mentoras99 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Κατά καιρούς έχω διάφορες μικρές απορίες σχετικές με τα παπούτσια και επειδή πιστεύω ότι η ανταλλαγή εμπειριών πάνω σε αυτό το θέμα θα είναι χρήσιμη, ανοίγω αυτό το νήμα συζήτησης.Ξεκινώ με την εξής απορία:Τα πόδια μέσα στα παπούτσια, πόσο άνετα ή πόσο στριμωγμένα πρέπει να νιώθουν;Η πιο σωστή και ενδεδειγμένη κατάτασταση για το τι συμβαινει εντος των παπουτσιών, είναι οτι τα δαχτυλα των ποδιων πρεπει να μπορουν να κανουν μικροκινησεις, ή μηπως αυτο δεν ειναι καλο σημαδι, και πρεπει γενικως πόδια-παπουτσια να ειναι σαν ενα ενιαίο κράμα, και τα δαχτυλα των ποδιων να ειναι σχεδον ακίνητα; Προσοχή, δεν μιλω για ‘στενα’ παπουτσια, αλλα παπουτσια κανονικα στο νουμερο μας, αλλα το ποια εφαρμογη ειναι η ιδανική, ειναι το ζητούμενο.
McNerd Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Η δική μου απορία: περιποίηση δερμάτινων μποτακίων, πώς; Πέρασε ο χειμώνας και θα τα βάλω στην άκρη. Ωστόσο θέλω να τα φροντίσω από όσες κακουχίες πέρασαν, με την ελπίδα του χρόνου να είναι και πάλι σε καλή κατάσταση το δέρμα. Έχει κανείς εμπεριστατωμένη άποψη;
mentoras99 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Η δική μου απορία: περιποίηση δερμάτινων μποτακίων, πώς; Πέρασε ο χειμώνας και θα τα βάλω στην άκρη. Ωστόσο θέλω να τα φροντίσω από όσες κακουχίες πέρασαν, με την ελπίδα του χρόνου να είναι και πάλι σε καλή κατάσταση το δέρμα. Έχει κανείς εμπεριστατωμένη άποψη; Νομιζω υπαρχουν ειδικες 'κρεμες' για σωστη περιποιηση δερματινων παπουτσιων. Πχ παλια ειχα αγορασει για τα timberland μου, κατι που θυμιζε σαν βαζελινη. 1
McNerd Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Ηταν διαφανές; Δεν θέλω ούτε να γυαλίζουν υπερβολικά μετά ούτε να φαίνεται σαν να τα περασα καραμπογιά.
mentoras99 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Ηταν διαφανές; Δεν θέλω ούτε να γυαλίζουν υπερβολικά μετά ούτε να φαίνεται σαν να τα περασα καραμπογιά. Κοιτα, οπως θυμαμαι, στην αρχη σου σκουραινε καπως το παπουτσι σαν χρωμα(εισχωρουσε βαθια η κρεμα, το 'ετρεφε' το δερμα), αλλα μετα απο λιγο καιρο επανερχονταν στο συνηθες χρωμα. Οχι, δεν ηταν σαν μπογια, αλλα οπως ειπα, προσωρινο σκουροτερο χρωμα, αφου 'ποτιζε' για τα καλα το δερμα. 2
thant Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Τις τελευταίες μερες ψαχνω παπουτσια για τρέξιμο και ενώ μου άρεσαν καποια ζευγάρια μαρκας reebok και ηταν άνετα τα απέρριψα λόγω των πάτων που ειχαν. Δεν ειχαν τους κλασικούς πάτους αλλα αυτους που ειναι εσωτερικά σαν ζελέ και παίρνουν το σχήμα του πέλματος. Φοβάμαι οτι με τους συγκεκριμένους πάτους δεν θα αερίζεται καλα το ποδι και θα ιδρώνει.. Εχει αγοράσει κανεις παπούτσια με τέτοιους πατους να μου πει αν αξίζουν, αν ιδρώνει το ποδι, αν με τον καιρό χαλάνε κτλ?
fylatos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Έχω ένα ζευγάρι. Τα πιο άνετα παπούτσια που πήρα ποτέ. Επίσης όχι δεν ιδρώνω. Έχει μπλε τζελ πάτο. 1
mentoras99 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Πως ειναι ρε παιδθα αυτα τα αθλητικα με gel στους πατους; Δεν ηξερα οτι υπαρχουν τετοια!
