Είναι η κόρη μου Γ Γυμνασίου και την κανω εγώ φροντιστήριο τόσο φέτος όσο και του χρόνου στο Λύκειο, οπότε έχω μια καλή εικόνα των δεδομένων.
Για Φυσική - Χημεία, μπορείς να ξεκινήσεις με βιβλία της Α' Λυκείου. Ακόμη και κάποιος με μηδενικές γνώσεις θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Οι γνώσεις που παίρνει κανείς από το Γυμνάσιο σε αυτά είναι ελάχιστες και εμπεριέχονται στα βιβλία της Α Λυκείου.
Στα Μαθηματικά όμως, οι γνώσεις της Γ' Γυμνασίου είναι απαραίτητες. Επομένως, κατέβασε κάποιο επαναληπτικό διαγώνισμα της Γ Γυμνασίου κι αν μπορείς να το λύσεις τότε ξεκινάς κι εκεί από Α' Λυκείου, αλλιώς ξεκίνα από Γ Γυμνασίου.
Αναφορικά με βοηθήματα, των εκδόσεων Σαββάλα είναι εξαιρετικά.
Υ.Γ. Αφού δε σε ενδιαφέρουν οι πανελλήνιες, έχω βοηθήματα παλαιότερων ετών σε Φυσική και Χημεία της Β Λυκείου (4 βιβλία συνολικά). Άν τελειώσεις αυτά που θα αγοράσεις για την Α Λυκείου και θες να συνεχίσεις, στείλε μου πμ να στα στείλω (free of charge φυσικά).