Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λεπτο θεμα, ειμαι γενικα της αποψης οτι δεν μας πεφτει λογος, ακομα και αν καποιος χτυπαει το παιδι του δεν θα κανα τιποτα εκτος και αν μιλαμε για κατι πολυ ακραιο.

Απο την αλλη βλεπω καθημερινα εγκληματα πχ καπνισμα σε κλειστο χωρο, 2-3 παιδια στα πισω καθισματα χωρις ζωνες χωρις καθισματα.Δεν θα κανα σε καποιον παρατηρηση μηπως ομως θα πρεπε για το καλο των παιδιων?

• Like 1
  • Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν ο άλλος χτυπάει το παιδί του καταγγελία στην πρόνοια. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να μείνεις άπραγος.

Καλύτερα να τους πλησιάσεις και όχι να τους πεις ότι είναι παράνομο να μην έχουν ζώνη στα παιδιά.

Δημοσ.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αντιμετωπίζεις τον κάθε καραγκιόζη σα να ήταν φίλος σου. Οπότε για μένα, ή δε λες τίποτα ή λες κάτι ευγενικά και χωρίς να επιμένεις.

• Like 5
Δημοσ.

Εγώ δεν ασχολούμαι γιατί δεν έχει νόημα. Σίγουρα κάνουν άλλα τόσα και χειρότερα σπίτι τους που δεν βλέπεις οπότε δεν έχει σημασία τι θα πεις, ακόμα και αν φαινομενικά σε ακούσουν εκείνη την ώρα.

Θα το κουτσομπολέψω εννοείται γιατί είμαι κατίνα με κάτι τέτοια.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν ασχολούμαι γενικά με τέτοια, συμφωνώ με τον δεύτερο. μια φορά πήγα να βοηθήσω μια ου την είχε αρχίσει στα μπουκέτα ο άντρας της και με επιτέθηκε.τους έριξα μια κλωτσιά και τους διαολοεστειλα

• Moderators
Δημοσ.

Δε θα παρεμβω. Εκτος αν μιλαμε για διαπιστωμενη και επανειλημμενη ενδοοικογενειακη βια, οποτε θα επαιζει προνοια.

• Like 1
Δημοσ.

Τρικαβαλο πατερας με 2 παιδακια χωρις κρανος.

Να του πεις τι?Αφου ειναι αυστραλοπιθηκος τι θα βγει?

Και αλλοι ανθρωποι δανειζονται για εξωσωματικες.

• Like 10
Δημοσ.

Προσωπικά αν δω να βαράνε κάποιον θες ειναι παιδί , γυναίκα,γέρος,ζώο η και άντρας θα επέμβω  

Ανάλογα με την περίπτωση καλείς αστυνομία/υπεύθυνες αρχές και ταυτόχρονα κάνεις παρατήρηση για να σταματήσει , δηλαδή αν δεις τον άλλο να σαπίζει τη γυναίκα του δε θα πάρεις τηλ και θα περιμένεις , μπορεί να τη σκοτώσει , ακόμα κ μια παρατήρηση ειναι αρκετή καμια φορά για να σταματήσει το φαινόμενο μέχρι να έρθουν οι μπάτσοι.
Αν τώρα πέσεις σε τσαμπουκαλή και σου επιτεθεί βάρα τον κ για το θύμα  , αρκεί να έχεις και μάρτυρα οτι είσαι σε νόμιμη άμυνα 

Με λίγα λόγια , νόμιμη οδός πάντα , ο σκοπός ειναι να βοηθήσεις , όχι να μπλέξεις 
Αλλα πάντα για περιπτώσεις που φαίνονται σοβαρές .. δε θα πάρω τους μπάτσους επειδή είδα μια μάνα να ρίχνει μια απαλή φάπα στον κώλο του παιδιού της , μη το πάμε κ στα άκρα , μιλάω για κακοποίηση 

• Like 4
Δημοσ.

Εξαρτάται το ξύλο στο παιδι.. Αν είναι μια στον κωλο η σφαλιάρα νταξει αυτά συμβαίνουν.

Αν όμως το χτυπάει σαν να θέλει να το σκοτώσει μπαίνεις ανάμεσα ειδικά για παιδιά κ για γυναίκα, θα τους καθαρίσει αν τους χτυπάει με μίσος στάνταρ.

Αστυνομία να καλέσεις δνε θα προλάβεις το κακό θα γίνει, οπότε Ορμας και τις δίνεις η τις τρως, πάντως θα σωθούν τα άτομα.

Τρικαβαλο πατερας με 2 παιδακια χωρις κρανος.

Να του πεις τι?Αφου ειναι αυστραλοπιθηκος τι θα βγει?

Και αλλοι ανθρωποι δανειζονται για εξωσωματικες.

Θα φας και ξύλο αν πεις κάτι...

Πριν πούμε όμως κάτι να δούμε όλοι τους εαυτούς μας έτσι;

Δεν ασχολούμαι γενικά με τέτοια, συμφωνώ με τον δεύτερο. μια φορά πήγα να βοηθήσω μια ου την είχε αρχίσει στα μπουκέτα ο άντρας της και με επιτέθηκε.τους έριξα μια κλωτσιά και τους διαολοεστειλα

Αν σου τύχη και εντελώς φρικιό θα φας μαχαίρι, προσοχή.

