Προς το περιεχόμενο

Pansp32

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    335
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.984 προβολές προφίλ

Pansp32's Achievements

Mentor

Mentor (11/15)

  • Αφοσιωμένος
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 5 χρόνια Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

484

Φήμη

  1. Ας δούμε πρώτα το νομοσχέδιο και πως θα εφαρμοστεί και μετά τα λέμε. Είναι λίγο προβληματική διατύπωση σε κάποια σημεία Για παράδειγμα Άρα η τράπεζα ίσως και να μπορεί να έχει χρέωση σε ATM τρίτων(μη συστημικής τράπεζας, μέλος ΔΙΑΣ) αλλά η τρίτη εταιρεία δεν μπορεί να παίρνει προμήθεια; Αμφιβάλλω ότι αυτό στέκει. Με βάση και το παραπάνω οι (συστημικές) τράπεζες δεν θα έχουν χρεώσεις μόνο έαν υπάρχει μόνο ένα ΑΤΜ(ανεξαρτήτως εταιρείας) σε κάποια περιοχή; Το παρακάτω ακούγεται θετικό ΑΝ εφαρμοστεί όπως θα έπρεπε: Άρα οι συναλλαγές μεταξύ τραπεζών μηδενίζονται; (ΑΤΜ) Θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε ΑΤΜ(συστημικής τράπεζας) χωρίς χρέωση; Τέλος πάντων ας περιμένουμε να δούμε τι πραγματικά πρόκειται να νομοθετήσουν γιατί κάτι μου λέει θα μπουν πολλοί αστερίσκοι.. Οπως είναι λογικό το θέμα έχει πάρει διαστάσεις φοροδιαφυγή και παραοικονομία και χρήση μετρητών. Η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Χρειάζονται πολλά πράγματα να γίνουν για να αντιμετωπιστούν. Άλλωστε όλους μας συμφέρει! Το ζήτημα είναι να υπάρχει θέληση. Προσωπικά είμαι υπέρ της χρήσης πλαστικού χρήματος(είτε κάρτες, iris, κινητά pay ή....ψηφιακό ευρώ). Το κράτος θεωρώ πως θα έπρεπε να ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο τη χρήση τους. Χωρίς όμως να "ποινικοποιήσει" τα μετρητά.
  2. Δεν βλέπω το λόγο που "τσακώνεστε". Οι τράπεζες είναι καρτέλ. Δυστυχώς σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας έχουν σχηματιστεί καρτέλ και μεταξύ μας δεν πρόκειται να σπάσουν γιατί δεν έχουμε ανεξάρτητους, αμερόληπτους και λειτουργικούς θεσμούς. Αυτό που κάποιοι δεν καταλαβαίνουν και βάζουν τα κομματικά ή πολιτικά γυαλιά τους είναι ότι τα καρτέλ είναι καταστροφικά και για τους πολίτες ενός κράτους αλλά και για το ίδιο το κράτος αυτό καθ αυτό. Όταν θα φτιάξει αυτή η χώρα τους θεσμούς της τότε αυτή η χώρα θα έχει μέλλον. Αυτή τη στιγμή η χώρα απλά πεθαίνει. Υ.Γ. Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Πολλές χώρες έχουν καρτέλ. Απλά αυτές που έχουν καλύτερους θεσμούς προσπαθούν να τα περιορίζουν και έτσι αυτές οι χώρες και αυτοί οι πολίτες έχουν μεγαλύτερα ποσοστά ευημερίας, αξιοκρατίας και ισότητας. Ωστόσο πουθενά δεν είναι τέλεια. Τα καρτέλ, ολιγοπώλια, μονοπώλια, διαφθορά κλπ δεν είναι εύκολα να καταπολεμηθούν. Πάντα θα υπάρχουν ή θα γίνονται "προσπάθειες" να υπάρχουν. Γι' αυτό και οι ισχυροί θεσμοί είναι τόσο σημαντικοί.
  3. Κάτι παρόμοιο συνέβη και σε εμένα. Κάποια στιγμή έφαγε σκάλωμα και δεν έμπαινε-λειτουργούσε το windows store + κάποιες φορές δεν έπαιρνε τα update των windows. Αν θυμάμαι καλά στην περίπτωση μου είχε κάποιο πρόβλημα το region-language-timezone που είχα αλλάξει. Το είχα έτοιμο για format και εγώ αλλά κατά τύχη βρήκα τι έφταιγε.