McNerd Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Fylatos για πες μαρκα παπουτσιου αν θες γιατι με μπερδεψες με το πού ειναι το gel
mentoras99 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Τελικα τα παπουτσια εχουν ημερομηνια ληξης; http://www.runningnews.gr/item.php?id=23070 Φιλος μου, μεγαλο(μα πολυ μεγαλο ομως!) ψαχτρονι, μου ελεγε οτι χαλανε, εστω και αν φαινεται οτι δεν χαλανε! Και μετα, μας ξεσκιζουν τα ποδια, οσο κι αν στην αρχη δεν το καταλαβαινουμε. Μου εξηγουσε οτι, ολα τα παπουτσια πλεον(εκτος απο ....σκαρπινια), με τον καιρο, με την χρηση, δεχονται εσωτερικα παραμορφωσεις, ΔΕΝ ειναι ορατες συνηθως με το ματι, ξεγελιομαστε οτι 'δεν εχει φθαρει', αλλα αυτο πλεον δεν κρατα το ποδι καλα, δεν κατανεμει το βαρος σωστα και να μοιραζει και καλα την πιεση στο πελμα, με αποτελεσμα τα ποδια να κουραζονται, και καποια στιγμη να τα παιζουν... Οταν το καταλαβεις δε, ειναι αρκετα επιβαρυμενα πια... Κατα τον φιλο μου, οχι μονο εχουν ημερομηνια ληξης, αλλα πρεπει είτε και με λιγη χρηση αν περασε καιρος, είτε συντομοτερα αν κανεις συχνη χρηση, να τα πετας/βγαζεις off, πριν σου διαλυσουν τα ποδια... Στην αρχη μου φαινονταν υπερβολικα ολα αυτα, αλλα ομως φαινεται οτι τελικα υπαρχει βαση.... Και να μην ξεχναμε οτι ολο το βαρος του σωματος πεφτει σε ποδια/πελματα/παπουτσια....
McNerd Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Ωχ το αρθρο λέει "μη τα βάλετε πλυντήριο" βρφγψτσφθ;;;;
zio10 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Ωχ το αρθρο λέει "μη τα βάλετε πλυντήριο" βρφγψτσφθ;;;; Ναι το λένε αυτό οι εταιρείες, οι περισσότεροι τα βάζουν όμως
McNerd Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Μέντορα, επειδή σε βλέπω πολύ ενημέρωμένο στο θέμα παπούτσι, μπορει να μου πεις τι να κανω προληπτικά για να μη ξαναμυρίσουν τα αθλητικά που βγήκαν πεντακάθαρα απο το πλυντήριο; Εννοείται είμαι καθαρός σε ποδια, κάλτσες, αλλά σε λίγους μήνες θα έχουμε προβληματάκι (όχι έντονο όπως με σταράκια και πλαστικούρες γιατι έσχω ποιοτικά παπούτσια) όσο ναναι, μετά από διακοπές αθλήματα κτλ. Υπάρχει τίποτα να ψεκάζω μέσα στο παπούτσι τους ζεστούς μήνες ώστε να απορροφά οσμές ; Ενα τελευταίο, κάνεις επαγγελματικά κάτι σχετικό ή έτσι από χόμπι; Ειχες ανοίξει θέμα και για την αποθήκευση παπουτσιών.
overpower Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Nike air force 1 που μπηκαν σε πλυντηριο, οταν τα ξανα φορεσα τα ενιωθα διαφορετικα και με κουραζαν γρηγορα. Αθλητικα προσωπικα δεν ξαναβαζω στο πλυντηριο.
mentoras99 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Μέντορα, επειδή σε βλέπω πολύ ενημέρωμένο στο θέμα παπούτσι, μπορει να μου πεις τι να κανω προληπτικά για να μη ξαναμυρίσουν τα αθλητικά που βγήκαν πεντακάθαρα απο το πλυντήριο; Εννοείται είμαι καθαρός σε ποδια, κάλτσες, αλλά σε λίγους μήνες θα έχουμε προβληματάκι (όχι έντονο όπως με σταράκια και πλαστικούρες γιατι έσχω ποιοτικά παπούτσια) όσο ναναι, μετά από διακοπές αθλήματα κτλ. Υπάρχει τίποτα να ψεκάζω μέσα στο παπούτσι τους ζεστούς μήνες ώστε να απορροφά οσμές ; Ενα τελευταίο, κάνεις επαγγελματικά κάτι σχετικό ή έτσι από χόμπι; Ειχες ανοίξει θέμα και για την αποθήκευση παπουτσιών. Δυσκολο να μην μυρισει το παπουτσι, ειδικα το καλοκαιρι με τους ιδρωτες... Περα απο το να αλλαζουμε καλτσες συχνα, δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. Βεβαια, το ποσο θα μυρισει, και πως θα μυρισει ενα παπουτσι, ειναι συναρτηση και αλλων παραγοντων...πχ το υλικο κατασκευης. Πχ τα timberland με δερμα φωκιας, ηταν τοσο ανετα και 'αερατα', που και χωρις καλτσες ελαχιστα μυριζαν....αντιθετως αλλα, να το πω απλα, 'αφορμη' ψαχνουν για να μυρισουν... Ξερω οτι υπαρχουν ειδικα αντημηκυτιακα σπρευ, ειδικα για τα ποδια, σιγουρα στα φαρμακεια, και νομιζω πιθανως και στα σουπερ μαρκετ. Δεν ξερω αν υπαρχουν και ειδικα αντιεφιδρωτικα για ποδια, αλλα και να υπαρχουν ισως παει μακρια η βαλιτσα για νορμαλ χρηση. Nike air force 1 που μπηκαν σε πλυντηριο, οταν τα ξανα φορεσα τα ενιωθα διαφορετικα και με κουραζαν γρηγορα. Αθλητικα προσωπικα δεν ξαναβαζω στο πλυντηριο. Εχω κι εγω nike air force 1, μιλαμε για τρομερα παπουτσια. Σαν δερματινα που ειναι, νομιζω οτι το πλυντηριο ηταν υπερβολη. Με βετεξ καθαρισμα και καποιο μαυρο/αλλο χρωμα για να φροντιζουμε και το δερμα, και νομιζω ειναι ενταξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα