Προς το περιεχόμενο

pirmen56

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    6.367
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    1

12 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Πρόσφατες Επισκέψεις

11.538 προβολές προφίλ
  1. Γιατί να συμβαίνει αυτό; Γιατί να μην έχουν πτυχία ή κάποια επαγγελματική κατάρτιση ώστε να μην καταλήγουν εκεί; Γιατί τόσοι και τόσοι μετανάστες κάνουν τις πιο υποτιμητικές δουλειές και σιγά σιγά αναρριχώνται στο κράτος υποδοχής(π.χ. Έλληνες στις ΗΠΑ, Αλβανοί στην Ελλάδα σε οικοδομές κλπ.) , πλην αυτών(καταγωγή από Ινδία); Στην έκθεση(- ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ & ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ) γράφει για εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων στις κλοπές διαρρήξεις(και αλλού έχουν υψηλά ποσοστά συμμετοχής). Όχι περιστασιακά κλεφτρόνια που πιάνονται επ' αυτοφώρω. Για να έχουν βάση οι ισχυρισμοί σου τότε κάθε φορά που προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας ότι εμπλέκεται οποιοσδήποτε άλλος πλην Ρομά τον αφήνουν και συλλαμβάνουν μόνο αυτούς. Ή είναι τόσο ανίκανοι οι Ρομά που σχεδόν μόνο οι δικές τους ομάδες εξαρθρώνονται. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση.
  2. Δεν μπορώ να καταλάβω τα απολογητικά για τις hw απαιτήσεις σχόλια κάθε φορά που βλέπουμε πολύπλοκα 3D μοντέλα παράλληλα με ποιοτικό real-time GI(π.χ. Stalker 2). Με άλλα λόγια, current gen graphics. Κάρτες όπως η 3090 και η 4090 φτιάχτηκαν για να βγάζουν playable frame rates με τέτοια η και καλύτερα visuals. Ο λόγος που δεν συμβαίνει στην πράξη είναι άλλο ζήτημα, καθαρά οικονομικό.
  3. Ψάξε για review του 5800X3D στο release. Με τις μπούρδες που έτρεχαν τον έβγαζαν μέχρι και πάνω από 12900K με διαφορά. Μόνο το framechasers ασχολείται με tuned results και μόνο gamegpu και pcgameshardware.de τρέχουν in-game bench σε απαιτητικά σημεία. Ειδικά το τελευταίο δίνει και το save file του. Αυτές είναι σοβαρές δουλειές.
  4. Έχω στο pc 4 εγκαταστάσεις Win 10 και βλέπω διαφορετικά στην καθεμία ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται. Services στο background, updates κλπ. Ειδικά στα canned benchmarks κάθε φορά που τα τρέχω έχω συνήθως αισθητά χειρότερα αποτελέσματα. Πάρε ένα τελευταίο από τον φίλο μας. Όσο πιο καθαρό σύστημα γίνεται και τερματισμένα όλα τα υποσυστήματα, όπως η cache. Αν αναβάθμιζα από την Z490 σε κάτι τέτοιο τουλάχιστον θα πήγαινα. Όχι σε κάτι που αλλού μου ρίχνει 30%(λέμε τώρα) και αλλού είμαστε στα ίδια. Για 4-6 χρόνια πάντως "κουβά" από Intel δεν βλέπω. Μέχρι και σε αθλιότητες όπως το Hogwarts(Hogsmeade) αξιοπρεπέστατο frame rate στο πρώτο version έχω με όσα βλέπω και από AMD μεριά. Στο ingame benchmark τον περνάς άνετα. Δείγμα του πώς παραπλανούν οι reviewers με best case scenarios. @tzavardin Η 4070super λογικά δεν δημιουργεί ιδιαίτερο bottleneck στον 7800X3D αν τρέξεις όπως ο kkantzos σε ultra performance 1080p. Μικρή αλλοίωση προκαλεί στο CPU score και εδώ κοιτάμε κυρίως min fps.