Δημοσ.

Λεπτο θεμα, ειμαι γενικα της αποψης οτι δεν μας πεφτει λογος, ακομα και αν καποιος χτυπαει το παιδι του δεν θα κανα τιποτα εκτος και αν μιλαμε για κατι πολυ ακραιο.

Απο την αλλη βλεπω καθημερινα εγκληματα πχ καπνισμα σε κλειστο χωρο, 2-3 παιδια στα πισω καθισματα χωρις ζωνες χωρις καθισματα.Δεν θα κανα σε καποιον παρατηρηση μηπως ομως θα πρεπε για το καλο των παιδιων?

Το να βλέπεις στο πίσω κάθισμα παιδιά χωρίς ζώνη κ ειδικό παιδικό κάθισμα πλέον στην Ελλάδα είναι φυσιολογικό(κατα τη γνώμη μου η αστυνομία θα πρεπε να μοιράζει βαρβάτα πρόστιμα σ"αυτές τις περιπτώσεις...)

Όταν όμως βλέπεις την "μάνα" να χρησιμοποιεί για αερόσακκο το παιδί της;;;;(αγκαλιά το παιδί είτε στο μπροστινό είτε στο πίσω κάθισμα)..

Όταν ακούς τον γονέα να "συμβουλεύει" το παιδί του.."αν σε χτυπήσουν χτύπα ...ή χτύπα για να μη σε χτυπήσουν.."

Πόσα ακόμη μπορώ να αναφέρω...πραγματικά απορώ κ γω...κάποιες φορές κρατιέμαι με το ζόρι να μη μιλήσω...

(Το ξύλο δεν το σχολιάζω...άμεση παρέμβαση...)

• Like 1
Δημοσ.

Εξαρτάτε το ξύλο, ξύλο θεωρείται και μια σφαλιάρα αλλά δεν είναι κάτι τραγικό πόσο μάλλον για να ασχοληθείς.

Αν το άρχιζε στα μπουνίδια μπορεί και να έλεγα κάτι.

Από εκεί και πέρα για ζώνες στο αμάξι, τρικάβαλα, χωρίς κράνος κτλ. απλά δεν ασχολούμαι. Δεν θα κάτσω να τα βάλω με τον κάθε Ελληναρα ο οποίος δεν θα αλλάξει ποτέ.

Δημοσ.

Μιλώντας γενικά για κακές συνήθειες και πρακτικές, το θέμα είναι πως οτι και να πεις στον άλλον, αυτή είναι η νοοτροπία του (είτε καλή είτε κακή) και δεν αλλάζει. Οπότε στην τελική τζάμπα θα ασχοληθείς. Τώρα αν δούμε κάποιον στον δρόμο να κακοποιεί βίαια κάποιο παιδί (δεν μιλάω για φάπα ή χαστούκι), τότε νομίζω οτι πρέπει να αντιδράσω.

Δημοσ.

Βία κατά γυναίκας έχω πετύχει και έχω επέμβει, με άσχημο ξύλο.

Δεν μπορώ να διανοηθώ κάτι αντίστοιχο με μικρό παιδί. Εκεί οφείλεις να κάνεις κάτι, και άγνωστοι να σου είναι.

Για οτιδήποτε άλλο εκτός βίας δεν μπορεί κανείς μας να αλλάξει πολλά. Είναι θέμα παιδείας. Κάποιοι απλά είναι πίθηκοι.

Και παρατήρηση να γίνει δεν νομίζω ότι θα έχει αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Το να βλέπεις στο πίσω κάθισμα παιδιά χωρίς ζώνη κ ειδικό παιδικό κάθισμα πλέον στην Ελλάδα είναι φυσιολογικό(κατα τη γνώμη μου η αστυνομία θα πρεπε να μοιράζει βαρβάτα πρόστιμα σ"αυτές τις περιπτώσεις...)

Όταν όμως βλέπεις την "μάνα" να χρησιμοποιεί για αερόσακκο το παιδί της;;;;(αγκαλιά το παιδί είτε στο μπροστινό είτε στο πίσω κάθισμα)..

Όταν ακούς τον γονέα να "συμβουλεύει" το παιδί του.."αν σε χτυπήσουν χτύπα ...ή χτύπα για να μη σε χτυπήσουν.."

Πόσα ακόμη μπορώ να αναφέρω...πραγματικά απορώ κ γω...κάποιες φορές κρατιέμαι με το ζόρι να μη μιλήσω...

(Το ξύλο δεν το σχολιάζω...άμεση παρέμβαση...)

Γιατί εσύ τι του λες; αν σε χτυπήσουν τρέχα να σωθείς; Η φώναξε με να καθαρίσω;

Αν τον χτυπήσουν θα κάνει άμυνα η θα δώσει καμία και θα φύγει. Αν φευγει θα τρέχει σε όλη του την ζωή στα δύσκολα.

Ειδικά αν μιλάμε για αγοράκι θα έχει πρόβλημα θα τρώει ξύλο μια ζωή, εδώ ο άλλος πέθανε από bullying.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...