Προς το περιεχόμενο

Timour21

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    903
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

6.659 προβολές προφίλ

Timour21's Achievements

  1. Για αρχή, το τι δήλωσε προφορικά ο εργοδότης μας αφήνει αδιάφορους (κυρίως τον φίλο σου) για να έχει την όποια ισχύ η ενημέρωση θα πρέπει να γίνει γραπτώς (και να υπογραφεί από τον φίλο σου) καθώς και να καταχωρηθεί και στο ΕΡΓΑΝΗ, όσο κάτι τέτοιο δεν γίνεται, απόλυση με προειδοποίηση (τακτική καταγγελία) δεν μπορεί να γίνει, φυσικά μπορεί να γίνει έκτακτη καταγγελία οποιαδήποτε στιγμή, αλλά εκεί καταβάλει το φουλ ποσό της αποζημίωσης. Από τα γραφόμενά σου, δεν μου ακούγεται για εργοδότης "κελεπούρι" οπότε εγώ στην θέση του φίλου σου, θα έβρισκα κάτι και θα αποχωρούσα για να βρώ την υγειά μου.
  2. Τσέκαρε να δείς αν έχεις νομική προστασία στην ασφάλεια που πληρώνεις. Αν έχεις πές τους να κυνηγήσουν αυτοί την άλλη ασφαλιστική. Κανέναν δεν συμφέρουν τα δικαστήρια, η λογική λέει, ότι θα τα βρούν εξωδικαστικά. Πριν κάποια χρόνια, σφάζει μία ένα στόπ, και έρχεται πάνω μου και με βρίσκει μπρός αριστερά (φτερό, ρόδα, ημιαξόνια, ψυγεία, καπώ αρκετή ζημιά). Έρχεται η ασφάλειά της και μου λέει, 12 ετών το αμάξι σου, σου βάζουμε 70% και τα υπόλοιπα δικά σου. Στέλνω τιμολόγια στην νομική βοήθεια, με το τι είχα πληρώσει το τελευταίο έτος σε σέρβις/ανταλλακτικά (για να δείξω πως το αμάξι , όχι μόνο δεν ήταν παρατημένο, αλλά συντηρούνταν τακτικότατα και με γνήσια ανταλλακτικά). Ένα μήνα περίπου μετά, μου κάλυψαν όλο το κόστος της επισκευής και η μόνη μου ενασχόληση με το θέμα ήταν το τηλεφώνημα στην νομική βοήθεια (και κάτι fax που έστειλα με τα τιμολόγια των service που έκανα).
  3. μποϊκοτάζ αδερφέ, το σαμποτάζ είναι άλλο πράγμα (που διώκεται από το νόμο).
  4. Δεν είναι μόνο αυτό (η ευκολία του να μην σηκώσεις το τηλέφωνο, το να καλείς και να "μιλάει", να μην ακούει καλά η άλλη πλευρά που παίρνει την παραγγελία λόγω θορύβου στο μαγαζί και να αναγκάζεσαι να επαναλαμβάνεις) είναι και η μεγάλη ευκολία του να πληρώνεις με την κάρτα λογαριασμό + τιπ - και άρα να πηγαίνεις στην δουλειά και να βρίσκεις τον καφέ να σε περιμένει στην γραμματεία. Ο συγκεκριμένος έχει POS (και μπράβο του!) . Εγώ όμως στην πολυκατοικία που μένω, στις σκάλες το σήμα είναι 0. Έρχεται ο εκάστοτε deliveras από το σούπερ μάρκετ, το μαραφέτι "δεν πιάνει" και αναγκάστηκα 2 φορές να κατεβαίνω κάτω στην είσοδο για να πιάσει σήμα και να κάνει την χρέωση. Για τον πελάτη είναι μεγάλη ευκολία, και άπαξ και συνηθίσει σε κάτι δύσκολα επιστρέφει στην παλιά μέθοδο. Να πώ όμως επίσης, ότι αρχές του 2000 δούλευα σε εταιρεία πληροφορικής που ήθελε να φτιάξει - και έφτιαξε - μια αντίστοιχη τέτοια πλατφόρμα, για κάθετους κλάδους, που θα έφερνε "σε επαφή" το κατάστημα τόσο με τον πελάτη (για παραγγελίες) όσο και με τον προμηθευτή (για ανατροφοδοσίες) , σε όσους κλάδους επιχειρήθηκε να προωθηθεί ,λύση που για τον επαγγελματία ΚΑΙ για τον πελάτη θα ήταν δωρεάν, (φυσικά προβεβλημένες καταχωρήσεις, "προσφορές-κράχτες" κλπ χρεωνόντουσαν) , και την όποια προμήθεια θα την πλήρωνε ο προμηθευτής , μάντεψε τι, βρήκαν τοίχο, γιατί "εμείς φίλε δουλεύουμε με το τηλέφωνο/φυλλάδιο, το internet το έχουμε για να διαβάζουμε αθλητικά και να βλέπουμε τσόντες".