  4. Η πραγματικότητα είναι η εξής: Από την πλευρά του ιδιοκτήτη. Έστω ότι έχει μόνο αυτό το διαμέρισμα για ενοικίαση. 300x12=3600. Ο φόρος που αντιστοιχεί είναι 540 400x12=4800. Ο φόρος που αντιστοιχεί είναι 720 Ακόμα και μαύρα να τα παίρνει τα 3600 ευρώ είναι (προφανώς) λιγότερα από τα φορολογημένα 4800(4080). Η χρυσή τομή είναι τα 353 ευρώ. Ίσως λόγω κάποιων επιδομάτων να μην θέλει να τα εμφανίσει. Από την πλευρά του ενοικιαστή σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τον συμφέρει να είναι δηλωμένο γιατί δεν έχει ούτε κάποιον κίνδυνο να τον πετάξει έξω, μπορεί να έχει στο όνομα του ρεύμα και ότι άλλο θέλει κλπ. Αν δεν θες να ρισκάρεις και θες το συγκεκριμένο διαμέρισμα τότε διαπραγματεύεσαι να το δηλώσει, να του δίνεις 300 το μήνα + το φόρο μαύρα(είναι 45 το μήνα). Ή τέλος πάντων να το δηλώσει έστω και 100-150 ευρώ και τα υπόλοιπα στο χέρι(π.χ. για 100 ευρώ, μαζί με φόρο θα ήταν στο χέρι 215). Αν θες να το "ρισκάρεις" τότε 1. κόψε φάτσα/χαρακτήρα, 2. τουλάχιστον να σε δηλώσει κάπως ως φιλοξενούμενο, 3. να είσαι σίγουρος ότι το διαμέρισμα έχει ξεχωριστό ρολόι για ρεύμα/νερό και 4. προσωπικά θα έλεγα μην βάλεις καν ίντερνετ(πάρε ένα 4/5g router και κάνε δουλειά) ή οτιδήποτε μπορεί να "δένει" το σπίτι με εσένα. Και τα 2 έχουν τα καλά και τα κακά τους. Άμα έχεις σκοπό να μείνεις χρόνια τότε μάλλον η νόμιμη περίπτωση είναι καλύτερη. Για να μην αλλάζεις σε κανά χρόνο διαμέρισμα πάλι. Άμα δεν έχεις σκοπό να μείνεις για χρόνια αλλά να μείνεις 1-2 χρόνια λιγότερο τότε και το 2ο σενάριο μπορεί να "συμφέρει"(λιγότερη γραφειοκρατία για έσενα για να πάρεις αλλά και να διακόψεις παροχές ρεύματος, νερού κλπ) Good luck.
  5. Όχι που θα κάθονταν να συντηρούν τόσα ΑΤΜ ή καταστήματα. Όλες οι τράπεζες έχουν πουλήσει αρκετά ΑΤΜ σε άλλες εταιρείες(έστω και αν είναι μέτοχοι σε αυτές). Πάνω κάτω όλες έχουν παραπλήσιο αριθμό ΑΤΜ. Βρείτε ποια ανήκουν στην τράπεζα που χρησιμοποιείτε και χρησιμοποιήστε αυτά. Λύσεις πάντα υπάρχουν. Αλλά θα πρέπει να παρθούν κεντρικά οι αποφάσεις*. Πράγμα που σημαίνει ότι τρέχα γύρευε. Ελλάδα 2.0. Ένα απέραντο ξενοδοχείο. *π.χ. ένα σύστημα τύπου ΔΙΑΣ που όλα τα ΑΤΜ των συστημικών τραπεζών να ανήκουν σε έναν οργανισμό(προφανώς που είναι μέτοχοι οι τράπεζες) και τα ΑΤΜ να δέχονται όλες τις κάρτες χωρίς χρεώσεις. Άρα αντί να έχεις 2-3-4 σε μία γειτονία ή σε κάποιο χωριό, να υπάρχουν τα μισά μεν αλλά να δέχονται όλες τις κάρτες. Έτσι και θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη κάλυψη(περισσότερα ΑΤΜ διάσπαρτα) και περιορισμένο κόστος.
