Η BMW για την 100η επέτειο της αποκάλυψε ένα στόλο από οχήματα concept για να δείξει ότι έχει τα μάτια της στο μέλλον και σε άλλα εκατό χρόνια δραστηριότητας στο χώρο ωστόσο το τελευταίο είναι και το πιο τολμηρό.

Το νέο concept της BMW, Motorrad Vision Next 100 υποτίθεται ότι θα είναι τόσο ικανό και έξυπνο, που δεν θα απαιτεί από τον αναβάτη του να φοράει κράνος ή προστατευτική ένδυση, όπως κάποια ολόσωμη φόρμα. Το κλειδί είναι ένα ειδικό σύστημα αυτό-εξισορρόπησης που διατηρεί την μηχανή σε όρθια θέση, είτε κινήστε, είτε όχι – οι νεοφερμένοι δεν χρειάζεται να ανησυχούν μήπως ανατρέψουν την μηχανή και οι βετεράνοι μοτοσυκλετιστές θα μπορούν να ωθήσουν την μηχανή στα όρια της πέρα από το συνηθισμένο.

 

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις εικόνες που έδωσε στην δημοσιότητα η BMW, η μηχανή δεν διαθέτε ταμπλώ, αφού όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης θα εμφανίζονται σε ένα ειδικό ζευγάρι γυαλιών. Φυσικά, η μηχανή της BMW είναι μηδενικών ρύπων, αφού θα είναι ηλεκτρική.

 

Όπως και με άλλα Vision Next 100 concepts, δεν πρόκειται να δούμε το Motorrad σύντομα στους δρόμους και όχι μόνο επειδή το σχέδιο είναι τεχνολογικά ιδιαίτερα φιλόδοξο. Αν και το σύστημα αυτό-εξισσορόπησης μπορεί να αποτρέψει την ανατροπή της μηχανής, δεν μπορεί να προστατεύσει τον αναβάτη της από σοβαρότερες συγκρούσεις. Οπότε το κράνος, ακόμα και αν δεν απαιτείται όπως λέει η BMW, χρειάζεται απαραίτητα για να προστατεύσετε την ζωή σας.

 

 

Link.png Site: Engadget