  5. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα, αλλά αυτό που περιγράφεις - άλλη τιμή στο φυλλάδιο και άλλη στο e-food- δεν το επιτρέπει το efood. Αν σε πάρουν χαμπάρι (και δεν έχει αλλάξει κάτι όπως είπα) θα σε πετάξουν από την πλατφόρμα. edit: Τώρα που το ψάχνω, ενδέχεται και να μπορείς (με βάση αυτό που έχω κάνει bold). Είναι λίγο ασαφές. 2.11. Χρεώσεις Χρηστών Ο Πελάτης οφείλει να εφαρμόζει στους Χρήστες ίδιες, και πάντως όχι υψηλότερες, χρεώσεις με αυτές που προσφέρει για παραγγελίες μέσω της τυχόν υπάρχουσας ιστοσελίδας του Πελάτη. Ο Πελάτης δεν εμποδίζεται να κάνει προσφορές προς τους πελάτες του απευθείας στο κατάστημά του
  6. Ξεκίνα από τον ύπνο (έχω το ίδιο θέμα με σένα - δεν μπορώ με την καμία να κοιμηθώ παραπάνω από 5-6 ώρες), όλα τα άλλα είναι ημίμετρα. Δεν ξέρω αν οι 4-5 ώρες που λές είναι λόγω φόρτου ή άγχους (εμένα το 2ο, έχω τον χρόνο πχ να κοιμηθώ και 7 ώρες αλλά δεν τα καταφέρνω), ποτέ φαί 3 ώρες πριν κοιμηθείς (αλλά αφού κάνεις διατροφή φαντάζομαι το τηρείς) ειδικά το καλοκαίρι 1-1,5 λίτρο νερό, ελάττωσε καφέδες (αν πίνεις) και κοίτα να πέφτεις συγκεκριμένες - και σταθερές - ώρες για ύπνο. Με αυτά θεωρώ οτι θα δείς καλύτερα αποτελέσματα από την εκάστοτε κρέμα.
  7. Αν μου επιτρέπεις κάποια σχόλια, γιατί μου φαίνεται ότι σαν επαγγελματίες , θέλετε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Κανείς δεν σας υποχρέωσε να μπείτε στην πλατφόρμα με το ζόρι. Μπήκατε μόνοι σας χωρίς αστερίσκους και προυποθέσεις (του στύλ, δέχομαι παραγγελίες αν είσαι 1χλμ μακριά, αλλά αν είσαι δίπλα κατέβα να την πάρεις). Ότι όλες αυτές οι πλατφόρμες λειτουργούν στην ουσία ως "νταβατζήδες" (είχατε που είχατε το κράτος "μέτοχο" κοντά στο 50% -τουλάχιστον αυτοί που ΔΕΝ φοροδιαφεύγουν), θέλατε να βάλετε και άλλον στο κύκλωμα και τον βάλατε. Και ρωτάω (ρητορικά) πόσο δύσκολο ήταν σαν κλάδος να μαζευτείτε και να οργανωθείτε (όπως πχ κάνουν τόσα χρόνια οι ταξιτζήδες) ? Πόσο δύσκολο θα ήταν σαν κλάδος να φτιάξετε την δική σας μη κερδοσκοπική πλατφόρμα (πχ θέλω-τοτάδεφαί.γρ) όπου θα δίνατε ένα σαφώς μικρότερο ποσοστό για την λειτουργία/συντήρηση της δικής σας πλατφόρμας? Δεν θα είχε απήχηση μια τέτοια πλατφόρμα, αν το (ληστρικό) ποσοστό που πληρώνετε τώρα στις πλατφόρμες άλλων, μεταφέρατε μέρος του -όχι όλο- σαν έκπτωση στον πελάτη, πιστεύετε ότι οι πελάτες δεν θα το προτιμούσαν? Καλώς ή κακώς (κακώς για εμένα) οι πλατφόρμες 3ων που μπορούν να δούν πέρα από την μύτη τους, με μάρκετιγνκ μεθόδους (βλέπε σμαράγδια, ρουμπίνια, διαμαντια, 1+1 προσφορές) φέρνουν καθημερινά περισσότερο κόσμο (πελάτες) στις πλατφόρμες τους, εσείς (σαν κλάδος - δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά) κοιμόσασταν τον ύπνο του δικαίου. Αν θέλετε λοιπόν, μπορείτε να οργανωθείτε, δεν σας εμποδίζει κανείς και αν κάνετε κάτι καλό ο κόσμος θα σας υποστηρίξει.
  8. Δεν βλέπω να ξεπερνάει κανένα από τα 2 που αναφέρεις τα 1200 ευρώ (στο περίπου που ζητάς...) Για τιμή πιο κοντά στην πραγματικότητα, θα πρέπει να στείλεις άδεια αυτοκινήτου στον εκτελωνιστή, για να δεί και τα extra που έχει το κάθε αμάξι. Ενδεικτικά, δερμάτινα καθίσματα, gps / ηχοσύστημα , ζάντες επιρρεάζουν την τιμή ενός αυτοκινήτου. Άρα το ίδιο μοντέλο kadjar, που εκτελωνίζεται "γυμνό" θα έχει χαμηλότερη τιμή εκτελωνισμού από το ίδιο ακριβώς μοντέλο με "full extra". Παίζουν και τα χλμ ρόλο στο κόστος εκτελωνισμού, αλλά δεν το αναφέρω γιατί και τα 2 που αναφέρεις λές ότι έχουν παρόμοια χλμ.
  9. Timour21