  6. Άλλο κάτοικος εξωτερικού και άλλο φορολογικός κάτοικος εξωτερικού. Τράβα σε μία τράπεζα. Αν έχεις σταθερό μισθό λογικά θα σου δώσουν δάνειο όπως σε όλους τους άλλους. Δεν νομίζω ότι θα έχεις σημαντικά διαφορετική αντιμετώπιση. Έλληνας πολίτης είσαι, απλά δεν φορολογείσαι στην Ελλάδα. Προφανώς αν είσαι πελάτης της τράπεζας, αν είχες μισθοδοσία στην τράπεζα κλπ τότε θα σου δώσουν δάνειο με καλύτερους όρους. Πάρε μαζί σου τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά, μισθολόγιο ή το συμβόλαιο, ίσως κάποιο αποδεικτικό bank account εξωτερικού κλπ και ρώτα τους να σου πουν 1. αν θα σου έδιναν δάνειο και 2. με τι όρους (για να είσαι σίγουρος κανονικά πρέπει να κάνεις αίτηση και να πάρεις προ-έγκριση αλλά και οι υπάλληλοι πάνω κάτω μπορούν να σου πουν). Υ.Γ. Και τα AI λένε το ίδιο. Μια χαρά δίνουν. Ίσως έχει λίγο παραπάνω γραφειοκρατία.
  7. Θα έλεγα "στην λούτσα μας τι θα κάνουν οι Αμερικανοί". Ας βάλουν και 400% δασμούς. Η κάθε χώρα έχει τους πολιτικούς που της αξίζει άλλωστε. Αλλά το πρόβλημα είναι το εξής: Οι πανέξυπνες εταιρείες ΔΕΝ θα λανσάρουν με διαφορετικές τιμές τα προιόντα τους(όποια κι αν είναι αυτά). Ασχέτως αν παράγονται π.χ. στην Κίνα ή Κορέα ή οπουδήποτε. 1. Είτε θα κάνουν οριζόντια αύξηση σε όλα λες και όλος ο πλανήτης είναι η Αμερική και έτσι θα βγάλουν ακόμα μεγαλύτερο κέρδος. Δηλαδή θα το χρησιμοποιήσουν σαν δικαιολογία. 2. Είτε θα υπολογίσουν μια Χ αύξηση στις χώρες εκτός Αμερικής για να μην αυξήσουν τόσο την τιμή στην Αμερική και έτσι να μην χάσουν μερίδιο αγοράς. Επομένως τους δασμούς θα τους πληρώσουν έμμεσα οι άλλοι και η κερδοφορία που έχουν προβλέψει οι εταιρείες θα διατηρηθεί. Αναμένω να ακολουθήσουν και τις 2 στρατηγικές. Παράλογο μεν αλλά από την άλλη τι είναι λογικό σε αυτόν τον κόσμο; Να περιμένετε ωραίες έξτρα αυξήσεις πέρα του πληθωρισμού σύντομα. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Όλοι εμείς θα (ξανά)πληρώσουμε χωρίς λόγο.
  8. Προφανώς είναι "παράνομη" η μέθοδος αν και όπως έχει αναφερθεί έχει χρησιμοποιηθεί και από τεχνικούς της μικρομαλακής. Μεταξύ σπασμένου, κλειδιά από θείους, σπαστήρια κλπ μάλλον είναι καλύτερη η συγκεκριμένη μέθοδος. Τουλάχιστον έτσι είχα καταλάβει όταν είχα διαβάσει τι ακριβώς κάνει και πως τα ενεργοποιεί. + ότι δεν χρειάζεται να κατεβάσει απολύτως τίποτα. Απλά μία εντολή στο terminal των windows τρέχεις και voila. Αμφιβάλλω ότι η εταιρεία πρόκειται να ασχοληθεί με φυσικά πρόσωπα. Νομίζω ποτέ δεν το έκανε και εννοείται πως αυτός είναι ο λόγος που τα windows-office έχουν τέτοια ποσοστά χρήσης. Άρα 1) Άμα έχει κάποιος την οικονομική άνεση να αγοράσει μία άδεια windows-office τότε ας τα αγοράσει 2) Άμα κάποιος δεν έχει την οικονομική άνεση τότε η μέθοδος mas είναι ο πιο απλός και σίγουρος τρόπος. Βέβαια το ποστ αναφέρεται σε παλιά pc που η μικρομαλακή μας τα χαλάει λίγο τελευταία. Σε αυτά τα pc τότε γίνεται μονόδρομος η χρήση rufus-mas εφόσον κάποιος επιθυμεί να έχει την τελευταία έκδοση των windows. Αλλιώς κάθεται στα αυγά του με το λειτουργικό σύστημα που ήδη έχει και όλα κομπλέ. Κατά 99.9% δεν πρόκειται να έχει κανένα πρόβλημα. Δεν έχει στο μάτι του τον μπάμπη από την καλλιθέα και τη γεωργίτσα από το μενίδι ο κάθε χάκερ..
