη οπτική γωνιά τα πράγματα;

Ή μήπως οι περισσότεροι που το λέτε αυτό είστε βόρειοι και έχετε πιο νορμαλ κλίμα; 

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά αυτό ας μου το εξηγήσει κάποιος.

Πως το εννοείται το φοβερό κλίμα;

Εμείς στην Αθήνα λιώνουμε όλο το χρόνο και ζήτημα να έχουμε 10 μέρες βροχών.

Το καλοκαίρι δε ούτε από το σπίτι σου δεν τολμάς να βγεις.

Τον Ιανουάριο, στην καρδιά του χειμώνα φέτος την βγάλαμε με λιακάδα λες και βρισκόμαστε στο Μιαμι.

Ε τι το ωραίο έχουν όλα αυτά; Εσείς μήπως τα βλέπετε από άλλη οπτική γωνιά τα πράγματα;

Ή μήπως οι περισσότεροι που το λέτε αυτό είστε βόρειοι και έχετε πιο νορμαλ κλίμα; 

Ε μάλλον τον ήλιο εννοούν! Από τα να είσαι σε κανένα μέρος που βρέχει 9 μήνες θεωρείται καλύτερο νομίζω!

• Like 4
Δημοσ.

Φοβερό κλίμα από την άποψη ότι υπάρχουν και χειρότερα. Όπως στις περισσότερες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Σε σχέση με την Ισπανία πχ. έχουμε χειρότερο κλίμα.

Δημοσ.

Εγώ γουσταρω καύσωνες αλλά ούτε και το κρύο με πειράζει σαν κρύο, απλά προτιμώ τη ζέστη γιατί θέλω να βλέπω ήλιο που συνήθως έχει όταν κάνει ζέστη και θέλω φυσικά να βρίσκομαι και κοντά στη θάλασσα

Αυτές τις μέρες που κάνει έστω και αυτή την υποτυπώδη συννεφιά στην Αθήνα με ρίχνει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...