    Ρεζερβα αναγκης

    Άρα στην ουσία, ότι γλυτώνει σε "χώρο" το συγκεκριμένο αμάξι, αφορά το πλάτος της ζάντας όχι την διάμετρο. Το δικό μου την είχε κάτω από το αμάξι (εκτεθειμένη δηλαδή στα κρύα και στους καύσωνες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την φθορά του ελαστικου) και όχι "εντός" αυτοκινήτου - κάτω από πόρτ παγκάζ, και ο χώρος που είχε ήταν αρκετός για μια full μεγέθους 15άρα που φόραγε από την μάνα του. Στην δικιά μου περίπτωση δηλαδή, ήταν καθαρά για εξοικονόμηση βάρους - και όχι χώρου. Φίλε μου να σε διορθώσω στο ότι δεν υπάρχει πρέπει, αν η ρεζέρβα μπαίνει μπροστά και θές θεωρητικά την βάζεις μπροστά. ΟΜΩΣ, από την στιγμή που το αμάξι σου έχει τις 330 μπροστά (λογικά πίσω 260-280?) πάει να πεί πως τον μεγαλύτερο φόρτο στο φρενάρισμα τον "παίρνει" ο μπροστινός άξονας , η μηχανή μπροστά, άρα και περισσότερο βάρος στον μπρός άξονα, από εκεί επιταχύνεις , από εκεί στρίβεις, από εκεί φρενάρεις (κυρίως), δεν θα ήθελες να έχεις το "σωστό" λάστιχο πάντα μπροστά? Άλλη πρόσφυση έχεις όταν πατάνε 5 πόντοι (σε πλάτος) στον δρόμο, και άλλο 10.
  10. Timour21

    Ρεζερβα αναγκης

    Παππού, κάτι αντίστοιχο είχα ακούσει και εγώ, ότι κάνει το εσωτερικό του ελαστικού , αλλά και της ζάντας, κώλο, έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς και λύση της michelin και της wurth και άλλες, και όταν το πήγα στον λαστιχά, δεν μου ανέφερε κάτι. Ούτως ή άλλως, με τα λάστιχα έχω λίγο αυτιστική συμπεριφορά, άπαξ και τρυπίσει θα το επισκευάσω μεν προσωρινά (με μπάλωμα αν είμαι πχ σε ταξίδι) αλλά με την επιστροφή μου στην έδρα, θα αλλάξω τόσο αυτό που τρύπησε, όσο και το αντίστοιχο "απέναντι"). Αλλά επειδή κατά καιρούς έχω ακούσει και εγώ αυτά που άκουσες και εσύ, είχα το νού μου κάθε φορά να δώ τι είδους "ζημιά" κάνει στην ζάντα και στο λάστιχο, ποτέ δεν είδα κάτι, και ποτέ δεν μου είπε και κάτι κάποιος μάστορας. Peugeot 306 gti με 283 δίσκους μπροστά , και τώρα που θυμάμαι καλύτερα, η 15άρα ζάντα που είχε χώραγε "οριακά" μπροστά, άρα λογικό να μην μπαίνει η ρεζέρβα η οποία δεν θυμάμαι ίντσες, αλλά πάνω από 13 δεν ήταν με την καμία.
  11. Timour21

