Σε μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προχωρά η δημοσιογράφος Ashlee Vance του ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg, όπου στο επερχόμενο βιβλίο της αναφέρει ότι ο Elon Musk βρέθηκε πολύ κοντά στο να πουλήσει την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, στη Google.

Σύμφωνα με τη Vance, ο Musk είχε προχωρήσει σε τολμηρές κινήσεις το 2013 προκειμένου να σώσει τη Tesla από τη χρεωκοπία, όπως το να μετατρέπει σε πωλητές, εργαζομένους της εταιρείας που βρίσκονταν σε άλλα τμήματα. Ο στόχος τους ήταν να καλούν όσους είχαν προχωρήσει σε προπαραγγελία του αυτοκινήτου Model S, να ολοκληρώνουν την πώληση και να εισπράττουν την πληρωμή.

 

Το Μάρτιο όμως του ίδιου έτους, ο Musk συναντήθηκε με τον διευθύνων σύμβουλο και συνιδρυτή της Google, τον Larry Page, προκειμένου να πουλήσει την Tesla στη Google. Η συμφωνία εξαγοράς προέβλεπε την καταβολή 6 δισ. δολαρίων καθώς και την επένδυση επιπλέον 5 δισ, δολαρίων προκειμένου η Tesla να συνεχίζει να αναπτύσσεται. Παράλληλα ο Musk επιθυμούσε τη συνεχή ανάμιξη του με την εταιρεία αλλά και να διατηρήσει η Tesla την αυτονομία της.

 

Στη συνέχεια επήλθε προφορική συμφωνία όμως σύντομα τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο για τη Tesla, με τις πωλήσεις να αυξάνονται, κάτι που οδήγησε την εταιρεία τελικώς στην κερδοφορία και παράλληλα στην ακύρωση της συμφωνίας.

 

Η ολοκλήρωση μιας τέτοιας συμφωνίας θα είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον δεδομένου και των προσπαθειών της Google στη δημιουργία αυτόνομου οχήματος όμως για την ώρα η Tesla παραμένει ανεξάρτητη, ετοιμάζοντας ύστερα από καθυστερήσεις, την παρουσίαση δύο νέων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, του Model X και του Model 3.

 

Link.png Site: Cnet