  5. Σου είπα ότι είναι πιο RAM dependent και από το SOTTR που έγινε σημαία από τους AMDκηδες για τον ίδιο λόγο. Αυτό που ανέβασες είναι πρόσφατο. Όχι το παλιό σου σκορ. Κοντά 17% ήταν η διαφορά. Με βάζεις στη διαδικασία να το ξανατρέξω. Όχι σήμερα πάντως. υ.γ.: Δες και τα νέα του bench που ανέβασα με edit.
  6. Κάπου 17% διαφορά έχουμε tuned vs tuned σε avg και 1% lows στο WD Legion. Με την RAM στα 4133Mhz(αν θυμάμαι καλά) που είχα τότε. Σκέψου τώρα ότι το WD Legion έχει μεγάλη εξάρτηση από τη RAM γενικότερα. Είναι με βάση και τους επίσημους reviewers από τα πρώτα σε κέρδος με RAM OC και tuning. Γι αυτό και η τεράστια διαφορά(>50%) του 5800X3D απέναντι σε 9900K με xmp που εσύ ο ίδιος έδειξες. 20% κμο(7 games) πάνω οι tuned μνήμες σε σχέση με τις stock στα 1% lows. 33% κέρδος ειδικά στο WD Legion. Ξεπερνάει και το ROTTR(27%). Ορίστε το παλιό μου σκορ. 120 και κάτι average έβγαζες: Τερματισμένος σημαίνει ότι ο κάτοχός του τον έχει πιέσει όσο δεν πάει άλλο σε ρεύματα και μικρορυθμίσεις για να πάρει τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα πυρήνα και RAM. Με απλά λόγια. Ο 5800X3D του μέλους kkanztos δεν έχει καμία σχέση με έναν 5800X3D που θα κοτσάρεις πάνω σε μια mobo κάνοντας αυτόματο overclocking(xmp) σε μνήμες. Παρόμοια ισχύουν και για τον δικό μου 10900K. Τουλάχιστον ξέρω ότι δεν χρησιμοποίησα ζημιογόνες τάσεις για τις ανάγκες του bench και μπορώ να το αποδείξω. Δημιουργική στατιστική είναι να σου δείχνουν τον 5800X3D ισάξιο με 12900Κ στα average FPS, παραλείποντας τα minimum FPS. Το σπουδαιότερο για έναν gamer που αλλάζει δραματικά την όλη εικόνα. Ο κάτοχος ryzen 1800X/2700Χ/3700Χ θα μπορούσε βέβαια εκτός από την αναβάθμιση σε 5800X3D να πουλήσει ολόκληρο το σύστημά του(παίρνεις για όλα τα parts λεφτά) και να πάει σε alder lake ή την AM5 που είναι όντως έτη φωτός μπροστά σε κάθε metric. Δεν αξίζει, κατά την ταπεινή μου άποψη, να πάει σε κάτι που πρώτον έχει 8 cores(εν έτει 2024) και το οποίο σε κάποια games θα είναι στα ίδια ή σχετικά κοντά με τον 10900K του 2020(π.χ. στο The Last of Us βγάζω τα ίδια με 5800Χ3D). Γιατί έτσι ρισκάρει σε game που γουστάρει να έχει suboptimal επιδόσεις. Ό,τι ισχύει για τον 5800X3D ισχύει αναλογικά για όλα τα 3D. Για μεγαλύτερο consistency σε fps τα Intel-της ίδιας γενιάς-είναι καλύτερα. Και ας έρχονται δεύτερα σε avg FPS. Για να λέμε όμως και την ωμή αλήθεια είναι έγκλημα να μην δίνει η Intel αναβαθμισιμότητα σε 15900K στις τωρινές mobo. Το απαιτεί ο ανταγωνισμός. EDIT: Νέο με OC και κλειστά τα e-cores. Για να μην υπάρχουν δικαιολογίες "από πονηρίδηδες" αναφορικά με τους πυρήνες, όπως χαρακτηριστικά μου ανέφερε. Και με ανοικτά τα E-cores:
  7. Το διόρθωσα αυτό με τα fps. Δεν αλλάζουν πολλά. Δυστυχώς με το setup μου δεν μπορώ να ξεπεράσω τα 4200Mhz RAM. Ο κανόνας για dual rank b-die σε comet lake είναι τα 4266. Η ουσία είναι ότι ενώ ο 3D κοντράρει ακόμα και Intel CPU επόμενων γενεών στα average FPS στα min έχουμε εντελώς άλλη εικόνα. Αυτό λέω εδώ και τόσο καιρό. Δες και στο FC6 που είμαστε πρακτικά στα ίδια στα min fps. Δεν παίζουν ρόλο τα cores εκεί. Προφανώς και είναι θέμα game οι συγκριτικές επιδόσεις. Είδες όμως ότι δεν υπάρχει ούτε 1 στο εκατομμύριο περίπτωση να αγγίξει ο 10900K, 12900K και άνω. Αυτό σημαίνει αναβάθμιση. Όχι να δίνεις ένα κάρο λεφτά και παίζεται στο ζάρι το αποτέλεσμα. Σχετικά με τον από πάνω κύριο. Του ζήτησα και μου είπε ότι θα τρέξει κάτι proper και με system specs. Πάντως πήρες μια πρώτη γεύση ότι δεν υπάρχει επαφή σε mins.
  8. Ένας φίλος από τα παλιά έτρεξε από το save μου στο CP2077 και το ανέβασε στο κανάλι του. Ρελαντί ο 12900K 10% καλύτερα min fps από τον 5800X3D τεζαρισμένο. 25% πάνω από τερματισμένο 10900K, όπως το περίμενα. Με OC λέει για 96-99min fps. Κοντά 20% διαφορά από τον 3D. 5800X3D: 10900K: Ανακεφαλαιώνοντας για τον @tzavardin : 10900K: 3 χειρότερα frame drops: 72,74,75 -> Μ.Ο. = 73,7 5800X3D: 3 χειρότερα frame drops: 82,83,85 -> Μ.Ο. = 83,3 Διαφορά: 13% υπέρ του 3D. Τα frame drops είναι σε μεγάλο βαθμό επαναλήψιμα(όχι ιδιαίτερα τυχαία), τουλάχιστον σε μένα.
  9. Όταν ένα παιχνίδι είναι πρακτικά τζάμπα(κατά 90% DRM free, όπως όλα τα SONY) τότε το προϊόν είσαι εσύ ...είναι η κάρτα που απαιτεί.
  10. ULTRA preset(DXR ON).Το τελευταίο. 10900K, 4200RAM(μέχρι εκεί επιτρέπει το σάπιο BIOS της Gigabyte) και 5180Mhz core.
  11. Αν λέγοντας αντιστάσεις εννοείς τα IOL/RTL δεν νομίζω να φταίει αυτό*. Το Asrock TC τα δείχνει ίδια είτε είναι εντελώς ασταθές το σύστημα είτε όχι. Υποψιάζομαι κάποιες υπορρυθμίσεις ή τάσεις που δεν σε αφήνει η mobo να αλλάξεις. Θα το δω πάντως και αυτό που λες. Ευχαριστώ. edit: Λάθος μου. Αντιστάσεις είναι τα rttNom. Αυτά δεν φαίνονται μέσα στα windows. Εκεί ίσως το BIOS να κάνει "νερά", δείχνοντας εσφαλμένα ότι έχουν αλλάξει ενώ τα έχει αφήσει ίδια με κάποιο άλλο preset. Ίδωμεν.
  12. Αν είναι θέμα του imc πώς εξηγείται ότι ορισμένες φορές, με ακριβώς τα ίδια settings, επιβεβαιωμένα από τα win10, το BIOS και το Asrock TC, είσαι σταθερός για πάνω από ώρα, ενώ κάποιες άλλες, μετά από κλείσιμο του pc, κρασάρεις στα πρώτα δευτερόλεπτα. Στατιστικά δεν στέκει. Μόλις "πατήσεις" 42+ multiplier είναι σαν να τρελαίνεται το mobo. Εν τω μεταξύ μόλις εμφανιστούν αυτά τα κουλά και πας μετά να φορτώσεις το απορβλημάτιστο daily preset σου(π.χ. με RAM στα 4000) είναι πολύ πιθανό να έχει αποσυντονιστεί και αυτό. Δηλαδή να έχεις σχεδόν στιγμιαίο crash στην πρώτη βαριά εφαρμογή. Λύνεται με BIOS reset που απαιτεί άνοιγμα του case ή και μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες χωρίς reset.