  9. Σιγά ρε. Μόνο 100% αύξηση. Και τι να κάνουν και αυτοί οι καλοί άνθρωποι; Να πεινάσουν;
  10. Υπάρχουν καμιά 15αριά "σοβαροί" browsers. Σχεδόν για όλες τις κατηγορίες των χρηστών. Επομένως πιο πολύ νόημα έχει να υπάρχει/υπάρξει (σοβαρός) ανταγωνισμός στα google.com και youtube παρά ένας ακόμα browser.
  11. Χωρίς να είμαι ειδήμων στο θέμα από τα λίγα που διάβασα φαίνεται πως σχεδόν όλους τους εργοδότες συμφέρει η απόλυση χωρίς προειδοποίηση. Είναι μικρότερο το κόστος στις περισσότερες περιπτώσεις.
  12. Ότι έγραψαν stamtheman & lector. Να κάνει τα ελάχιστα απαραίτητα. Όταν τον ειδοποιήσει για απόλυση, ας αρχίσει να ψάχνει μερικές εβδομάδες πριν. Την φύση της δουλειάς, την οικογενειακή κατάσταση, την οικονομική κατάσταση την ξέρει μόνο ο ίδιος οπότε πράττει ανάλογα. Αν θέλει ο φίλος σου να τους αφήσει δωράκι τότε κάνει και μερικές καταγγελίες(εεεεεεε όλο και κάτι παράνομο θα κάνουν) στην επιθεώρηση εργασίας. Παρόλαυτα είναι λογικό ότι άμα βρει δουλειά με πολύ καλύτερες αποδοχές απ' ότι τώρα τότε δεν βλέπω το λόγο να περιμένει απόλυση.
  13. Ενδιαφέρον θέμα. Χωρίς να έχω γνώση επί του θέματος αλλά θα στοιχημάτιζα ότι ΔΕΝ περνάνε το Quality Control που νομίζουμε. Όπως και σε όλη την βιομηχανία(με εξαίρεση ελάχιστες) γενικά αυτό γίνεται δειγματοληπτικά. Και αυτό λειτουργεί ικανοποιητικά. Είναι λογικό αφού θα ήταν ασύμφορο να τεστάρουν το κάθε εξάρτημα, την κάθε μηχανή, το κάθε ρουλεμάν κλπ και στο τέλος να τεστάρουν (επαρκώς) και το κάθε αυτοκίνητο. Λαλακία μεν, μπορεί να συμβεί δε. Είναι "νορμάλ". Η αντιμετώπιση είναι αυτό που έχει σημασία. Δεν ξέρω τι ισχύει από πλευράς εγγύησης και πολιτικής που έχουν οι εταιρείες στο συγκεκριμένο ζήτημα. Υποθέτω ότι ισχύει αυτό που ισχύει παντού. Δηλαδή όντως ο άνθρωπος δικαιούται καινούργιο προιόν αλλά επειδή το κέρδος είναι πάνω απ' όλα, δεν πρόκειται να του το δώσουν εκτός και αν μπλεχτούν νομικοί. Είτε αυτό είναι μία βίδα, ένα lego, μία τηλεόραση ή ένα αυτοκίνητο, ψιλοισχύει το ίδιο. Οι πωλητές θα σου κάνουν τους δύσκολους για να σου αλλάξουν το προιόν. Όπως και να έχει σε περιπτώσεις όπως του φίλου εδώ πέρα νομίζω πως οι εταιρείες(αυτοκινητοβιομηχανίες και αντιπρόσωποι) θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον πιο φιλότιμες. Μου φαίνεται αδιανόητο που οι υπεύθυνοι δεν "σκίστηκαν" να δουν τι παίζει σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο και οι ίδιοι να επικοινωνήσουν με την μαμά εταιρεία άμεσα. Για παράδειγμα τύπου άσε το αυτοκίνητο κανά 2 μέρες να γίνει έλεγχος εξονυχιστικός, πάρε ένα ως αντικατάσταση, να το τσεκάρουν, να μιλήσουν με την εταιρεία και στο τέλος να ενημερώσουν τον πελάτη υπεύθυνα τι έχει/είχε και πως θα κινηθούν για την διόρθωση του προβλήματος. Μην ξεχνάμε πως όντως μπορεί να πρόκειται για ελλατωματική παρτίδα(π.