Προς το περιεχόμενο

filip123go

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    6.205
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    4

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Amsterdam

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

filip123go's Achievements

  1. Αυτό συμβαίνει όταν τα ηνία μιας εταιρείας τεχνολογίας μεταφέρονται από τους μηχανικούς στους λογιστές. Ίσως το μεγαλύτερο παράδειγμα να είναι η Boeing αυτή τη στιγμή, που αν δεν είχε τα αμερικανικά στρατιωτικά contracts θα είχε κλείσει.! Βέβαια αυτό το βλέπεις και σε άλλες μεγάλες εταιρείες. Πχ στην Apple. Τώρα το λειτουργικό τους είναι ένα buggy mess. Επι εποχές Jobs, εάν του παρουσίαζαν κάτι τέτοιο, την επόμενη μέρα όλοι θα ήταν ΟΑΕΔ. Απλά στην Apple, όταν παρουσιάζεται ένα bug, κολλάει η κάμερα, στη Boeing όταν παρουσιάζεται ένα bug, κολλάει η τροφοδοσία καυσίμου. Στην αντίπερα όχθη βέβαια, υπάρχουν και εταιρείες που ακόμα κάνουν κουμάντο οι μηχανικοί τους. Πχ steam, ή Spotify ή Netflix. Άσχετα με το αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τις πολιτικές τους, όταν ανοίξεις το app και έχεις ίντερνετ, αυτό θα παίξει.
  2. Εγώ θυμάμαι την Οδύσσεια (που btw είναι γαμάτη) να την διδασκόμαστε μισή. Να μας διδάσκει ο καθηγητής οποία κομμάτια γουστάρε.!! Καμία συνοχή..! Και το prequel το κάναμε στα αρχαία ffs...!
  3. Δεν διαβάζουν γιατί δεν τους έμαθε κανένας. Αυτά τα "κείμενα" που κάνουμε στο σχολείο, είναι το ένα πιο άθλιο από το άλλο.!! Για βάλε τον άρχοντα τον δαχτυλιδιών ή αντίστοιχα αλλά μεγάλα αριστούργημα, να δεις πως θα αγαπήσουν οι μαθητές το διάβασα..!
  4. Κατάλαβα πως το εννοείς. Αλλά για να φτάσουμε εκεί, πρέπει όντως να φτάσουμε στο singularity, και, κυρίως να αλλάξουμε τους αλγόριθμους με τους οποίους εκπαιδεύονται τώρα τα μοντέλα. Γιατί αυτοί οι αλγόριθμοι, δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπάρχουν από τα 70s και τα 80s τα βασικά concept τους. Απλά τώρα έκανε catch up η τεχνολογία. Αυτοί οι αλγόριθμοι λοιπόν, είναι από τη φύση τους "ελαττωματικοι" . Δλδ θα έχουν για πάντα hallucinations, όσο καλά εκπαιδευμένο και να είναι το μοντέλο. Οπότε θεωρητικά, τα ίδια τα μοντέλα, θα πρέπει να βρουν πιο αποδοτικούς αλγόριθμους (το οποίο κάποια στιγμή είναι πολύ πιθανό να γίνει). Επίσης πιστεύω πως θα αλλάξει λίγο και το σύστημα με το οποίο ζει η ανθρωπότητα. Ίσως να μπουν νόμοι που να φορολογούν έξτρα τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν advanced AI, η να είναι υποχρεωμένες οι επιχειρήσεις να έχουν φυσικό προσωπικό, όσο και το ΑΙ agent που χρησιμοποιούν...
  5. Επίσης, κάτι ακόμα. Συζητάμε το γεγονός ότι το ΑΙ θα αντικαταστήσει τους προγραμματιστές... Μπορείτε να μου πείτε πως ακριβώς το σκέφτεστε (ειλικρινά ρωτάω) . Θα γράφει πχ ένας μάνατζερ ένα prompt, του στυλ θέλω μια εφαρμογή που να καταγράφει πόσα παγωτά πουλάω, και το ΑΙ θα φτάχνει το front, το back,τη βάση, τα τεστ, θα το κάνει deploy, και θα του δίνει απλά ένα url στο τέλος; Η ας πούμε μια ναυτιλιακή, θα πετάξει σε ένα ΑΙ όλο το legacy κώδικα (ο οποίος μπορεί να είναι δισεκατομμύρια γραμμές), και θα δώσει ένα prompt o manager " εκσυγχρόνισε τον κώδικα" και το ΑΙ θα τον εκσυγχρονίζει; Και θα τα κάνει όλα σωστά; Χωρίς κανένα λάθος; Και έστω ότι μια εταιρεία βγάζει ένα εργαλείο που μπορεί να κάνει τα παραπάνω. Λέτε να το χρεώνει 20€ το μήνα;;; Όσο 10 senior dev θα το χρεώνει (και λίγο λέω, γιατί θα μπορεί θεωρητικά να δουλεύει 24/7) .!