    Ρεζερβα αναγκης

    Δεν ήταν τόσο θέμα δαγκάνας (που δεν είμαι σίγουρος αν θα χώραγε η ζάντα της ρεζέρβας) όσο ασφάλειας, επειδή η κίνηση πήγαινε στους μπροστινούς τροχούς, ο κατασκευαστής πρότεινε να πηγαίνει πάντα η ρεζέρβα πίσω, και θυμάμαι ότι είχε και περιορισμό ανώτατης ταχύτητας (80 ή 60 δεν θυμάμαι καλά) αλλά και περιορισμό χλμ που μπορούσες να κάνεις με αυτή τη ρεζέρβα. Εννοώ ότι δεν μπορούσες πχ, να την βάλεις στα οινόφυτα και να φτάσεις Θεσ/νίκη με αυτή, αλλά μέχρι το πλησιέστερο βουλκανιζατέρ.
  12. Timour21

    Ρεζερβα αναγκης

    Και σε λακούβα να πέσεις, και να χάνεις αέρα λόγω του ότι στράβωσε η ζάντα, πάλι δεν θα κάνει δουλειά, αλλά το σύνηθες είναι το καρφί/βίδα που λές. Αρκετά μοντέλα δεν έχουν καν την ρεζέρβα ασφαλείας (γιατί κάπως έπρεπε να "πέσουν" οι ρύποι που παράγουν - με αποτέλεσμα κάποια καινούρια μοντέλα που βγαίνουν να είναι ελαφρύτερα από αυτά που αντικαθιστούν), οπότε μια οδική βοήθεια - που αν την κάνεις μαζί με την ασφάλειά σου θα κοστίσει περίπου όσο 10 καφέδες- την μία φορά που θα την χρειαστείς, θα την κάνεις απόσβεση. Όσον αφορά την μικρή ρεζέρβα , είχα κάποτε αυτοκίνητο που είχε, αλλά ήταν πραγματικά για ώρα μεγάλης ανάγκης και δεν ήταν πρακτική. Πέραν του περιορισμού των 80km (ή 60? δεν θυμάμαι) έπρεπε να μπεί υποχρεωτικά στον πίσω άξονα. Οπότε αν πάθαινες λάστιχο στον εμπρός άξονα, έπρεπε να πάρεις την ρόδα του πίσω άξονα, να την βάλεις μπροστά και να βάλεις την βοηθητική πίσω (άρα περισσότερη δουλειά). Δεν την χρησιμοποίησα ποτέ για να είμαι ειλικρινής, μιά φορά που χρειάστηκε πήρα οδική, με πήγε στο πλησιέστερο βουλκανιζατέρ της Αθηνών-Κορίνθου, πλήρωσα λάστιχο παρμένο από ψαρότρατα για καινούριο - γούσταρα - και έφυγα...
  13. Αυτό που τελικά αδυνατούν να καταλάβουν κάποιοι, είναι ότι υπάρχει ο μέσος οδηγός, υπάρχει το μέσο αμάξι, αλλά υπάρχουν και τα 2 άκρα. Αυτοί που συντηρούν τα αυτοκίνητά τους με θρησκευτική ευλάβεια, και αυτοί που δεν έχουν αλλάξει λάδια από την ημέρα που το πήραν. Η πραγματικότητα βρίσκεται όντως κάπου στην μέση, απλά είμαι αντίθετος με το τσουβάλιασμα, ότι όλα τα αμάξια στα 15 χρόνια είναι χρέπια και ανακυκλωνονται. Ανακύκλωση μπορεί να χρήζει και ένα αμάξι 3ετίας, αν δεν συντηρείται σωστά.
  14. Ένας made up μηχανικός, ο οποίος γαμεί και δέρνει.
  15. Δεν θυμάμαι τι είχα κάνει σε όλες τις περιπτώσεις, τελευταία φορά τον χειμώνα που ενεργοποιήθηκε το abs, ήμουν με πάρα πολύ λίγα χλμ (20? μπορεί να λέω και πολλά), είχα 100% την προσοχή μου στον δρόμο, και απλά πάτησα απαλά φρένο σε δρόμο γυαλί που είχαν χυθεί λάδια επάνω του - τα οποία δεν είχα αντιληφθεί γιατί όύτως ή άλλως έβρεχε , όταν φρέναρε τελικά, είχα περάσει και 10 πόντους το φανάρι με το κόκκινο. Χωρίς το abs/ebd θα είχα σταματήσει 1 μέτρο μετά στην μέση του δρόμου.
  • Δημιουργία νέου...