χ ενός ρουλεμάν) επομένως να έχουν το ίδιο θέμα πολλοί. Η μαμά εταιρεία θα έπρεπε να το ξέρει και να επιδιώκει να το ξέρει για να βγάλει τις απαραίτητες οδηγίες, ίσως να ζητήσει από τις αντιπροσωπίες που πούλησαν την συγκεκριμένη παρτίδα να ανακαλέσουν τα αυτοκίνητα και να αλλάξουν προληπτικά το συγκεκριμένο εξάρτημα κλπ. Τέλος πάντων ψιλο απαράδεκτη αντιμετώπιση. Δυστυχώς δουλειά γίνεται μόνο όταν πέφτουν μπινελίκια και απειλές απ' ότι φαίνεται για ακόμα μια φορά. Μεγάλε πες τον φίλο σου καλή τύχη. Δεν ξέρω τι παίζει στην Ελλάδα με τις αντιπροσωπείες και το κόστος αλλά μιας και είναι καινούργιο αυτοκίνητο, ας δει μήπως μπορεί να το τσεκάρει και κάποια άλλη επίσημη αντιπροσωπεία στην Αθήνα. Μήπως τον βοηθήσουν αυτοί(εξάλλου πελάτες ψάχνουν για τα μελλοντικά service. Δεν το κάνουν μόνο για την ψυχή της μάνας τους). Αλλιώς αν γνωρίζει κάποιον νομικό(φίλο, οικογενειακό οτιδήποτε) ή μέσω της ασφάλειας(?) που αναφέρθηκε παραπάνω ας συμβουλευτεί. Αλλά μην περάσει κανάς χρόνος. Τότε χάθηκε το παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν σε κάθε περίπτωση να έχει και κάποια "απόδειξη" και όχι μόνο προφορικά πράγματα. Ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα σύντομα και να χαρεί ο άνθρωπος το αυτοκίνητο του.
  14. Ναι όντως ισχύει. Γενικά το χουν κάνει όπως έγραψα παραπάνω με τις κατηγορίες. Την έχω προλάβει και πριν(δεν λέω 20 χρόνια πριν αλλά 5-7 χρόνια για παράδειγμα) που στο φθηνό των υπερατλαντικών είχε backpack-cabin bag-checking bag.. Εννοείται πως iberia/condor θεωρούνται οι low cost των υπερατλαντικών αλλά ήταν ΟΚ(από πλευράς ποιότητας) και βόλευαν πάρα πολύ στον προορισμό που πήγαινα(απευθείας πτήσεις, καλές ώρες άφιξης-αναχώρησης). Το σημείο αλλαγής πολιτικής αλλά και τιμολόγησης θα το έβαζα περίπου στον κορονοιό. Νομίζω πριν από εκεί ήταν κομπλέ. Δεν έχεις άδικο ότι είναι "φθηνά" αν αναλογιστεί κανείς ότι κάνει τόσα χιλιόμετρα ή άμα συγκρίνει τα....διόδια αθήνας-θεσσαλονίκης ή τα ακτοπλοικά όπως σωστά λες. Παρόλαυτα θυμάμαι πρόσφατα δηλαδή από 2017 και μετά(ίσως μέχρι το 2022) που ήταν αισθητά φθηνότερα, τουλάχιστον για εκεί που πήγαινα εγώ. Εκεί που έβρισκα κοντά στα 1000-1200 χωρίς κόπο, ξαφνικά πήγα στα 1500-1900. Προφανέστατα σε σχέση με πριν 30, 40 ή 50 χρόνια είναι μάλλον "φθηνότερα" αλλά αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Επομένως ναι μεν μπορεί να είναι "φθηνότερα" σε σχέση με πριν 40 χρόνια αλλά είναι ακριβότερα σε σχέση με πριν 5 χρόνια. Το αντίστοιχο του shrinkflation των προιόντων, συμβαίνει με τις αεροπορικές. Κόβουν παροχές - αυξάνουν τιμές. Σημασία έχει πως η ΕΕ και η κάθε ΕΕ, πρέπει να βρει μια λύση και να προστατεύσει τον πολίτη-καταναλωτή-επιβάτη από αθέμιτες-νταβατζιλίδικες πρακτικές. Η πρώτη σωστή κίνηση θα ήταν να έθετε πρότυπα για όλες τις εταιρείες στις διαστάσεις των προσωπικών αντικειμένων και των carry-on. Η δεύτερη θα ήταν είτε ελέγχοι και πρόστιμα είτε ελάχιστες προδιαγραφές(αυτό που λέει το άρθρο) είτε συνδυασμός. Η κάθε απόφαση έχει τα θετικά και τα αρνητικά. Το πρόβλημα με τις low cost εταιρείες πέρα από τις αθέμιτες-παράνομες χρεώσεις είναι ότι και η υπόλοιπη βιομηχανία έχει ακολουθήσει να υιοθετεί το μοντέλο τους. Δηλαδή είναι σαν τα microtransactions στα apps. Στην αρχή ήταν 1 app - καρκίνωμα. Πλέον έχει μπει σαν λογική παντού. Μόνο εμάς βλάπτει αυτή φιλοσοφία. Εσύ τους έβαζες μέσα. Έπρεπε να κάνεις φασαρία να σου αναβαθμίσουν σε business.