  6. That's not how it works.... Like , at all...!!! Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν γίνεται "σε δευτερόλεπτα" . Ένα απλό παράδειγμα να σου δώσω που είναι λίγο πιο περίπλοκο από το "hello world". Δοκίμασε να φτιάξεις μια εφαρμογή, που ο admin να στέλνει notifications (όχι μέσα από την εφαρμογή αυτή καθ' αυτή , από back end.) Και έλα να μου πεις πως πήγε. (Και δεν ζητάω τίποτα περίπλοκο, μια από τις πιο βασικές λειτουργίες του iOS/android ζητάω.) Α..! Και εννοείται να δουλέψει και στα 2 OS .
  7. Τα ΑΙ, (τουλάχιστον αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά) , δεν μπορούν να αντικαταστήσουν έναν senior dev. Με το ζόρι φτάνουν έναν mid. Και όλα αυτά σε ολοφρεσκα πρότζεκτ που έχουν γραφτεί εξολοκλήρου από ΑΙ. Έτσι και πετάξεις ΑΙ σε κανένα legacy πρότζεκτ (πχ σε καμία τράπεζα, με εκατομμύρια γραμμές κώδικα) θα στα κάνει όλα πουτ@ν@ . Αυτό μπορώ να στο πω με σιγουριά..!!
  8. Εγώ πιστεύω θα υπάρχουν προγραμματιστές 2 ταχυτήτων. Οι κλασικοί μηχανικοί που θα ξέρουν σε βάθος πως δουλεύει ένα σύστημα αρχιτεκτονικά κλπ κλπ και οι vibe coders που κουτσα-στραβα θα γράφουν μια εφαρμογή με το ΑΙ. Η 2η κατηγορία θα πληρώνεται πολύ λιγότερο, ΑΛΛΆ, η 1η κατηγορία, επειδή ακριβώς θα είναι ελάχιστοι, θα πληρώνονται απίστευτα ποσά. Το θέμα είναι , σε ποια κατηγορία θες να ανήκεις. Επίσης, πιστεύω πως κάτι middle managers και κάτι scrum masters, θα πρέπει να ανησυχούν πολυυυυ περισσότερο απ' ότι οι προγραμματιστές για τις δουλειές τους. Τέλος, επειδή τεσταρω ότι μοντέλο βγαίνει (την premium έκδοση) , να σου πω, ότι, τουλάχιστον στον προγραμματισμό για να βγάλεις κάτι descent, θέλεις συνδιασμό τουλάχιστον από 3-4.
  9. Όντως;;; Πολύ περίεργο αυτό...!!
  10. Οτιδήποτε "πρέπει" να μάθει κάποιος, μπορεί να γίνει διασκεδαστικά.! Αν μου δώσεις ένα παράδειγμα (πχ ιστορία, γεωγραφία κλπ κλπ) μπορώ να σου πω εγώ πως θα το έβρισκα διασκεδαστικό, πώς θα το μάθαινα , και πως μετά δεν θα υπήρχε περίπτωση να το ξεχάσω ποτέ.
  11. Κάποιοι, (και εγώ μέσα σε αυτούς) γουστάρουν άπειρα να μαθαίνουν καινούρια πράγματα, να διαβάζουν, να κοπιάζουν κλπ κλπ κλπ. Κάποιοι γουστάρουν να πηγαίνουν ταξίδια. Δουλεύουν για να πληρώνουν εισιτήρια και διαμονή. Κάποιοι γουστάρουν να αραζουν και να πίνουν καφέ από το πρωί μέχρι το βράδυ. Έχουμε καπιταλισμό. Μια νυχου βγάζει σε ένα ΣΚ όσα βγάζει ένας με 35 διδακτορικά στην Ελλάδα. Το "διάβασε για να βρεις μια καλή δουλειά" έχει πάψει να ισχύει τα τελευταία 15 χρόνια. Οπότε, για ποιον λόγο κατακρίνεις αυτόν που θέλει να ταξιδεύει αλλά όχι αυτόν που διαβάζει; Πολύς κόσμος μπερδεύει τη γνώση με την εξυπνάδα και την κοινή λογική. Δεν εχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο. Μπορεί να είναι κάποιος ηλίθιος και έχει 45 πτυχία. Και τέλος, στην Ελλάδα σερβιτόρους και καθαρίστριες χρειαζόμαστε, όχι επιστήμονες.
  12. Θα μπορούσε ο δάσκαλος να ζητήσει περίληψη ενός βιβλίου ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΈΣΕΙ ώστε να το διαβάσεις με χαρά, και μετά να πεις το chatgpt να σου γράψει την περίληψη και να δεις αν είναι σωστή ή όχι. Και μετά , με τη σειρά του, ο δάσκαλος, να βάλει την περίληψη σου στο ΑΙ και να δει αν είναι σωστή η όχι. Και εσύ διάβασες το βιβλίο, και κέρδισες μιση με μία ώρα από τη ζωή σου. Εκτός αν η άσκηση ήταν να γράψεις με το στανιό περίληψη και όχι actually, να διαβάσεις το βιβλίο.
  13. Κοίτα, τα ίδια έλεγαν και όταν βγήκε το ίντερνετ... Οι χαζοί παρέμειναν χαζοί και η έξυπνοι παρέμειναν έξυπνοι. Βασικά η αναλογία έξυπνων/χαζων είναι η ίδια από την αρχή της ανθρωπότητας, μέχρι σήμερα...
  14. Όχι, το ΑΙ φταίει, τι δεν καταλαβαίνεις;; Όχι το γεγονός ότι την εγκατέλειψε η apple και ότι έχεις 5 χρόνια να βγάλει CPU της προκοπής..!!!
  • Δημιουργία νέου...