  13. Το HT έχει όφελος έως και 30% σε εφαρμογές που μπορούν να αξιοποιήσουν αρκετά περισσότερα cores από αυτά που έχει ένας επεξεργαστής. Έτσι επωφελούνται συνήθως τα lower end μοντέλα. Στα higher end CPUs το HT δημιουργεί ανταγωνισμό μεταξύ των threads για τους λιγοστούς πόρους του κάθε πυρήνα(π.χ. cache) προκαλώντας μέχρι και μείωση των επιδόσεων αρκετές φορές. Για παράδειγμα στο Spiderman Remastered οι devs αναγκάστηκαν να "δέσουν"(μέσω patch) τα processes του παιχνιδιού πάνω σε φυσικούς πυρήνες επιτυγχάνοντας πάνω από 15% αύξηση επιδόσεων, εν σχέσει με πριν, όπου διαμοιράζονταν σε όλους τους πυρήνες(φυσικούς και λογικούς). Και δεν είναι ο μόνος προβληματικός τίτλος, ειδικά για τα Ryzen. Τέλος, το HT υπερθερμαίνει τους πυρήνες εμποδίζοντας την επίτευξη υψηλότερων συχνοτήτων. Όσοι ασχολούνται με OC ξέρουν ότι χωρίς HT μπορείς να επιτύχεις ~100Mhz μεγαλύτερη ταχύτητα για την ίδια ακριβώς τάση. Παρόμοια ισχύουν και για στοκ καταστάσεις. Το HT ήταν μια λύση ανάγκης σε μια εποχή λίγων φυσικών πυρήνων. Αχρηστεύτηκε από την υβριδική αρχιτεκτονική πολλαπλών τύπων πυρήνων της Intel, που καλείται να λύσει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Δηλαδή το πώς με δεδομένο αριθμό τρανζίστορ θα πάρουμε το καλύτερο δυνατό single thread performance(STP) χωρίς να βλάψουμε το MTP. Η AMD θα παραμείνει αναγκαστικά σε SMT γιατί δεν επένδυσε σε υβριδικά τσιπς. Όχι γιατί είναι ανώτερο.
  14. Ένα κουλό με την μητρική μου(Aorus elite ac z490). Ακόμα και με το πλέον πρόσφατο BIOS(F24), ακόμα και για τα 4200Mhz(που είμαι 100% σταθερός με 41,33*101,62~=4200), αν χρησιμοποιείς πολλαπλασιαστές 42 και άνω η συμπεριφορά είναι εντελώς αλλόκοτη. Κατά 99% θέμα BIOS. Για παράδειγμα σετάρω 4400Mhz(44Χ100) και AUTO(χαλαρά) timings. Είμαι σταθερός για 2+ ώρες στο TM5. Κλείνω το PC και το ξανανοίγω. Τα ίδια ακριβώς settings, με επιβεβαίωση τόσο από το BIOS όσο και από το Asrock timing configurator, πετάνε errors και στο τέλος "κρέμασμα" μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα. Κυριολεκτικά θέμα τύχης το πότε θα πετύχεις σωστό RAM training και πότε όχι, καθιστώντας οποιαδήποτε προσπάθεια για RAM OC με 42 και άνω multiplier πρακτικά αδύνατη. Συμβαίνει αυτό και με άλλα μοντέλα ή είναι κουσούρι αυτής της μάρκας;
  15. Η βλακεία με τα νέα CPU είναι το δίλημμα ddr4 vs ddr5. Η DDR4 ωρίμασε και πιάνει ratio frequency/CL πάνω και από 270. Οι καλύτερες DDR5 όχι πάνω από 230 αν θυμάμαι καλά. Στο Spiderman π.χ. μετράει το bandwith(DDR5). Εδώ μάλλον το latency(DDR4). Ο "Αλ Φαγέντ" έχει μια 2.12 χωρίς install. Παίζει δλδ και από πολλαπλά boot άμεσα.
  • Δημιουργία νέου...