  15. Εγώ πάντως θυμάμαι ότι ήταν χειραποσκευή + προσωπικό αντικείμενο στην φθηνότερη κατηγορία. Τα τελευταία μόνο χρόνια έχουν αλλάξει το σύστημα χωρίς να έχουν απαιραίτητα μειώσει το κόστος των εισητηρίων. Δηλαδή στην φθηνότερη βγάλανε την χειραποσκευή και δημιούργησαν μία νέα κατηγορία λίγο πιο ακριβή όπως ήταν η φθηνή παλιά. Πως ήταν Φθηνή= χειραποσκευή + προσωπικό αντικείμενο μεσαία= φθηνή + checking βαλίτσα Business/first class (+ κάποιες flex ίσως) Πως είναι τώρα Φθηνή=προσωπικό αντικείμενο Φθηνό-μεσαία=προσωπικό αντικείμενο + χειραποσκευή (στις 2 παραπάνω εύχεσαι να μην είναι κανάς στόκος και σου πει ότι είναι πολύ "μεγάλες") Μεσαία= Ότι η παραπάνω + checkin Business/first Class (+ τις flex ενδιάμεσα) Το όλο θέμα έχει προκύψει επειδή κάποιες εταιρείες λειτουργούν με όρους μαφίας και είναι πλέον άπειρα τα βίντεο και οι καταγγελίες που χρεώνουν τα πάντα με την δικαιολογία ότι δεν είναι εντός των διαστάσεων (που φαίνεται στις καταγγελίες ότι όντως είναι εντός). Γιατί το κάνουν; Γιατί απλά...μπορούν. Ποιος θα τους ελέγξει ή σταματήσει; Κανείς. Επομένως ας στανταροποιήσουν τις διαστάσεις και τα εισητήρια μπας και μειωθούν οι μαφιόζικες πρακτικές. Για το αν δίνουν καφέ για 2-3 ώρες πτήση ή για την επιλογή θέσης δεν με ενδιαφέρει. Έτσι κι αλλιώς πιο πολύ βαβούρα έχει όλο αυτό σε μικρές πτήσεις. Αλλά για το θέμα των αποσκευών κάπως πρέπει να ελεγχεί. Με standardization, με αυστηρούς ελέγχους/πρόστιμα; Κάπως πρέπει να γίνει.. Καλά ας μην πιάσω για το άλλο θέμα άμα έχεις connecting flight που η μία εταιρεία έχει Χ διαστάσεις και η άλλη εταιρεία έχει Ψ διαστάσεις. Τέλος πάντων. Για να αυξήσουν την τιμή των εισητηρίων έχουν 1500 λόγους(καύσιμα, αυξημένο κόστος χρήσης αεροδρομίων, πληθωρισμών, αυξημένος κόστος συντηρήσεων κλπ). Δεν θα γίνει για την βαλιτσούλα. Αυτό θα είναι μόνο πρόφαση. Τις σοβαρές εταιρείες αυτό δεν τις επηρεάζει. Ίσα ίσα θα έλεγε κανείς πως τις ευννοεί αυτή η ρύθμιση αν γίνει. Υ.Γ. Ομολογώ με Aegean, Iberia, Condor, Luftansa και κανά 2 άλλες δεν είχα ποτέ θέμα. Αλλά θα δώσω 20 ευρώ παραπάνω άμα είναι να αποφύγω αεροπορικές νταβατζίδες (εκτός και αν δεν βολεύουν οι πτήσεις).
  • Δημιουργία νέου...